Έκθεση Κυνηγεσία 2025

Δεν είπα ότι δεν σκοτώνουν τα παλιά ή ότι έχουν βελτιωθεί πολύ τα σημερινά. Είπα ότι η έκθεση είναι για να γνωρίζει ο κόσμος τα καινούρια μοντέλα και τα νέα του χώρου γενικότερα. Τα παλια όπλα τα ξέρουμε και ειδικά πολλά απο αυτά που είχε φέρει ο Πλαστουργός τα εχουμε κυνηγίσει κιόλας. Για ποιο λόγο να μας κεντρίσουν πλέον το ενδιαφέρον. Συν ότι τα περισσότερα ήταν σε κακή κατάσταση με επισκευές , μετατροπές κλπ και δεν είχαν καμία συλεκτικότητα εκτός από κάποιες λίγες εξαιρέσεις όπως οι cosmi που είχε φέρει που τις έχει απούλητες τουλάχιστον 3 χρόνια τώρα και τις βλέπω κάθε φορά τις 3 τελευταίες εκθέσεις που έχω πάει. Βεβαια πάλι καλά να λέμε που έρχεται και αυτός και βλέπουμε και κανένα όπλο. Αλλα ρε παιδιά αν είναι να έρχεται μόνο ένας εκθέτης με όπλα τότε πάμε και στο μαγαζί του όποτε θέλουμε και τα βλέπουμε. Του χρόνου αν δεν αναρτηθεί λίστα με τους εκθέτες να ξέρω τι θα περιμένω και να ξέρω αν αξίζει δεν ξαναπάω.
Αυτες του τυπου οι εκθεσεις - οπως καταντησαν πλεον - προσβαλλουν τοσο την νοημοσυνη του κυνηγετικου κοσμου, οσο και το
ιδιο το επιχειρειν. Απολυτως λυπηρο, θεωρω πως "οτι κι αν ζηταει ο εκθεσας", οι σοβαρες αντιπροσωπειες θα επρεπε να
ανταποκρινονται θετικα, ακομα και με ενδεχομενη χασουρα, σεβομενες τον θεσμο "κυνηγι" και οσους ασχολουνται με αυτο.

Θυμάστε και θυμάμαι την diana...
Έμπαινες στις 10 το πρωί και έφευγες στις 5-6 ζαλισμένος από την πληθώρα των περιπτέρων....
Σου φευγανε 200-250 ευρώ σε ψώνια...
Για υπολόγισε ότι είχαν 65-70 χιλιάδες κόσμο...
Κανε τον πολλαπλασιασμό , όχι με όλους , με τους μισους....
Ο τζίρος που παιζόταν σε 3 μέρες ήταν ασύλληπτος...
Μηπως κάτι δεν πάει καλά ΚΑΙ με τους διοργανωτές...
Από το 2003 αν θυμάμαι καλά, είναι η φετινή, η πρώτη μου απουσία...

Και που είναι αυτοί που διοργάνωναν τη Diana;Τώρα έχουμε την κυνηγησια που για κάποιο λόγο την σνομπάρουν όλες οι αντιπροσωπειες και κάποια μεγάλα μαγαζιά. Πάντως για τον φίλο που πήγαμε παρέα ήταν καλή φάση , γιατί έκλεισε ένα franchi instinct L με 6,5 χρόνια εγγύηση από τα 7 με 900€.

Η diamanco ήταν η μόνη αντιπροσωπεία οπλων που υπήρχε... αλλά χωρίς όπλα! Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται, μάλλον κάτι φταίει στην οργάνωση, πάντως τα τελευταία χρόνια η έκθεση είναι δυσφήμιση για το κυνήγι

Το μυστικό των κυνηγετικών οργανώσεων αλλά και του ίδιου του προέδρου....Ο πυρήνας του κυνηγιου είναι να παίρνεις με σύνεση από την γη , στην οποία θα δώσεις την αγάπη σου. Το χρόνο σου κτλ...άραγε ισχύει το ίδιο και για τους Ιταλούς?
Οι Ιταλοί τι κάνουν ;

Και είναι τόσο απλό που με ένα αυλόμετρο σιγά σιγά θα μπορούσαν να ξέρουν όλη την κανη πως εξελίσσετε ανά εκατοστό ,μετά κάνουν και τους ειδικούς στο όπλων όλοι τους .Παρουσιάζουν ένα τουφέκι που κανονικά θα έπρεπε να παρουσιάζετε σε σκοπευτήριο και να ρίχνουν και δύο τουφεκιές με δύο φυσίγγια ,να αναφέρουν συμπεριφορά ανάκρουση έστω και υποκειμενική.Να μετράνε με ένα ηλεκτρονικό παχύμετρο τα τσοκ (ξεκίνημα , τελείωμα)αφού έχουν μετρήσει τον αυλό ώστε να ξέρουμε αν είναι σωστά τα τσοκ ,να ζυγίζουν το όπλο άδειο ,γεμάτο ,να μετράνε που ζυγίζει πόσο μπροστά από την σκανδάλη είναι πολύ σημαντικό αυτό ,κτλ.Ετσι παρουσιάζεις ένα τουφέκι όχι έχει μηχανισμό ,τάδε τόσα τσοκ ,είναι μαγκουμ,αυτά τα λέει και ένας που θα κοιτάξει το όπλο σε 5 λεπτά τα έχει δει.
Έχω αναφέρει είμαστε η χώρα του δήθεν σε όλα .Κάτι ανάλογο το είχα γράψει παλαιότερα σε καλές εποχές όταν εμφανίστηκε το 828 και ερχόταν ο κιργιας στην έκθεση ρωτούσαν τον πωλητή και δεν ήξερε χαρακτηριστικά του όπλου και απάντησα εγώ σε κάποια στιγμή που το κρατούσα με βάση τι είχα διαβάσει σε σάιτ και μου λέει όταν έφυγε ο άνθρωπος εσύ τα γνωρίζεις καλύτερα .Να γελάς η να κλαίς τώρα .Και κάτι άλλο κατά την άποψη μου άνθρωποι που δεν έχουν επαφή με τα όπλα δεν ειναι οπλόφιλοι έστω για να μην πω κυνηγοί δεν θα έπρεπε να εργάζονται σε εταιρίες τέτοιου είδους , ένα αντικείμενο πρέπει να το αγαπάς για να ασχολείσαι μαζί του ειδικά όπλο, σκάφος,αυτοκίνητο δεν δουλεύεις απλά για το μεροκάματο .
Αφού έχουμε το ίντερνετ , τι να την κάνουμε την έκθεση ;

Βασιζόμενος σε αυτό το είπα:"
16 Νοε 2018 — Η παρουσία πυρομαχικών (κυνηγετικών φυσιγγίων)σε εκθέσεις απαγορεύεται. Δεν αρκεί αυτό το μέτρο ασφάλειας. 22 Νοεμβρίου 2018, 10:10
OpenGov.gr
Τα καταστήματα ιδιογόμωσης πουλάνε μηχανές ιδιογόμωσης, εργαλεία ιδιογόμωσης, στροφεία κλπ.
Παρόμοια εκθέματα ρώτησα αν υπήρχαν. Αν είναι δυνατόν κυνηγητική έκθεση να μην έχει τίποτα το ιδιογομωτικό.

Οι Ιταλοί τι κάνουν ;
Δε νομίζω ότι κάνουν ολόκληρο ταξίδι από Ιταλία, με τόσα έξοδα για να βαρέσουν, όπως δείχνουν οι Ιταλοί διοργανωτές στα site τους 5 τσίχλες. .. το κυνήγι των Ιταλών ξεκινάει δευτέρα και σταματάει παρασκευή, οι Έλληνες σαββατοκύριακο.. οπότε τα θηράματα βρίσκονται υπό συνεχή πίεση...τι ακούγεται πιο λογικό...να σταματήσουν να έρχονται Ιταλοί ή να σταματήσουν οι Έλληνες να πηγαίνουν για κυνήγι σκ, ώστε να ηρεμούν τα θηράματα.
Είναι άλλωστε γνωστό, ότι το κυνήγι στην Αλβανία απαγορεύτηκε για κάποια χρόνια, επειδή οι Ιταλοί πέσαν σαν τις ακριβές και δεν άφησαν τιποτα

Last edited:
Δεν καταλαβαίνω την έκπληξη μερικών με αυτό που αντίκρισαν στην έκθεση Eτσι κι αλλιώς είναι η φυσική ροή των πραγμάτων. Η έκθεση εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια είναι φθίνουσα και δεν αντιπροσωπεύει το λόγο για τον οποίο γίνεται επομένως τι άλλο περιμέναμε και τι να συζητάμε.

........
Είναι άλλωστε γνωστό, ότι το κυνήγι στην Αλβανία απαγορεύτηκε για κάποια χρόνια, επειδή οι Ιταλοί πέσαν σαν τις ακριβές και δεν άφησαν τιποτα
Ετσι κανουν κι εδω. Δεν ειναι να εκπλήσσεται κανεις . Αλλωστε στις τριτοκοσμικές χώρες οι νομοι και οι κανόνες είναι γραμμένοι σε κωλόχαρτο τουαλέτας, οπότε η μόνη εφαρμογή που έχουν είναι για να σκουπίσουν τον κώλο τους οι υπεύθυνοι.

Δεν καταλαβαίνω την έκπληξη μερικών με αυτό που αντίκρισαν στην έκθεση Eτσι κι αλλιώς είναι η φυσική ροή των πραγμάτων. Η έκθεση εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια είναι φθίνουσα και δεν αντιπροσωπεύει το λόγο για τον οποίο γίνεται επομένως τι άλλο περιμέναμε και τι να συζητάμε.
Είχε φανταστικό χαλβά με πήγε το ζάχαρο 200

Back