Αλεξανδρε τι εννοεις ? "Τι φυσίγγια πανε στην κανη???"Εγω παντως εκανα σημερα το πρωι τεστ με την δικια μου και ερηξα 3-4 κουτια 28 αρια & 32 αρια και το ζεστανα μια σταλα...
Θελω μαλλον την βοηθεια οπλουργου για να ερθει το οπλο στα μετρα μου.
Τι φυσίγγια πανε στην κανη???
Εγκρίνω και ..επαυξάνω!!!Εγω θα σου πω κατι που εμαθα απο τον παππου μου και εξακολουθω να λεω μεχρι και τωρα!
Ελεγε πως οτι δουλευει πολυ καποια στιγμη χαλαει ενω οτι καθεται δεν παθαινει τιποτα!........προσεχουμε για να εχουμε
ΕΥΓΕ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΕ.Χαιρετω τους φιλους !!
Εκανα καποιες "δουλιτσες" στην καραμπινα μου ...και σκεφτηκα οτι θα ηταν σε καποιους ...χρησιμο ..
να δειξω καποια πραγματα !!
Το εργο λοιπον το ονομασα ..."Επιχειρηση Καινουργιοποιησης-Αναβαθμισης της WINCHESTER SX3 PRACTICAL ".. (της 8σφαιρης ...που σε λιγο καιρο θα ειναι ....10σφαιρη !!...ghe.
Αφου δουλευε σε αλλα χερια για 5 χρονια ...ειπα να της δωσω εναν "αερα"...καινουριας !!...μαζι με καποιες ...
...δικες μου "μοντιφιες"...(τροποποιησεις ελληνιστι )
Ετσι.. παρηγγειλα απο την εδω αντιπροσωπεια καποια πραγματα τα οποια και εφτασαν αμεσως την αλλη μερα !! και με εκπτωση 10%
Τα ανταλλακτικα ειναι τα εξης
1) επανατατικο ελατηριο κλειστρου (αυτο που ειναι μεσα στο κοντακι)
2) επανατατικο ελατηριο αποθηκης (αυτο που ειναι στον μαυρο πλαστικο σωληνα που σπρωχνει το πιστονι)
3) ελατηριο αποθηκης ( αυτο που σπρωχνει τα φυσιγγια απο την αποθηκη στην γλωσσα)
4) πιστονι ( αυτο που λεμε πιστονι ....xm.)
5) οπτικη ινα μπροστινου σκοπευτικου ( αμα τα πειραζεις πολυ αυτα τα ρημαδια ....σπανε !!)
6) χαλκινο δαχτυλιδι αποθηκης ...που ομως ειναι ατσαλινο τελικα !!(το λενε χαλκινο στην αντ/εια)
7) φλαντζα επιμηκυνσης κοντακιου ( αν και εχω στο κοντακι και της 2 φλαντζες που δινει η μαμα WINCHESTER...μια τριτη φλαντζα εφερε το κοντακι καλυτερα στα μετρα μου ...μιας και ειμαι στα 1.90 μποι...με κουπια για χερια !!...
Αυτα για την ωρα ειχε διαθεσιμα η αντ/πεια ...και περιμενω εντος ολιγων ημερων ..να μου φερουν και
1) ουρα κλειστρου
2) πειρους βασης συγκρατησης σκανδαλοθηκης
3) το πλαστικο πωμα που ειναι μεσα στην αποθηκη πριν την βιδωτη ταπα
4) βελονα επικρουστηρα
5) ελατηριο βελονας επικρουστηρα
Επισης ..περιμενω 2-3 πραγματακια απο εξωτερικο ...αλλα αυτα στο επομενο τευχος !()
Θα ανεβασω καποιες αρκετες φωτο με επεξηγησεις απο κατω ...που νομιζω οτι θα βοηθουσε περισσοτερο !
Η επιχειρηση ξεκιναει ...και φυσικα καφες -τσιγαρα - και το τηλεφωνο στο.....αθορυβο !!!
ειπαμε καφες τσιγαρα ...και το τηλεφωνο στην εξορια
Λυσιμο ..και το μαγικο χαρτινο κουτακι με τα καλουδια μεσα !!
τα ...καλουδια ....
Το νεο πιστονι διπλα στο παλιο
Εδω ...συμβαινει το εξης : το νεο πιστονι ...ειναι με χρυσο δαχτυλιδι ...το παλιο με μαυρο ...το νεο πιστονι με ενα ελατηριο σφραγισης εσωτερικα ...το παλιο με 2 ελατηρια σφραγισης εσωτερικα !!
Ο Γιωργης απο την αντιπροσωπεια ...μου ειπε πως δεν υπαρχει κανενα προβλημα ...με τις διαφορες ...θα δουλευει το ιδιο σωστα !
Να πω ...πως το νεο πιστονι ...ειναι πιο εφαρμοστο ..πιο σφιχτα κινειται επανω στην αποθηκη (αποθηκη ελαφρα λαδωμενη )....και οταν το τραβω τελειως κατω προς την βαση ...δεν επανερχεται στο αρχικο του σημειο παρα μονο με την επαναταξη του κλειστρου ....ενω το παλιο...ερχοταν στην αρχικη θεση ...και μονο με
την ταση του ελατηριου του πλαστικου σωληνα !!
Ισως να ειναι ετσι ο σωστος τροπος λειτουργιας του...υποθετω !... (θα δειξει !!)
συνεχεια ..παρακατω (δεν ξερω μηπως δεν μπορω να ποσταρω μεγαλο θεμα...οποτε τα ανεβαζω τμηματικα )...
Ισχυει Γιωργο,Αρκει να υπάρχει καλυκας για να γίνει η ταυτοποίηση του όπλου..
Ο εξολκεας κάθε καραμπίνας αφήνει τα δικά του μοναδικά αποτυπώματα(γραμμωσεις κλπ)πάνω στον καλυκα..
Ταυτοποιουνται!!χμμμ....xm.έστω ότι ισχύει (που στο λειόκανο επαναλαμβάνω έχω ενστάσεις γιατί σημάδι στον κάλυκα μπορεί να κάνει μόνο το "δόντι" του κλείστρου που τραβάει τον κάλυκα) και σε ένα λειόκανο όπλο τί αποδεικνύει η σύνδεση του κάλυκα με το όπλο...σφαίρα (εν προκειμένω σκάγια) δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν ούτε με τον κάλυκα ούτε και με την λεία κάννη...χμμμ τροφή για σκέψη!!
Το αποτύπωμα της βελόνας του επικρουστηρα στο καψούλι ειναι μοναδικό.χμμμ....xm.έστω ότι ισχύει (που στο λειόκανο επαναλαμβάνω έχω ενστάσεις γιατί σημάδι στον κάλυκα μπορεί να κάνει μόνο το "δόντι" του κλείστρου που τραβάει τον κάλυκα) και σε ένα λειόκανο όπλο τί αποδεικνύει η σύνδεση του κάλυκα με το όπλο...σφαίρα (εν προκειμένω σκάγια) δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν ούτε με τον κάλυκα ούτε και με την λεία κάννη...χμμμ τροφή για σκέψη!!
4 χρονια το ειχα εγω το ειχα παντα καθαρο χωρις καννενα προβλημ
δεν νομιζω να παθεις καποια αλλη ζημια στο οπλο αν σου σπασει το ελατηριο ...Κωνσταντινε δεν εχεις να χασεις και τιποτα,ισα-ισα που το σπασμενο ελλατηριο οταν συμβει ισως και να σου κανει μεγαλυτερη ζημια,η ελαφρυνση του πιστονιου αφου αφαιρεις βαρος το κανεις να κινειται πιο βιαια,και δεν ξερω κατα ποσο σωστο ειναι αυτο.Εγω θα εβρισκα ενα υλικο που να ηταν στο ιδιο βαρος του ελλατηριου που αφαιρεσα.Σπασμενα ελλατηρια,μπορει να εχει και να κανει και με τη συντηρηση του πιστονιου,ποτε δεν ξερεις, 4 χρονια το ειχα εγω το ειχα παντα καθαρο χωρις καννενα προβλημα,λεω τωρα εγω κουβεντα κανουμε.
Μια 5αδα ελλατηρια κοστιζει 15-20€!δεν νομιζω να παθεις καποια αλλη ζημια στο οπλο αν σου σπασει το ελατηριο ...
Μονο που ισως δεν θα επαναοπλισει ...και ενταξει ....το ξενερωμα που θα φας εκεινη την ωρα που εισαι στο κυνηγι ..η...στο σκοπευτηριο !
Μια ζημια ειναι βεβαια στην τσεπη ...μιας και ελατηριο σκετο δεν πουλαει η αντ/πεια ...και το πιστονι κοστιζει 105 ευρω! (καπου στο αμερικα ...υπαρχει καποιος βεβαια που πουλαει σκετο ελατηριο ...αλλα και παλι ...θα εχει καποιο κοστος συν μεταφορικα κλπ ...δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο ...!
Χωρις να εχω ζυγισει ...το δαχτυλιδι και το ελατηριο ...εχουν περιπου το ιδιο βαρος
Σωστο σε βρισκω Ιωαννη ....Μια 5αδα ελλατηρια κοστιζει 15-20€!
Κατασκευη....
Οσο και να μην πετυχουν....
Βλεπω απο τις φωτο πως ειναι προσβασιμα και ανταλλαξιμα.
Τι 105€ ρε παιδια!Εχουν .....σαλταρει??
Χρησιμοποιω τετοια(κατασκευη)σ'ολα μου τα τουφεκια!
Μια που τα τοποθετησα και τα υπολοιπα.....περιμενουν!
Απο την αλλη παλι ...για να φτιαξεις ενα ελατηριο ιδιο με αυτο που χρειαζεσαι ....θα πρεπει να δωσεις στους ελατηριαδες ...ενα καινουριο ελατηριο για να το μετρησουν ..σπειρωμα ...σκληροτητα ..παχος ..κλπ ......οποτε τι καναμε ....?Μια 5αδα ελλατηρια κοστιζει 15-20€!
Κατασκευη....
Οσο και να μην πετυχουν....
Βλεπω απο τις φωτο πως ειναι προσβασιμα και ανταλλαξιμα.
Τι 105€ ρε παιδια!Εχουν .....σαλταρει??
Χρησιμοποιω τετοια(κατασκευη)σ'ολα μου τα τουφεκια!
Μια που τα τοποθετησα και τα υπολοιπα.....περιμενουν!
Θα σου φταξει αυτο που θες ο ελαττηριας,αν εχει ετοιμα ειναι πιο φτηνα,αν δεν εχει θα σου στοιχισουν κατι παραπανω,εννοειται οτι θα ειναι ακριβως το ιδιο αλλα και στην προφορτηση και δυσκολο δεν θα κανουν δουλεια Κωνσταντινε.Απο την αλλη παλι ...για να φτιαξεις ενα ελατηριο ιδιο με αυτο που χρειαζεσαι ....θα πρεπει να δωσεις στους ελατηριαδες ...ενα καινουριο ελατηριο για να το μετρησουν ..σπειρωμα ...σκληροτητα ..παχος ..κλπ ......οποτε τι καναμε ....?
Αν τους δωσεις το παλιο ελατηριο ...αραγε θα μπορουν να μαντεψουν σκληροτητα ? (γιατι εκει ειναι το ολο θεμα !!)
Ρισκαρεις το ποσο που προειπα Κωνσταντινε.Δεν αξιζει τον κοπο?Απο την αλλη παλι ...για να φτιαξεις ενα ελατηριο ιδιο με αυτο που χρειαζεσαι ....θα πρεπει να δωσεις στους ελατηριαδες ...ενα καινουριο ελατηριο για να το μετρησουν ..σπειρωμα ...σκληροτητα ..παχος ..κλπ ......οποτε τι καναμε ....?
Αν τους δωσεις το παλιο ελατηριο ...αραγε θα μπορουν να μαντεψουν σκληροτητα ? (γιατι εκει ειναι το ολο θεμα !!)
καλα τα λες Ιωαννη .....και συμφωνω !Ρισκαρεις το ποσο που προειπα Κωνσταντινε.Δεν αξιζει τον κοπο?
Αν,παρ ελπιδα σου ξανακατσει αβαρια?Αλλα 105??
Συνηθως,ειναι καλοι μαστορες και το πετυχαινουν....
Απο το να το καταργησεις τελειως?
Προς Θεου,δεν ειναι μομφη για τη μοντιφα που εκανες!!
Σαν σκεψη το λεω...
Μου φαινονται....τρελα(!!) τα λεφτα που ζητανε!!Και γιατι οι κ@φαλες δεν δινουν ανταλλακτικο ελλατηριο??????
Αυτα ειναι που σου σπανε τα νευρα!!καλα τα λες Ιωαννη .....και συμφωνω !
Οσο για το οτι δεν πουλανε σκετο το ελατηριο .......τι να πω !!.....καπου διαβασα οτι ειναι πολιτικη της winchester browning ....για να πουλανε καινουρια πιστονακια !....και γι'αυτο δεν φτιαχνουν και τα καινουρια πιστονια ....σφραγιστα !!!....στα καινουρια οπλα ( το διαβασα αυτο ...δεν ειναι δικα μου λογια )
Oλα μεσα στο παιχνιδι ειναι για τη κονομα,απο αυτο που γραφης μεχρι στο οτι και οτι αλλο που στο εμποριο το βρησκεις με λιγα λεπτα του ευρω και αυτοι τα πουλανε ως ανταλακτικο.καλα τα λες Ιωαννη .....και συμφωνω !
Οσο για το οτι δεν πουλανε σκετο το ελατηριο .......τι να πω !!.....καπου διαβασα οτι ειναι πολιτικη της winchester browning ....για να πουλανε καινουρια πιστονακια !....και γι'αυτο δεν φτιαχνουν και τα καινουρια πιστονια ....σφραγιστα !!!....στα καινουρια οπλα ( το διαβασα αυτο ...δεν ειναι δικα μου λογια )