Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παιδιά όλα είναι σχετικά και στην τελική το αποτέλεσμα μετράει και θα εξηγήσω τι εννοώ, χωρίς καμία διάθεση για αντιπαράθεση και καλοπροαίρετα!!! Το να λέμε το τάδε κυνήγι πχ είναι μόνο για τους δείνα που το εξασκούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο και οι άλλοι είναι <<λάθος>> πιστεύω ότι είναι επικίνδυνη άποψη και μπορεί να γυρίσει μπούμερανκ για όλους μας ;) Όπως και για κάποιους που θέλουν ο κάθε <<είδους>> κυνηγός να βγάζει άδεια για συγκεκριμένο θήραμα... Αυτές είναι ελιτίστικες απόψεις κατά την φτωχή μου γνώμη. Είμαι κατά του μακελέματος υπό οποιοσδήποτε προϋποθέσεις. Αλλά το αποτέλεσμα που είπα πριν, εννοώ το εξής: Κάνει ένα ευνοϊκό καιρό και ένας <<τσιχλάκιας>> που κάνει το περπατητό του νόμιμα, χωρίς σκύλο, τυχαίνει λόγω καιρικής συγκυρίας να χτυπήσει και 2-3 μπεκάτσες με τα πόδια. Γτ αυτός να είναι κατακριτέος που αυτό θα του τύχει μια στα 5-10 χρόνια, ενώ ο επίσης νόμιμος και πραγματικά μάγκας που έχει τοπ σκυλιά και κάνει 100 και 150 μπεκάτσες τη σεζόν να μην είναι, δηλαδή μην μπαίνουμε σε ζήλιες μεταξύ μας. Και αυτός που έχει καλά σκυλιά και βγάζει και το κάνει νόμιμα αξίζει μπράβο και 10 φορές μάλιστα αλλά και ο κάθε ένας που για τους χ ψ λόγους που δεν (μπορεί να) έχει σκύλο και του κάτσουν οι συγκυρίες και χτυπήσει 2-3 πουλιά νόμιμα και όχι καρτεράτα να μην του λέμε και αυτού μπράβο; Αυτά είναι τα τυχερά και η άδεια και η ρυθμιστική είναι μία και κοινή για όλους! Με την ίδια λογική θα έπρεπε και ο τσιχλάς να λέει φερματζήδες μην βγαίνετε για τσίχλες, μας τρώτε τα πουλιά ;) Τα πουλιά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, μη βάζουμε τα χεράκια μας να βγάζουμε τα ματάκια μας! Δηλαδή θυμάμαι το 2006, μετά από χιόνια, δηλαδή όταν δεν είχε χιονοκάλυψη, είχε πολλές μπεκάτσες. Ο πατέρας μου πχ σε ένα μήνα, πήρε πχ 100 τσίχλες και πήρε και 8 μπεκάτσες. Δηλ τι έπρεπε να μην σηκώσει όπλο; Το πως θα κυνηγήσει ο καθένας είναι δικαίωμά του και όσο συμβαδίζει με τους γραμμένους κανόνες αλλά και τους άγραφους=ηθική είναι από μένα αποδεκτός και αξίζει μπράβο γτ ευχαριστιέται αυτό που κάνει, όπως προσπαθούμε όλοι μας!

Παιδιά όλα είναι σχετικά και στην τελική το αποτέλεσμα μετράει και θα εξηγήσω τι εννοώ, χωρίς καμία διάθεση για αντιπαράθεση και καλοπροαίρετα!!! Το να λέμε το τάδε κυνήγι πχ είναι μόνο για τους δείνα που το εξασκούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο και οι άλλοι είναι <<λάθος>> πιστεύω ότι είναι επικίνδυνη άποψη και μπορεί να γυρίσει μπούμερανκ για όλους μας ;) Όπως και για κάποιους που θέλουν ο κάθε <<είδους>> κυνηγός να βγάζει άδεια για συγκεκριμένο θήραμα... Αυτές είναι ελιτίστικες απόψεις κατά την φτωχή μου γνώμη. Είμαι κατά του μακελέματος υπό οποιοσδήποτε προϋποθέσεις. Αλλά το αποτέλεσμα που είπα πριν, εννοώ το εξής: Κάνει ένα ευνοϊκό καιρό και ένας <<τσιχλάκιας>> που κάνει το περπατητό του νόμιμα, χωρίς σκύλο, τυχαίνει λόγω καιρικής συγκυρίας να χτυπήσει και 2-3 μπεκάτσες με τα πόδια. Γτ αυτός να είναι κατακριτέος που αυτό θα του τύχει μια στα 5-10 χρόνια, ενώ ο επίσης νόμιμος και πραγματικά μάγκας που έχει τοπ σκυλιά και κάνει 100 και 150 μπεκάτσες τη σεζόν να μην είναι, δηλαδή μην μπαίνουμε σε ζήλιες μεταξύ μας. Και αυτός που έχει καλά σκυλιά και βγάζει και το κάνει νόμιμα αξίζει μπράβο και 10 φορές μάλιστα αλλά και ο κάθε ένας που για τους χ ψ λόγους που δεν (μπορεί να) έχει σκύλο και του κάτσουν οι συγκυρίες και χτυπήσει 2-3 πουλιά νόμιμα και όχι καρτεράτα να μην του λέμε και αυτού μπράβο; Αυτά είναι τα τυχερά και η άδεια και η ρυθμιστική είναι μία και κοινή για όλους! Με την ίδια λογική θα έπρεπε και ο τσιχλάς να λέει φερματζήδες μην βγαίνετε για τσίχλες, μας τρώτε τα πουλιά ;) Τα πουλιά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, μη βάζουμε τα χεράκια μας να βγάζουμε τα ματάκια μας! Δηλαδή θυμάμαι το 2006, μετά από χιόνια, δηλαδή όταν δεν είχε χιονοκάλυψη, είχε πολλές μπεκάτσες. Ο πατέρας μου πχ σε ένα μήνα, πήρε πχ 100 τσίχλες και πήρε και 8 μπεκάτσες. Δηλ τι έπρεπε να μην σηκώσει όπλο; Το πως θα κυνηγήσει ο καθένας είναι δικαίωμά του και όσο συμβαδίζει με τους γραμμένους κανόνες αλλά και τους άγραφους=ηθική είναι από μένα αποδεκτός και αξίζει μπράβο γτ ευχαριστιέται αυτό που κάνει, όπως προσπαθούμε όλοι μας!
Συνφωνω Βασίλη, είπαμε το κυνήγι είναι προσωπική υπόθεση φτάνει να σεβόμαστε τούς γραφτους και τους αγραφους νόμους τού, τον εαυτό μας, το θήραμα και πάνω από όλα την φύση γιατί αυτή τα γενα όλα και αυτός είναι άλλωστε ο σκοπός που κυνηγάμε γιατί αυτό μας εκφράζει η επαφή με αυτήν και όχι η κάρπωση αυτή καθαυτη .
Μπράβο σου στο έχω ξαναπεί σκέφτεσαι πολύ ώριμα για την ηλικία σου και σε τιμά αυτό.

+ σε όλα και θα ήθελα προσωπικά να συμπληρώσω ότι:
δεν ξεχνώ τι είμαι πριν η μετά από ένα επιτυχημένο κυνήγι....κυνηγός συνάδελφος φίλος άνθρωπος :)

Last edited:
Μπράβο Βασίλη για τις σκέψεις σου. Συμφωνώ σε όλα. Το κυνήγι δεν είναι ανταγωνισμός. Ας αρκεστούμε στον αγώνα που κάνει ο καθένας μας όπως μπορεί και όποτε μπορεί και ας χαιρόμαστε όλοι τις επιτυχίες των συναδέλφων μας. Βασική προϋπόθεση για όλα είναι να κυνηγούμε όλοι μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Ο ανταγωνισμός δεν χωρά ανάμεσά μας. Από εκεί και πέρα ας χαρούμε το κυνήγι όπως μπορεί ο καθένας...

Συμφωνω απολυτα με το βασιλη και το παω το θεμα και ενα βημα παρακατω γιατι πολυ συζητηση εχει γινει αυτες τις μερες για το θεμα.επιδη γινετε και στην δικη μου περιοχη αυτη την στιγμη οτι γινετε αν την ελλαδα οταν οι καιρικες συνθηκες το επιτρεπουν δηλ ολοι οι κυνηγοι ξαφνικα κυνηγουν μπεκατσα αλλα μεσα στις ελιες και στισ πορτοκαλιεςκαι ανθρωποι που δεν την ξεχωριζουν απο το μπεκατσινι βαρεσαν 11 και 16 πουλια θελω να πω το εξης.αυτες οι καλες εντος εισαγωγικων μερες ειναι πολυ λιγες και οπως σωστα λεει ο βασιλης εν μερει ειναι και νομιμο οχι ομως ηθικο να παει καποιος να βαρεσει 5-10 μπεκατσες πιστευω πως δεν ειναι αυτο το προβλημα μας,και εξηγουμε.μου δινει ο νομος εμενα του νομιμου και ηθικου το δικαιωμα να χτυπησω 10 πουλια την ημερα καθε μερα αρα 70 πουλια την εβομαδα.περνω δηλ τα σκυλια μου τα γαματα περνω και το λαμπρο <μανιακος>συγνωμη που των αναφερω χωρις να τον ρωτησω αλλα το κανω επιδη γνωριζω οτι ειναι κυνηγος νομιμος ηθικος με τρομερα σκυλια που κυνηγαει ολοι μερα σε ευλογιμενο τοπο και παμε και βαραμε νομιμα και ηθικα 20 μπεκατσες σε μια μερα αρα 140 σε μια βδομαδα 2 ανθρωποι.και μην μου πειτε δεν γινετε γιατι δεν ειναι αυτο το θεμα.το θεμα ειναι οτι εχεις την δυνατοτητα επι 3 τουλαχιστων μηνες 90 μερες δηλ να βαρας 10 μπεκατσες την μερα.και καταληγω.ας βγει μι;α ρυθμιστικη και να μειωσει το οριο στα 5 πουλια την ημερα και ενας νομος σε επιασε καρτερι 30,000€ προστιμο κατευθειαν στη εφορια ουτε σε γραφω σε ξεγραφω ουτε τηλ σε θυροφυλακες ουτε τηλ σε προεδρους ουτε δικαστηρια μετα απο 3 χρονια με λιτους και δεμενους. και ασε στο περπατητω να βαρανε οσες θελουν.συγνωμη αν σας κουρασα

Διάβασα σε σχετικό άρθρο ότι το πρόβλημα της μπεκάτσας ΔΕΝ είναι η χιονοκάλυψη αλλά ο Παγετός......
Πουλιά που δεν μπορούν να τραφούν από το σκληρό σαν τσιμέντο έδαφος και ολοένα και καθημερινά χάνουν το βάρος τους....
Ας δούν οι Διοικούντες, ΚΑΙ το θέμα του Παγετού το οποίο δεν το αγγίζουν ....
Ας αποφασίσουν ποιό ακριβώς είναι το εχθρικό περιβάλλον γι αυτό το πουλί, και να ορίσουν τα όρια κάρπωσης αναλόγως......
Κάποιες χρονιές βρίσκουμε λίγα τσιχλοκότσυφα, κάποιες φορές πάρα πολλά.....το είδος δεν εξαφανίστηκε
Το ίδιο συμβαίνει εφέτος και με τις μπεκάτσες........άλλες χρονιές πολλές, άλλες φορές λίγες
Ας είμαστε νόμιμοι όσον αφορά στα παρόντα όρια και λοιπές χρονικές δεσμεύσεις και η φύση θα προσαρμοστεί.....Μόλις σταμάτησαν οι Ιταλοί να πηγαίνουν Κριμαία, είδαμε και περισσότερες μπεκάτσες στη χώρα........η γενοκτονία στη Κριμαία δεν τις εξαφάνισε !

αυτες οι παπαριες του fb δινουνε πολλη τροφη. ελληνας ρε φιλε που πρεπει να δειξει οτι ειναι κυνηγαρας αντι να ευχαριστουμε τον θεο οσοι μπορουμε ΑΚΟΜΑ και βγαινουμε.μονοι μας βγαζουμε τα ματακια μας

Εν μέρει έχουν δίκιο,με τις ανεπίτρεπετες φωτογραφίες από διάφορων ειδών καρπώσεις,που αναρτούν σε διάφορες σελίδες και στο facebook.
Για την ανάρτηση του Βασίλη,σχετικά με τον επιρεασμό της μπεκάτσας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα,διαβάστε εδώ: http://www.setterfoto.com/la-beccaccia-ed-freddo-silvio-spano-ondate-di-gelo/

Πατήστε δεξιά στο ελληνικό σημαιάκι για μετάφραση

αυτες οι παπαριες του fb δινουνε πολλη τροφη. ελληνας ρε φιλε που πρεπει να δειξει οτι ειναι κυνηγαρας αντι να ευχαριστουμε τον θεο οσοι μπορουμε ΑΚΟΜΑ και βγαινουμε.μονοι μας βγαζουμε τα ματακια μας
Αφού πρέπει να το δείξει ρε Ευριπίδη τι να κάνουμε τώρα;;.buy buy.συμφωνω πάντως απόλυτα μαζί σου

Αφού πρέπει να το δείξει ρε Ευριπίδη τι να κάνουμε τώρα;;.buy buy.συμφωνω πάντως απόλυτα μαζί σου
τζιμη συμφωνω μαζι σου ΠΡΕΠΕΙ να δειξει γιατι αλλιως πως θα ειναι κυνηγαρας?εμεις που παμε κι ευχαριστιομαστε μονο και με τη βολτα ειμαστε λαλακες

Ειμαστε και εκτος τοπικ εγω εχω πει οτι το φεις θα μας κοψει το κυνηγι καποια στιγμη,προσωπικα δεν εχω λογαριασμο ο καθενας πρατει αυτο που θεωρει σωστο εγω δεν κρινω κανεναν οταν ερθει ομως η ωρα (ευχομαι να μην ερθει) ας αναλαβει ο καθενας τις ευθυνες του θα μας μεινουν τα οπλα να τα χαζευουμε και τα σκυλια μας για να γινουν συντροφιας...

Περα απο την δημοσίευση φωτογραφιών οι οποίες εχουν επιτρεπόμενο αριθμό θηραμάτων,ειδικά τώρα με την παγωνιά ,υπάρχει και το ηθικο μέρος που εχει να κάνει με τον καθένα χωριστά και το πως σκέφτεται.Ομως εδω εχω να πω πως μεγάλο μέρος ευθύνης εχουν οι κυν.σύλλογοι και οι φορείς ,οι οποίοι δεν λειτουργουν εγκαιρα αλλά με μεγάλη καθυστέρηση ως προς τις απαγορεύσεις.Ετσι δίνεται έδαφος για μακελειό θηραμάτων και μετά εχουμε και την αυτοπροβολή όλων αυτών των μικροτσούτσουνων στο φατσοβιβλίο.Σωροί θηραμάτων πανω σε πάγους και σωρούς χιονιού.
Δεν χρειάζεται να δικαιολογούμε κανέναν.Ο χρήστος μας ειπε πως σήμερα ανακοινώθηκε απαγόρευση στη Ροδόπη.Γιατι σήμερα και οχι απο την Παρασκευή;; Τι άλλαξε απο σήμερα ; τίποτα.
Δινουμε τροφή σ αυτούς που μας κυνηγάνε και μετα αρχίζουμε τον κλεφτοπόλεμο των ύβρεων και των δηλώσεων.
Φιλος πηγε για φασα και χτυπησε γουρουνι...... χαχαχα
παντως ητανε ημερα που επιτρεποτανε........my man.
Αυτός κάποιον μου θυμίζει.......sarcastic.

το μωνο που νιωθο ρε παιδια με αυτα που διαβαζω και εχουνε γινη με το κυνηγι της μπεκατσας με αυτο τον καιρω,,νιωθο μεγαλη αγανακτισηηηη αρα καταλιγο στο οτι αφου δεν σεβεσε το καθε θυραμα δεν σεβεσε και τον εαφτωνσου και περισωτερο τους υπωλοιπους κυνηγουςςςς,,,και παλι μπραβωωωω στους κυνηγαραδεςςςς του χιονιαααα.vert funny..hit..hit..hit.

Μπράβο σας σε όλους για τις τοποθετήσεις σας. Συμφωνώ σε όλα, το έχω ξαναπεί δν θα είχα κάποιο θέμα να μειωθεί ο αριθμός καρπωσης αλλά το θέμα είναι τη γίνεται στις άλλες βαλκανικές χώρες. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε τις περισσότερες απογοητεύσεις από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όσο για τους Ιταλούς έχουν βρει τον παράδεισο της Λιθουανίας τώρα να αφανίσουν. Η νομιμότητα και η ηθική βρίσκεται στο μυαλό και την ηθική του καθένα μας.

Βασίλη το έθεσες όσο καλύτερα μπορούσες, Είναι σαν να γράφεις και τη δική μου γνώμη πάνω στο θέμα.
Ένα παράπονο έχω με όσα παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό. Βλέπω στο fb την πλειοψηφία των κυνηγών μπεκάτσας να κατηγορούν τους τσιχλοκυνηγούς για την έλλειψη μπεκάτσας αε κάποιες περιοχές. Ένας τσιχλοκυνηγός μπορεί να περπατήσει μια τεράστια απόσταση για να καταφέρει κάποια πουλιά. Είναι λογικό να του τύχει να ξεπετάξει κάποια μπεκάτσα μέσα-μέσα και αν καταφέρει να την καρπωθεί. Δεν βρίσκω κάτι λάθος σε όλο αυτό. Γράφω το παράπονο εδώ μιας και επικρατεί ένα σωστό κλίμα και γίνεται σωστή κουβέντα. Στο fb απλά θα μου κατέβαζαν όλα τα καντήλια όπως κάνουν στους περισσότερους.
Καλά και ασφαλή κυνήγια σε όλους!

Το θέμα είναι πόσα πουλιά πιάνονται σύνολο σίγουρα αυτός που πιάνει 50 με τον σκύλο επειδή τις βρήκε βολικες είναι χειρότερος μαλακας από τον τσιχλα που πιάνει 5 πουλιά. Ωραίο ρομαντικό το κυνήγι φερμας αλλά αν πιάσεις σήμερα 10, αύριο ξεκουρασου δεν είναι ανάγκη κάθε μέρα. Σε ολικό παγετο όποιος κυνηγάει μπεκάτσα με οποιονδηποτε τροπο είναι μαλακας με περικεφαλαια .

Παίδες μην βλέπετε φάλτσο βιβλίο
Εγώ έτσι το λέω
Οι άνθρωποι εκεί έχουν κόμπλεξ
Δεν κυνηγάνε για την χαρά που δίνει η διαδικασία ούτε κάν ξέρουν τι θα πει κυνηγώ
Συνήθως είναι λαμόγια που κυνηγάνε την προβολή κ τα λαϊκ
Οι αρσενικοί να νιώσουν πως την έχουν μεγάλη κ οι θυληκοι ότι τα χουν μεγάλα

Ελάχιστοι είναι αληθινοί

Είναι μια εικονική αρρώστια το φάλτσο βιβλίο

Αρρωσταει τον κόσμο κ δημιουργεί φθόνο κ αντιζηλίες

Κυνηγάτε για σας κ τα σκυλιά σας κ όσο πιο μακριά από αυτό το πραμα ειςτε τόσο πιο ήρεμο στομάχι θα έχετε

Ολική απαγόρευση κυνηγίου για όλη την επικράτεια και για μιά βδομάδα

gifs upload
και πωλη καλα κανανε φιλε στεφανεεε,,παντου ειναι ασπρααα και παγετωςςς,,,,,και εγω σημερα με το φιλαρακιμου αρκεστηκαμε να ψηνουμε λουκανικα και πινωντας τσιπουρακια και κρασακια και βλεπωντας βιντεω με κυνηγια με την ποιντερινατου στην αγκαλιατουυυυυ.hair..yelling..yelling. free picture hosting image free hosting imag jpg images πρως το παρων σεβωμαστε ολα τα θυραματα και βλεπουμε στην πορειαααα

Status
Not open for further replies.
Back