Winchester Team

• Thread starter Thread starter airman
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
http://www.spartastock.gr/index.php?route=product/product&product_id=149
Αυτό? (δεν κάνει σημάδια πάνω στην αποθήκη και στο πιστόνι?)
Με μπερδέψατε....δλδ μετά το καθάρισμα με λαδάκι και πανάκια, το φυσάτε να στεγνώσει και να φύγουν "τα πολλά τα λάδια" και να μείνει φιλμ, ή το βουτάτε και στην βενζίνα έτσι ώστε φυσώντας το να στεγνώσει εντελώς?
(πάντως σε παλιά Browning Gold έχω δει μέχρι και κρατήρες σε αυτά τα δύο σημεία των οπών της κάννης!!)
Αυτό ακριβώς.
Πρώτα λαδώνεις και το αφήνεις λίγη ώρα.Σκουπίζεις με πανί μέσα έξω να φύγουν οι πολλές μαυρίλες καθώς και στις στρογγυλές τρύπες που έχει γύρω γύρω το πιστόνι.
Παίρνεις ένα κομμάτι scotch brite ,του ρίχνεις λίγο λαδάκι και τρίβεις το μπροστινό μέρος του πιστονιού μέσα έξω.Επιμένεις και στις τρύπες.Μετα απο αυτό αφού σκουπίσω με πανί του ρίχνω αυτό το σπρευ για να φυγουν και τα εναπομείναντα λάδια http://www.bison.net/en/products/675-lubricants-and-maintenance-products/product/2248-cleaner-spray/
Μπορείς όμως αντί για το σπρέυ να το βουτήξεις σε βενζίνη και μετά να το στεγνώσεις.
Όσο για τα σημάδια που λες , δεν κάνει τίποτα .

Ευχαριστώ πολύ!!!
(και την αποθήκη δλδ την κάνω με λάδι και scotch brite εκεί που επιμένουν οι μαυρίλες, και μετά την σκουπίζω καλά να μην έχει λάδι.)

Ευχαριστώ πολύ!!!
(και την αποθήκη δλδ την κάνω με λάδι και scotch brite εκεί που επιμένουν οι μαυρίλες, και μετά την σκουπίζω καλά να μην έχει λάδι.)
Ακριβώς.Εγω πριν χρησιμοποιήσω το scotch brite είχα θέμα.Ποτέ δεν μπορούσα να την καθαρίσω τόσο καλά και να μην φαίνεται ίχνος από μαυρίλα.

Τι γνώμη έχετε για την εν προκειμένη καραμπίνα WINCHESTER SUPER X2 LIGHT FIELD 71cm.
Είναι η έκδοση με την χρωμιομένη κάννη και είναι η ελαφριά.
Την έχει κανένας να μας πει εντυπώσεις σε θετικά και αρνητικά;
Στο μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η διαφορά στον αυλό που είναι στα 18,8 με τα Benelli που έχουν 18,3-4 ;
Τι σκοπό έχουν αυτές οι διαφορές;

Κανείς δεν την έχει ή δοκιμάσει αυτήν την καραμπίνα;

Κανείς δεν την έχει ή δοκιμάσει αυτήν την καραμπίνα;
για τους αυλους και τις διαφορες αρμοδιος να σου απαντησει ειναι ο σαραντος.τωρα πλεον ολες οι win εχουν χρωμιωμενους αυλους.δεν νομιζω να εχει και τρελες διαφορες απ την sx3.μονο οι rem εχουν αχρωμιωτο

Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω από εμπειρία με το όπλο.
Πάντως όποιους ξέρω να έχουν την sx2 έχουν την αχρωμείωτη και απ ότι θυμάμαι αυτή αναζητούν. Σαν λειτουργία, πάντως κανείς δεν έχει παραπονεθεί ούτε για εμπλοκές, ούτε για προβλήματα.
Σχετικά με τον αυλό, στην πράξη δεν έχω εξακριβώσει να υστερεί ο 18.8 σε σχέση με τους παλιούς ιταλικούς (γιατί και οι λατρεμένοι γείτονες έχουν αρχίσει σιγά σιγά να...διευρύνονται) στις χαμηλές γομώσεις που πιθανόν να υπήρχε θέμα. Για τα βαριά φυσίγγια (στα γραμμάρια) νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα, κάθε άλλο μάλιστα. (έχουμε και τους φίλους μας τους αμερικάνους να το υπερασπίζονται ως πιο ειδικοί).
Απλά ίσως να μην σε ικανοποιούν τα ίδια set up (κλέβω λίγη αίγλη από τους ιδιογομωτές του forum, αλλά όχι χωρίς λόγο) φυσιγγιών που σε ικανοποιούσαν με τον 18.3-18.4.
Είναι όλα θέμα πειραματισμού και να μην πας προκατειλημμένος στο 18.8.

για τους αυλους και τις διαφορες αρμοδιος να σου απαντησει ειναι ο σαραντος.τωρα πλεον ολες οι win εχουν χρωμιωμενους αυλους.δεν νομιζω να εχει και τρελες διαφορες απ την sx3.μονο οι rem εχουν αχρωμιωτο
Ευριπίδη , ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
Επειδή μάλλον πρόκειται να την πάρω σχεδόν τσάμπα από έναν καλό φίλο συνκυνηγό μου , είναι σχεδόν παρθένα για να καταλάβεις η sx2 , με ενδιαφέρει να μάθω σχετικά με τους αυλούς τι παίζεται , για τι κυνήγια κάνει περισσότερο, επειδή έχω την benelli crio .

Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω από εμπειρία με το όπλο.
Πάντως όποιους ξέρω να έχουν την sx2 έχουν την αχρωμείωτη και απ ότι θυμάμαι αυτή αναζητούν. Σαν λειτουργία, πάντως κανείς δεν έχει παραπονεθεί ούτε για εμπλοκές, ούτε για προβλήματα.
Σχετικά με τον αυλό, στην πράξη δεν έχω εξακριβώσει να υστερεί ο 18.8 σε σχέση με τους παλιούς ιταλικούς (γιατί και οι λατρεμένοι γείτονες έχουν αρχίσει σιγά σιγά να...διευρύνονται) στις χαμηλές γομώσεις που πιθανόν να υπήρχε θέμα. Για τα βαριά φυσίγγια (στα γραμμάρια) νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα, κάθε άλλο μάλιστα. (έχουμε και τους φίλους μας τους αμερικάνους να το υπερασπίζονται ως πιο ειδικοί).
Απλά ίσως να μην σε ικανοποιούν τα ίδια set up (κλέβω λίγη αίγλη από τους ιδιογομωτές του forum, αλλά όχι χωρίς λόγο) φυσιγγιών που σε ικανοποιούσαν με τον 18.3-18.4.
Είναι όλα θέμα πειραματισμού και να μην πας προκατειλημμένος στο 18.8.

Α , δηλαδή παίζεται να έχω κάποια θεματάκια στα φυσίγγια στο ταίριασμα μεταξύ της benelli crio με την sx2.
Την sx2 θα την χρησιμοποίησω στα υδρόβια και στην φάσα.
Ενώ την benelli στα υπόλοιπα κυνήγια.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου συνονόματε.

Γιωργο αποψη απο το συγκεκριμενο οπλο δεν εχω...
Στο μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η διαφορά στον αυλό που είναι στα 18,8 με τα Benelli που έχουν 18,3-4 ;
Τι σκοπό έχουν αυτές οι διαφορές;

Ωστοσο στο παραπανω σου ερωτημα, καθε εταιρια υιοθετει μια γεωμετρια καννης γιατι θεωρει οτι αυτη ειναι η καλυτερη συμφωνα με τις δικες της μετρησεις η συμφωνα με τις δικες της αναγκες... Μην εχεις αγχος με τον αυλο του οπλο, αν το οπλο ειναι σε καλη κατασταση και λειτουργει αξιοπιστα θα σε ικανοποιησει κ η καννης της σιγουρα... ;)

Αν αποβάλλεις το άγχος με τον αυλό ,ντουφεκάς καλύτερα .sarcastic.

P061111_08.jpg

Δοκιμές σήμερα τ απόγευμα με την sx3 στην Μαλακάσα παρέα με τον φίλο μου τον Λάκη
συμπεράσματα:
αναπήδηση δεν έχει ανάκρουση επίσης σε φυσίγγια που ρίξαμε στον πίνακα από 28 έως 38gr.(μικρή ανάκρουση στα supercaccia)
ρίξαμε από 12 φυσίγγια με το midas im και anaconda.....fiocchi pl32,supercaccia,και σε ιδιογόμωση psb1 185x33,f2 145x28,g3000 155x31,drago 170x32 με 686 και cx2000,a1 170x32 σε απόσταση 40 μέτρα με πολύ καλά αποτελέσματα στις συγκεντρώσεις
αυτό που δεν μας άρεσε ήταν το φυσίγγι με 686 όχι ότι ήταν κακό αλλά είχε διαφορά από τα άλλα
το midas σε όλες τις βολές ήταν ορατά πιο καλό σε κατανομή από το anaconda όπως επίσης και το midas m σε σύγκριση με το anaconda πάλι
επίσης το midas sk από τα 20 μέτρα πολύ καλό με f2 145x28 και g3000 155x31 σε μισόταπα
στις αυθόρμητες βολές ήμουν 70% κέντρο 30% πάνω κάτι που είχαν όλα τα όπλα μου μέχρι τώρα.....ένα θεματάκι με το κοντάκι αλλά όχι πρόβλημα όταν κούμπωνα σωστά
στις 2 πούλες που έριξε ο Λάκης είδαμε άριστα σπασίματα σε μακρινες βολές
γενικά φύγαμε ευχαριστημένοι κι εγώ ευτυχεσμένος :)

Δοκιμές σήμερα τ απόγευμα με την sx3 στην Μαλακάσα παρέα με τον φίλο μου τον Λάκη
συμπεράσματα:
αναπήδηση δεν έχει ανάκρουση επίσης σε φυσίγγια που ρίξαμε στον πίνακα από 28 έως 38gr.(μικρή ανάκρουση στα supercaccia)
ρίξαμε από 12 φυσίγγια με το midas im και anaconda.....fiocchi pl32,supercaccia,και σε ιδιογόμωση psb1 185x33,f2 145x28,g3000 155x31,drago 170x32 με 686 και cx2000,a1 170x32 σε απόσταση 40 μέτρα με πολύ καλά αποτελέσματα στις συγκεντρώσεις
αυτό που δεν μας άρεσε ήταν το φυσίγγι με 686 όχι ότι ήταν κακό αλλά είχε διαφορά από τα άλλα
το midas σε όλες τις βολές ήταν ορατά πιο καλό σε κατανομή από το anaconda όπως επίσης και το midas m σε σύγκριση με το anaconda πάλι
επίσης το midas sk από τα 20 μέτρα πολύ καλό με f2 145x28 και g3000 155x31 σε μισόταπα
στις αυθόρμητες βολές ήμουν 70% κέντρο 30% πάνω κάτι που είχαν όλα τα όπλα μου μέχρι τώρα.....ένα θεματάκι με το κοντάκι αλλά όχι πρόβλημα όταν κούμπωνα σωστά

Μάκη ποιο Anaconda ήταν;

συμπεράσματα:
Mπράβο Μακη !
Περιμένουμε συγκριτικό και carlsons vs midas ... το βλέπω ντέρμπι !.xm.

εσύ τι λές να το κάνουμε κι αυτό;;;;; μήπως μπερδευτούμε;;;;; η να μείνουμε στην δοκιμασμένη συνταγή των midas;;;; .xm.

Να σε μπερδέψω λίγο πιο πολύ; Ο πίνακας δίνει αποτελέσματα ομοιομορφίας και συγκέντρωσης της τουφεκιάς. Από διάτρηση όμως; .xm. .goodboy.
.sarcastic.

Η ΣΧ3 Χρηστο ως μπρος τους στενους αυλους,παρ ολο οτι δεν εχει πρακτικο ενδιαφερων ειναι παντα μπροστα σε διατρηση-συγκεντωση-κατανομη,το συγκεκριμενο οπλο το ειχα ξετιναξει σε καθε ειδους δοκιμη γιατι ειχε κακη φημη λογο πολυ φαρδυ αυλου,και δεν με προδοσε ποτε,ουτε στις δοκιμες αλλα ουτε στο κυνηγοτοπο,θα το αγοραζα ΞΑΝΑ παλι.

Σαραντο δεν το εκανα σαφες. Αναφερομουν σε διαφορα στη διατρηση αναμεσα στα τσοκτης δοκιμης :)

Back