Άρβυλα ( Αγορά )

Χρησιμοποιουσα μεχρι προτινος ενα ζευγαρι αρβυλα μαρκας wolverine φερμενα απο Αμερικη,μετα απο πεντε χρονια χρησης παρεδωσαν πνευμα.Σκεφτομαι να αγορασω ενα ζευγαρι Planika συγκεκριμενα το mangart air text εχει καποιος φιλος αποψη για αυτα τα αρβυλα?

Χρησιμοποιουσα μεχρι προτινος ενα ζευγαρι αρβυλα μαρκας wolverine φερμενα απο Αμερικη,μετα απο πεντε χρονια χρησης παρεδωσαν πνευμα.Σκεφτομαι να αγορασω ενα ζευγαρι Planika συγκεκριμενα το mangart air text εχει καποιος φιλος αποψη για αυτα τα αρβυλα?
τα είδα στην natex φέτος και μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση
αυτό που με κερδίζει στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι το μονονόματο δέρμα χωρίς πολλές ραφές και θεωρώ από προσωπική εμπειρία ότι η κατασκευή αυτή αντέχει περισσότερο
σαν τιμή καλή την βλέπω σύμφωνα με άλλα της αγοράς :)
http://www.planikashoes.gr/mpotes-oreivasias/mangart-men-avs-air-tex.html

αυτό που με κερδίζει στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι το μονονόματο δέρμα χωρίς πολλές ραφές και θεωρώ από προσωπική εμπειρία ότι η κατασκευή αυτή αντέχει περισσότερο
Σε ευχαριστω Μακη για την βοηθεια σου

Σωστό. Όσο λιγότερες ραφές τόσο μεγαλύτερη αντοχή.
Το μόνο που δεν ξέρω είναι η μεμβράνη του... Δεν είναι gore tex

Ισως αυτος να ειναι ο λογος της καπως μειωμενης τιμης σε σχεση με την υπολοιπη αγορα
το gore tex ίσως είναι πιο ακριβό σαν υλικό αλλά δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά από το air tex
ίδια θα είναι με άλλη πατέντα κι ονομασία :)
όπως λέμε tri bore optima bore back bore over bore κ.λ.π. κ.λ.π. ;)

το gore tex ίσως είναι πιο ακριβό σαν υλικό αλλά δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά από το air tex
ίδια θα είναι με άλλη πατέντα κι ονομασία :)
όπως λέμε tri bore optima bore back bore over bore κ.λ.π. κ.λ.π. ;)
Εγω δεν νομίζω ,γιατί σε μποτάκια GRISPORT με μεμβράνη GRITEX , στα πόδια μου ζούσαν χρυσόψαρα..asking.

δεν επιμένω γιατί δεν γνωρίζω τα planika
τα grisport δεν με πείθουν εδώ και χρόνια,μπορεί για άλλους να είναι καλά :)
Η Grisport xρησιμοποεί δυο διαφορετικές μεμβράνες.Η μια είναι η Gritex που προαναφέρθηκα. Η αλλη για την οποία δεν έχω προσωπική γνώμη είναι η Spotex και την χρησιμοποιεί σε ακριβότερα μοντέλα.

Καλησπερα,
Τα επομενα αρβυλα που θα παρω θα ειναι αρβυλογαλοτσες των 60 ευρώ. Φθηνες και απο οσο εχω διαβάσει απολυτα στεγανες. Τις χρησιμοποιουν κατα κορον οι γαλλοι ψαραδες εδω και χρόνια. Ευκολες στη συντήρηση. Σαπουνακι και ξεβγαλμα με το λαστιχο.
Οταν με το καλο χρειαστει και τις παρω θα ενημερώσω.

Καλησπερα,
Τα επομενα αρβυλα που θα παρω θα ειναι αρβυλογαλοτσες των 60 ευρώ. Φθηνες και απο οσο εχω διαβάσει απολυτα στεγανες. Τις χρησιμοποιουν κατα κορον οι γαλλοι ψαραδες εδω και χρόνια. Ευκολες στη συντήρηση. Σαπουνακι και ξεβγαλμα με το λαστιχο.
Οταν με το καλο χρειαστει και τις παρω θα ενημερώσω.

Έχεις κάποια υπόψη σου. Απ'ότι διάβασα ουσιαστικά πρόκειται για κοντή γαλότσα με κορδόνια όμως.

http://www.survival.gr/arvyla_aku_conero_nbk_gtx_8786-p-1379.html
Τελικα αγορασα τα παραπανω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.Τα Planika δεν μπορεσα να τα βρω για να τα προβαρω,επρεπε να γινει παραγγελια.

Καλοφόρετα Γιώργο!

Έχεις κάποια υπόψη σου. Απ'ότι διάβασα ουσιαστικά πρόκειται για κοντή γαλότσα με κορδόνια όμως.
Ακριβως. Ειναι ενα χαμηλο μποτακι απο φυσικο καουτσουκ με κορδονια για καλυτερη εφαρμογή και τραχτεροτη σολα. Απορω γιατι πηρα αρβυλα και οχι αρβυλογαλοτσα. Αν πατήσεις στο google θα σου βγαλει να δεις. Εχει γαλλικές που ειναι ομως ποιο ακριβές και βαλακανικες δηλαδη πιο οικονομικες.
Δεν εχω φορεσει ποτε αλλα φανταζομαι πως θα είναι τελειως αδιαβροχες.

Back