Φιλαράκι στο συγκεκριμένο ΑΤ εγώ έκανα 3 μήνες να βγάλω άδεια πέρυσι ! Δε θα μπορούσαν να δώσουν καμία διάταξη διότι σε εμένα μου είχαν αναφέρει ότι δε γνωρίζουν τη νομοθεσία. Το συγκεκριμένο ΑΤ μπορώ να πω ότι έχει καταργήσει τη νομοθετική εξουσία και έχει αναλάβει το ίδιο νομοθετικές αρμοδιότητες. Κανονικά αν ήθελαν να είναι νομικά σωστοί θα έπρεπε να πάρουν τα δικαιολογητικά και να συντάξουν απόφαση είτε απορριπτική είτε θετική προφανώς όμως δε γνωρίζουν ούτε από νόμους ούτε από υπουργικές αποφάσεις οπότε τι θα γράφανε ? Έχουν πλήρη άγνοια της κείμενης νομοθεσίας λειτουργούν με τη δική τους προσωπική αντίληψη περί δικαίου.Τι παπάτζα του πέταξαν του παππούλη ρε. Ο παππούς μου 76 φέτος , γερός να είναι, και δεν έχουν κάνει κιχ από πουθενά και τα χαρτιά του μια χαρά νόμιμα όλα. Να πας να πεις σε αυτούς τους φωστήρες της Αστυνομίας να σου εκτυπώσουν την διάταξη με τον αριθμό πάνω του ΦΕΚ να το δούμε και μεις καθαρά που το όρισε αυτό ο νομοθέτης.
Αν ισχύει το ανώτατο ηλικιακό όριο οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι θα πρέπει να το εκλάβουν σοβαρά υπόψιν τους και να μην εκδίδουν άδειες σε άτομα άνω των 70 μιας και είναι έκπτωτοι του δικαιώματος της οπλοκατοχής.Θα πρέπει να μην σου ανανεώνουν και την άδεια κυνηγίου ταυτόχρονα όχι μόνο την άδεια κατοχής .
Είναι άλλο η μεταβίβαση και άλλο η έκδοση άδειας αγοράς ή άδειας κατοχήςΚαι ο πατέρας μου μια χαρά είχε 4 κυνηγετικά όπλα στο όνομά του, μέχρι τα 81 του, μέχρι που τα μεταβίβασε σε μένα. Μου τα μεταβίβασε χωρίς να του πεί κάτι η αστυνομία!
Πήγαινε σε ένα διπλανό ατ και ρωτά Και εκεί. ( Ο 70χρονως είναι εντάξει? Δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα? ) Ο πατέρας μου πήρε όπλο καινούργιο και είναι πάνω από 70.Φιλαράκι στο συγκεκριμένο ΑΤ εγώ έκανα 3 μήνες να βγάλω άδεια πέρυσι ! Δε θα μπορούσαν να δώσουν καμία διάταξη διότι σε εμένα μου είχαν αναφέρει ότι δε γνωρίζουν τη νομοθεσία. Το συγκεκριμένο ΑΤ μπορώ να πω ότι έχει καταργήσει τη νομοθετική εξουσία και έχει αναλάβει το ίδιο νομοθετικές αρμοδιότητες. Κανονικά αν ήθελαν να είναι νομικά σωστοί θα έπρεπε να πάρουν τα δικαιολογητικά και να συντάξουν απόφαση είτε απορριπτική είτε θετική προφανώς όμως δε γνωρίζουν ούτε από νόμους ούτε από υπουργικές αποφάσεις οπότε τι θα γράφανε ? Έχουν πλήρη άγνοια της κείμενης νομοθεσίας λειτουργούν με τη δική τους προσωπική αντίληψη περί δικαίου.
Αν ισχύει το ανώτατο ηλικιακό όριο οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι θα πρέπει να το εκλάβουν σοβαρά υπόψιν τους και να μην εκδίδουν άδειες σε άτομα άνω των 70 μιας και είναι έκπτωτοι του δικαιώματος της οπλοκατοχής.
Είναι άλλο η μεταβίβαση και άλλο η έκδοση άδειας αγοράς ή άδειας κατοχής
Πριν ρώτησα σε άλλο ΑΤ δεν υπάρχει ηλικιακό όριο (ή έστω δε ξέρουν κάτι τέτοιο αυτοί θα πω εγώ). Μίλησα και με τον παππού και έχει κάνει ανανέωση σε άδειες κατοχής σε ηλικία 71-73 χρονών τα υπόλοιπα που κατέχει δεν έχουν λήξει ακόμα, δεν έχει κανένα θέμα έλαβε χαρτί από παθολόγο και ψυχίατρο κανονικά εντός του Ιουλίου έχει μηδενικό ποινικό μητρώο ούτε υπάρχει ποινική δίωξη στο πρόσωπο του ούτε εκκρεμεί δίκη, ούτε έχει καταδικαστεί ποτέ στη ζωή του για οτιδήποτε.Πήγαινε σε ένα διπλανό ατ και ρωτά Και εκεί. ( Ο 70χρονως είναι εντάξει? Δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα? ) Ο πατέρας μου πήρε όπλο καινούργιο και είναι πάνω από 70.
Ήθελα να πω οτι δεν του είπε η αστυνομία "μεταβίβασέ τα γιατί είσαι ηλικιωμένος"Φιλαράκι στο συγκεκριμένο ΑΤ εγώ έκανα 3 μήνες να βγάλω άδεια πέρυσι ! Δε θα μπορούσαν να δώσουν καμία διάταξη διότι σε εμένα μου είχαν αναφέρει ότι δε γνωρίζουν τη νομοθεσία. Το συγκεκριμένο ΑΤ μπορώ να πω ότι έχει καταργήσει τη νομοθετική εξουσία και έχει αναλάβει το ίδιο νομοθετικές αρμοδιότητες. Κανονικά αν ήθελαν να είναι νομικά σωστοί θα έπρεπε να πάρουν τα δικαιολογητικά και να συντάξουν απόφαση είτε απορριπτική είτε θετική προφανώς όμως δε γνωρίζουν ούτε από νόμους ούτε από υπουργικές αποφάσεις οπότε τι θα γράφανε ? Έχουν πλήρη άγνοια της κείμενης νομοθεσίας λειτουργούν με τη δική τους προσωπική αντίληψη περί δικαίου.
Αν ισχύει το ανώτατο ηλικιακό όριο οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι θα πρέπει να το εκλάβουν σοβαρά υπόψιν τους και να μην εκδίδουν άδειες σε άτομα άνω των 70 μιας και είναι έκπτωτοι του δικαιώματος της οπλοκατοχής.
Είναι άλλο η μεταβίβαση και άλλο η έκδοση άδειας αγοράς ή άδειας κατοχής
Αυτό του είπαν, ρώτησε τι θα κανει όταν θα λήξουν οι άδειες μιας και κατέχει ήδη κάμποσα και του είπαν είτε να τα πουλήσει είτε να τα μεταβιβάσει αφού σύμφωνα με αυτούς υπάρχουν ηλικιακά όρια. Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι τέτοιο ούτε στο νόμο ούτε σε υπουργικές αποφάσεις.Ήθελα να πω οτι δεν του είπε η αστυνομία "μεταβίβασέ τα γιατί είσαι ηλικιωμένος"
Ο κυνηγετικός σύλλογος ,η ΚΣΕ δεν μπορουν να βοηθήσουν τι τους έχουν τούς δικηγόρους;Αυτό του είπαν, ρώτησε τι θα κανει όταν θα λήξουν οι άδειες μιας και κατέχει ήδη κάμποσα και του είπαν είτε να τα πουλήσει είτε να τα μεταβιβάσει αφού σύμφωνα με αυτούς υπάρχουν ηλικιακά όρια. Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι τέτοιο ούτε στο νόμο ούτε σε υπουργικές αποφάσεις.
σε ποιο ΑΤ γίνονται όλα αυτα τα θεάρεστα?Αυτό του είπαν, ρώτησε τι θα κανει όταν θα λήξουν οι άδειες μιας και κατέχει ήδη κάμποσα και του είπαν είτε να τα πουλήσει είτε να τα μεταβιβάσει αφού σύμφωνα με αυτούς υπάρχουν ηλικιακά όρια. Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι τέτοιο ούτε στο νόμο ούτε σε υπουργικές αποφάσεις.
Εγω είμαι ασκούμενος δικηγόρος και εισέπραξα τη πλήρη απαξίωση από το συγκεκριμένο ΑΤ. Περισσότερο νιώθω άβολα διότι ο κύριος με πήρε τηλέφωνο με ρώτησε για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται πήγε πλήρωσε γιατρούς και παράβολα για να τον απορρίψουν οπτικά λόγο της ηλικίας του, προφανώς τώρα θα θεωρεί ότι έκανα λάθος η δε το είδα στο νόμο. Έχω από το πρωί χωμένος στη NOMOS και δε μπορώ να βρω πουθενά ηλικιακά όρια και έχω πάρει όλες τις τροποποιήσεις σβάρνα από το 93. Τέλος ο παππούς έχει άδειες που είναι σε ισχύ μέχρι και το 2028 μιλάμε για τραγελαφικές καταστάσεις σα να του είπαν τι τα θές τα όπλα πόσο θα ζήσεις ακόμα ? ΚατάντιαΟ κυνηγετικός σύλλογος ,η ΚΣΕ δεν μπορουν να βοηθήσουν τι τους έχουν τούς δικηγόρους;
Αφού τηρεί τις προϋποθέσεις , γιατρούς και ποινικό μητρώο δεν μπορεί να κάνει ο αστυνομικός του κεφαλιού του, είναι υποχρεωμένος να εκδοσει άδεια.Εγω είμαι ασκούμενος δικηγόρος και εισέπραξα τη πλήρη απαξίωση από το συγκεκριμένο ΑΤ. Περισσότερο νιώθω άβολα διότι ο κύριος με πήρε τηλέφωνο με ρώτησε για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται πήγε πλήρωσε γιατρούς και παράβολα για να τον απορρίψουν οπτικά λόγο της ηλικίας του, προφανώς τώρα θα θεωρεί ότι έκανα λάθος η δε το είδα στο νόμο. Έχω από το πρωί χωμένος στη NOMOS και δε μπορώ να βρω πουθενά ηλικιακά όρια και έχω πάρει όλες τις τροποποιήσεις σβάρνα από το 93. Τέλος ο παππούς έχει άδειες που είναι σε ισχύ μέχρι και το 2028 μιλάμε για τραγελαφικές καταστάσεις σα να του είπαν τι τα θές τα όπλα πόσο θα ζήσεις ακόμα ? Κατάντια
Φιλε αφου εισαι δικηγορος και ξερεις απο τετοια, δεν μπορεις να πας αυριο και να τους πεις να σου το δώσουν γραπτώς οτι δεν δικαιούται όπλο ο παππους; Δεν ειναι υποχρεωμενοι να στο δωσουν γραπτως;Εγω είμαι ασκούμενος δικηγόρος και εισέπραξα τη πλήρη απαξίωση από το συγκεκριμένο ΑΤ. Περισσότερο νιώθω άβολα διότι ο κύριος με πήρε τηλέφωνο με ρώτησε για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται πήγε πλήρωσε γιατρούς και παράβολα για να τον απορρίψουν οπτικά λόγο της ηλικίας του, προφανώς τώρα θα θεωρεί ότι έκανα λάθος η δε το είδα στο νόμο. Έχω από το πρωί χωμένος στη NOMOS και δε μπορώ να βρω πουθενά ηλικιακά όρια και έχω πάρει όλες τις τροποποιήσεις σβάρνα από το 93. Τέλος ο παππούς έχει άδειες που είναι σε ισχύ μέχρι και το 2028 μιλάμε για τραγελαφικές καταστάσεις σα να του είπαν τι τα θές τα όπλα πόσο θα ζήσεις ακόμα ? Κατάντια
Πήγα για δική μου άδεια πέρυσι, 3 μήνες παρακάλαγα να μου πουν σε ποιο νόμο, άρθρο, παράγραφο η έστω αν έχουν κάποια εσωτερική εγκύκλιο που να αναφέρει αυτά που μου λένε, πήρα τηλέφωνο στα κεντρικά της ασφάλειας μόνο στον εισαγγελέα υπηρεσίας δεν έφτασα. Αλλά ούτε για να μη τους πρήζω δεν ενδιαφέρθηκαν να το ψάξουν χαχαχαχα, επίσης κατά αυτούς είμαι ασκούμενος και το παίζω δικηγόρος (από αυτό καταλαβαίνεται τη ειπώθηκε εκεί μέσα), δε είναι υποχρεωμένοι να στο δώσουν γραπτώς μόνο σε περίπτωση απορριπτικής απόφασης δηλαδή να έχουν πάρει τα χαρτιά πρώτα να έχουν κάνει την όποια έρευνα κάνουν και να γράψουν αιτιολογημένα την απόφαση αλλά δεν έχουν νομικές γνώσεις για να κάνουν κάτι τέτοιο (τουλάχιστον στο συγκεκριμένο τομέα) και προφανώς ξέρουν ότι σε περίπτωση που συντάξουν απόφαση μπορεί να γίνει ενδικοφανής προσφυγή και δε γουστάρουν να μπλεχτούν οπότε αρνούνται εξαρχής και τελειώνουν, μπορεί να είναι και ευθυνόφοβοι ποιος ξέρει.Φιλε αφου εισαι δικηγορος και ξερεις απο τετοια, δεν μπορεις να πας αυριο και να τους πεις να σου το δώσουν γραπτώς οτι δεν δικαιούται όπλο ο παππους; Δεν ειναι υποχρεωμενοι να στο δωσουν γραπτως;
Οπως καταλαβαινεις, για να βρεις ακρη, θα χρειαστει να πας εισαγγελεα.Εγω είμαι ασκούμενος δικηγόρος και εισέπραξα τη πλήρη απαξίωση από το συγκεκριμένο ΑΤ. Περισσότερο νιώθω άβολα διότι ο κύριος με πήρε τηλέφωνο με ρώτησε για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται πήγε πλήρωσε γιατρούς και παράβολα για να τον απορρίψουν οπτικά λόγο της ηλικίας του, προφανώς τώρα θα θεωρεί ότι έκανα λάθος η δε το είδα στο νόμο. Έχω από το πρωί χωμένος στη NOMOS και δε μπορώ να βρω πουθενά ηλικιακά όρια και έχω πάρει όλες τις τροποποιήσεις σβάρνα από το 93. Τέλος ο παππούς έχει άδειες που είναι σε ισχύ μέχρι και το 2028 μιλάμε για τραγελαφικές καταστάσεις σα να του είπαν τι τα θές τα όπλα πόσο θα ζήσεις ακόμα ? Κατάντια
Η αστυνομια μπορει μονο για παραβατικο ιστορικο να μην εκδοσει αδεια, για τα υπολοιπα ειναι θεμα γιατρων.Η αστυνομία δεν είναι υποχρεωμενη να εκδόσει αδεια οπλοκατοχής. Μπορεί να στην κοψει για παραβατικό ιστορικό, για φάρμακα, για σωματική ανικανότητα κτλ.
Κάποιοι αστυνομικοί ασχολούνται, κάποιοι οχι, και κλασσικά κάποιοι κανουν κατάχρηση είτε ευνοώντας είτε αδικόντας κάποιους
Τι να πω ρε φιλε, εγω δεν το καταλαβαινω αυτο. Δηλαδη μπορει να παω εγω αυριο να βγαλω δελτιο κατοχης και να μου πει ο μπάτσος πχ δεν σου βγαζω επειδη ας πουμε εισαι πανω απο 90 κιλα. Ή επειδή εχεις καστανά ματια και εισαι καραφλας. Γίνεται;Πήγα για δική μου άδεια πέρυσι, 3 μήνες παρακάλαγα να μου πουν σε ποιο νόμο, άρθρο, παράγραφο η έστω αν έχουν κάποια εσωτερική εγκύκλιο που να αναφέρει αυτά που μου λένε, πήρα τηλέφωνο στα κεντρικά της ασφάλειας μόνο στον εισαγγελέα υπηρεσίας δεν έφτασα. Αλλά ούτε για να μη τους πρήζω δεν ενδιαφέρθηκαν να το ψάξουν χαχαχαχα, επίσης κατά αυτούς είμαι ασκούμενος και το παίζω δικηγόρος (από αυτό καταλαβαίνεται τη ειπώθηκε εκεί μέσα), δε είναι υποχρεωμένοι να στο δώσουν γραπτώς μόνο σε περίπτωση απορριπτικής απόφασης δηλαδή να έχουν πάρει τα χαρτιά πρώτα να έχουν κάνει την όποια έρευνα κάνουν και να γράψουν αιτιολογημένα την απόφαση αλλά δεν έχουν νομικές γνώσεις για να κάνουν κάτι τέτοιο (τουλάχιστον στο συγκεκριμένο τομέα) και προφανώς ξέρουν ότι σε περίπτωση που συντάξουν απόφαση μπορεί να γίνει ενδικοφανής προσφυγή και δε γουστάρουν να μπλεχτούν οπότε αρνούνται εξαρχής και τελειώνουν, μπορεί να είναι και ευθυνόφοβοι ποιος ξέρει.
Ένας που έχει ιστορικό ξυλοδαρμων ασφαλιστικών μέτρων κτλ μπορούν να μην του δώσουν.Η αστυνομια μπορει μονο για παραβατικο ιστορικο να μην εκδοσει αδεια, για τα υπολοιπα ειναι θεμα γιατρων.
Ελλάδα είσαι. Το πιο τρελό σενάριο να φανταστείς , είναι ικανοί να το υλοποιήσουν.Τι να πω ρε φιλε, εγω δεν το καταλαβαινω αυτο. Δηλαδη μπορει να παω εγω αυριο να βγαλω δελτιο κατοχης και να μου πει ο μπάτσος πχ δεν σου βγαζω επειδη ας πουμε εισαι πανω απο 90 κιλα. Ή επειδή εχεις καστανά ματια και εισαι καραφλας. Γίνεται;
Ποινικό μητρώο.Ένας που έχει ιστορικό ξυλοδαρμων ασφαλιστικών μέτρων κτλ μπορούν να μην του δώσουν.
Τουλαχιστον ετσι μου έχουν πει.