Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου

Να θυμίσω πως σε περίπτωση που έχουμε βγάλει άδεια αγοράς αν τελικά δεν την χρησιμοποιήσουμε, εντός της προθεσμίας (νομίζω 6 μήνες?) ΠΡΕΠΕΙ να την επιστρέψουμε στο Α.Τ. που την εξέδωσε, και όχι να την πετάξουμε/ σκίσουμε επειδή "'έχει λήξει".
Στην περιοχή μου που το Τμήμα Οπλων του Α.Τ. δουλεύει άριστα, μου είχαν τηλεφωνήσει και την ζήτησε πίσω. Ευτυχώς δεν την είχα πετάξει.

Last edited:
Ρε παιδιά σήμερα που πήγα να δείξω ένα μεταχειρισμένο όπλο στην αστυνομία ψάχνανε να βρούν την μάρκα και στην βάση και στις κάννες . Μου είπανε μάλιστα ότι πρέπει να την "χτυπήσω" και στην βάση - σε οπλουργό - δεδομένου ότι στην βάση έγραφε μόνο τον αριθμό.

Αυτή η ιστορία νομίζω ότι μας αναστάτωσε πριν καναδυό χρόνια και τελικά βγάλανε διόρθωση ότι ισχύει μόνο για τα όπλα που εισάγονται από το 2021 και μετά ή κατι τέτοιο. Το συγκεκριμένο είναι του 1958 και η πρώτη άδεια στην Ελλάδα βγήκε το 1961. Που πήγαν και το ξέθαψαν πάλι; .hair. Θυμάται κανένας λεπτομέρειες;

Ρε παιδιά σήμερα που πήγα να δείξω ένα μεταχειρισμένο όπλο στην αστυνομία ψάχνανε να βρούν την μάρκα και στην βάση και στις κάννες . Μου είπανε μάλιστα ότι πρέπει να την "χτυπήσω" και στην βάση - σε οπλουργό - δεδομένου ότι στην βάση έγραφε μόνο τον αριθμό.

Αυτή η ιστορία νομίζω ότι μας αναστάτωσε πριν καναδυό χρόνια και τελικά βγάλανε διόρθωση ότι ισχύει μόνο για τα όπλα που εισάγονται από το 2021 και μετά ή κατι τέτοιο. Το συγκεκριμένο είναι του 1958 και η πρώτη άδεια στην Ελλάδα βγήκε το 1961. Που πήγαν και το ξέθαψαν πάλι; .hair. Θυμάται κανένας λεπτομέρειες;
Είναι όπως τα λες, αυτό ισχύει για νέες εισαγωγές και όχι για παλιά όπλα. Είσαι εντάξει, αυτοί να μάθουν τον νόμο.

Aυτό το κράτος μας αγαπάει, μας προσέχει, γνωρίζει και τηρεί τους νόμους για να μας δίνει το καλό παράδειγμά, και πάνω από όλα, ξέρει να μας βάζει...

Στιγμιότυπο 2023-03-24, 9.49.37 μμ.png

Τελικά ότι άκρη έβγαλα την έβγαλα από αυτό το βίντεο:

αλλά κι εκεί μισά πράγματα.

Τελικά υπάρχει μία ημερομηνία κλειδί η 20/3/2020. Την συγκεκριμένη ημερομηνία βγήκε το ΦΕΚ 70/Α/20-3-2020 που επικυρώνει τον νόμο 4678/2020 ο οποίος τροποποιεί τον προηγούμενο νόμο περι όπλων που ήταν ο ν. 2168/1993 (Α' 147).

Το πρόβλημα είναι ότι αν κάτσεις να διαβάσεις τον νόμο για να βγάλεις άκρη , μπερδεύεσαι χειρότερα γιατί ο νόμος ξεκινάει από τα βασικά - πχ τι θεωρείται όπλο - . Μέχρι να φτάσεις σ' αυτά που θέλεις χάνεσαι σε νομικά κείμενα και λεπτομέρειες κι όταν φτάνεις σε κάτι ενδιαφέρον σε παραπέμπουν σε άλλους νόμους και ... άντε γειά.

Για να μην το τραβάω κι εγω, λέω ότι από το βίντεο κατάλαβα ότι υπάρχει μία Πανελλήνια Ενωση Βιοτεχνών Επαγγελματιών Κυνηγετικών Ειδων η γνωστή Π.Ε.Β.Ε.Κ.Ε. Επειδή αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν μπροστά τους τον νόμο αυτό, που ουσιαστικά ρυθμίζει τις δουλειές τους , το ψάξανε, συναντήθηκαν και με αρμόδιους και βγάλανε μία ανακοίνωση που είναι αυτή που βάζω παρακάτω.

Γενικά από την ανακοίνωση της Π.Ε.Β.Ε.Κ.Ε. βγαίνει άκρη όπως κι από το βίντεο. Μόνο που στο βίντεο αναφέρεται κάποιος κατάλογος με οπλουργούς οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί για το πως θα βάζουν τα στοιχεία που πρέπει στα όπλα. Τον κατάλογο αυτόν δεν τον βρήκα πουθενα . Αν τον βρεί κάποιος φίλος ας τον ανεβάσει θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

ΥΓ: Επίσης βγήκε και μία διορθωτική - επεξηγηματική Υπουργική Απόφαση η ΥΑ 4892/9/127 ριη' 9/11/2020 ΦΕΚ 4935/Β/9.11.20 που την βρήκα και δεν μπορεσα να βγάλω άκρη γιατί συνέχεια αναφέρει διορθώσεις σε άρθρα και σημεία, σε παραπέμπει στον νόμο και ... γίνεται χαμός. Θέλει υπομονή που δεν την διαθέτω.

Ξέρω ότι κούρασα με τους πολλούς νόμους αλλά τα αναφέρω για όποιον έχει την γνώση και την υπομονή να ασχοληθεί.

Attachments

• 145166510_1138467753337234_5265375167145233454_n.jpg
    145166510_1138467753337234_5265375167145233454_n.jpg
    97,2 KB · Προβολές: 23
Οι υπογραφές αγοραστή και πωλητή δεν θέλουν θεώρηση γνησίου υπογραφής στην άδεια αγοράς;
Αυτή την διαδικασία ακολούθησα πρίν την αλλαγή του έτους και έτσι έγιναν τα πράγματα (αγορά όπλου από ιδιώτη από απόσταση).
Άν η κατάσταση άλλαξε ξανά ίσως να ισχύουν άλλες παράμετροι.
Ένα τηλέφωνο στην ασφάλεια της περιοχής σου - μετά κάνεις ότι σου πούν.
Αν είναι αγορά από ιδιώτη θέλουν και οι δύο υπογραφές θεώρηση από το ΚΕΠ και ελέγχθηκαν στο τμήμα.

Baikal 43 Ρωσίας αποθηκεύοταν μέσα σε πλαστική βαλίτσα με αφρολεξ η μία μεριά των καννών είναι όλη σκουριασμένη.Δυστυχως πολλοί κάτοχοι δεν γνωρίζουν πως να συντηρούν και να αποθηκεύουν σωστά τα όπλα τους.Ιδιως τα ταπεινά Baikal αφήνονται στη μοίρα τους.
Κι εγώ έτσι το αποθηκεύω αναγνωρίζοντας ότι δεν ξέρω! 😅
Η σκουριά προέκυψε από εγκλωβισμένη υγρασία;

Κι εγώ έτσι το αποθηκεύω αναγνωρίζοντας ότι δεν ξέρω! 😅
Η σκουριά προέκυψε από εγκλωβισμένη υγρασία;
Ναι αποθηκεύεται με ένα φιλμ λαδακι ανάποδα σε ερμάριο ασφαλείας , βάζεις και μερικούς σιλικες και φυσικά ρίχνεις και καμιά ματιά κάθε 2 μήνες πχ.Ποτε στις θήκες .

Ναι αποθηκεύεται με ένα φιλμ λαδακι ανάποδα σε ερμάριο ασφαλείας , βάζεις και μερικούς σιλικες και φυσικά ρίχνεις και καμιά ματιά κάθε 2 μήνες πχ.Ποτε στις θήκες .
Το φιλμ λαδιού και τον ανά κάποιους μήνες καθαρισμό και νέα λίπανση τα εφαρμόζω.
Ευχαριστώ πολύ!

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει ανώτατο ηλικιακό όριο για την απόκτηση άδειας αγοράς ?
εφόσον δεν υπάρχει όριο ηλικίας στην έκδοση αδείας (που δεν είναι αναγκαία για την αγορά) δεν βλέπω τον λόγο να υπάρχει στην απόκτηση

Μια ερώτηση στην αστυνομία γιατί αυτή θα την εκδοσει .
Η αστυνομία σε πολίτη ηλικίας άνω των 70 χρόνων με όλα τα δικαιολογητικά στο χέρι του είπε ορθά κοφτά ότι είναι πάνω απο 70 και άρα δε μπορεί να βγάλει άδεια αγοράς αλλά ούτε και να ανανεώσει και όσα κατέχει

Η αστυνομία σε πολίτη ηλικίας 79 χρόνων με όλα τα δικαιολογητικά στο χέρι του είπε ορθά κοφτά ότι είναι πάνω απο 70 και άρα δε μπορεί να βγάλει άδεια αγοράς αλλά ούτε και να ανανεώσει και όσα κατέχει
Και πως κυνηγούν οι άνω των 70 παράνομα ;

Και πως κυνηγούν οι άνω των 70 παράνομα ;
Από τη στιγμή που οι άνω των 70 δε μπορούν να εκδώσουν άδεια αλλά ούτε να ανανεώσουν άδεια προφανώς είναι νόμιμοι μέχρι και την λήξη της άδειας κατοχής, το θέμα είναι ότι ο ν.2168/1993 με όλες τις τροποποιήσεις ως σήμερα αναφέρει ρητά ως μόνο ηλικιακό κριτήριο τη συμπλήρωση του 18έτους και δε θέτει ανώτατα ηλικιακά όρια.

Από τη στιγμή που οι άνω των 70 δε μπορούν να εκδώσουν άδεια αλλά ούτε να ανανεώσουν άδεια προφανώς είναι νόμιμοι μέχρι και την λήξη της άδειας κατοχής, το θέμα είναι ότι ο ν.2168/1993 με όλες τις τροποποιήσεις ως σήμερα αναφέρει ρητά ως μόνο ηλικιακό κριτήριο τη συμπλήρωση του 18έτους και δε θέτει ανώτατα ηλικιακά όρια.
ρωτήστε το όργανο ποια διάταξη το λέει αυτό και αμα την βρει να την πεις και σε εμάς,... καλύτερα μιλήστε στον διοικητή του τμήματος, αυτός τα ξέρει όλα... βέβαια το να έχεις όλα τα χαρτιά δεν σημαίνει ότι θα στην δώσουν. Ισως το είπε για να αποφύγει να πει τον πραγματικό λόγο μην έκδοσης.

Last edited:
Πότε έγινε αυτό? Γνωστός μου άνω των 70 αρχές του χρόνου,Έβγαλε άδεια κατοχής κανονικά

ρωτήστε το όργανο ποια διάταξη το λέει αυτό και αμα την βρει να την πεις και σε εμάς,... καλύτερα μιλήστε στον διοικητή του τμήματος, αυτός τα ξέρει όλα... βέβαια το να έχεις όλα τα χαρτιά δεν σημαίνει ότι θα στην δώσουν. Ισως το είπε για να αποφύγει να πει τον πραγματικό λόγο μην έκδοσης.
Χαχα άστο αυτό το συγκεκριμένο όργανο κατα δήλωση του δε γνωρίζει το νόμο. Δεν υπάρχει άλλος λόγος μη έκδοσης αφού δεν έλαβε τα δικαιολογητικά άρα δεν έγινε και έρευνα ως προς το νόμιμο.

Πότε έγινε αυτό? Γνωστός μου άνω των 70 αρχές του χρόνου,Έβγαλε άδεια κατοχής κανονικά
Τη προηγούμενη εβδομάδα

Η αστυνομία σε πολίτη ηλικίας άνω των 70 χρόνων με όλα τα δικαιολογητικά στο χέρι του είπε ορθά κοφτά ότι είναι πάνω απο 70 και άρα δε μπορεί να βγάλει άδεια αγοράς αλλά ούτε και να ανανεώσει και όσα κατέχει
Τι παπάτζα του πέταξαν του παππούλη ρε. Ο παππούς μου 76 φέτος , γερός να είναι, και δεν έχουν κάνει κιχ από πουθενά και τα χαρτιά του μια χαρά νόμιμα όλα. Να πας να πεις σε αυτούς τους φωστήρες της Αστυνομίας να σου εκτυπώσουν την διάταξη με τον αριθμό πάνω του ΦΕΚ να το δούμε και μεις καθαρά που το όρισε αυτό ο νομοθέτης.

Χαχα άστο αυτό το συγκεκριμένο όργανο κατα δήλωση του δε γνωρίζει το νόμο. Δεν υπάρχει άλλος λόγος μη έκδοσης αφού δεν έλαβε τα δικαιολογητικά άρα δεν έγινε και έρευνα ως προς το νόμιμο.

Τη προηγούμενη εβδομάδα
Θα πρέπει να μην σου ανανεώνουν και την άδεια κυνηγίου ταυτόχρονα όχι μόνο την άδεια κατοχής .

Back