Αμερικάνικες πυρίτιδες

https://www.vihtavuori.com/reloading-data/shotshell-reloading-data/

Εδώ δίνει δοσολογίες η vihtavuori . Έχει δυο pdf αρχεία που μπορείς να τα εκτυπώσεις αν θες για το αρχείο σου .
Στον πίνακα με τις vihtavuori που ανέβασες Γιώργο, παρατηρώ οτι η N340 και η 3Ν37 δουλεύουν σε παρόμοια βάρη γόμωσης, από 36 γρ. μέχρι 44 γρ. Ξέρεις, ή όποιος άλλος γνωρίζει, μεταξύ αυτών των δύο, τι διαφορές υπάρχουν όσον αφορά την προοδευτικότητα ή την απόδοση;

Στον πίνακα με τις vihtavuori που ανέβασες Γιώργο, παρατηρώ οτι η N340 και η 3Ν37 δουλεύουν σε παρόμοια βάρη γόμωσης, από 36 γρ. μέχρι 44 γρ. Ξέρεις, ή όποιος άλλος γνωρίζει, μεταξύ αυτών των δύο, τι διαφορές υπάρχουν όσον αφορά την προοδευτικότητα ή την απόδοση;
Δεν ηπαρχουν στοιχια για αυτες για λειοκανα περα απο αυτα που δινει στο σαιτ της η εταιρια και τις δοσολογιες στου gualandi στο σαιτ του η 3Ν37 ειναι λιγο πιο προοδευτικη απο την Ν340 αλλα νομιζω η 3Ν38 βγηκε για να αντικαταατησει την 3Ν37 ,

Δεν ηπαρχουν στοιχια για αυτες για λειοκανα περα απο αυτα που δινει στο σαιτ της η εταιρια και τις δοσολογιες στου gualandi στο σαιτ του η 3Ν37 ειναι λιγο πιο προοδευτικη απο την Ν340 αλλα νομιζω η 3Ν38 βγηκε για να αντικαταατησει την 3Ν37 ,
Στον οδηγό της εταιρείας, για το 2022, την 3Ν38, δεν την έχει στους πίνακες με τις δοξολογίες για λειόκανα. Όσον αφορά την προοδευτικότητα, την ίδια άποψη έχω και 'γω.

ο οριζοντιος αξονας στα διαγραμματα δειχνει τα millsec, οχι την αποσταση απο τη θαλαμη. Ειναι χρονος , οχι μηκος.
Το διαγραμμα δειχνει μεταβολη της πιεσης (κατακορυφος αξονας ) με την παροδο του χρονου (οριζοντιος αξονας), σε ενα μοναδικο σημειο μετρησης στη θαλαμη

Στον οδηγό της εταιρείας, για το 2022, την 3Ν38, δεν την έχει στους πίνακες με τις δοξολογίες για λειόκανα. Όσον αφορά την προοδευτικότητα, την ίδια άποψη έχω και 'γω.
Η Ν340 είναι στο 12/70 για 34 με 40 γρ, η 3Ν37 για 38 με 44, η 3Ν38 είναι πολύ αργή για το 12αρι είναι ίδια σε προοδευτικοτητα με την sp2, είναι κατάλληλη για . 410/76 .

Η Ν340 είναι στο 12/70 για 34 με 40 γρ, η 3Ν37 για 38 με 44, η 3Ν38 είναι πολύ αργή για το 12αρι είναι ίδια σε προοδευτικοτητα με την sp2, είναι κατάλληλη για . 410/76 .
Λευτέρη την 3n37 την ξεκινάει από τα 36 και την φτάνει στα 48 γρ σε 12/76.

Όχι αυτό δεν το γνωρίζω .

Λευτέρη, εκεί στα ιταλικά φόρουμ που συμμετέχεις, ρώτησε σε παρακαλώ, πως μπορεί κάποιος ιταλός ή μη, να αγοράσει πυρίτιδα. Έχω διαβάσει αυτά που γράφει η "ιδιογομωση". Αν μπορεί κάποιος να σου πει ακριβώς. Εννοώ, μπορεί να πάρει οποιοσδήποτε ιταλός κυνηγός, ή πρέπει να είναι ιδιογομωτής και πως αποδεικνύεται αυτό στο κατάστημα.

Νομιζω όπως εδώ, με την διαφορά πως υπάρχει ποσοτικό όριο, δηλαδή μέχρι πχ 2 κιλά ή κάπως έτσι. Απο αυτά που γράφουν η κατάσταση εκεί είναι ίσως χειρότερη, οι τιμές σε mb, mg2 sipe, tecna ,είναι πιο ψηλές από εδώ, το μόνο θετικό είναι ότι έχουν τα ραβδωτά, οπότε κυκλοφορούν και κάποιες αμερικανικές, τσέχικες και φινλανδικες.

Νομιζω όπως εδώ, με την διαφορά πως υπάρχει ποσοτικό όριο, δηλαδή μέχρι πχ 2 κιλά ή κάπως έτσι. Απο αυτά που γράφουν η κατάσταση εκεί είναι ίσως χειρότερη, οι τιμές σε mb, mg2 sipe, tecna ,είναι πιο ψηλές από εδώ, το μόνο θετικό είναι ότι έχουν τα ραβδωτά, οπότε κυκλοφορούν και κάποιες αμερικανικές, τσέχικες και φινλανδικες.
Λευτέρη, αν δεν είναι φασαρία, ρώτησε σε παρακαλώ να σου πει κάποιος υπεύθυνα. Επαναλαμβάνω, αν δεν είναι κόπος και φασαρία.

Λευτέρη, αν δεν είναι φασαρία, ρώτησε σε παρακαλώ να σου πει κάποιος υπεύθυνα. Επαναλαμβάνω, αν δεν είναι κόπος και φασαρία.
Για να αγοράσει κάποιος οποιοδήποτε πυρομαχικό ή πυρίτιδες θα πρέπει να είναι κυνηγός ή σκοπευτής της Ιταλίας και να αποδεικνύει τα σχετικά έγραφα. Και περιορισμένης ποσότητας. Δεν μπορεί άλλος αλλοδαπός να αγοράσει παρά μόνο να κάνει χρήση μέσα σε σκοπευτήριο ή σε κυνηγετική δραστηριότητα και μετά πέρας αυτών να μην τα έχει απάνω του. Τώρα μπορείτε ως Έλληνες ή κάτοικοι ξένης χώρας να μεταφέρετε φυσίγγια μέχρι 500 και μόνο για συγκεκριμένη σκοπευτική ή κυνηγετική δραστηριότητα, με αυτοκίνητο. Και να τα επειδηκνίεται σε κάθε τελωνειακό έλεγχο και ας μην έχει σύνορα, το ίδιο και σε κάθε αστυνομικό έλεγχο. αεροπορικός δεν επιτρέπεται.

Σχετικά με αντιστοιχίες όσον αφορά την ταχύτητα καύσης μεταξύ Vihtavuori και Vectan.
3Ν37 - SP8
3N38 - SP2
N105 - μεταξύ SP2 και SP3

Προσοχή!!!
Οι πίνακες που αναφέρουν τις σχετικές ταχύτητες καύσης μεταξύ των πυρίτιδων των διαφόρων κατασκευαστών, δεν αποτελούν προτεινόμενες συνταγές και δοσολογίες.
Για παράδειγμα. Οι περισσότεροι πίνακες εχουν τη Blue Dot και την SP2 στην ίδια θέση. Σε όσα lot της SP2 εχω δοκιμάσει, είναι αρκετά πιο αργή από επίσημες αντίστοιχες συνταγές που έχω δει με τη Blue Dot.
Το γεγονός ότι η Χ πυρίτιδα βρίσκεται στην ίδια θέση του πίνακα με την Ζ δεν σημαίνει ότι οι συνταγές της μιας είναι ίδιες με της άλλης.
Εξαίρεση αποτελούν οι πυρίτιδες που φτιάχνονται από τον κατασκευαστή και διανέμονται στις διάφορες χώρες με άλλη εμπορική ονομασία, όπως πολλές της Hodgdon που ενώ κατασκευάζονται από την ADI διανέμονται στην Αμερική με άλλο όνομα.

Μου απάντησαν, ισχύει ότι λέει ο φίλος PPV, πρέπει να έχεις άδεια οπλοκατοχης και η αγορά γίνεται απευθείας από το κατάστημα, δεν γίνεται αποστολή.

Αυτην την ςρ2 αν και ασχοληθηκα λιγο μαζι της...δεν μου εδωσε αυτα
που περιμενα...
Και εννοω συγκρινοντας την με αποδοσεις της Τεκνα.
Ποτε δεν μου εδωσε μεγαλυτερες ταχυτητες απο 400μ/δ + οτι
παντα και με οποιο βυσμα ακομα και LB6 - steel - και αλλα βυσματα
ειχα καταλοιπα στην καννη μου.
Βεβαια για λογους ασφαλεις παντα ειχα σαν ελαχιστο αμορτισερ τα 5 χιλιοστα.
Δουλεψε μονο με στρωματοποιηση βγαζοντας 494μ/δ και 506μ/δ .
Η πρωτη ταχυτητα ( 494μ/δ ) σε ατσαλινα σκαγια και η δευτερη ( 506μ/δ )
σε μολυβδινα. Με διαφορετικα σεταπ..εννοω δοσολογια στησιμο κλπ.
Σε αυτες τις ταχυτητες και με στρωματοποιηση ειχα και καθαρη καννη
χωρις καταλοιπα.
Την εβαλα στην ''ακρη''..και μονο σε ακραιες καταστασεις θα την ξανα
πιασω στα χερια μου δλδ ..μονο εαν δεν ξανα βρω Τεκνα.
Ισως για καποιους να ειναι αξιολογη...και να μην καταφερα εγω να την
κανω να μου κανει τα γουστα μου..οκ.

Νίκο αυτή είναι πυρίτιδα για το 410 ή για ατσάλινα στο 12αρι αλλά και πάλι για μαγκνουμ γομώσεις. Βαζω την παρακάτω δοκιμή για να δούμε πόσο αλλάζει η συμπεριφορά μίας πυρίτιδας με τα ατσάλινα. Η ίδια γόμωση 12/70 με 688 1,82 MG2x 32g. gualandi steel 43 αστεροειδες στα 58 χιλιοστά. Η διαφορά είναι στα σκάγια, ατσάλινα ν2 το ένα φυσίγγι, μολυβδινα ν5 το δεύτερο, συν φελλός 15 χιλιοστά στο μολυβδινο. το ένα 925 bar και 410 μ/δ, και το δεύτερο 499 bar και 380 μ/δ.

Attachments

• 20230105_130250.jpg
    20230105_130250.jpg
    224,2 KB · Προβολές: 12
  • 20230105_130259.jpg
    20230105_130259.jpg
    260,3 KB · Προβολές: 12
Λευτερη ειμαι εκτος εδρας και δεν εχω τις σημειωσεις μου εδω.
Αλλα απ'οτι θυμαμαι...τα ατσαλινα σκαγια με ενα Νουμερο ποιο
μεγαλο απο το μολυβδινο δλδ Ν5 μολυβι - Ν4 ατσαλι ειχε με την
ιδια ταχυτητα την μιση διατρηση απο το μολυβι..
Βγαλε τα συμπερασματα σου οσον αφορα τις ταχυτητες και την
αποδοση του φυσιγγιου σε διατρηση φιλε.!!

Back