Αυτό πως μετράται,Λευτέρη;Καίγεται μέρος της πυρίτιδας εκτός κάνης. Η άκρη της κάνης βρίσκεται εκεί που βρίσκονται οι "σταυροί" στα διαγράμματα.
Σε ΠΜ Λευτέρη.Λευτέρη ποιά είναι η δοσολογια ;
Νίκο θα σου περιγράψω όλο το θέμα για να γίνει κατανοητό και στους υπόλοιπους. Το 2021 σε ιταλικό φόρουμ συζητούσαμε για την προσπάθεια που έκανε ένα μέλος να φτιάξει ένα pressure trace και να το καλιμπραρει σωστά με μεγάλη ακρίβεια. το άτομο αυτό φάνηκε πως είχε τις γνώσεις και κατάφερε με πολύ φτηνότερο τρόπο να πετύχει τον στόχο. Στην προσπάθεια του ένα άλλο μέλος, από τους πιο καταξιωμενους χημικούς με εξειδίκευση στις πυριτιδες τον βοήθησε με μετρήσεις και υπολογισμούς που δεν μπορούν να γίνουν από εμάς και λόγω γνώσεων και από ελλειπή εξοπλισμό. Σαν πυρίτιδα για τις δοκιμές επέλεξαν την sipe (όπως και όλοι σχεδόν οι βλητικοι σταθμοί στην Ιταλία) και την κλασική και πολυδοκιμασμενη γόμωση 1,50x32. Οταν ολοκληρώθηκε η προσπάθεια και γινόντουσαν συγκριτικες επαλληθευσεις, γεμίζοντας ολόιδια φυσίγγια και μετρώντας ταυτόχρονα και σε βλητικο σταθμό, είχαν την δυνατότητα να υπολογίσουν με ακρίβεια και την πορεία της καύσης, πέρα από την πίεση, ταχύτητα και χρόνο. Τοτε σε ερώτηση μου μου έδωσε αυτήν την απάντηση, τονίζοντας πως αυτό συνέβη στην συγκεκριμένη κάνη-γόμωση και στις συνθήκες που έγιναν οι μετρήσεις, σε άλλες κάνες θα υπάρχουν διαφοροποιησεις. Στο παραπάνω παράδειγμα των μετρήσεων του Λευτέρη, νομίζω ο Δημήτρης έχει δίκιο για την ανισορροπια της συνταγής.Λευτερη μου , κανε μια χαρη και εξηγησε μου για να δω εαν καταλαβα
λαθος φιλε μου.
Το 1,50Χ32 ειναι ''κλασικο'' σεταπ της σιπε...Ο ειδημονας λεει οτι για
ολοκληρωθη η καυση θελει 52 εκατοστα κανη...
Δλδ εαν το οπλο ( χραπα -φαμπαρμ ) εχει 50 εκατοστα η ολοκληρωση της
καυσης θα γινει και εκτος κανης....με λιγα λογια εχουμε σεταπ και
οπλο φλογοβολο ??
Συγνώμη αλλά αυτό δεν έχει καμία λογική. Αν η γόμωση εξέρχεται από την κάννη στο σημείο που ειναι οι σταυροί δηλαδή κάπου στο 2,4 τότε η πίεση από εκείνη την χρονική στιγμή και μετά θα έπρεπε να έχει απότομα καθοδική πορεία και να τίνει προς το μηδέν κάτι που συμβαίνει στο 2.5 και όχι να φτάνει στο PMax αφού η γόμωση έχει εξέλθει από την κάννη. Για μένα το πρόγραμμα κάνει λάθος στην τοποθέτηση των σταυρών. Φαντάζομαι ότι το πρόγραμμα τοποθετεί τους σταυρούς εκεί που έχουμε την πρώτη μεγάλη απότομη μεταβολή των πιέσεων με την λογική ότι αυτή θα συμβαίνει κατά την έξοδο της γόμωσης από την κάννη όπου και θα πέφτουν απότομα οι πιέσεις στο μηδέν . Οπότε βάση λογικής οι σταυροί θα έπρεπε να ήταν στο 2,5 εκεί δηλαδή που οι πιέσεις πλέον πέφτουν απότομα στο μηδέν. Όμως δεν γίνεται να έχουμε Pmax μετα την έξοδο της γόμωσης από την κάννη. Και εδώ έχουμε απότομη μεταβολή των πιέσεων προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω που από ότι φαίνεται δεν το ελέγχει το πρόγραμμα αν έχουμε αυξηση ή μείωση και έτσι μπερδεύεται στην τοποθέτηση των σταυρών.Καίγεται μέρος της πυρίτιδας εκτός κάνης. Η άκρη της κάνης βρίσκεται εκεί που βρίσκονται οι "σταυροί" στα διαγράμματα.
Δεν το λες και σε μένα γιατί έτσι θα μείνει το μισόκιλο!Σε ΠΜ Λευτέρη.
Όχι! Απαγορεύεται! Αν ήταν έτσι απλά δεν θα έλεγε κανείς μας ότι δεν έχουμε και δεν μπορούμε να βρούμε πυρίτιδες! !Καλησπέρα και Καλή Χρονιά. Από ΑΜΕΡΙΚΉ γνωστός δεν μπορεί να μου την στείλει δλδ?
Θα βρω τρόπο να την κάψω.Για τα δράμια την ήθελα.θες ανταλλαγή ;