Τσίχλα-Κοτσύφι

Ωραίο κλείσιμο παρακολουθώντας τις γαλάζιες εγώ και ανιχνεύοντας διάφορα νέα μέρη με στόχο την επόμενη σεζόν το βραδάκι σε ένα καρτερακί είδα 50/70 τσίχλες που πέρασαν στα 50+ ύψος και κάποιες τελευταία στιγμή ποιο χαμηλά.Κάποιοι τριγύρω έριξαν από 30/40φυσίγια αλλά με σχεδόν μηδενική κάρπωση αφού έριχναν 2/3 τουφεκιές στα πουλιά κάνοντας τους αέρα βέβαια ,βεβαίως είχα και τα τυχερά αρπαχτή συνάντηση με ένα ζαρκαδάκι ,φεύγοντας στο δρόμο ένα λαγουδάκι με τα οποία ανταλλάξαμε γρήγορες ματιές.

Last edited by a moderator:
Και του χρόνου με υγεία εύχομαι σε όλους σας! Βγήκα μετά την διαδήλωση κατά τις 2 μια βόλτα , ελάχιστες τσίχλες και έφευγαν αρκετά μακριά για να ρίξω τουφεκιά. Έβγαλα όμως 2-3 πέρδικες σε διαφορετικά σημεία και το χάρηκα. Να αφήνουμε να μένει μαγιά και για του χρόνου. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα του κάμπου. Νοτιάς με άπνοια σχεδόν, ζέστη και βρεγμένα τα πάντα,μιας και τη Πέμπτη μας έκανε πάρα πολύ νερό και μας έπνιξε.το πόδι έμπαινε μέσα στη λάσπη σχεδόν μέχρι τη γάμπα σε ορισμένα σημεία. Τεσπα , υγεία να έχουμε για του χρόνου και τίποτα άλλο.

Κ του χρόνου να έχουμε υγεία να βρισκόμαστε εκεί που αγαπάμε...
Σε γενικές γραμμές κακός Φλεβάρης για τα καρτέρια της Μεσσηνίας σαν σύνολο ... Πουλιά υπήρχαν αρκετά για όσους περπατησαν κ κατά τόπους κ με τους κατάλληλους καιρούς κ σε συγκεκριμένα απογευματινά... Υπήρχαν τόποι με πολλές τσίχλες που έβγαζαν κ καρτέρια κ περπάτητα, άλλοι που έδιναν μόνο περπάτητα κ άλλοι που είχαν λίγα πουλιά γενικά... Η κατάσταση δεν έδειξε να αλλάζει καθόλου στη διάρκεια του μήνα... Όσοι τόποι έδιναν από την αρχή, συνέχισαν μέχρι το τέλος κ οι άδειοι παρέμειναν έτσι... Μόνο οι κισσοι της Αρκαδίας είδαν ενδιαφέρον τώρα στο τέλος έστω κ καθυστερημένα ενώ στην αρχή ήταν αδιάφοροι...
Πάντως οι τσίχλες είναι ξερές ακόμα από λίπος, όλα δείχνουν ότι θα μείνουν αρκετά ακόμα...

΄΄γιατι η επομενη θα σας κανει να γινεστε κωλοτουμπες!!!΄΄.

Εννοείς πολιτικοί; ;) 😸
όχι οι κλαψιαρηδες. Με την πολιτική δεν ασχολούμαι γιατρέ. Εχω άλλες προτεραιότητες και σκοτούρες στην ζωή μου.

Καλημέρα και καλό μήνα!!!

Μετά το συλλαλητήριο είπαμε με τον ξάδερφο να πάμε κάνα απογευματινό για το κλείσιμο. Μιας και είχε νοτια και ζεστή πηραμε μαζί και τον πατέρα μου, πρώτη φορά σε κυνηγότοπο μετά από ενάμιση χρόνο. Βολτουλα στα Μέγαρα λοιπόν με λίγα πουλιά και πολλούς κυνηγούς. Πιασμένα καρτερία από νωρίς και πιάσαμε πιο χαμηλά. Τα πουλιά πέρασαν στην στρατόσφαιρα και πολύ αργά. Εγώ στάθηκα τυχερός και σε αντίθεση με τις προηγούμενες δύο Κυριακές - χθες είχα 7 ντουφεκιες και 6 πουλιά. Τις προηγούμενες 2 Κυριακές έχασα λίγο λιγότερες από όσες πήρα ( φωτό 1-2). Ο ξάδερφος κι ο θείος από δύο ντουφεκιες χωρίς αποτέλεσμα.
Να είμαστε υγιείς, να ξεκουραστούμε κυνηγοί και σκυλάκια και θεού θέλοντος ραντεβού τον Αύγουστο. Καλά να περνάτε παλικαροι.IMG_20250223_133115.jpgIMG_20250215_113958.jpgIMG_20250301_084328.jpg

Καλημέρα σε όλους.
Η τελευταία μέρα μας βρήκε το πρωί στην Τιθορεα. Δυστυχώς, ελάχιστα πουλιά στο περπατητό και αυτά στα πολύ πυκνά. Φύγαμε με τον φίλο μου και πήγαμε στον Μωλο που είχε ακουστεί ότι είχε τσίχλες. Κάναμε ένα δίωρο περπατητό και ήταν καλύτερη η κατάσταση. Στη συνέχεια όταν φεύγαμε ήρθαν 2 κυνηγοί και αφού τους ενημερώσαμε ότι έχουμε περπατήσει, μας πρότειναν να παμε μαζί απογευματινό καρτέρι, καθώς δεν γνωρίζαμε που ανεβαίνουν οι τσίχλες στην περιοχή. Ξεκίνησαν στις 17.15 δειλά δειλά να ανεβαίνουν και πήρα 10 τσίχλες. Την λήξη της χρονιάς σφυριξαν 5 Μπεκάτσες! που κατεβαινοντας στους βάλτους για φαγητό, τους δώσαμε ραντεβού με τα σκυλάκια μας για του χρόνου.
Υ.Γ. Το κυνήγι είναι για όλους και ο @Geo94 με τη νοοτροπία του απέκτησε έναν φίλο.

Καλημέρα σε όλους.
Η τελευταία μέρα μας βρήκε το πρωί στην Τιθορεα. Δυστυχώς, ελάχιστα πουλιά στο περπατητό και αυτά στα πολύ πυκνά. Φύγαμε με τον φίλο μου και πήγαμε στον Μωλο που είχε ακουστεί ότι είχε τσίχλες. Κάναμε ένα δίωρο περπατητό και ήταν καλύτερη η κατάσταση. Στη συνέχεια όταν φεύγαμε ήρθαν 2 κυνηγοί και αφού τους ενημερώσαμε ότι έχουμε περπατήσει, μας πρότειναν να παμε μαζί απογευματινό καρτέρι, καθώς δεν γνωρίζαμε που ανεβαίνουν οι τσίχλες στην περιοχή. Ξεκίνησαν στις 17.15 δειλά δειλά να ανεβαίνουν και πήρα 10 τσίχλες. Την λήξη της χρονιάς σφυριξαν 5 Μπεκάτσες! που κατεβαινοντας στους βάλτους για φαγητό, τους δώσαμε ραντεβού με τα σκυλάκια μας για του χρόνου.
Υ.Γ. Το κυνήγι είναι για όλους και ο @Geo94 με τη νοοτροπία του απέκτησε έναν φίλο.
Αρχικά θα πω ότι επιτέλους συνάντησα κάποιον συνάδελφο του φόρουμ στο βουνό… τα πράγματα όπως τα είπε ο Diego, εγώ με την παρέα μου ξεκινήσαμε κατά τις 12 από Αθήνα με σκοπό ένα γρήγορο περπατητό και το τελευταίο απογευματινό της σεζόν… ελπίζω να το ευχαριστηθήκατε εσύ και η παρέα σου… εγώ από θέμα κάρπωσης θα μπορούσα να τα πήγαινα καλύτερα αλλά μπήκαν μπροστά μου, δύο ας το πούμε συνάδελφοι και μου κόβανε τα πουλιά, με αποτέλεσμα να τα μαζέψω και να πάω προς τα παιδιά…

Υγ: Υπομονή για την έναρξη τώρα!!!

Τελευταίο πρωινό της σεζόν αφιερώθηκε με τη νεολαία του χωριού για περπατήτο. Μέχρι της 10:30 καθίσαμε γιατί μετά πήγαμε όλοι μαζί στο συλλαλητήριο. Αρκετά πουλάκια.....και είχα και μια ανέλπιστη συνάντηση με μια πανέμορφη βασίλισσα......
Κλείσιμο της σεζόν θα γίνει με τη παρέα στο ανέβασμα το απόγευμα.
View attachment 96076
Τα συγχαρητήριά μου κυρίως για την Ουκρανή! .shake hands.

τελευταίο καθιερωμένο περπάτητο των ακεφαλων και διαφορά καρτερακια τις προηγούμενες μέρες

Φτωχά βέβαια αλλά κάτι κάναμε
View attachment 96078View attachment 96079

View attachment 96080
Έριξα το 686 μου cal 20 me cheddite free shots με μεγάλη επιτυχία χαίρεσαι να το κρατάς

Τα πουλιά σχεδόν όλα μεγάλα και τετραπαχα

Και του χρόνου με υγεία
Σου έχουν πει ποτέ ότι μοιάζεις κάπως στη φάτσα με τον Ευτύχη Μπλέτσα; ΔΕΝ κάνω πλάκα!

καθαρησαμε σημερα της τσιχλιτσες της βδωμαδας ,και κρατησα της δεξιες φτερουγες να της δωσο στον θυροφυλακα ο ωπιως θα της παραδωση για ιατρικους λογους,πχ γρυπη πτηνων κτλ ;) αντε και του χρονου παιδες λιγακι υπομωνη περνανε γρυγορα η μερες και μηνεςςςς.yel.

Το θέμα καθαρίστηκε και ξανάνοιξε.
Ωστόσο θελω να πω δύο λόγια για την ένταση που δημιουργήθηκε.
Αν βαρέσω 100 τσίχλες και πάρω τις 25, είμαι νόμιμος; Ναι. Είναι ηθικό; Όχι.
Αν βαρέσω 80 αγριογούρουνα μεσα σε μια μέρα, είμαι νόμιμος; Ναι. Είναι ηθικό; Όχι.
Αν αμολήσω 28 σκυλιά να κυνηγάνε έναν λαγό,είμαι νόμιμος; Ναι. Είναι ηθικό; Όχι.
Τα παραδείγματα είναι πολλά, και ευτυχώς για τους περισσότερους κατανοητά.
Άλλο νόμιμο, άλλο κυνηγετικά ηθικό.
Θελω να πιστεύω ότι όλοι είμαστε ηθικοί κυνηγοί που σεβόμαστε το θηραμα και την φύση, ή έστω προσπαθούμε για αυτά.

Και κάτι εντελώς άσχετο... μερικοί εμφανίζεστε μόλις δείτε ένταση. Τι γούστα είναι αυτά που βγάζετε, δεν μπορω να καταλάβω!

Το θέμα καθαρίστηκε και ξανάνοιξε.
Ωστόσο θελω να πω δύο λόγια για την ένταση που δημιουργήθηκε.
Αν βαρέσω 100 τσίχλες και πάρω τις 25, είμαι νόμιμος; Ναι. Είναι ηθικό; Όχι.
Αν βαρέσω 80 αγριογούρουνα μεσα σε μια μέρα, είμαι νόμιμος; Ναι. Είναι ηθικό; Όχι.
Αν αμολήσω 28 σκυλιά να κυνηγάνε έναν λαγό,είμαι νόμιμος; Ναι. Είναι ηθικό; Όχι.
Τα παραδείγματα είναι πολλά, και ευτυχώς για τους περισσότερους κατανοητά.
Άλλο νόμιμο, άλλο κυνηγετικά ηθικό.
Θελω να πιστεύω ότι όλοι είμαστε ηθικοί κυνηγοί που σεβόμαστε το θηραμα και την φύση, ή έστω προσπαθούμε για αυτά.

Και κάτι εντελώς άσχετο... μερικοί εμφανίζεστε μόλις δείτε ένταση. Τι γούστα είναι αυτά που βγάζετε, δεν μπορω να καταλάβω!
Σύμφωνο σε ολλα .....πάμε παρακάτω....σήμερα γεμησαμε τσίχλες η ελιές στο κτήμα μου γεμάτες μάζη με ψαρονια....το μ@@## της μαμάς τους:mad:

Back