D
DrV
Παιδιά όλα είναι σχετικά και στην τελική το αποτέλεσμα μετράει και θα εξηγήσω τι εννοώ, χωρίς καμία διάθεση για αντιπαράθεση και καλοπροαίρετα!!! Το να λέμε το τάδε κυνήγι πχ είναι μόνο για τους δείνα που το εξασκούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο και οι άλλοι είναι <<λάθος>> πιστεύω ότι είναι επικίνδυνη άποψη και μπορεί να γυρίσει μπούμερανκ για όλους μας
Όπως και για κάποιους που θέλουν ο κάθε <<είδους>> κυνηγός να βγάζει άδεια για συγκεκριμένο θήραμα... Αυτές είναι ελιτίστικες απόψεις κατά την φτωχή μου γνώμη. Είμαι κατά του μακελέματος υπό οποιοσδήποτε προϋποθέσεις. Αλλά το αποτέλεσμα που είπα πριν, εννοώ το εξής: Κάνει ένα ευνοϊκό καιρό και ένας <<τσιχλάκιας>> που κάνει το περπατητό του νόμιμα, χωρίς σκύλο, τυχαίνει λόγω καιρικής συγκυρίας να χτυπήσει και 2-3 μπεκάτσες με τα πόδια. Γτ αυτός να είναι κατακριτέος που αυτό θα του τύχει μια στα 5-10 χρόνια, ενώ ο επίσης νόμιμος και πραγματικά μάγκας που έχει τοπ σκυλιά και κάνει 100 και 150 μπεκάτσες τη σεζόν να μην είναι, δηλαδή μην μπαίνουμε σε ζήλιες μεταξύ μας. Και αυτός που έχει καλά σκυλιά και βγάζει και το κάνει νόμιμα αξίζει μπράβο και 10 φορές μάλιστα αλλά και ο κάθε ένας που για τους χ ψ λόγους που δεν (μπορεί να) έχει σκύλο και του κάτσουν οι συγκυρίες και χτυπήσει 2-3 πουλιά νόμιμα και όχι καρτεράτα να μην του λέμε και αυτού μπράβο; Αυτά είναι τα τυχερά και η άδεια και η ρυθμιστική είναι μία και κοινή για όλους! Με την ίδια λογική θα έπρεπε και ο τσιχλάς να λέει φερματζήδες μην βγαίνετε για τσίχλες, μας τρώτε τα πουλιά
Τα πουλιά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, μη βάζουμε τα χεράκια μας να βγάζουμε τα ματάκια μας! Δηλαδή θυμάμαι το 2006, μετά από χιόνια, δηλαδή όταν δεν είχε χιονοκάλυψη, είχε πολλές μπεκάτσες. Ο πατέρας μου πχ σε ένα μήνα, πήρε πχ 100 τσίχλες και πήρε και 8 μπεκάτσες. Δηλ τι έπρεπε να μην σηκώσει όπλο; Το πως θα κυνηγήσει ο καθένας είναι δικαίωμά του και όσο συμβαδίζει με τους γραμμένους κανόνες αλλά και τους άγραφους=ηθική είναι από μένα αποδεκτός και αξίζει μπράβο γτ ευχαριστιέται αυτό που κάνει, όπως προσπαθούμε όλοι μας!