Αγγλικό Σέττερ

Νομιζω οτι τα πραγματα ειναι πολυ απλα.
Οσο βρισκουν πελατες να τους πουλουν τα κουταβια πανακριβα, καλα κανουν και τα ζυγιζουν σε χρυσαφι.
Οταν δεν θα βρισκουν να τα πουλησουν, θα αναγκαστουν να ριξουν την τιμη.
Σωστός Παναγιώτη! Το καλοκαίρι που έψαχνα για κουτάβι οι τιμές που άκουγα με είχαν ρίξει στα τάρταρα τη ψυχολογία.. το πιο φτηνό που άκουσα από κυνηγομαγαζο που την είχε φέρει εδώ στο νησί,ήταν 1000 ευρώ που θα μου την άφηνε εμένα 850 λόγω γνωριμίας,για μια θηλυκιά ποιντερινα ,γνωστού ( και από όσα ακούω μετριου προς καλού εκτροφέα) επειδή ήταν 4 μηνών και την είχε σε βίντεο να φερμάρει σε κλουβομενο ορτυκι..τι λες ρε φίλε του λέω,είστε σοβαροί;; μα έχει μου λέει τα τάδε χαρτιά και τα τέτοια αίματα και τσάμπα στο δίνω... συνηθισμένος ( ίσως λάθος) εγώ στις γέννες του πατέρα μου ,40-50 χρόνια μόνο ιρλανδεζικα σεττερ με μέγιστη τιμή πωλήσεις τα 100- 200 ευρώ λόγω συναδελφικοτητας,τα περισσότερα τα χάριζε , το να ακούω ότι κάποιος που θεωρεί το σκύλο του φοβερό και τρομερό ,του κάνει γέννα και κοπαναει στα 2.5 χιλιάρικα το κουτάβι ,λέω ξεκάθαρα ψάχνει για κορόιδα....δεν εξηγείται αλλιώς!

.Μια και ανέφερες τα ιρλανδεζικα, το επόμενο μου κουτάβι τέτοιο θα είναι .
Για τρίτη φορά
Όμορφα σκυλιά με μεγάλες δυνατότητες.τα οποία δυστυχώς την τελευταία δεκαετία, έχουν χάσει αυτό που έγραψα παραπάνω τα κυνηγετικά τους ένστικτα..στην Ελλάδα τουλάχιστον. Δύσκολο να βρεις πλέον καλούς γονείς και να κρατήσεις ένα αξιόλογο κουτάβι...εμείς την πατήσαμε ξεκάθαρα και χάσαμε το δέντρο μας. Δε ξέρω πόσοι εκτροφείς υπάρχουν στην Ελλάδα και να είναι αξιόπιστοι για ιρλανδεζικα. μακάρι να βρεις, ειδικά για την μπεκάτσα τέτοια κάλυψη -απόκρυψη στα χρώματα του δάσους δεν έχουν άλλα σκυλιά.οπως και ξαφνικά φερμαρισματα πάνω σε καλπασμό!

Όμορφα σκυλιά με μεγάλες δυνατότητες.τα οποία δυστυχώς την τελευταία δεκαετία, έχουν χάσει αυτό που έγραψα παραπάνω τα κυνηγετικά τους ένστικτα..στην Ελλάδα τουλάχιστον. Δύσκολο να βρεις πλέον καλούς γονείς και να κρατήσεις ένα αξιόλογο κουτάβι...εμείς την πατήσαμε ξεκάθαρα και χάσαμε το δέντρο μας. Δε ξέρω πόσοι εκτροφείς υπάρχουν στην Ελλάδα και να είναι αξιόπιστοι για ιρλανδεζικα. μακάρι να βρεις, ειδικά για την μπεκάτσα τέτοια κάλυψη -απόκρυψη στα χρώματα του δάσους δεν έχουν άλλα σκυλιά.οπως και ξαφνικά φερμαρισματα πάνω σε καλπασμό!
Υπάρχει ένας ερασιτέχνης Μάνο εδώ στ νησί σίγουρα τον έχεις ακούσει είχα παλιά 2 σκυλιά από κει από κουτάβια...

Μπορεί να είναι αυτός που του χάρισε ο πατέρας μου μια ολόκληρη σχεδόν γέννα!
Ο Στέφανος ο.αιβαλιωτης έχει πάρα πολλά χρόνια κοκινα 30 σίγουρα και πςραπανω φαντάσου εγω το πρώτο τ πηρα πιτσιρικάς το 2001 και τα χε ήδη καμιά 10αετια σιγουρα

Ο Στέφανος ο.αιβαλιωτης έχει πάρα πολλά χρόνια κοκινα 30 σίγουρα και πςραπανω φαντάσου εγω το πρώτο τ πηρα πιτσιρικάς το 2001 και τα χε ήδη καμιά 10αετια σιγουρα
Όχι δεν είναι αυτός που έλεγα,αλλά ναι τον ξέρει ο πατέρας μου, πρέπει να είχε ζευγαρώσει κάποια στιγμή μαζί του

Σωστός Παναγιώτη! Το καλοκαίρι που έψαχνα για κουτάβι οι τιμές που άκουγα με είχαν ρίξει στα τάρταρα τη ψυχολογία.. το πιο φτηνό που άκουσα από κυνηγομαγαζο που την είχε φέρει εδώ στο νησί,ήταν 1000 ευρώ που θα μου την άφηνε εμένα 850 λόγω γνωριμίας,για μια θηλυκιά ποιντερινα ,γνωστού ( και από όσα ακούω μετριου προς καλού εκτροφέα) επειδή ήταν 4 μηνών και την είχε σε βίντεο να φερμάρει σε κλουβομενο ορτυκι..τι λες ρε φίλε του λέω,είστε σοβαροί;; μα έχει μου λέει τα τάδε χαρτιά και τα τέτοια αίματα και τσάμπα στο δίνω... συνηθισμένος ( ίσως λάθος) εγώ στις γέννες του πατέρα μου ,40-50 χρόνια μόνο ιρλανδεζικα σεττερ με μέγιστη τιμή πωλήσεις τα 100- 200 ευρώ λόγω συναδελφικοτητας,τα περισσότερα τα χάριζε , το να ακούω ότι κάποιος που θεωρεί το σκύλο του φοβερό και τρομερό ,του κάνει γέννα και κοπαναει στα 2.5 χιλιάρικα το κουτάβι ,λέω ξεκάθαρα ψάχνει για κορόιδα....δεν εξηγείται αλλιώς!
Υπάρχουν και περιπτώσεις που η υψηλή τιμή δικαιολογείται γιατί και αυτός που πουλάει τα έχει σκάσει χοντρά σε κάποιον άλλον
Πχ Είτε γιατί πλήρωσε ακριβά για μία επίβαση με έναν επιβήτορα που είχε έρθει από το εξωτερικό για αγώνες και έβαλε την σκύλα του ή γιατί μπορεί να έκανε ταξίδι με την σκύλα και πήγε έξω και την έβαλε (αν και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις όσοι το κάνουν κρατάνε όλα τα κουτάβια ή τα δίνουν σε πολύ γνωστούς γιατί τα θέλουν κατά κύριο λόγο για να βελτιώσουν την εκτροφή τους)
Ή μπορεί να είχε κάνει εισαγωγή το σκυλί έτοιμο και να είχε πληρώσει ένα μεγάλο ποσό
Αλλά άλλο οι ορισμένες περιπτώσεις και άλλο το κουτσοί στραβοί βαράτε στο κεφάλι που κάποια στιγμή είχε γίνει κανόνας
Όποιος είχε ένα πεντιγκρί να δείξει έκανε χρυσές δουλειές
Όσοι ήταν και λίγο προβεβλημένοι μέσω των περιοδικών ζητάγανε όσα ήθελαν
Είχα ρωτήσει έναν πρίν 15 χρόνια σίγουρα,και μου είχε πεί 1500€ για κουτάβι, και από όσο γνώριζα γιατί τότε παρακολουθούσα λίγο πολύ τα κυνοφιλικά, καθαρά δική του γέννα ήταν, σκυλιά καθαρά εκτροφής του

Υπάρχουν και περιπτώσεις που η υψηλή τιμή δικαιολογείται γιατί και αυτός που πουλάει τα έχει σκάσει χοντρά σε κάποιον άλλον
Πχ Είτε γιατί πλήρωσε ακριβά για μία επίβαση με έναν επιβήτορα που είχε έρθει από το εξωτερικό για αγώνες και έβαλε την σκύλα του ή γιατί μπορεί να έκανε ταξίδι με την σκύλα και πήγε έξω και την έβαλε (αν και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις όσοι το κάνουν κρατάνε όλα τα κουτάβια ή τα δίνουν σε πολύ γνωστούς γιατί τα θέλουν κατά κύριο λόγο για να βελτιώσουν την εκτροφή τους)
Ή μπορεί να είχε κάνει εισαγωγή το σκυλί έτοιμο και να είχε πληρώσει ένα μεγάλο ποσό
Αλλά άλλο οι ορισμένες περιπτώσεις και άλλο το κουτσοί στραβοί βαράτε στο κεφάλι που κάποια στιγμή είχε γίνει κανόνας
Είχα ρωτήσει έναν πρίν 15 χρόνια σίγουρα,και μου είχε πεί 1500€ για κουτάβι, και από όσο γνώριζα γιατί τότε παρακολουθούσα λίγο πολύ τα κυνοφιλικά, καθαρά δική του γέννα ήταν, σκυλιά καθαρά εκτροφής του
Α γεια σου φιλε.
Η τιμή του κουταβιού νομίζω ότι παίζει τον τελευταίο ρόλο στην επιλογή ( όχι ότι ειμαστε πλούσιοι) . Αλλά αν υπολογίσουμε όλα τα υπόλοιπα για μένα αυτό είναι το τελευταίο. Κάποιοι κάνουν σοβαρή δουλειά , είναι γνωστες και κάνουν εκτροφή με την σημασία της λέξης . Οι υπόλοιποι κάνουν απλα γέννες για να πουλάνε , στο χέρι του κάθε κυνοφιλος κυνηγού είναι να επιλέξει τι θέλει . Κάποιος που ασχολείται σοβαρά έχει και το ανάλογο κοστολόγιο για πολλους και διαφόρους λόγους , δεν θέλει απλα να ξεφορτωθεί κουτάβια γιατί ετχει κάμποσες γέννες στα κουμάσια του , θέλει τα κουτάβια του να πάνε σε καλα χερια όσο είναι αυτό εφικτό. Θα απομακρύνει όσα κουτάβια δει με ελαττώματα και δεν θα τα πασάρει στον ψιλοασχετο κυνηγο που δεν έχει και πολλές γνώσεις . Στο χέρι του κάθε κυνηγού είναι να επιλέξει πρωτα τον εκτροφέα , να πάει να δει γέννες , και να κάνει ο ίδιος την επιλογή .

πριν 15 χρωνια ειχαμε πασοκ αρα δικαιολογιται η τημη :D :D

Καλημέρα σε όλους...

Η Bianca διαγνώστηκε με καρκίνο στους πνεύμονες...

Ειναι γεμάτη και έχει μόνο ένα μικρό άνοιγμα για να αναπνέει...

Δεν τρώει δεν έχει κέφι για τίποτα..

Δεν έχει πολύ ζωή ακόμα...

Προσπαθούμε με κορτιζόνη όσο κρατήσει..

Η κτηνίατρος είπε ότι θα φύγει πολύ άσχημα και είπε για ευθανασία...

Καλημέρα σε όλους...

Τάσο σε καταλαβαίνω και αλήθεια αν θέλεις να κάνεις το καλύτερο για τον σύντροφό σου.... άκου τον κτηνίατρο....ας μην ταλαιπωρείται το ζωντανό.....θα ζεί για πάντα μέσα στο μυαλό σου από τις όμορφες στιγμές που περάσατε μαζί...... κρίμα ρε φίλε.... εύχομαι ότι καλύτερο για τη σκυλίτσα..... και σε σένα κουράγιο....

Έχω φτάσει στο ίδιο σημείο φίλε μου είναι κρίμα να ταλαιπωρουμε τα σκυλιά..... βρήκα κουράγιο και πήγα για ευθανασία τον σκύλο και έκλαιγα σαν παιδί στο ιατρείο

Από την στιγμή που δεν τρώει, πονάει και δεν υπάρχει γυρισμός η λύση δυστυχώς είναι μια.

Τασο και γω το χω περασει 2 φορες δυστυχως

Ειναι πολυ ψυχοφθορο για τον ιδιοκτητη και πολυς πονος γιατο ζωο και τον ιδιοκτητη οταν αυτος εχει τα σκυλια του σαν ´παιδια ´´ του

Προχωρα με την ευθανασια φιλε
Δεν θα νιωσει τιποτα θα φυγει εχοντας εσενα ακομα καθαρα στα ματια της και θα χει ζησει οπως την αξιζε δινοντας σου και δινοντας της

Αν δεν υπαρχει γυρισμος απλα θα την βλεπεις να βασανιζεται και να τελειωνει και θα ´´λιωνεισ´´ και εσυ

Κανονησε να εισαι μονος σου
Πηγαινε την
Κανονησε που θα την θαψεις
Εχε χρονο και τοπο να εκφραστεις μονος σου και να την αποχαιρετησεις

Δεν ειναι ανθρωποι τα σκυλια και δεν συγκρινονται !!!
αλλα ειναι οτι πιο αληθινο περνουμε σε αγαπη και φιλια περαν των ανθρωπων(και εκει σπανιζει)

Τους αξιζει αξιοπρεπεια αγαπη και τιμη

Καλημέρα σε όλους...

Κρίμα.Απάλλαξέ τη,όσο σκληρό κι αν είναι.

Back