Αγγλικό Σέττερ

Το κάθε σκυλί έχει τα χούγια και τις ιδιοτροπίες του..... όπως οι άνθρωποι ... επίσης τα σκυλιά είναι όπως τα μάθεις..... όπως τα παιδιά.....αν σε τάιζαν εσένα χαβιάρι και βασιλικά καβούρια θα έτρωγες ψωμί σκέτο;..... Κάνε λίγο υπομονή και μόλις ενηλικιωθεί κάνε αυτό που σου είπα......μου θυμισες μια σκυλίτσα που την ταιζε ο πατέρας μου φαγητό, κοψιδια και τυρόπιτες,λουκανικοπιτες από ένα κυλικείο που είχε φίλος του..... ότι δεν έφευγε στο μαγαζί του τα έδινε.... που να φάει μετά κροκέτες η σκύλα.....του λέω τρεις μέρες θα την ταισω μόνο εγώ.... Έβαζα το πιάτο με την τροφή μπροστά της για 5 λεπτά..... δεν το άγγιζε....το έπαιρνα....το απόγευμα ξανά το ίδιο....την τρίτη μέρα το πρωί θα έτρωγε και το μεταλλικό πιάτο μαζί με τις κροκέτες.....

Εγώ εδώ και 6 χρόνια που έχω το μαγαζί τα ταΐζω τυρόπιτες, ζαμπονοτυροπιτες, μπαγκέτες που περισσεύουν και αν τους βάλω κροκέτα την τρώνε χωρίς παράπονο.

Εγώ εδώ και 6 χρόνια που έχω το μαγαζί τα ταΐζω τυρόπιτες, ζαμπονοτυροπιτες, μπαγκέτες που περισσεύουν και αν τους βάλω κροκέτα την τρώνε χωρίς παράπονο.
Σταμάτη γι αυτό έγραψα ότι το κάθε σκυλί έχει τις ιδιαιτερότητές του..... στο δικό μου το ποιντερ και πέτρες να του βάλεις θα φάει..... και ένα νταμάρι από δίπλα.....

Σταμάτη γι αυτό έγραψα ότι το κάθε σκυλί έχει τις ιδιαιτερότητές του..... στο δικό μου το ποιντερ και πέτρες να του βάλεις θα φάει..... και ένα νταμάρι από δίπλα.....

Έτσι ακριβώς είναι φίλε μου. Ίσως αυτά που έχω τώρα επειδή έχουν μάθει να τρώνε από μικρά κροκέτες να μην έχουν θέμα.

Παντως καθε σκυλι ειναι διαφορετικο. Μια φορα μου ετυχε μιζερο σκυλι και κοντεψε να με στειλει στο τρελοκομειο.
Να καθομαι να ασχολουμαι αν του αρεσει η ταδε τροφη η η αλλη, να αγοραζω τροφες διαφορετικες να βρω ποια του αρεσει...
Και τιποτα δεν του αρεσε...εξετασεις αιματος να δουμε μηπως εχει τιποτα,κλπ...βασανο μεγαλο.
Ωσπου πηρε δρομο και ησυχασα.
Σε αυτα που εχω τωρα βλεπω οτι το κοκκερ οτι τροφη και αν του δωσεις εχει παντα σφικτα κοπρανα.
Ενω το σεττερ αν του αλλαξεις τροφη η του δωσεις λιγο ψωμι η ζυμαρικο κανει σαν ελαφρα διαρροια .

Γεια σου Αλέξανδρε , αυτή την στιγμη δεν νομίζω να υπάρχουν ανόθευτες (αν μπορω να το πω ετσι) τέτοιες γραμμές . Υπάρχουν βέβαια σαν πρόγονοι σε αρκετές εκτροφές . Η νύφη υποθέτω έχει τετοια αίματα ?
καλησπερα εχω τετοια αιματα και επειδη ειμαι πολυ ευχαριστημενος δεν θελω να τα μπερδεψω θα προσπαθησω οσο μπορω να τα κρατησω.

καλησπερα εχω τετοια αιματα και επειδη ειμαι πολυ ευχαριστημενος δεν θελω να τα μπερδεψω θα προσπαθησω οσο μπορω να τα κρατησω.
Ψάξε και μέσω Facebook εάν έχεις και ακόμα καλύτερα θα ήταν να κάνεις και ένα τηλέφωνο στον όμιλο για πληροφορίες
Υποτίθεται ότι είναι μέσα στις υποχρεώσεις του ομίλου να δίνει τέτοιες πληροφορίες-βοήθεια εάν τους ζητηθεί

Ο Πετροχειλος κρατούσε γραμμές από εκεί παλιά , τώρα δεν ξέρω τι γινεται
Και κάποιος στα Τρίκαλα αν δεν κάνω λάθος Κωνσταντίνε πρέπει να κράταγε τέτοιες γραμμές
Στην Κυνηγεσία το είχα διαβάσει αλλά πάνε χρόνια
Γνωρίζεις τι να έγιναν τα σκυλιά του μακαρίτη;
Πάνε και σχεδόν είκοσι χρόνια από όταν πέθανε

Μπορείς να ανεβάσεις ενα pedigree και να μας πεις τα πλεονεκτήματα των σκύλων?

Και κάποιος στα Τρίκαλα αν δεν κάνω λάθος Κωνσταντίνε πρέπει να κράταγε τέτοιες γραμμές
Ο Ζαλαβράς.

Ίσως ο Καραντώνης? Γιώργο από τους παλιούς ? Αυτόν λες?
Δεν γνωριζω Γιώργο μου , αλλά αμφιβάλω να κράτησε κάποιος ανοθευτες τις γραμμές του μακαρίτη.

Ίσως ο Καραντώνης? Γιώργο από τους παλιούς ? Αυτόν λες?
Δεν γνωριζω Γιώργο μου , αλλά αμφιβάλω να κράτησε κάποιος ανοθευτες τις γραμμές του μακαρίτη.
Όχι και πολύ γνωστός, ερασιτέχνης πρέπει να ήταν και κατέβαινε καμία φορά και σε αγώνες
Είχα απορία που να πήγαν τα τελευταία σκυλιά που είχε, εάν τα πήρε κάποιος άλλος Ιταλός για να συνεχίσει
Ανόθευτες γραμμές σήμερα αποκλείεται, έτσι πιστεύω και εγώ

η γνωμημουυ η πωλες διασταυρωσης με με κτλ χασαμε και αυτα τα καθαρα που ειχαμεεεε πχ κυνηγοσκυλα κτλλλλ μωνο για κωνομα που ειρθε μωδα απο ιταλια και ο καθενας εγηνε εκτρωφεας και αγωραζε σκυλια για τους αγωνες να τα μωστραρηηηη και στο καπακι να τα πουλαη για ορτυκο περδικο μπεκατσοσκυλααα και ο καθε φουκαρας ετρωγε την μουφα απο αυτουςς πληρωνοντας τα χρηματαααααααα χωρις να εχουνε στο τελως σκυλια ,, ΥΓ ΩΠΙΩς ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΩς ΚΥΝΗΓΩς ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΗ ΤΙ ΛΕΩΩΩΩ .my man. τελικα ειμαστε αξοιη της μηρασμαςς ωπος πολιτικαααααα,,η ντρωπη πρωτα ειναι απω εμας και μετα απο τα κοθονια που εχουμε εδω και χρονιαααααα μπρωσταμαςςςς βεβαια χωρις να εκθεσωωω υπαρχουν και θα υπαρχουν καπειη αξοιη ετρωφηςςςς που ακωμη κανουνε αγωνα επανω στα κυνηγοσκηλααααα.RESPECT.

η γνωμημουυ η πωλες διασταυρωσης με με κτλ χασαμε και αυτα τα καθαρα που ειχαμεεεε πχ κυνηγοσκυλα κτλλλλ μωνο για κωνομα που ειρθε μωδα απο ιταλια και ο καθενας εγηνε εκτρωφεας και αγωραζε σκυλια για τους αγωνες να τα μωστραρηηηη και στο καπακι να τα πουλαη για ορτυκο περδικο μπεκατσοσκυλααα και ο καθε φουκαρας ετρωγε την μουφα απο αυτουςς πληρωνοντας τα χρηματαααααααα χωρις να εχουνε στο τελως σκυλια ,, ΥΓ ΩΠΙΩς ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΩς ΚΥΝΗΓΩς ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΗ ΤΙ ΛΕΩΩΩΩ .my man. τελικα ειμαστε αξοιη της μηρασμαςς ωπος πολιτικαααααα,,η ντρωπη πρωτα ειναι απω εμας και μετα απο τα κοθονια που εχουμε εδω και χρονιαααααα μπρωσταμαςςςς βεβαια χωρις να εκθεσωωω υπαρχουν και θα υπαρχουν καπειη αξοιη ετρωφηςςςς που ακωμη κανουνε αγωνα επανω στα κυνηγοσκηλααααα.RESPECT.
Όντως και εγώ αυτής της άποψης είμαι . Από τη στιγμή που η τιμή ανέβηκε στο θεό,έπεσε και η .. ποιότητα να το πω;; τα κυνηγετικά ένστικτα;; ξεκίνησαν γενικώς τα προβλήματα.. από εκεί που έπαιρνες από ένα εκτροφέα πχ 200-300-400 ευρώ ( σε δραχμές τότε) ένα κουτάβι, τώρα θενε χιλιάρικο μόνο και μόνο λόγω μορφολογίας.. μπορεί και παλιά να μην σου έβγαινε το κουτάβι αλλά τώρα, θεωρώ, ταπεινή μου γνώμη,ότι έχει ξεφτιλιστει το θέμα με τα χρήματα. Οκ σε μια γέννα από αρκετά καλούς γονείς ,πχ από τα δέκα κουτάβια, τα δύο θα βγουν άριστα ,τρία θα βγουν αρκετά καλά ,τα άλλα πέντε κουτάβια θα βγουν από μέτρια έως κακά. Πλέον όμως υπάρχει μεγάλη κοροϊδία μόνο και μόνο για το μαρούλι.. επίσης για να τα λέμε όλα και ο κόσμος δε ψάχνετε για το τι κυνηγούν οι γονείς και το κυριότερο ( για εμένα) ΠΟΥ κυνηγούν οι γονείς!! Δε μπορείς να παίρνεις ένα κουτάβι από γονείς που το δυσκολότερο τερέν που κυνηγούν είναι τα ορτύκια στο τριφύλλι από παππού προς εγγονο και δισέγγονο και να παραπονιέσαι γιατί κόβονται τα πόδια του σκύλου σου στα ξερονήσια και στις βραχονησίδες,στα αγριοκούνελα.. μπορεί να θεωρείται ότι δεν έχει καμία σχέση το που κυνηγά ο πατέρας και το που κυνηγάει ο γιος με τα πόδια του ζώου, αλλά...ελα όμως, εμπειρικά ,αυτό μου δείχνει εμένα!! Ένα παράδειγμα εφερα. το γενεαλογικό δέντρο είναι τεράστιος τομέας και δυστυχώς αυτό που πιστεύουν ορισμένοι είναι ότι αν το κεφάλι του ποιντερ μου είναι τόσα εκατοστά ή το πίσω πόδι του σεττερ μου είναι τόσα εκατοστά δείχνει αν θα έχει και κυνηγετικά ένστικτα είναι ξεκάθαρα λάθος..εδώ είχε βγει βρώμα κάποια στιγμή για έναν εκτροφέα στη Αθήνα ( δε θυμάμαι όνομα ) πριν χρόνια,που για να κάνει καλή μπάζα έβγαλε δύο γέννες με γονείς κροτοφοβους και κουτάβια επιρρεπεί στη τουφεκια. Ναι αλλά το κάθε κουτάβι το χρυσοπληρωσε ο κοσμακης..

... από εκεί που έπαιρνες από ένα εκτροφέα πχ 200-300-400 ευρώ ( σε δραχμές τότε) ένα κουτάβι, τώρα θενε χιλιάρικο μόνο και μόνο λόγω μορφολογίας.. μπορεί και παλιά να μην σου έβγαινε το κουτάβι αλλά τώρα, θεωρώ, ταπεινή μου γνώμη,ότι έχει ξεφτιλιστει το θέμα με τα χρήματα....
Νομιζω οτι τα πραγματα ειναι πολυ απλα.
Οσο βρισκουν πελατες να τους πουλουν τα κουταβια πανακριβα, καλα κανουν και τα ζυγιζουν σε χρυσαφι.
Οταν δεν θα βρισκουν να τα πουλησουν, θα αναγκαστουν να ριξουν την τιμη.

Back