Αγριόχοιρος Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν με ενδιαφερει τι λενε οι αλλοι λαοι για την καθαροτητα τους και ουτε ανεφερα πουθενα οτι μονο εμεις εχουμε αναμιχθει.
Αλλο η συνειδηση και αλλο το dna.
Οποιος λαος πιστευει εν ετη 2022 στην καθαροτητα του,κοιμαται τον υπνο του δικαιου.
Και ομως ναι,σαν πακιστανοι,σαν βορειοαφρικανοι,πες το οπως θες.
Ξερω Καλαματιανο,που στο χρωμα ειναι απιστευτα σκουροχρωμος.
Μιλαμε παντα για το dna και οχι για την συνειδηση και την παιδεια.
Δν υπαρχει "ανοθευτος" λαος
Αυτα τα πιστευαν οι "Αρειοι" το 40'...
Τωρα ποια προπαγανδα υπονοεις οτι μεταφερω,μονο εσυ ξερεις.
Το να προωθει ο καθε λαος την "καθαροτητα" του,δηλωνει και μεγαλη αγνεια.
Σκοπος ειναι να προωθεις την παιδεια,την ιστορια και τη εθνικη συνειδηση.
Δεν απάντησες τι εννοείς με τα επίθετα όσων τελειώνουν σε οπουλος όμως. Εγώ ξέρω πολλούς οπουλους που είναι ψηλοί με γαλανά μάτια ας πούμε. Δεν μου έδωσες μια πηγή για το σλαβικό μου αίμα μιας και εγώ είμαι Πελοποννήσιος, θέλω να μάθω κι εγώ. Εγώ μίλησα για τον επιστήμονα Τριανταφυλλίδη, ο οποίος έχει κάνει έρευνα τριάντα χρόνων. Για ποια προπαγάνδα μιλάω; Θα σου εξηγήσω και δεν υπάρχει ίχνος αντιπαράθεσης. Σε κουβέντες που έχω κάνει εγώ προσωπικά με φίλους Αλβανούς μου έχουν πει ότι δεν υπάρχει Έλληνας, οι Έλληνες χάθηκαν στα χρόνια με τόσους κατακτητές που πέρασαν από εδώ. Εδώ είμαστε όλοι Αλβανοί και η Ελλάδα είναι μέρος της μεγάλης Αλβανίας. Οι αγωνιστές του 21 , λένε, ήταν Αλβανοί. Σε αυτούς χρωστάμε την ελευθερία μας. Για αυτή την προπαγάνδα μιλάω που, πες πες από ότι βλέπω κάτι μένει. Δεν κρίνω τους ανθρώπους από την καταγωγή τους πόσο μάλλον από το " dna " τους. Η κουβέντα να θυμισω ότι ξεκίνησε από ένα μέλος του φόρουμ που έγραψε ότι "Μπορει να διαφερουν απο τους παλιους καθαροαιμους αγριοχοιρους (που και αυτα με το περασμα του χρονου καθαροαιμα θα γινουν, ενα πραμα σαν εμας και τους τουρκους στην προ 200ετιας και βαλε μπασταρδοποιηση)" Εγώ λοιπόν δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό " μπασταρδοποιηση" για τους προγόνους μου και ελπίζω να είναι σεβαστή και η δική μου άποψη.
 
Last edited:
Μητσαρα δεν ξερω τι παιζει με τα γουρουνια ...και το κρεας τους...
Μου εδωσε ενας φιλος....Το εβαλα στα καρβουνα...Το λαστιχο του αυτ/του σιγουρα θα ηταν ποιο
μαλακό....
Την προηγουμενη φορα ...το γαμηδι...ηταν μελι... να τρως και να θελεις...
Τον ρωτησα γιατι τοση μεγαλη διαφορά....ουτε αυτος ηξερε το γιατι !!
παλιοπροβατινα σου δωσε θειο Νικο....μπερδευτηκε
 
Μητσαρα δεν ξερω τι παιζει με τα γουρουνια ...και το κρεας τους...
Μου εδωσε ενας φιλος....Το εβαλα στα καρβουνα...Το λαστιχο του αυτ/του σιγουρα θα ηταν ποιο
μαλακό....
Την προηγουμενη φορα ...το γαμηδι...ηταν μελι... να τρως και να θελεις...
Τον ρωτησα γιατι τοση μεγαλη διαφορά....ουτε αυτος ηξερε το γιατι !!
Ίσως παίζει ρόλο και το τι τρώνε κύριε Νίκο. Και εγώ το έχω παρατηρήσει αυτό. Άλλα ζώα είναι νόστιμα, αλλά μυρίζουν και άλλα γίνονται λάστιχο.
 
Ίσως παίζει ρόλο και το τι τρώνε κύριε Νίκο. Και εγώ το έχω παρατηρήσει αυτό. Άλλα ζώα είναι νόστιμα, αλλά μυρίζουν και άλλα γίνονται λάστιχο.

Ναι πολυ πιθανον.....Και τα ήμερα που εχει ενας φιλος...τους 3ρεις τελευταιους μηνες πριν τα σφαξει
τα ταιζει χαρουπια...η νοστιμια στο κρεας τους ειναι το κατι αλλο !!!
 
Ναι πολυ πιθανον.....Και τα ήμερα που εχει ενας φιλος...τους 3ρεις τελευταιους μηνες πριν τα σφαξει
τα ταιζει χαρουπια...η νοστιμια στο κρεας τους ειναι το κατι αλλο !!!
κάντο κιμά το υπόλοιπο ....
 
Μητσαρα δεν ξερω τι παιζει με τα γουρουνια ...και το κρεας τους...
Μου εδωσε ενας φιλος....Το εβαλα στα καρβουνα...Το λαστιχο του αυτ/του σιγουρα θα ηταν ποιο
μαλακό....
Την προηγουμενη φορα ...το γαμηδι...ηταν μελι... να τρως και να θελεις...
Τον ρωτησα γιατι τοση μεγαλη διαφορά....ουτε αυτος ηξερε το γιατι !!
Όσα έχω φάει από εδώ είναι απλά τέλεια! Μου έχουν φέρει και από άλλη περιοχή και ήταν σκληρό. Πάντως χάζεψα όταν μου έφερε μπριζόλες ο ξάδερφος από μια τεράστια γουρούνα που είχε βαρέσει. Ελιωνε το άτιμο στο κάρβουνο ηταν και πεντανοστιμο! Μάλλον παίζει ρόλο τι τρώνε, ηλικία φύλο κτλ...
 
Όσα έχω φάει από εδώ είναι απλά τέλεια! Μου έχουν φέρει και από άλλη περιοχή και ήταν σκληρό. Πάντως χάζεψα όταν μου έφερε μπριζόλες ο ξάδερφος από μια τεράστια γουρούνα που είχε βαρέσει. Ελιωνε το άτιμο στο κάρβουνο ηταν και πεντανοστιμο! Μάλλον παίζει ρόλο τι τρώνε, ηλικία φύλο κτλ...

Ναι ...μαλλον τροφη -ηλικια - φυλο...οπως τα λες...Αυτο το τελευταιο που εψησα δεν τρωγονταν....εκανε
παρτι ο Ρεξ....αυτος το εφαγε...
 
Μητσαρα δεν ξερω τι παιζει με τα γουρουνια ...και το κρεας τους...
Μου εδωσε ενας φιλος....Το εβαλα στα καρβουνα...Το λαστιχο του αυτ/του σιγουρα θα ηταν ποιο
μαλακό....
Την προηγουμενη φορα ...το γαμηδι...ηταν μελι... να τρως και να θελεις...
Τον ρωτησα γιατι τοση μεγαλη διαφορά....ουτε αυτος ηξερε το γιατι !!
Θα φάγαν τίποτα μισελεν Νίκο‼️
 
Μητσαρα δεν ξερω τι παιζει με τα γουρουνια ...και το κρεας τους...
Μου εδωσε ενας φιλος....Το εβαλα στα καρβουνα...Το λαστιχο του αυτ/του σιγουρα θα ηταν ποιο
μαλακό....
Την προηγουμενη φορα ...το γαμηδι...ηταν μελι... να τρως και να θελεις...
Τον ρωτησα γιατι τοση μεγαλη διαφορά....ουτε αυτος ηξερε το γιατι !!
Μήπως παίζει ρόλο και ο χρόνος που περνάει μέχρι το ζώο να θανατωθεί ?
Δηλαδή αν το ένα ζώο έχει τουφεκιστει άμεσα και έχει καταλήξει
με ένα άλλο που είναι τραυματισμενο και περνάει κάποιος χρόνος μέχρι το τέλος του ?
Γιατί πχ στα οικόσιτα ή εκτροφής λένε ότι πρέπει να σφάζεται αμέσως για να μην σκληραίνει το κρέας του
ίσως να ισχύει και στα γρν
 
. Σε κουβέντες που έχω κάνει εγώ προσωπικά με φίλους Αλβανούς μου έχουν πει ότι δεν υπάρχει Έλληνας, οι Έλληνες χάθηκαν στα χρόνια με τόσους κατακτητές που πέρασαν από εδώ. Εδώ είμαστε όλοι Αλβανοί και η Ελλάδα είναι μέρος της μεγάλης Αλβανίας. Οι αγωνιστές του 21 , λένε, ήταν Αλβανοί. Σε αυτούς χρωστάμε την ελευθερία μας
Την επόμενη που θα σου πουν τέτοιες μαλακίες
να τους ενημερώσεις ότι θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα
να καθαρίζουν και τις φτέρνες τους από τις κοπριες
γιατί έχουν ακόμα το κληρονομικό χάρισμα από τους προγόνους τους που ήταν ξυπόλητοι Νομάδες στον Καύκασο
Άι σιχτηρ που λένε και οι συντοπίτες τους
έβγαλαν και γλώσσα οι Κατσιβελοι
καλά τους έκανε ο Χότζα και τους είχε τόσα χρόνια μαντρωμενους
 
Μήπως παίζει ρόλο και ο χρόνος που περνάει μέχρι το ζώο να θανατωθεί ?
Δηλαδή αν το ένα ζώο έχει τουφεκιστει άμεσα και έχει καταλήξει
με ένα άλλο που είναι τραυματισμενο και περνάει κάποιος χρόνος μέχρι το τέλος του ?
Γιατί πχ στα οικόσιτα ή εκτροφής λένε ότι πρέπει να σφάζεται αμέσως για να μην σκληραίνει το κρέας του
ίσως να ισχύει και στα γρν
Το αγχωμενο ζώο η φοβισμένο εκκρίνει κάποιες ουσίες που "χαλάνε"το κρέας‼️
 
Πέρα από την πλάκα.Καθαρο γουρούνι πάνω από 50 κιλά γίνεται λάστιχο, μπάσταρδο όσο και να είναι τρώγεται.
Άμα το βάλεις στο λεβετι και από κάτω να ψήνεται σιγουλια σιγουλια με σφεντάμι
άνετα κατεβάζεις γύρω στο δίλιτρο Αγιωργίτικο :p :p
 
Η αιτία είναι απλή. Βέβαια παίζει ρόλο το φύλο,η ηλικία και η διατροφή του ζώου, αλλά αυτοί οι παράγοντες δεν επιφέρουν τόσο μεγάλες αλλαγές. Η παρουσία αίματος στο κρέας είναι αυτό που επηρεάζει την "σκληρότητα" του κρέατος. Όταν ένα ζώο διώκεται για πολύ ώρα η αιμάτωση στους μύες είναι πλουσιότερη κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα με τη καταβολή του θηράματος το αίμα να παραμένει στο κρέας. Επίσης ο τραυματισμός ή ακόμη και η έντονη αναστάτωση του ζώου ,βλέπε παγάνα, εκριγνει αδρεναλίνη στο ζώο με συνέπεια και πάλι την πλούσια αιμάτωση των μυών. Προσωπικά τεμαχίζω το κρέας και το τοποθετώ σε λεκάνες με νερό το οποίο και ανανεώνω όταν τραβάει αίμα έως ότου χρειαστεί(12-36 ώρες αναλόγως) για να καθαρίσει τελείως. Το αποτέλεσμα είναι αισθητό ακόμη και σε μεγάλα ζώα ο χρωματισμός του κρέατος είναι πλέον πιο ανοιχτός και κοντά στο ημερο χοίρο.
Θα έχετε παρατηρήσει όταν βράζετε ένα κρέας πολλές φορές βγαίνει αφρός . Ο αφρός αυτός προκύπτει από το πλεονάζον αίμα που βρίσκεται στο κρέας.
Για αυτό και στα σφαγεία αναισθητοποιούνται τα ζώα ,ώστε να μην εκριθεί αδρεναλίνη και πάει αίμα στους μυς.
Αυτά τα έχω μάθει και τα έχω μελετήσει εξαιτίας της σχολής στα πλαίσια της εκτίμησης σφάγιων και κρέατος και έχουν απόλυτη βάση.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top