Οι μορχέλλες της καλλιέργειας στην Κίνα είναι το είδος morhella importuna. Φτάνουν κάποιες στην Ελλάδα σαν αποξηραμένες. Πολύ υποδεέστερες γευστικά από τις άγριες δικές μας Παντελή μου. Εντυπωσιακές σαν εικόνα αλλά έως εκεί.Δεν βγαίνουν μόνο στα δάση Τάσο...
Κι εσύ σπας τα πόδια σου...
View attachment 70336View attachment 70337View attachment 70335
Είμαι σίγουρος Τάσο, κάτι σαν τις τσιπούρες τις αλανιάρες με αυτές του ιχθυοτροφείου...Οι μορχέλλες της καλλιέργειας στην Κίνα είναι το είδος morhella importuna. Φτάνουν κάποιες στην Ελλάδα σαν αποξηραμένες. Πολύ υποδεέστερες γευστικά από τις άγριες δικές μας Παντελή μου. Εντυπωσιακές σαν εικόνα αλλά έως εκεί.
Αμανιτης ο μικροτσουτσουνος.
Τα φαινόμενα απατούν....χαχαχα. Όσο για τον φαλοειδή (στην εικόνα είναι πιθανότατα κάποια λεπιώτα) την έχεις κυριολεκτικά "π......σει" αν τον καταναλώσεις....
Αθήνα μένεις Νίκο...αν ναι, πρέπει να φέρεις κάποια μέρα να δοκιμάσουμε...Χθες το πρόγραμμα είχε εξερεύνηση-αναζητηση νέων τόπων και μπορώ να πω πως αυτή η διαδικασία μου άρεσει πολύ περισσότερο από το να πάω εκεί που ήδη γνωρίζω και να μαζέψω.
Σε παλιό μου μπεκατσοτόπι....View attachment 71472
Μετα χαράς. Κοντά είμαστε. Φρέσκες , χθεσινές αλλά τη συνταγή από τον Παντελή!!Αθήνα μένεις Νίκο...αν ναι, πρέπει να φέρεις κάποια μέρα να δοκιμάσουμε...
Οι παρατετεμένες βροχές ευνόησαν την καρποφορία πολλών μυκηλίων φέτος στα ψηλά. Είναι σίγουρα η καλύτερη μορχελλοχρονιά στα έλατα της τελευταίας 5ετίας. Οι μαύρες του group elata είναι πλέον στα τελειώματά τους. Χαρακτηριστικό το δείγμα που βρήκες. Οι esculenta ακόμα κρατάνε. Ειδικά Β.Ελλάδα. Βαίνουμε πάντως προς κλείσιμο της περιόδου, που ήδη ήταν εξαιρετική εν αντιθέσει με άλλες χρονιές που είχε ήδη τελειώσει από τον Απρίλιο. Στην τελευταία φωτογραφία ένα πολύ ωραίο δείγμα Fomitopsis Pinicola (μη εδώδιμο φυσικά).4 κομμάτια σε 8 χιλιόμετρα πορείας στα 1000 σε μεικτό έλατο με πεύκο. Βρήκα ακόμα 2 αλλά παραγινωμένες γεμάτες μέρμηγκες!!! Άμα μ αφήσει θα ανέβω πιο ψηλά την επόμενη φορά...
View attachment 71636
Χθεσινή εξόρμηση σε βουνά της Στερεάς. Εξαιρετικά καρποσώματα και νέες καταγραφές στο καλεντάρι των αναμνήσεων. Να είμαστε καλά και να ανεβαίνουμε στα βουνά
Σαρκόσφαιρα η εστεμμένη? Σωστά?
Τάσο τι είναι αυτά σαν σπασμένα αυγά δίπλα στις μορχέλλες;
Geopora sumneriana , ο ρουφιάνος της μορχέλας.
Τάσο τι είναι αυτά σαν σπασμένα αυγά δίπλα στις μορχέλλες;
Καλά να πάθεις! Καλά να πάθεις! Καλά να πάθεις!ΔΕ ΞΑΝΑΠΆΩ ΜΕ ΤΟΝ @wingmaster
ΔΕ ΞΑΝΑΠΆΩ ΜΕ ΤΟΝ @wingmaster