Δεν είναι όλοι οι επαγγελματίες το ίδιο! Δεν είναι όλοι λαμόγια... Προς Θεού και ευτυχώς!Αφού τα κυνηγητικά καταστήματα είναι τόσο αισχροκερδή όπως λες, δηλαδή έχουν τεράστια υπερκέρδη, τότε γιατί κλείνει το ένα μετά το άλλο;
Το οικονομικό φυσιγγι τελείωσε.
Α γειά σας!!! Όπως είχα πει και πιο παλιά... "Σερβιτόρο,με δίκανο στη πλάτη έχεις δεί?"Τότε τελείωσε και το κυνήγι. Γιατί σε αντίθεση με το εξωτερικό που το κυνήγι είναι χόμπι των πλουσίων, στην Ελλάδα το κυνήγι είναι χόμπι των φτωχών. Οι πλούσιοι ασχολούνται με σκάφη και άλλα.
Καθε ευρωβουκευτης ξεχωριστα στοιχιζει 25000 το ελαχιστο καθε μηναΕπειδη διαβαζω διαφορα ξανα και ξανα, που αναπαρηγαγαν τα ΜΜΕ μια δηλωση ενος πολιτικου και εχει γινει σημαια(και στην ουσια απαλλασει τους πολιτικους), εκτος απο τη χωρα μας και αλλα κρατη χρεωκοπησαν, προφανως και αυτοι τα εφαγαν ολοι μαζι και μετα φωναξανε αυτο το ευγενικο φιλανθρωπικο ιδρυμα(βλεπε ΔΝΤ), να τους σωσει γιατι ξεμεινανε απο λεφτα, λογικα και αυτοι ειναι τεμπελιδες σαν εμας που φαγαμε λεφτα ξενα.......Λογικα εκει στην Ελβετια πρεπει να δουλευουν 25 ωρες το 24ωρο.....
Έχω δεί Δημήτρη και σερβιτόρο και άλλους που έβγαζαν λιγότερα και από σερβιτόροΑ γειά σας!!! Όπως είχα πει και πιο παλιά... "Σερβιτόρο,με δίκανο στη πλάτη έχεις δεί?"
Δεν τελείωσε, απλά σε βάθος χρόνου θα αλλάξει, όπως όλα!Τότε τελείωσε και το κυνήγι. Γιατί σε αντίθεση με το εξωτερικό που το κυνήγι είναι χόμπι των πλουσίων, στην Ελλάδα το κυνήγι είναι χόμπι των φτωχών. Οι πλούσιοι ασχολούνται με σκάφη και άλλα.
Δε το πα "καλά" και δε το έπιασες!Έχω δεί Δημήτρη και σερβιτόρο και άλλους που έβγαζαν λιγότερα και από σερβιτόρο
Αλλά πλέον,γιατί δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο,είναι δεδομένο ότι θα εκλείψουν
Τώρα σε έπιασα και συμφωνώ.....Δε το πα "καλά" και δε το έπιασες!
Το σχόλιο μου πάει στα σχέδια που έχουν,ή θέλουν, για τον Έλληνα ...
Να είμαστε οι σερβιτόροι και η "μπαταρία" της Ευρώπης και όχι μόνο αυτής!
Οπότε... Ελευθερίες τύπου κυνήγι δεν είναι αρεστές και πάνε προς κατάλυση!
Λαϊκά: μας είχαν και μας έχουν τα παιδιά της φάπας!
Υ.Γ. θεωρητικά δεν είμαι αντιευρωπαιστής!
Όταν λέμε θα αλλάξει εννοούμε πλήρης ρεζερβοποίηση;Δεν τελείωσε, απλά σε βάθος χρόνου θα αλλάξει, όπως όλα!
Μια χαρα κυνηγάνε και οι πλούσιοι και ασχολούνται και με τα σκάφη τους.
Απλα οι πλούσιοι συνηθως δεν συναναστρεφονται με την μικρομεσαία τοξη που είμαστε οι περισσότεροι εδώ μέσα!
Όχι, δεν πάει έτσι, δεν συμφωνώ, εδώ μιλάμε για κυνήγι για μια συγκεκριμένη αγορά! Όταν μου έχεις τα φυσίγγια στο ράφι 10 χρόνια και είναι ακριβά για τότε και τώρα μου τα ξανανεβαζεις πάλι παραπάνω 10 χρόνων φυσίγγια και εκεί που ήθελες το 70%και τώρα μου θες και το 100% αυτό είναι κλεψιά.Πολλοί συνάδελφοι κατακρίνουν τους επιχειρηματίες που ενώ έχουν παλιο στοκ, το πουλάνε με νέα τιμή.
Είναι πάγια τακτική του εμπορίου.
Προσπαθείς να αγοράσεις όσο πιο φτηνά γινεται και να πουλήσεις όσο πιο ακριβά σου επιτρέπει η αγορά.
Γιώργο?Αν κάποιος ειδε ότι θα έρθει αύξηση και έλλειψη στις πρώτες ύλες πριν 5 χρόνια και γέμισε τις αποθήκες του με συμφέρουσα τιμη, δεν θα τα δώσει με προτεινόμενη λιανική τιμη πριν 5 χρονια. Θα τα δώσει με την τρέχουσα.
Τωρα ειναι η ευκαιρία του να βγάλει χρήματα.
Δεν υπάρχουν ευρο-πεοι...υπάρχουν δύο κράτοι που κυβερνούν Ολλα τα άλλα ...ζούμε τον απόλυτο φασισμό αλλά δεν μπορούμε να το καταλάβουμε η αθρωπινες ελευθερίες είναι σε διογμο....έχουμε καταντήσει να θεωρούμε ελευθερία το να ξυπνάω το προι και να πηγαίνω στην δουλειά μου και μετα σπητι και τουμπεκί....και αναρωτιούνται μερικοί γιατί αυτή η έξαρση βίας στην κοινωνία γιατί η πίεση είναι τεράστια δεν μπορεί να αντέξει ο ανθρώπινος οργανισμός ολλα αυτά που συμβαίνουν δεν είμαστε φτιαγμένοι για κλουβιά έχουμε χάση την επαφή με την φύση η μας την στερούν και ξέρουν πολύ καλά αυτοί που μας κυβερνούν τι κάνουν γιατι ο άνθρωπος είναι πραγματικά ελεύθερος μόνο Καντά στη. Φύση αυτό δεν το θέλουν..... η επόμενες γενιές θα έχουν τεράστια προβλήματα να αντιμετωπίσουνΔε το πα "καλά" και δε το έπιασες!
Το σχόλιο μου πάει στα σχέδια που έχουν,ή θέλουν, για τον Έλληνα ...
Να είμαστε οι σερβιτόροι και η "μπαταρία" της Ευρώπης και όχι μόνο αυτής!
Οπότε... Ελευθερίες τύπου κυνήγι δεν είναι αρεστές και πάνε προς κατάλυση!
Λαϊκά: μας είχαν και μας έχουν τα παιδιά της φάπας!
Υ.Γ. θεωρητικά δεν είμαι αντιευρωπαιστής!
Παρά πολλά τέτοια παραδείγματα.( Φυσιγγαρα)View attachment 88799
Αυτά τα φυσέκια τα είχα πάρει πριν 4-5 χρόνια 7.5 ευρώ( δεκαδα ήταν 36 γρ ,καλό φυσεκι) και ήταν είδη 3 χρόνια στο ράφι. Πήρα στο νούμερο που ήθελα και έχουν μείνει μόνο τα χοντρά νούμερα (νούμερο 3-4). Του ζήτησα να τα ξαναφέρει και μου είπε ότι έχουν καταργηθεί.Τότε !!
Και περνάω χτες από τον ίδιο και τα ξαναβλεπω ,πάω κοντά και είναι τα ίδια πακέτα αλλά για κάποιον λόγο πλέον κοστίζουν 15 ευρώ!!!! Η τιμή διπλασιάστηκε για ενα φυσεκι που έχει καταργηθεί τουλάχιστον 5 χρόνια και έχει μείνει στο ράφι ίσως και 10 χρόνια...
Ακριβώς!! Έτσι είναι!! Και για την ακρίβεια, καλά θα κάνουν και οι πιο στενόμυαλοι να τους πάρουν χαμπάρι αυτούς τους μαγαζατορες που εκμεταλλεύονται την τρέλα μας και καλό αφανισμό!!Όχι, δεν πάει έτσι, δεν συμφωνώ, εδώ μιλάμε για κυνήγι για μια συγκεκριμένη αγορά! Όταν μου έχεις τα φυσίγγια στο ράφι 10 χρόνια και είναι ακριβά για τότε και τώρα μου τα ξανανεβαζεις πάλι παραπάνω 10 χρόνων φυσίγγια και εκεί που ήθελες το 70%και τώρα μου θες και το 100% αυτό είναι κλεψιά.
Το εμπόριο δεν εχει ηθική!Όχι, δεν πάει έτσι, δεν συμφωνώ, εδώ μιλάμε για κυνήγι για μια συγκεκριμένη αγορά! Όταν μου έχεις τα φυσίγγια στο ράφι 10 χρόνια και είναι ακριβά για τότε και τώρα μου τα ξανανεβαζεις πάλι παραπάνω 10 χρόνων φυσίγγια και εκεί που ήθελες το 70%και τώρα μου θες και το 100% αυτό είναι κλεψιά.
όταν υπάρχει αγοραστής ολα τα αλλα ειναι θεωρίες. Δεν υπάρχει πλαφόν, οποτε ο καθένας πουλάει όσο θέλει!Γιώργο?
Από ποιο σημείο κ μετά η εμπορική επιχειρηματικότητα (να το πω?), τελειώνει και ξεκινάει η μαυραγοριτισμός?
Γιατί κάπως έτσι όπως τα περιγράφεις,και συμφωνώ μαζί σου,μέχρι κάποιου σημείου, λειτουργούσε στη κατοχή και ο γέρο-Λαδάς και πούλαγε 1 οκά κριθάρι... 1 σπίτι στο Θησείο!