Σαφως, αφου εχουν εγγραφα στα χερια τους, οχι επειδη ετσι κρινουν απο μονοι τους.Ένας που έχει ιστορικό ξυλοδαρμων ασφαλιστικών μέτρων κτλ μπορούν να μην του δώσουν.
Τουλαχιστον ετσι μου έχουν πει.
Σαφως, αφου εχουν εγγραφα στα χερια τους, οχι επειδη ετσι κρινουν απο μονοι τους.Ένας που έχει ιστορικό ξυλοδαρμων ασφαλιστικών μέτρων κτλ μπορούν να μην του δώσουν.
Τουλαχιστον ετσι μου έχουν πει.
Πας στον εισαγγελεα υπηρεσιας και βρισκεις ακρη.Αν έχουμε κανέναν του χώρου ας μας απαντήσει!
Σιγουρο αυτο?Πας στον εισαγγελεα υπηρεσιας και βρισκεις ακρη.
Εν μερη για τετοιες περιπτωσεις υπαρχει, οταν δεν βγαζεις ακρη, οχι μονο με αστυνομια.Σιγουρο αυτο?
Εγώ τον Απρίλη που ανανέωσα δύο ΑΚΚΟ πήγα σε ιδιώτες γιατρούς (παθολόγο και ψυχίατρο).Γνωρίζει κάποιος αν για την ανανέωση της ακκο οι γιατροί πρέπει να είναι δημοσίου ή γίνονται δεκτές και γνωματεύσεις από ιδιώτες γιατρούς ; Λήγει στις 20 του μήνα το ένα όπλο μου και λόγω της δουλειάς το είχα ξεχάσει . Όταν πήρα στον ψυχίατρο του δημοσίου για ραντεβού μου είπε πως το πρώτο διαθέσιμο είναι μέσα Σεπτεμβρίου ... Και δυστυχώς ο υπεύθυνος για τα οπλα στο ΑΤ είναι εξαφανισμένος όποτε πάρω τηλέφωνο για να τον ρωτήσω τι χρειάζεται ...
Χρειάζεσαι παθολόγο και ψυχίατρο . Συνήθως όλοι οι σύλλογοι έχουν και κάποια συνεργασία . Πάρε τηλέφωνο στον σύλλογο σου για να σε πουν ποιοι είναι . Παρε και κάνα 4 φωτογραφίες για διαβατήριο αν θυμάμαι καλά .Γνωρίζει κάποιος αν για την ανανέωση της ακκο οι γιατροί πρέπει να είναι δημοσίου ή γίνονται δεκτές και γνωματεύσεις από ιδιώτες γιατρούς ; Λήγει στις 20 του μήνα το ένα όπλο μου και λόγω της δουλειάς το είχα ξεχάσει . Όταν πήρα στον ψυχίατρο του δημοσίου για ραντεβού μου είπε πως το πρώτο διαθέσιμο είναι μέσα Σεπτεμβρίου ... Και δυστυχώς ο υπεύθυνος για τα οπλα στο ΑΤ είναι εξαφανισμένος όποτε πάρω τηλέφωνο για να τον ρωτήσω τι χρειάζεται ...
Ναι, και από ιδιώτες. Η γνωμάτευση σε σφραγισμένο φάκελλο!Γνωρίζει κάποιος αν για την ανανέωση της ακκο οι γιατροί πρέπει να είναι δημοσίου ή γίνονται δεκτές και γνωματεύσεις από ιδιώτες γιατρούς ; Λήγει στις 20 του μήνα το ένα όπλο μου και λόγω της δουλειάς το είχα ξεχάσει . Όταν πήρα στον ψυχίατρο του δημοσίου για ραντεβού μου είπε πως το πρώτο διαθέσιμο είναι μέσα Σεπτεμβρίου ... Και δυστυχώς ο υπεύθυνος για τα οπλα στο ΑΤ είναι εξαφανισμένος όποτε πάρω τηλέφωνο για να τον ρωτήσω τι χρειάζεται ...
Τί ??? Επιμένουν ακόμα εκεί σε αυτή την ανοησία ??? Έλεος !!! ... Τι διάολο ... μόνο στην αστυνομία Χανίων επικρατεί ακόμη μια στοιχειώδης λογική ???? Είχα γράψει αναλυτικά τη δική μου πρόσφατη εμπειρία:Η γνωμάτευση σε σφραγισμένο φάκελλο!
Το προβλέπει τροποποιητική ΥΠ του 2020, άρθρο1 π3 "Τα ως άνω πιστοποιητικά παραδίδονται από τους ιατρούς, στο πρόσωπο που ζήτησε την εξέτασή του εντός σφραγισμένων φακέλων." Τώρα προφανώς ο νομοθέτης το έκανε εσκεμμένα για να μην υπάρχει αλλοίωση μιας και αυτά είναι προσωπικά δεδομένα και δε θα μπορούσε να γίνει διασταύρωση απο το ΑΤ, αν στα Χανιά τα παραλαμβάνουν ασφράγιστα τότε πράττουν παρά το νόμο.Τί ??? Επιμένουν ακόμα εκεί σε αυτή την ανοησία ??? Έλεος !!! ... Τι διάολο ... μόνο στην αστυνομία Χανίων επικρατεί ακόμη μια στοιχειώδης λογική ???? Είχα γράψει αναλυτικά τη δική μου πρόσφατη εμπειρία:
Ανανέωση Άδειας Κατοχής
Όπως φαίνεται από τα έντυπα που είχα επισυνάψει, τα χαρτιά των 2 γιατρών είναι σε τυποποιημένη (συγκεκριμένη) φόρμα, και δεν είναι "γνωματεύσεις", αλλά "πιστοποιητικά". Δηλαδή είναι μόνο θετικά. ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ότι "ΔΕΝ πάσχεις" από κάτι, και ότι "είσαι ικανός και κατάλληλος" να φέρεις όπλο.
ΔΕΝ έχουν την επιλογή αρνητικής γνωμάτευσης, ούτε να γράφει ο γιατρός διάφορα μπλα-μπλα και αναλύσεις.
Οπότε, ή σου υπογράφει το πιστοποιητικό ... ή δεν σου το υπογράφει (αν κρίνει ότι "δεν είσαι στα καλά σου") ...
Αυτές τις δυο μόνο επιλογές έχει ... Δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσει χαρτί που να λέει ότι "ΔΕΝ είσαι ικανός και κατάλληλος" για κατοχή όπλου !!! Επομένως, ποιος ο λόγος να σου το δώσει σε σφραγισμένο φάκελο ??? Δεν το καταλαβαίνω !!! Είναι εντελώς παράλογο !!! View attachment 76461
Τυπικό είναι ούτε εξετάσεις γίνονται ούτε τίποτα, μην κολλάμε εκεί παίρνεις τους σφραγισμένους φακέλους μαζί με τα υπόλοιπα χαρτιά και τα δίνεις .Το προβλέπει τροποποιητική ΥΠ του 2020, άρθρο1 π3 "Τα ως άνω πιστοποιητικά παραδίδονται από τους ιατρούς, στο πρόσωπο που ζήτησε την εξέτασή του εντός σφραγισμένων φακέλων." Τώρα προφανώς ο νομοθέτης το έκανε εσκεμμένα για να μην υπάρχει αλλοίωση μιας και αυτά είναι προσωπικά δεδομένα και δε θα μπορούσε να γίνει διασταύρωση απο το ΑΤ, αν στα Χανιά τα παραλαμβάνουν ασφράγιστα τότε πράττουν παρά το νόμο.
Ούτε τυπικό δεν είναι για χρήμα έγινε να βγάλουν και οι ψυχίατροι, αφού ο σύλλογος τους ενεπλάκη στην υπογραφή της Υπουργικής απόφασης, εξού και μείωσαν τα παράβολα διότι πλέον υπάρχει η επιβάρυνση του ψυχίατρου, λες και με 1 συνεδρία μπορεί να βγάλει κανείς γνωμάτευση, άσε δε που το 99% των ψυχίατρων στην Αθήνα δε αναλαμβάνει να δώσει τέτοιο πιστοποιητικό παρότι ήταν αίτημα του συλλόγου τους !!!Τυπικό είναι ούτε εξετάσεις γίνονται ούτε τίποτα, μην κολλάμε εκεί παίρνεις τους σφραγισμένους φακέλους μαζί με τα υπόλοιπα χαρτιά και τα δίνεις .
Κάθε σύλλογος έχει συνεργαζόμενους γιατρούς αλλιώς ούτε παθολόγο θα βρεις να σου υπογράψει.Ούτε τυπικό δεν είναι για χρήμα έγινε να βγάλουν και οι ψυχίατροι, αφού ο σύλλογος τους ενεπλάκη στην υπογραφή της Υπουργικής απόφασης, εξού και μείωσαν τα παράβολα διότι πλέον υπάρχει η επιβάρυνση του ψυχίατρου, λες και με 1 συνεδρία μπορεί να βγάλει κανείς γνωμάτευση, άσε δε που το 99% των ψυχίατρων στην Αθήνα δε αναλαμβάνει να δώσει τέτοιο πιστοποιητικό παρότι ήταν αίτημα του συλλόγου τους !!!
Μπορείς κανονικά και δημοσίου. Δεν έβρισκα ιδιώτη γιατρό , έκλεισα στο νοσοκομείο ραντεβού και η άδεια υπογράφθηκε κανονικά. Τώρα, το τι λόξες έχει το κάθε ΑΤ πρέπει να ρωτήσεις για να μάθεις για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων.Γνωρίζει κάποιος αν για την ανανέωση της ακκο οι γιατροί πρέπει να είναι δημοσίου ή γίνονται δεκτές και γνωματεύσεις από ιδιώτες γιατρούς ; Λήγει στις 20 του μήνα το ένα όπλο μου και λόγω της δουλειάς το είχα ξεχάσει . Όταν πήρα στον ψυχίατρο του δημοσίου για ραντεβού μου είπε πως το πρώτο διαθέσιμο είναι μέσα Σεπτεμβρίου ... Και δυστυχώς ο υπεύθυνος για τα οπλα στο ΑΤ είναι εξαφανισμένος όποτε πάρω τηλέφωνο για να τον ρωτήσω τι χρειάζεται ...
Στέλιο μπορεί να σου δώσει ο τρελλογιατρος κενό σφραγισμένο φάκελλο, οπότε άμα δεις ακκο σφύρα μου!Τί ??? Επιμένουν ακόμα εκεί σε αυτή την ανοησία ??? Έλεος !!! ... Τι διάολο ... μόνο στην αστυνομία Χανίων επικρατεί ακόμη μια στοιχειώδης λογική ???? Είχα γράψει αναλυτικά τη δική μου πρόσφατη εμπειρία:
Ανανέωση Άδειας Κατοχής
Όπως φαίνεται από τα έντυπα που είχα επισυνάψει, τα χαρτιά των 2 γιατρών είναι σε τυποποιημένη (συγκεκριμένη) φόρμα, και δεν είναι "γνωματεύσεις", αλλά "πιστοποιητικά". Δηλαδή είναι μόνο θετικά. ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ότι "ΔΕΝ πάσχεις" από κάτι, και ότι "είσαι ικανός και κατάλληλος" να φέρεις όπλο.
ΔΕΝ έχουν την επιλογή αρνητικής γνωμάτευσης, ούτε να γράφει ο γιατρός διάφορα μπλα-μπλα και αναλύσεις.
Οπότε, ή σου υπογράφει το πιστοποιητικό ... ή δεν σου το υπογράφει (αν κρίνει ότι "δεν είσαι στα καλά σου") ...
Αυτές τις δυο μόνο επιλογές έχει ... Δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσει χαρτί που να λέει ότι "ΔΕΝ είσαι ικανός και κατάλληλος" για κατοχή όπλου !!! Επομένως, ποιος ο λόγος να σου το δώσει σε σφραγισμένο φάκελο ??? Δεν το καταλαβαίνω !!! Είναι εντελώς παράλογο !!! View attachment 76461
Αυτο το είχα κι εγω παντα απορία, εγω εχω 4 οπλα αυτη τη στιγμή, ας πούμε οτι προσπαθώ να αγοράσω κι αλλο ενα και καποιος γιατρός με "κόβει."Αυτό με τα πιστοποιητικά και τους γιατρούς για καινούρια άδεια αγοράς όταν έχεις ήδη 5-6 όπλα νόμιμα στην κατοχή σου είναι η πιο μεγάλη μπούρδα που μπορεί να σκεφτεί κανείς.
Που θα το μάθει η αστυνομία ότι σε έκοψε ο γιατρός;;ας πούμε οτι προσπαθώ να αγοράσω κι αλλο ενα και καποιος γιατρός με "κόβει."
Τί θα κανει η αστυνομία; Θα μου πάρει και τα άλλα τέσσερα;
Αφού δίνεις λέμε σφραγισμένο φάκελλο χωρίς να ξέρεις τι γράφει μέσα!Που θα το μάθει η αστυνομία ότι σε έκοψε ο γιατρός;;