Εγώ έχω μία σεζόν τα Aku Conero Nubuck. Είναι η πρώτη μου αγορά παπουτσιού αυτής της κατηγορίας (είδος, ποιότητα, τιμή).Πέρυσι χρειαζόμουν άρβυλα, αλλά κουτσά στραβά την έβγαλα με τα meindl burma 20 ετιας που τα εχω επισκευασει μια φορά και με μικροκολλήματα που έκανα την έβγαλα. Δεν πάει όμως άλλο κι ετσι πριν βγάλω άδεια θα παω να πάρω άρβυλα. Θέλω πιο ελαφριά απ τα burma αλλά να μην κρυώνουν και τα πόδια μου το χειμώνα. Είδα στο ιντερνετ 3. Crispi valdres, Crispi lapponia και aku conero nbk. Όποιος εχει τα παραπάνω να μου πεί τη γνώμη του παρακαλώ!
Τα βρήκα πέρυσι την άνοιξη στα 159€ σε προσφορά από e-papoutsia.
Το άρβυλο αυτό φαίνεται να είναι σκυλί, μου δίνει απίστευτη αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας στο βηματισμό. Είχα συνηθίσει να γλυστραω σε πολύ επικλινή εδάφη σε αναβάσεις καταβάσεις και πλέον με αυτά περπατάω και δε φεύγουν ρούπι. Επίσης μπαίνω σε πυκνά κλπ και δε νιώθουν τίποτα.
Την αίσθηση την παρομοιάζω λες και φοράς ερπύστριες.
Μόλις τελείωσε η σεζόν τα καθάρισα και τα πέρασα μία κρέμα και κερί της Granger's, αποθήκευση στο κουτί τους.
Τα Crispi πιθανώς να είναι και καλύτερα, σίγουρα θα είναι εξίσου καλά θεωρώ.
Μία σημείωση δοκίμασε τα με χοντρή κάλτσα και αγόρασε τα άνετα, μισό ή ένα νούμερο το πολύ μεγαλύτερα. Εγώ έκανα το λάθος και τα πήρα επακριβώς στο μέγεθος (μήκος πέλματος), οπότε απλά δε σφίγγω τέρμα τα κορδόνια. Τα πήρα 42 βάσει μεγεθολογιου της εταιρείας (διαδικτυακή αγορά), θεωρώ ότι το 42,5 θα μου ήταν ιδανικό και το 43 υπέρ του δεόντως άνετο προς το χαλαρό. Σε αθλητικά φοράω το 43 (Nike, Adidas).