Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου

Η πώληση όπλου πως γίνεται;
Πρέπει να κάνεις κάποια κίνηση σαν πωλητής στην αστυνομία εκτός από το να τους πας το αντίγραφο της άδεια αγοράς του αγοραστή;
Δίνεις στον αγοραστή την άδεια κατοχής με την οποία εκείνος βγάζει τη δικιά του στο Τ.Α. που ανήκει, το τμήμα αυτό είναι αρμόδιο να την στείλει υπηρεσιακά πίσω και να ξεχρεωθεί το όπλο από σένα.

Δίνεις στον αγοραστή την άδεια κατοχής με την οποία εκείνος βγάζει τη δικιά του στο Τ.Α. που ανήκει, το τμήμα αυτό είναι αρμόδιο να την στείλει υπηρεσιακά πίσω και να ξεχρεωθεί το όπλο από σένα.
Σε ευχαριστώ, να είσαι καλά.

Όχι μαζί όπλο και άδεια.
Γιατί μπορεί να "ξεχάσει" να περασει από το τμήμα και έμπλεξες..
Και πως θα γίνει Παναγιώτη; Του παίρνεις τα λεφτά και δεν του δίνεις όπλο; Εγώ σαν αγοραστής δε θα δεχόμουν.
Επίσης και να μην πάει, όταν του το έχεις δώσει έχεις πάρει υπογεγραμμένο από αυτόν το 1 από τα 4 αντίγραφα που έχει η άδεια αγοράς όπλου που αυτός έχει εκδώσει στο τμήμα της περιοχής του. Νομίζω αυτό σε καλύπτει. Αφού το έχεις στα χέρια σου η αγοραπωλησία αποδεικνύεται ότι έχει γίνει.

Όχι μαζί όπλο και άδεια.
Γιατί μπορεί να "ξεχάσει" να περασει από το τμήμα και έμπλεξες..
Από τη στιγμή που έχεις στα χέρια σου το δικό σου αντίτυπο της άδειας αγοράς υπογεγραμμένο όπως προβλέπει ο νόμος είσαι καλυμμένος. Ότι και να κάνει από εκεί και πέρα ο αγοραστής δεν είναι δική σου δουλειά πλέον εσύ νομικά δε φέρεις καμία ευθύνη. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος δίνεις στον αγοραστή ΥΔ, ΑΚΚΟ και υπογράφεις άδεια αγοράς κρατώντας το αντίτυπο που σου αναλογεί.

Από τη στιγμή που έχεις στα χέρια σου το δικό σου αντίτυπο της άδειας αγοράς υπογεγραμμένο όπως προβλέπει ο νόμος είσαι καλυμμένος. Ότι και να κάνει από εκεί και πέρα ο αγοραστής δεν είναι δική σου δουλειά πλέον εσύ νομικά δε φέρεις καμία ευθύνη. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος δίνεις στον αγοραστή ΥΔ, ΑΚΚΟ και υπογράφεις άδεια αγοράς κρατώντας το αντίτυπο που σου αναλογεί.
Έχω αγοράσει και πουλήσει όπλα εξ αποστάσεως με αυτόν τον τρόπο, ευτυχώς χωρίς να μπλέξω. Ο νόμος μπορεί να είναι ξεκάθαρα με το μέρος σου, αλλά αν μπλέξεις τραβιέσαι άσχημα...

Έχω αγοράσει και πουλήσει όπλα εξ αποστάσεως με αυτόν τον τρόπο, ευτυχώς χωρίς να μπλέξω. Ο νόμος μπορεί να είναι ξεκάθαρα με το μέρος σου, αλλά αν μπλέξεις τραβιέσαι άσχημα...
Εντάξει το καταλαβαίνω ο μέσος πολίτης έχει άγνοια από νομικά αν είναι να πληρώσει δικηγόρο ακόμα και για νομική συμβουλή μπλέξιμο είναι. Τώρα στο παρόν υποθετικό σενάριο εγώ δε βλέπω κανένα τράβηγμα, οποίος φοβάται ας τα δώσει σε έμπορο να τα εκποιήσει εκείνος είναι και αυτό μια λύση.

Μια ερώτηση για τη διάρκεια ισχύος των χαρτιών από Ψυχίατρο και Παθολόγο.

Σήμερα το μεσημέρι σε κατάστημα κυνηγετικών ειδών με ενημέρωσε ένα παλληκάρι-πωλητής ότι πλέον η χρονική διάρκεια ισχύος των χαρτιών αυτών είναι μόνο έξι (6) μήνες και πώς η διάταξη άλλαξε λέει πρόσφατα ενώ πρίν ήταν για δύο (2) χρόνια.
Είναι όντως έτσι;
Τον Νοέμβριο του 22 ανανέωσα άδεια κατοχής και κατέθεσα τα εν λόγω πιστοποιητικά στο γραφείο της ασφάλειας.
Τώρα άν αποφασίσω να πάρω κάτι σήμερα ή αύριο είμαι για να βγάζω νέα χαρτιά ξανά;

Σήμερα το μεσημέρι σε κατάστημα κυνηγετικών ειδών με ενημέρωσε ένα παλληκάρι-πωλητής ότι πλέον η χρονική διάρκεια ισχύος των χαρτιών αυτών είναι μόνο έξι (6) μήνες και πώς η διάταξη άλλαξε λέει πρόσφατα ενώ πρίν ήταν για δύο (2) χρόνια.
Είναι όντως έτσι;
Τον Νοέμβριο του 22 ανανέωσα άδεια κατοχής και κατέθεσα τα εν λόγω πιστοποιητικά στο γραφείο της ασφάλειας.
Τώρα άν αποφασίσω να πάρω κάτι σήμερα ή αύριο είμαι για να βγάζω νέα χαρτιά ξανά;
Ποτε άλλαξε ; 3 χρόνια μου είπαν το Πάσχα στο τμήμα .

Είναι όντως έτσι;
Εάν όντως άλλαξε πρέπει να έγινε μέσα στους τελευταίους δυό τρείς μήνες
Λογικά θα ξέρω μέσα στην εβδομάδα τι ισχύει γιατί θέλω να ρωτήσω, εάν όλα πάνε καλά,για άδεια αγοράς

Εάν όντως άλλαξε πρέπει να έγινε μέσα στους τελευταίους δυό τρείς μήνες
Λογικά θα ξέρω μέσα στην εβδομάδα τι ισχύει γιατί θέλω να ρωτήσω, εάν όλα πάνε καλά,για άδεια αγοράς
Ποτε άλλαξε ; 3 χρόνια μου είπαν το Πάσχα στο τμήμα .
Δεν ξέρω αλλά Δευτέρα πρωΐ θα πάρω τηλέφωνο στην ασφάλεια να μάθω λεπτομέρειες - και θα τις κοινοποιήσω εδώ.

Μού φάνηκε πολύ περίεργο και δεν γνωρίζω τον άνθρωπο που το είπε οπότε κρατάω μια "πισινή" μήπως και δεν ήταν καλά πληροφορημένος.

Είναι όντως έτσι;
Η άδεια αγοράς και οι βεβαιώσεις των γιατρών καθορίζονται με υπουργική απόφαση, η τελευταία ΥΠ για το ζήτημα είναι η 3009/2/177-α/2020 στην οποία αναφέρει "Τα ως άνω πιστοποιητικά δεν απαιτούνται για τη χορήγηση της άδειας αγοράς όπλου για θήρα, σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι κάτοχος άλλου όπλου για θήρα και δεν έχει παρέλθει τριετία από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας αυτής." Επιφυλάσσομαι όταν πάω στο γραφείο να δω στη νόμος εάν έχει βγεί μεταγενέστερη απόφαση, αυτό που υποψιάζομαι μπορεί να κάνω και λάθος είναι οτι δε καθοριζόταν το χρονικό διάστημα από τη στιγμή της έκδοσης των χαρτιών και της κατάθεσης τους στο ΑΤ και έπρεπε να νοηθεί απο το οικείο ΑΤ το "εύλογο χρονικό διάστημα" κάτι που οι αστυνόμοι έχουν άγνοια.

Είναι όντως έτσι;
Μάλλον σου είπε κάτι λάθος. Αρχές μήνα έβγαλα καινούργια άδεια χωρίς να μου ζητήσουν εκ νέου γνωμάτευση γιατρών, καθώς είχα βγάλει πάλι χαρτί πριν 2 χρόνια.

Είναι όντως έτσι;
Έχει μπερδευτεί. 6 μήνες ισχύει η άδεια αγοράς. Τα πιστοποιητικά γιατρών είναι 3ετη.

Back