Θα σου έλεγα τι είναι αλλά...ο Σοφοκλής είναι ψαρας
Θα σου έλεγα τι είναι αλλά...ο Σοφοκλής είναι ψαρας
Eγώ δεν πήγα ποτέ:δεν έχω παρέα γι΄αυτό και η Θεσσαλονίκη απέχει 1 έτος φωτός από την Έκθεση...Καλά που μου μάγκωσε το σβερκο και έμεινα παγοκολώνα και δεν μπόρεσα να πάω. Αν πηγαινα μπορει να πάθαινα και χειροτερα.
Πρώτη φορά που δεν πάω στην έκθεση .
Σσσσσς...
Το μυστικό των κυνηγετικών οργανώσεων αλλά και του ίδιου του προέδρου....Ο πυρήνας του κυνηγιου είναι να παίρνεις με σύνεση από την γη , στην οποία θα δώσεις την αγάπη σου. Το χρόνο σου κτλ...άραγε ισχύει το ίδιο και για τους Ιταλούς?Σσσσσς...
Το μυστικό των κυνηγετικών οργανώσεων είναι οι συνταγές για μελέτες ομελέτες και αν δεν βγαίνουν τα αβγά να μπαίνουν αυξήσεις.Χεστηκανε για τους Ιταλούς και για τους ιθαγενής εντός.Το μαγαζί να είναι καλά και ας ψοφήσουν χίλια αρνιά.Το μυστικό των κυνηγετικών οργανώσεων αλλά και του ίδιου του προέδρου....Ο πυρήνας του κυνηγιου είναι να παίρνεις με σύνεση από την γη , στην οποία θα δώσεις την αγάπη σου. Το χρόνο σου κτλ...άραγε ισχύει το ίδιο και για τους Ιταλούς?
Αυτός ο φούρνος αυτό το ψωμί βγάζειΣσσσσς...
Και είναι τόσο απλό που με ένα αυλόμετρο σιγά σιγά θα μπορούσαν να ξέρουν όλη την κανη πως εξελίσσετε ανά εκατοστό ,μετά κάνουν και τους ειδικούς στο όπλων όλοι τους .Παρουσιάζουν ένα τουφέκι που κανονικά θα έπρεπε να παρουσιάζετε σε σκοπευτήριο και να ρίχνουν και δύο τουφεκιές με δύο φυσίγγια ,να αναφέρουν συμπεριφορά ανάκρουση έστω και υποκειμενική.Να μετράνε με ένα ηλεκτρονικό παχύμετρο τα τσοκ (ξεκίνημα , τελείωμα)αφού έχουν μετρήσει τον αυλό ώστε να ξέρουμε αν είναι σωστά τα τσοκ ,να ζυγίζουν το όπλο άδειο ,γεμάτο ,να μετράνε που ζυγίζει πόσο μπροστά από την σκανδάλη είναι πολύ σημαντικό αυτό ,κτλ.Ετσι παρουσιάζεις ένα τουφέκι όχι έχει μηχανισμό ,τάδε τόσα τσοκ ,είναι μαγκουμ,αυτά τα λέει και ένας που θα κοιτάξει το όπλο σε 5 λεπτά τα έχει δει.Πήγα και εγώ το Σαββατο μεσημέρι εκείνη την ώρα που γινόταν η παρουσίαση της Benelli be diamond AI. Δυστυχώς δεν σας ξέρω και δεν με ξέρετε για να τα λέγαμε και να γνωριζόμασταν και από κοντά.
Η παρουσίαση της AI απλά τραγική όπως το λέτε. Στο τέλος πήγα ρώτησα το Ιορδανογλου αν ξέρει να μου πει την ακριβή γεωμετρία της κάννης και φυσικά δεν ήξερε. Δεν ήθελα να τον προσβάλω σεβόμενος την ηλικία του και δεν του είπα κάτι. Αλλά αν είναι δυνατόν να κάνει κάποιος παρουσίαση ένα όπλο το οποίο εδώ και 7-8 περίπου χρόνια το μόνο καινούριο που έχει είναι η κάννη του και να μην ξέρει τίποτα για αυτήν. Εγώ πιο πολλά ήξερα από αυτόν.
Κατα τα άλλα πήγα και εγώ για να υποστηρίξω την έκθεση αλλά ήταν απογοήτευση. Μιας και το κυριοτερο ενδιαφέρον μου είναι τα όπλα και τα φυσίγγια-ιδιογόμωση και τα αξεσουάρ περι αυτών δεν είχε σχεδόν τίποτα που να με ενδιαφέρει. Οπότε αν εξαιρέσεις μία ολιγόλεπτη στάση στον Πλαστουργο με τα μεταχειρισμένα όπλα που ήταν μια απο τα ίδια με περυσι στα υπόλοιπα περίπτερα δεν στάθηκα πάνω από 1 λεπτό στο καθένα. Σε περίπου μισή ώρα είχα φύγει. Και ειλικρινά αν δεν αλλάξει κάτι στο μέλλον δεν ξαναπάω. Δεν ξέρω αν αξίζει κάποιος να στηρίζει αυτό το χάλι.
οι εκθέσεις πρέπει να διεξάγονται με διαφορέτικο τρόπο ..Και είναι τόσο απλό που με ένα αυλόμετρο σιγά σιγά θα μπορούσαν να ξέρουν όλη την κανη πως εξελίσσετε ανά εκατοστό ,μετά κάνουν και τους ειδικούς στο όπλων όλοι τους .Παρουσιάζουν ένα τουφέκι που κανονικά θα έπρεπε να παρουσιάζετε σε σκοπευτήριο και να ρίχνουν και δύο τουφεκιές με δύο φυσίγγια ,να αναφέρουν συμπεριφορά ανάκρουση έστω και υποκειμενική.Να μετράνε με ένα ηλεκτρονικό παχύμετρο τα τσοκ (ξεκίνημα , τελείωμα)αφού έχουν μετρήσει τον αυλό ώστε να ξέρουμε αν είναι σωστά τα τσοκ ,να ζυγίζουν το όπλο άδειο ,γεμάτο ,να μετράνε που ζυγίζει πόσο μπροστά από την σκανδάλη είναι πολύ σημαντικό αυτό ,κτλ.Ετσι παρουσιάζεις ένα τουφέκι όχι έχει μηχανισμό ,τάδε τόσα τσοκ ,είναι μαγκουμ,αυτά τα λέει και ένας που θα κοιτάξει το όπλο σε 5 λεπτά τα έχει δει.
Έχω αναφέρει είμαστε η χώρα του δήθεν σε όλα .Κάτι ανάλογο το είχα γράψει παλαιότερα σε καλές εποχές όταν εμφανίστηκε το 828 και ερχόταν ο κιργιας στην έκθεση ρωτούσαν τον πωλητή και δεν ήξερε χαρακτηριστικά του όπλου και απάντησα εγώ σε κάποια στιγμή που το κρατούσα με βάση τι είχα διαβάσει σε σάιτ και μου λέει όταν έφυγε ο άνθρωπος εσύ τα γνωρίζεις καλύτερα .Να γελάς η να κλαίς τώρα .Και κάτι άλλο κατά την άποψη μου άνθρωποι που δεν έχουν επαφή με τα όπλα δεν ειναι οπλόφιλοι έστω για να μην πω κυνηγοί δεν θα έπρεπε να εργάζονται σε εταιρίες τέτοιου είδους , ένα αντικείμενο πρέπει να το αγαπάς για να ασχολείσαι μαζί του ειδικά όπλο, σκάφος,αυτοκίνητο δεν δουλεύεις απλά για το μεροκάματο .
Δεν εστιάζω στην ταλαιπωρία των συμμετεχόντων την γνωρίζω ειλικρινά γιατί έχω βοηθήσει παλαιότερα εστιάζω στο ότι πρέπει να γνωρίζει το αντικείμενο που εμπορεύεσαιοι εκθέσεις πρέπει να διεξάγονται με διαφορέτικο τρόπο ..
έχω σημετάσχει σε 2 εκθέσεις σε θέμα τη φοτογραφία όταν σπουδαζα στην αθήνα το 1998-2000 χρισές εποχές για όλες τις εκθέσεις τότε...
δούλεβα παραλιλα και σε ενα φοτογραφικό κατάστημα όπου πήραμε μέρος στην έκθεση για αυτά τα 2 χρόνια ...
ειναι τεράστια ταλαιπορία και κούραση το να μετακομίζεις ένα ολόκληρο μαγαζι να το στήνεις να είσαι απο το πρώι μέχρι το βράδυ εκεί και να πρέπει να ακούς τον κάθενα που θελει να σε ρωτάει για το οτυδίποτε και να θέλει να πετάξει και την εξυπνάδατου οτι κάτι ξέρει..
μετα απο όλο αυτο πρέπει να έχεις το κουράγιο να ξαναπας και να στήσεις πάλη το μαγαζι...
μια βδομάδα μας έφευγε η μέση πανω κατω περα δοθε...
οι αντοχές σου στα κοκινα και η υπομονή να σου έχει τελειώσει ....
για να πας σε μια έκθεση και να βλέπεις χαμόγελα και διάθεση πρέπει να βρεθεί αλλη λύση ..
αυτά απο τη μεριά μου και την ματιά αυτουνού που ήμουν εκεί...
τώρα για τη διοργάνοση και τη συμετοχή των περιπτέρω ειναι αλος καιφάλεο
αυτό πάει ανάλογο και με το προσοπικό του εκάστοτε μαγαζιού ...Δεν εστιάζω στην ταλαιπωρία των συμμετεχόντων την γνωρίζω ειλικρινά γιατί έχω βοηθήσει παλαιότερα εστιάζω στο ότι πρέπει να γνωρίζει το αντικείμενο που εμπορεύεσαι
Για όλα όσα γράφεις είναι η πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια που δεν πήγα στην έκθεσηΜία έκθεση (και όχι ένα παζάρι όπως αυτό που είναι τελικά) στις μέρες μας έχει νόημα όταν μπορεί να σου προσφέρει δεδομένα και γνωση που δεν μπορεί να σου προσφέρει το internet με μία απλή αναζήτηση. Πχ να πας να δοκιμάσεις ένα τυρί αν σου αρέσει, να δοκιμάσεις ένα ρούχο αν σου ταιριάζει ή ένα τουφέκι να δεις αν σου κάθετε καλά, να μπορέσει ο αντιπρόσωπος ή ο ίδιος ο κατασκευαστής να σου λύσει μία επιπλέον απορια που μπορεί να έχεις κλπ.
Να πας στην έκθεση για να ακούς τον Ιορδανογλου να σου παπαγαλίζει αυτά που γράφει στο site της benelli και στο κάθε site που διαφημίζει όπλα τότε τι νόημα έχει; Αναλαμβάνει να κάνει μία παρουσίαση σε ένα όπλο χωρίς να ξέρει ο ίδιος τα τεχvικά χαρακτηριστικά του να μπορεί να σου πει κάτι παραπάνω που δεν γνωρίζεις. Δεν κατάλαβα γιατί δεν την έκανε την παρουσίαση ο Κοσκινάς που αν αν δεν κάνω λάθος αυτός ήταν εκείνος που είχε πάει στην Ιταλία για δοκιμή της Advance Impact και άρα θα ήξερε 2-3 πράγματα παραπάνω.
Από την άλλη ακόμη και τα όπλα που είχε στην έκθεση ειλικρινά πρέπει να ήταν τα ίδια όπλα που είχαν φέρει και πέρυσι και πρόπερσι και κάθε χρόνο. Φέρνει ο Πλαστουργός τα μεταχειρισμένα μισού αιώνα πριν. Τι σόι έκθεση είναι αυτό να φερνουν όπλα τα οποία έχουν περάσει ήδη από τα χέρια μας. Τουλάχιστον περισυ είχαν φέρει τα Aselkon τα οποία ήταν σχετικά καινούρια στην ελληνική αγορά. Επίσης αν λείπουν οι αντιπρόσωποι που φέρνουν τα καινούρια προιόντα στην ελληνική αγορα που εκτός ότι τα γνωρίζουν καλύτερα θέλουν να τα διαφημίσουν και να τα προωθήσουν τότε τι νόημα έχει μία έκθεση; Να έρχεται το κάθε κατάστημα για να διαφημίζει και να πουλάει τα προιόντα του; Αυτό δεν είναι έκθεση αλλά παζάρι. Έλεος δηλαδή.
Όχι.Απαγορεύεται,νομίζω.Για όσους πήγαν, η έκθεση είχε τίποτα σχετικό με ιδιογόμωση;
υπαρχουν και συλεκτες , εγω εαν μπορουσα να ερθω αυτα τα οπλα θα εβλεπα μισου και ενα αιωνα , μια χαρα ριχνουν και αυτα , και μην νομιζετε οτι τα λειοκανα δικαννα εξελιχθηκαν ποιο πολυ απο τα παλια , ιδια ειναι οπως πριν 100 χρονια , μην σου πω οτι ηταν και καλυτερα μεταλα τα παλια , μονο οι καραμπινες εξελιχθησαν , και αυτες μονο στον μηχανισμο τους , οι καννες παραμενουν ιδιες , σαν τον Ιορδανογλου που λεει μην περιμενετε και πολλα απο ενα οπλο 30 χρονων , εγω ομως μια χαρα της εριχνα της περδικες με το κοκκοροντουφεκο 120 χρονων , και με 30 γραμμαρια , δεν ειδα καπου να στερει , και να εχει διαφορετικη αποδοση απο το RIZZINI σουπερ ποζε 25 χρονων , που εχωΦέρνει ο Πλαστουργός τα μεταχειρισμένα μισού αιώνα πριν.
απαγορευεται ? γιατι , μηπως ετσι τους συμφερει να λεν , και απο που απαγορευεται μονο απο την εκθεση , η γενικα παντου , γιατι καποτε το προσπαθησαν να την απαγορευσουν και δεν τα καταφεραν , το μονο που καταφερα να ειναι ολα τα υλικα υποτιμημενα , που ο καθενας το σκεφτεται να ασχοληθει με την ιδιογομωση αφου δεν κερδιζει οικονομια , αλλα εαν εχεις καποια ιδεα κερδιζεις αποδοση και σταθεροτηταΌχι.Απαγορεύεται,νομίζω.
Δεν είπα ότι δεν σκοτώνουν τα παλιά ή ότι έχουν βελτιωθεί πολύ τα σημερινά. Είπα ότι η έκθεση είναι για να γνωρίζει ο κόσμος τα καινούρια μοντέλα και τα νέα του χώρου γενικότερα. Τα παλια όπλα τα ξέρουμε και ειδικά πολλά απο αυτά που είχε φέρει ο Πλαστουργός τα εχουμε κυνηγίσει κιόλας. Για ποιο λόγο να μας κεντρίσουν πλέον το ενδιαφέρον. Συν ότι τα περισσότερα ήταν σε κακή κατάσταση με επισκευές , μετατροπές κλπ και δεν είχαν καμία συλεκτικότητα εκτός από κάποιες λίγες εξαιρέσεις όπως οι cosmi που είχε φέρει που τις έχει απούλητες τουλάχιστον 3 χρόνια τώρα και τις βλέπω κάθε φορά τις 3 τελευταίες εκθέσεις που έχω πάει. Βεβαια πάλι καλά να λέμε που έρχεται και αυτός και βλέπουμε και κανένα όπλο. Αλλα ρε παιδιά αν είναι να έρχεται μόνο ένας εκθέτης με όπλα τότε πάμε και στο μαγαζί του όποτε θέλουμε και τα βλέπουμε. Του χρόνου αν δεν αναρτηθεί λίστα με τους εκθέτες να ξέρω τι θα περιμένω και να ξέρω αν αξίζει δεν ξαναπάω.υπαρχουν και συλεκτες , εγω εαν μπορουσα να ερθω αυτα τα οπλα θα εβλεπα μισου και ενα αιωνα , μια χαρα ριχνουν και αυτα , και μην νομιζετε οτι τα λειοκανα δικαννα εξελιχθηκαν ποιο πολυ απο τα παλια , ιδια ειναι οπως πριν 100 χρονια , μην σου πω οτι ηταν και καλυτερα μεταλα τα παλια , μονο οι καραμπινες εξελιχθησαν , και αυτες μονο στον μηχανισμο τους , οι καννες παραμενουν ιδιες , σαν τον Ιορδανογλου που λεει μην περιμενετε και πολλα απο ενα οπλο 30 χρονων , εγω ομως μια χαρα της εριχνα της περδικες με το κοκκοροντουφεκο 120 χρονων , και με 30 γραμμαρια , δεν ειδα καπου να στερει , και να εχει διαφορετικη αποδοση απο το RIZZINI σουπερ ποζε 25 χρονων , που εχω