Άρβυλα ( Αγορά )

Τελικά είπα να κάνω μια δοκιμή και να πάρω τα haix ΑΑ κατάσταση σα καινουργία είναι με 110ευρω συν μεταφορικά θα τα ζυγίσω κιολας με τη πρώτη ευκαιρία και όταν τα φορεσψ θα γράψω κι εντυπώσεις, μου κάναν κάπως τα 370 των crispi και κάποια meindl που κοίταξα στ 300

Καλοφόρετα!!!

Κλάσεις ανώτερο από lutos και δεμένους....grispot και πράσινα άλογα.....

Την συγκεκριμένη μάρκα δεν έτυχε να την γνωρίζω. Αν θες πες μου δυο για αυτήν. Είδα λίγο κάποια αρβύλα της και μερικά φαίνονται αρκετά καλά

Αν μιλάς για την φωτογραφία με το meindl vacuum φταίω εγώ ,τα είχα αγοράσει πριν αρκετά χρόνια και τα είχα φορέσει λίγες φορές γιατί είχα βολεύει τα lowa tidet ,κοντεύω 15 χρόνια με μία αλλαγή σόλας και πολύ περπατητο τσίχλας.
Εμένα σε κάτι meindl μου είχαν ξεκολλήσει και οι 2 σόλες την ίδια μέρα στο κυνήγι ... αυτό δεν γίνεται :)
Τις ξήλωσα και συνέχισα :)
Meindl ούτε με σφαίρες ξανά ... αλλά όλα έχουν θέμα αν έχουν πολυουρεθανική κόλλα (νομίζω έτσι λέγεται).

Μια καλή ερώτηση είναι ΠΟΙΑ ΑΡΒΥΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΩΛΟΚΟΛΛΑ ...

Είναι δυνατόν να καταδεχόμαστε να αγοράζουμε τέτοια πράγματα; Και μάλιστα να δίνουμε και πάνω από 20-30 ευρώ;
Πώς έχουμε ξεπέσει έτσι...
Και πολλά είπες ...

Αυτά έχω από 13/10/2018.
Φαίνεται να μην έχουν την ρημαδόκολλα ...
1665528447683.png

Είναι σημαντικό πολύ κατά την άποψη μου για να υπάρχει διάρκεια στο να πάρεις το maximum των δυνατοτήτων του κάθε υποδήματος η συντήρηση του! Με ένα μόνο ζεύγος και μεγάλη συχνότητα εξόδων σε απαιτητικά εδάφη αυτό είναι πολύ δύσκολο...Κάθε φορά που επιστρέφω τα άρβυλα καθαρίζονται απο τυχόν βρωμιές λάσπες αγκάθια κτλ και αφήνονται σε σκιερό χώρο πάντα για να στεγνώσουν... Αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει ίχνος υγρασίας εσωτερικά βάζω μέσα μια μπαλίτσα απο χαρτί κουζίνας. Όταν εχουν στεγνώσει πλήρως ασχολούμαι με την αποκατάσταση του δέρματος.Στα μαύρα aku 12ετίας πλέον ένα χέρι camel αρκεί... Στα zenith ένα ψέκασμα με λίπος φώκιας της saphir. Μια το πολύ δυο φορές τη σαιζόν εφάρμοζω και ένα σπρέϊ αδιαβροχοποίησης της granger.
Φίλε κουράστηκα μόνο που τα διάβασα.
Καθάρισμα όποτε λερωθούν πολύ και στέγνωμα σε σκιά είναι τα μόνα που κάνω.

Δεν ειναι μειντλ φυσικα!!!
Δεν μπορώ να βρω το εικονίδιο εμετού (για τα mendl)
Αλλα ειναι στην μεση κατηγορια τιμης και για τα 150-160 που δινω θεωρω ΕΓΩ πτι περνω την μεγιστη δυνατη ποιοτητα σε σχεση κοστους
Κάπου εκεί είμαι και εγώ.
Αν χαλάσουν άλλα ...

Last edited:
Ζήτω τα πράσινα άλογα ! Καλά , οι συνάδελφοι που προτιμούν τα lytos και τα grisport και μένουν ευχαριστημένοι γιατί τους καλύπτουν τις ανάγκες χωρίς να ξεπαραδιάζονται μήπως να το ξανασκεφτούν , μήπως δεν ξέρουν τι τους γίνεται και πρέπει να τους ανοίξουμε τα μάτια ;
Να μου ανοίξει τα μάτια κάποιος που μιλάει σαν εσένα;λίγο δύσκολο, για τα λεφτά τους είναι μια χαρά, αλλά μάλλον εσύ δεν ξέρεις τι σου γίνεται, ή θέλεις να κάνεις πάταγο με τον τρόπο που μιλάς.

Να μου ανοίξει τα μάτια κάποιος που μιλάει σαν εσένα;λίγο δύσκολο, για τα λεφτά τους είναι μια χαρά, αλλά μάλλον εσύ δεν ξέρεις τι σου γίνεται, ή θέλεις να κάνεις πάταγο με τον τρόπο που μιλάς.
Αυτή τη φορά αστόχησες , αλλά μην απογοητεύεσαι να 'σαι πάντα έτοιμος όταν ξαναπεράσω να μου .....ξαναρίξεις !

Επειδή διάβασα όλα τα σχόλια κι'επειδή πολλοί παρουσιάστηκαν ως ειδήμονες του
παπουτσιού είμαι υποχρεωμένος να τουςερωτήσω αυτούς πού υποστήριξαν ότι το grisport
βάζει νερό (ναί μετά απο 2 χρόνια ασυντήρητο θα βάλει ) τί είναι αυτό πού εξασφαλίζει την
αδιαβροχοποίηση ενός παπουτσιού ;
Το επανώδερμα ,η φόδρα ;
Eπίσης το παπούτσι στο πιό κάτω link τί μαξ. κόστος παραγωγής έχει ;
https://www.mytheresa.com/euro_en/gucci-jordaan-leather-loafers-795370.html?rrec=true

Y.Γ Τα δυό ερωτήματα μου μοναδικό σκοπό έχουν να μπούν τα πράγματα σε μια σωστή βάση
καί να εξαχθούν χρήσιμα για την τσέπη όλων συμπεράσματα .

Last edited:
Την συγκεκριμένη μάρκα δεν έτυχε να την γνωρίζω. Αν θες πες μου δυο για αυτήν. Είδα λίγο κάποια αρβύλα της και μερικά φαίνονται αρκετά καλά
Είναι μια πολύ καλή εταιρεία που παράγει πολύ ποιοτικά παπούτσια.... από παπούτσια ασφαλείας (εργασίας) , πυροσβέστες και δασεργατες - υλοτόμους. Κάποια στιγμή παρήγαγε και αρβύλα για το στρατό (Γερμανία).....τα φορούν πολλοί επαγγελματίες στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας. Ρίξε μια ματιά στο ίντερνετ......

Εμένα σε κάτι meindl μου είχαν ξεκολλήσει και οι 2 σόλες την ίδια μέρα στο κυνήγι ... αυτό δεν γίνεται :)
Τις ξήλωσα και συνέχισα :)
Meindl ούτε με σφαίρες ξανά ... αλλά όλα έχουν θέμα αν έχουν πολυουρεθανική κόλλα (νομίζω έτσι λέγεται).

Μια καλή ερώτηση είναι ΠΟΙΑ ΑΡΒΥΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΩΛΟΚΟΛΛΑ ...

Και πολλά είπες ...

Αυτά έχω από 13/10/2018.
Φαίνεται να μην έχουν την ρημαδόκολλα ...
View attachment 57738
Έχω την εντύπωση ότι αυτή η πολυουρεθάνη μπαίνει για να παίζει το ρόλο αμορτισέρ ,να παίρνει τους κραδασμούς και σε μένα προσωπικά στα meindl δεν μου άρεσε η εφαρμογή.

Επειδή διάβασα όλα τα σχόλια κι'επειδή πολλοί παρουσιάστηκαν ως ειδήμονες του
παπουτσιού είμαι υποχρεωμένος να τουςερωτήσω αυτούς πού υποστήριξαν ότι το grisport
βάζει νερό (ναί μετά απο 2 χρόνια ασυντήρητο θα βάλει ) τί είναι αυτό πού εξασφαλίζει την
αδιαβροχοποίηση ενός παπουτσιού ;
Το επανώδερμα ,η φόδρα ;
Eπίσης το παπούτσι στο πιό κάτω link τί μαξ. κόστος παραγωγής έχει ;
https://www.mytheresa.com/euro_en/gucci-jordaan-leather-loafers-795370.html?rrec=true
Λάμπη επειδή μιλάς για κόστος παραγωγής.....το 1997 το φοντι ( το πάνω μέρος του παπουτσιού,το δέρμα κτλ) κόστιζε 600-700 δραχμές σε ελληνικά εργαστήρια. Να διευκρινίσω όχι τα υλικά.....η συναρμολόγηση των υλικών......την ίδια εποχή στη Βουλγαρία η συναρμολόγηση κόστιζε 150 δραχμές με παραστατικά αποστολής πήγαινε έλα.....ο κατασκευαστής παπουτσιών λοιπόν τα έστελνε στη Βουλγαρία..... Τώρα το κόστος παραγωγής ενός παπουτσιού σίγουρα εξαρτάται από τα υλικά....δε γνωρίζω τιμές της αγοράς αυτή τη στιγμή.... αλλά για το παπούτσι που ανέβασες θεωρώ ότι το κόστος παραγωγής είναι μάξιμουμ 100 ευρώ.....
Σε ότι αφορά την αδιαβροχοποίηση ενός παπουτσιού ....το πανωδερμα προσφέρει κάποια στεγανότητα αλλά ποτέ μόνο του....αν συνδυαστεί με μεμβράνη σε συνδυασμό με την κατασκευή ( γλώσσα μονοκόμματη κτλ) γίνεται αδιάβροχο. Φυσικά και επειδή ακριβώς το περιβάλλον και η χρήση που γίνεται στα παπούτσια τα ταλαιπωρεί χρειάζεται μετά από ένα διάστημα συντήρηση.... καθάρισμα, στέγνωμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μακριά από θέρμανση και σπρέι ή πάστα αδιαβροχοποίησης..... συγνώμη για το μεγάλο κείμενο... μπορούμε να λέμε ώρες για τα παπούτσια....

Έχω την εντύπωση ότι αυτή η πολυουρεθάνη μπαίνει για να παίζει το ρόλο αμορτισέρ ,να παίρνει τους κραδασμούς και σε μένα προσωπικά στα meindl δεν μου άρεσε η εφαρμογή.
Μπορεί να κάνει 2 δουλειές ταυτόχρονα, αλλά τι να το κάνεις το αμορτισέρ στο περπάτημα ?

Όταν τα είχα πάει με τις σόλες σε έναν τσαγκάρη να μου τα κολλήσει ούτε καν ασχολήθηκε.
Με το που τα είδε μου λέει δεν γίνονται (ήξερα όμως ότι 2-3 τα φτιάχνουν στην Ελλάδα).
Αυτός μου είπε για την κόλλα.

Καλημερα

Ο καθε ενας μας εχει δικα του κριτηρια παιδες

Πρωτον ειναι μεχρι ποσα μπορει να ξοδεψει
Δευτερον ειναι η φυσικη του κατασταση και η υγεια του. Γονατα μεση αρθρωσεις ποδια ,μεγεθος ποδιοθ και σωματικο βαρος ειναι μερικα που καθοριζουν την επιλογη

Ακολουθως παμε στο ειδος κυνηγιου, το τεραιν και σαφως τα χιλιομετρα που καλυπτει

Τα οποια και παλι θα καθοριζει το πρωτο

Κάποιος που δεν περπατα θα βγαλει πολλα χρονια σε ενα παπουτσι
Αρα ενα μεγαλο κοστος θα αποσβεστει
Καποιοις που περπατα πετρα κλπ θα βγαλει το 1/3 πριν χρειαστει σολα

Που στοιχιζει στην μεση κατηγορια και παλι το 1/3 του καηνοθργιου

Εξαρταται λοιπον τι θα διαλεξει ο καθε ενας

Προςωπικα καλο τεχνιτη να αλλαζει σολα που να βγαζει τα ιδια χρονια το αρβυλο στην πολη μου δεν εχω

Οποταν βαζοντας τα ολα κατω παω στην μεση χρηματικη κατηγορια με οσο το δυνατον πιο μεγαλη ανεση στους κραδασμους και κρατημα στην πετρα

Ετσι κανουμε ολοι πιστευω αναλογα τι μας επηρεαζει παραπανω

Ενας ανθρωπος με προβλημα μεσης που θελει να ειναη ενεργητικος και δραστηριος λετε να σκεφτει οτι θα δωσει 200 στα αρβυλα; Θα κοψει απο αλλου να τα παρει!

Ειναι διαφορετικα τα κριτηρια φια τον καθε ενα
Κάποιος μπορει να συμβιβαστει με τα στρατιωτικα

Να μην τον νοιαζει που το βραδυ τα ποδια του μοιαζουν με πατατα οφτη επειδη εχει συνηθισει

Δεν υπαρχει τιποτε απολυτο

Εγω νομιζω οτι ο καθε ενας πρεπει απλα να κανει την επιλογη του συμφωνα με τα θελω του Και τα μπορω του!

πρεπει να εχουμε προσβαση στην ημερομηνια κατασκευης ενος παπουτσιου
Ολοι μας

Και ακολουθως μα γνωριζουμε να τους κανουμε μια απλη συντηρηση ωστε να διατηρουμε την ανεση που μας προσφερουν και που εχουμε πληρωσει

Επιπλεον εχει καθηκον να μπορει να αξιολογει το προιον και να κανει επιλογη
Δεν ειναι μξνο η τιμη το κριτηριο
Καποιοες φορες πληρωνεις ονομα αντι ποιοτητα
Αλλες φορες ποιοτητα αντι ονομα
Καποιες αλλες φορες και τα δυο
Εμεις πρεπει να μαθουμε να αξιολογουμε!
Δεν ειναι τι θα μας πουν οι πωλητες η οι φιλοι!

Last edited:
Μπορεί να κάνει 2 δουλειές ταυτόχρονα, αλλά τι να το κάνεις το αμορτισέρ στο περπάτημα ?

Όταν τα είχα πάει με τις σόλες σε έναν τσαγκάρη να μου τα κολλήσει ούτε καν ασχολήθηκε.
Με το που τα είδε μου λέει δεν γίνονται (ήξερα όμως ότι 2-3 τα φτιάχνουν στην Ελλάδα).
Αυτός μου είπε για την κόλλα.
Η πολυουρεθάνη (PU)έχει την καλύτερη συγκολλησιμότητα με δέρματα ή συνθετικά
συγκριτικά με άλλα υλικά σολών όπως TR ,TPR ,etc.
Το μόνο ελάττωμα της είναι ότι έχει ημερομηνία λήξης .

Λάμπη επειδή μιλάς για κόστος παραγωγής.....το 1997 το φοντι ( το πάνω μέρος του παπουτσιού,το δέρμα κτλ) κόστιζε 600-700 δραχμές σε ελληνικά εργαστήρια. Να διευκρινίσω όχι τα υλικά.....η συναρμολόγηση των υλικών......την ίδια εποχή στη Βουλγαρία η συναρμολόγηση κόστιζε 150 δραχμές με παραστατικά αποστολής πήγαινε έλα.....ο κατασκευαστής παπουτσιών λοιπόν τα έστελνε στη Βουλγαρία..... Τώρα το κόστος παραγωγής ενός παπουτσιού σίγουρα εξαρτάται από τα υλικά....δε γνωρίζω τιμές της αγοράς αυτή τη στιγμή.... αλλά για το παπούτσι που ανέβασες θεωρώ ότι το κόστος παραγωγής είναι μάξιμουμ 100 ευρώ.....
Σε ότι αφορά την αδιαβροχοποίηση ενός παπουτσιού ....το πανωδερμα προσφέρει κάποια στεγανότητα αλλά ποτέ μόνο του....αν συνδυαστεί με μεμβράνη σε συνδυασμό με την κατασκευή ( γλώσσα μονοκόμματη κτλ) γίνεται αδιάβροχο. Φυσικά και επειδή ακριβώς το περιβάλλον και η χρήση που γίνεται στα παπούτσια τα ταλαιπωρεί χρειάζεται μετά από ένα διάστημα συντήρηση.... καθάρισμα, στέγνωμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μακριά από θέρμανση και σπρέι ή πάστα αδιαβροχοποίησης..... συγνώμη για το μεγάλο κείμενο... μπορούμε να λέμε ώρες για τα παπούτσια....
100 ευρώ πωλούνται στην βιτρίνα στην Ερμού ελληνικής κατασκευής με ιταλικά vitelli δέρματα καί σόλα απο ιταλικά πετσιά (σολόδερμα .)

Back