Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου

Μάλλον σου είπε κάτι λάθος. Αρχές μήνα έβγαλα καινούργια άδεια χωρίς να μου ζητήσουν εκ νέου γνωμάτευση γιατρών, καθώς είχα βγάλει πάλι χαρτί πριν 2 χρόνια.
Τον Μάρτιο αγόρασα όπλο με τα χαρτιά των γιατρών που προσκόμισα το 2021 διάρκεια 3 ετών έχουν τα χαρτιά
Μάλλον ο άνθρωπος έκανε λάθος τότε.

Δε βρίσκω τροποποιητική ΥΠ που να αφορά τη 3ετία των δικαιολογητικών, έψαξα και στο ΕΤ τα ΦΕΚ δεν υπάρχει κάτι. Το μόνο που είδα είναι ότι καταργήθηκε η υπ του 1999 για τα σκοπευτικά και αντικαταστάθηκε με νέα φέτος τον Ιανουάριο 2023, εκεί όντως υπάρχει ένας περιορισμός 6μηνών που εμπίπτει στα λειόκανα που προορίζονται για σκοποβολή δηλαδή αυτά που έχουν προεκτάσεις αποθήκης από το εργοστάσιο, δε φέρουν μειωτήρα κ.α. Όπως και να έχει, από ότι είδα ούτε η ΠΕΒΕΚΕ έχει ενημέρωση για τέτοια αλλαγή και είναι οι άμεσα θιγόμενοι αφού είναι φυσικό επόμενο ότι θα χάνανε έσοδα, αλλά ούτε και εγκύκλιος θα μπορούσε να επιφέρει μείωση της διάρκειας των δικαιολογητικών κάτι τέτοιο απαιτεί υπ.
Υσ. Άσχετα με το συγκεκριμένο θέμα, κατεμέ όπως πάει το πράγμα όσοι πήρανε κυνηγετικό πήρανε, τα επόμενα χρόνια είμαι πεπεισμένος ότι θα μειωθεί η έκδοση αδειών στο ελάχιστο μη μας ζητήσουν και αυτά που έχουμε.

Δε βρίσκω τροποποιητική ΥΠ που να αφορά τη 3ετία των δικαιολογητικών, έψαξα και στο ΕΤ τα ΦΕΚ δεν υπάρχει κάτι. Το μόνο που είδα είναι ότι καταργήθηκε η υπ του 1999 για τα σκοπευτικά και αντικαταστάθηκε με νέα φέτος τον Ιανουάριο 2023, εκεί όντως υπάρχει ένας περιορισμός 6μηνών που εμπίπτει στα λειόκανα που προορίζονται για σκοποβολή δηλαδή αυτά που έχουν προεκτάσεις αποθήκης από το εργοστάσιο, δε φέρουν μειωτήρα κ.α. Όπως και να έχει, από ότι είδα ούτε η ΠΕΒΕΚΕ έχει ενημέρωση για τέτοια αλλαγή και είναι οι άμεσα θιγόμενοι αφού είναι φυσικό επόμενο ότι θα χάνανε έσοδα, αλλά ούτε και εγκύκλιος θα μπορούσε να επιφέρει μείωση της διάρκειας των δικαιολογητικών κάτι τέτοιο απαιτεί υπ.
Υσ. Άσχετα με το συγκεκριμένο θέμα, κατεμέ όπως πάει το πράγμα όσοι πήρανε κυνηγετικό πήρανε, τα επόμενα χρόνια είμαι πεπεισμένος ότι θα μειωθεί η έκδοση αδειών στο ελάχιστο μη μας ζητήσουν και αυτά που έχουμε.
Το πράγμα δυστυχώς περιπλέκεται πάλι.

Το πρωΐ πήρα τηλέφωνο την υπεύθυνη στο τμήμα ασφαλείας της περιοχής μου για να ρωτήσω σχετικά με την έκδοση νέας άδειας αγοράς κυνηγετικού όπλου από κατάστημα, Την ενημέρωσα για τα πιστοποιητικά που είχα καταθέσει στην υπηρεσία τους πρίν κάτι μήνες και ρώτησα για την χρονική ισχύ τους - μου είπε πώς έχουν ισχύ ακόμα και άν θέλω να κλείσω ραντεβού για να καταθέσω φωτογραφίες αιτήσεις κλπ για να εκδοθεί νέα άδεια αγοράς. Ησύχασα κάπως.

Πρίν κανένα δίωρο πέρασα ξανά από το κατάστημα και μίλησα με τον προϊστάμενο του υπαλλήλου που μου είχε δώσει την αρχική... ψυχρολουσία. Επέμενε πώς στο 99% των αστυνομικών τμημάτων ανά την Ελλάδα γίνεται πλέον έτσι (τα χαρτιά των ιατρών έχουν ισχύ 6 μηνών δηλαδή) και όταν του είπα πώς μίλησα με αστυνομικό της ασφάλειας σήμερα το πρωΐ και τι μου είπε αυτός επέμενε ότι δεν είναι έτσι. "Άν είσαι τυχερός και δεν σου ζητήσουν νέα χαρτιά τότε μακάρι να γίνει η δουλειά σου" ήταν η τελική δήλωσή του.

Τελικά τι ισχύει και τι όχι;

Μου φαίνεται πώς θα κλείσω ραντεβού για άδεια αγοράς για να μιλήσω επιτόπου με τους υπαλλήλους και να δώ τι θα μου πούν.

Το πρωΐ πήρα τηλέφωνο την υπεύθυνη στο τμήμα ασφαλείας της περιοχής μου για να ρωτήσω σχετικά με την έκδοση νέας άδειας αγοράς κυνηγετικού όπλου από κατάστημα, Την ενημέρωσα για τα πιστοποιητικά που είχα καταθέσει στην υπηρεσία τους πρίν κάτι μήνες και ρώτησα για την χρονική ισχύ τους - μου είπε πώς έχουν ισχύ ακόμα και άν θέλω να κλείσω ραντεβού για να καταθέσω φωτογραφίες αιτήσεις κλπ για να εκδοθεί νέα άδεια αγοράς. Ησύχασα κάπως.

Πρίν κανένα δίωρο πέρασα ξανά από το κατάστημα και μίλησα με τον προϊστάμενο του υπαλλήλου που μου είχε δώσει την αρχική... ψυχρολουσία. Επέμενε πώς στο 99% των αστυνομικών τμημάτων ανά την Ελλάδα γίνεται πλέον έτσι (τα χαρτιά των ιατρών έχουν ισχύ 6 μηνών δηλαδή) και όταν του είπα πώς μίλησα με αστυνομικό της ασφάλειας σήμερα το πρωΐ και τι μου είπε αυτός επέμενε ότι δεν είναι έτσι. "Άν είσαι τυχερός και δεν σου ζητήσουν νέα χαρτιά τότε μακάρι να γίνει η δουλειά σου" ήταν η τελική δήλωσή του.

Μου φαίνεται πώς θα κλείσω ραντεβού για άδεια αγοράς για να μιλήσω επιτόπου με τους υπαλλήλους και να δώ τι θα μου πούν.
Πήγαινε και βγάλε άδεια αγοράς αφού σου το είπαν από το τμήμα .

Κοίτα το πράγμα είναι απλό, σου αναφέρουν τον αριθμό ΦΕΚ της δημοσίευσης και τελειώνει το θέμα, από εκεί και πέρα για την άδεια αγοράς υπεύθυνο είναι το οικείο σε εσένα ΑΤ δεν έχει καμία δουλειά το οπλοπωλείο. Εγώ στη νόμος και στο ΕΤ δε βρήκα τροποποιητική υπ εκτός και εννοούν το χρονικό περιθώριο κατάθεσης των δικαιολογητικών από την έκδοση τους μπας και υπάρχει καμία εσωτερική εγκύκλιος. Το να κάνει λάθος η ασφάλεια εγω προσωπικά δε το θεωρώ απίθανο κάθε άλλο μάλιστα, τώρα το τι λέει το οπλοπωλείο τι σε νοιάζει ? Τράβα βγάλε άδεια και άστους, στο κάτω κάτω αφού ξέρουν τα νομικά τόσο καλά στο κατάστημα και είναι σίγουροι θα έχουν και το ΦΕΚ ας σου πουν το αριθμό να το δούμε και εμείς.

Κοίτα το πράγμα είναι απλό, σου αναφέρουν τον αριθμό ΦΕΚ της δημοσίευσης και τελειώνει το θέμα, από εκεί και πέρα για την άδεια αγοράς υπεύθυνο είναι το οικείο σε εσένα ΑΤ δεν έχει καμία δουλειά το οπλοπωλείο. Εγώ στη νόμος και στο ΕΤ δε βρήκα τροποποιητική υπ εκτός και εννοούν το χρονικό περιθώριο κατάθεσης των δικαιολογητικών από την έκδοση τους μπας και υπάρχει καμία εσωτερική εγκύκλιος. Το να κάνει λάθος η ασφάλεια εγω προσωπικά δε το θεωρώ απίθανο κάθε άλλο μάλιστα, τώρα το τι λέει το οπλοπωλείο τι σε νοιάζει ? Τράβα βγάλε άδεια και άστους, στο κάτω κάτω αφού ξέρουν τα νομικά τόσο καλά στο κατάστημα και είναι σίγουροι θα έχουν και το ΦΕΚ ας σου πουν το αριθμό να το δούμε και εμείς.
Δεν νομίζω πώς θα μου πούν ποτέ αριθμό ΦΕΚ και τα σχετικά από το κατάστημα - σιγά μην ασχοληθούν - το ύφος τους είναι τέτοιο που με ξένισε κάπως είναι η αλήθεια.
Θα δούμε στην συνέχεια.

Δεν νομίζω πώς θα μου πούν ποτέ αριθμό ΦΕΚ και τα σχετικά από το κατάστημα - σιγά μην ασχοληθούν - το ύφος τους είναι τέτοιο που με ξένισε κάπως είναι η αλήθεια.
Θα δούμε στην συνέχεια.
Ωραία όλα καλά αυτοί σαν οπλοπωλείο χάνουν ένα κάρο λεφτά αν υφίσταται τέτοια αλλαγή αφού δεν έχουν πρόβλημα μπράβο τους. Εγώ θεωρώ ότι μπερδεύουν την ΥΠ για τα σκοπευτικά που ζητάει πλέον χαρτί ψυχίατρου και για αγορά διόπτρας, ερυθράς κουκκίδας και όλα τα συναφή με το σκοπευτικό χώρο καθώς και έχει ένα 6μηνο περιορισμό για την απόκτηση άδειας (δεν έκατσα να το διαβάσω όλο είναι άσχετο νομοθέτημα για εμάς)
Ηταν η Υπ 3009/2/20-στ που τροποποιήθηκε με την 3009/2/177-α του 2020 έκτοτε όσες άλλες εκδόθηκαν είναι άσχετες με τα δικαιολογητικά για κυνηγετικά και καμία δε τροποποιεί τη τελευταία που μας απασχολεί.

Πολύ το ζαλίζεται το θέμα με τα ΦΕΚ και θα μπερδέψετε και αυτούς που θα θέλουν να αποκτήσουν για πρώτη φορά όπλο .Η διαδικασία είναι ,πας στο τμήμα και σου λέει τι χρειάζεται πιο απλά δεν γίνεται.
Μακάρι να ήταν έτσι, σε κάποια ΑΤ σου λένε άλλα από αυτά που προβλέπει ο νόμος.

Τελευταία ενημέρωση για το θέμα.
Σήμερα πρωΐ πρωΐ πήγα στο τμήμα ασφαλείας και έκανα την αίτησή μου κανονικά.
Βρήκαν στο σύστημά τους ότι τα χαρτιά των γιατρών μου είναι ΟΚ και σε 15 μέρες θα επικοινωνήσω μαζί τους για να δώ άν είναι έτοιμη.
Δεν ασχολήθηκα κάν να τους πώ αυτά που μου είπε ο "μάστορας" στο κατάστημα.

Τελευταία ενημέρωση για το θέμα.
Σήμερα πρωΐ πρωΐ πήγα στο τμήμα ασφαλείας και έκανα την αίτησή μου κανονικά.
Βρήκαν στο σύστημά τους ότι τα χαρτιά των γιατρών μου είναι ΟΚ και σε 15 μέρες θα επικοινωνήσω μαζί τους για να δώ άν είναι έτοιμη.
Δεν ασχολήθηκα κάν να τους πώ αυτά που μου είπε ο "μάστορας" στο κατάστημα.
Πήγαινε σε 3-4 μέρες και ρώτα αν είναι έτοιμη δήθεν ότι ήσουν εκεί κοντά , γιατί έτσι μου είπαν κι εμένα και η ημερομηνία έκδοσης ήταν τρεις μέρες μετά την αίτηση.

Πήγαινε σε 3-4 μέρες και ρώτα αν είναι έτοιμη δήθεν ότι ήσουν εκεί κοντά , γιατί έτσι μου είπαν κι εμένα και η ημερομηνία έκδοσης ήταν τρεις μέρες μετά την αίτηση.
Καλή ιδέα αλλά δεν ξέρω άν θα πετύχει.
Δεν θέλω να τους "αγριέψω" κιόλας.
Θα πάω να ρωτήσω για διαβατήριο - για ανανέωση.

"Άν είσαι τυχερός και δεν σου ζητήσουν νέα χαρτιά τότε μακάρι να γίνει η δουλειά σου" ήταν η τελική δήλωσή του.
Ο πατέρας μου χρησιμοποιεί την βαρυγδουπη αλλά ευστοχοτατη έκφραση "μπο*ρδελο χωρίς νταβατζη". fgr2

Πέραν της πλάκας, εύχομαι ανώδυνα ξεμπερδέματα.

Ο πατέρας μου χρησιμοποιεί την βαρυγδουπη αλλά ευστοχοτατη έκφραση "μπο*ρδελο χωρίς νταβατζη". fgr2

Πέραν της πλάκας, εύχομαι ανώδυνα ξεμπερδέματα.
Και τσατσα εχουμε και νταβατζη, τσατσα ειναι αυτο που ψηφησε το 41% και ο νταβατζης εκτος χωρας με επιτηρητες.

Καλησπερα ,

Σημερα πηγα να δω τι παιζει για την αδεια αγορας στο αστυνομικο τμημα της περιοχης . Εκτος του οτι εξω ειχε 190 ατομα για αλλαγη ταυτοτητας , ρε θα μας τρελανουν . Τελος παντων , παω στο γραφειο και ηταν μια ευγενικη Κυρια , της λεω θελω να εκδωσω αδεια αγορας οπλου . Μου απανταει εφερες τα χαρτια? Λεω οχι ηρθα να δω για ραντεβου κτλπ .

Την ενημερωσα πως εκανα ανανεωση και αγορα το 2019 και 2021 . Μου λεει 3 χρονια κρατανε τα χαρτια και της λεω πως δεν θυμαμαι αν ηταν το 2019 που εφερα τους γιατρους .

Μου λεει φερε 4 φωτο και 2 παραβολα να κανουμε την αιτηση και να ανοιξει ο φακελος και σε μια εβδομαδα παρε τηλεφωνο να σου πω αν χρειαζεται να φερεις ξανα τους γιατρους .

Αρα κραταμε οτι τα χαρτια μεχρι στιγμης κρατανε 3 χρονια και οταν υπαρχει ευγενια και ο αλλος κανει την δουλεια του ολα γινονται γρηγορα

Τα παραβολα πος τα κοβουμε υλεκτρονικα??? Που μπενουμε και τη κανουμε?? Μην παο παλη κεπ και τραπεζες να μου πεξουν τα νευρα

Σε εμενα τα εκανα σε ενα μαγαζι που βγαζει φωτο και παραβολα μαζι .

Αλλα μπορεις και στο Ε παραβολο απλα θα χρειαστει να το εκτυπωσεις .Μου ζητησε δυο παραβολα των 2,04 ευρω με τον κωδικο 6025

Back