Έχεις απόλυτο δίκιο.Η καραμπίνα είναι ένα όπλο γενικής χρήσης με τα πλεονεκτήματα των φλατζων και των εναλλασσόμενων τσοκ κάνεις οποιο κυνήγι θέλεις , γιατί να το κάνεις μόνο για μακρινές βολές, όταν αυτό το πετυχαίνεις με τα τσοκ;
Έχεις απόλυτο δίκιο.Η καραμπίνα είναι ένα όπλο γενικής χρήσης με τα πλεονεκτήματα των φλατζων και των εναλλασσόμενων τσοκ κάνεις οποιο κυνήγι θέλεις , γιατί να το κάνεις μόνο για μακρινές βολές, όταν αυτό το πετυχαίνεις με τα τσοκ;
Όχι ευχαριστώ δεν θέλω αλλά.Εχουν ξαναειπωθεί ...
1. Χάνεται η εγγύηση αν υπάρχει
2. Δεν ισχύουν οι σφραγίδες δοκιμής ουσιαστικά δεν πιστοποιεί κάποιος πόσα bar αντέχει η κάνη
3. Αν ο μάστορας είναι τσοπάνος μπορεί να σκάσει η κάνη στο σημείο του κώνου και να μαζεύεις δάχτυλα
4. Κάπου πήρε το μάτι μου ότι σε κάποιες κάνες της benelli κάποιοι δεν αναλαμβάνουν κώνο ... δεν ειμαι όμως σίγουρος.
5. Δεν πρόκειται να δεις διαφορά στην βλητική. Αυτό προσωπική άποψη. Αν το κάνεις ρίξε 5 φυσίγγια πριν και μετά και πες μας εντυπώσεις με φωτό!!!!
6. Κανένας δεν σου εγγυάται καλύτερη βλητική συμπεριφορά. Ούτε αυτός που θα στις φτιάξει. Αν σου εγγυηθεί ρώτα τον πόσο % σε συγκέντρωση ή διάτρηση ... Η συνήθης απάντηση είναι εξαρτάται Σκέψου ότι φυσίγγι με φυσίγγι (από το ίδιο κουτί) μπορεί να έχουν 10% διαφορά στην συγκέντρωση.
7. Στην απίθανη περίπτωση που αρχίσουν εμπλοκές πας για κάνη ...
8. Θα αποχρωμιωθεί και θα βαφεί ξανά η κάνη με ότι αυτό σημαίνει σε έξοδα.
9. ...
Θες και άλλα ; Βαρέθηκα να γράφω ....
δ,χ Στη πλειοψηφία έχει μια βελτίωση ; αλλά κανείς δεν εγγυάται για το αποτέλεσμα και υπάρχει περίπτωση αν κανεις μεγάλο κώνο σε αδράνειας οπλο σε μερικά φυσίγγια να σου κάνει εμπλοκές το έχω πάθει ο παπατσαρουχας κατι ξερει που δεν ξεπερναει τους 3.5 πόντους αν δεν κάνω λαθος υπαρχει μελετη μέχρι 4εκ οτι εχεις και αυξηση ταχ απο κει και πάνω αντίο μελέτη για οπλα με τον κλασικό κωνο του 1.5εκ που ειναι συνήθως οταν αρχισεις και κανεις κωνους 5/6/7 εκ σκεψου ποσες πιεσεις χανεις μειωνεις την ανακρουση αλλα ειναι μεγαλο το αλλάΟποιος γνωστός μου έχει κάνει κώνο είδε διαφορα προς το καλύτερο και δεν είπε κανένας για προβληματα. Η συγκέντρωση εσφιξε κατά ένα περίπου τσοκ και άλλαξε η συμπεριφορά του όπλου με λιγότερο κλωτσημα και ποιο ανεκτικό σε φυσίγγια. Αυτα μου έχουν πει όσοι το κάναν. Εγώ πάντως το πήρα απόφαση και τον άλλο μήνα το στέλνω για επέμβαση.
Αυξάνοντας σταδιακά από 0,5" (ίντσα) σε 1,5" (1,27cm-3,81cm) το μήκος του κώνου έχει φανεί η βελτίωση σε patterns και ανάκρουση, ενώ από κει και έπειτα συνεχίζει να υπάρχει (και είναι λογικό) η μείωση της ανάκρουσης, αλλά με ερωτηματικά/αμφιβολία ("it is questioned") αν συνεχίζει πάντοτε σε κάθε επέμβαση η βελτίωση των κατανομών (patterns), πιθανώς να παίζει ρόλο εκεί και η διάμετρος του αυλού, που θα συν-καθορίζει τη σωστή γωνία του κώνου.δ,χ Στη πλειοψηφία έχει μια βελτίωση ; αλλά κανείς δεν εγγυάται για το αποτέλεσμα και υπάρχει περίπτωση αν κανεις μεγάλο κώνο σε αδράνειας οπλο σε μερικά φυσίγγια να σου κάνει εμπλοκές το έχω πάθει ο παπατσαρουχας κατι ξερει που δεν ξεπερναει τους 3.5 πόντους αν δεν κάνω λαθος υπαρχει μελετη μέχρι 4εκ οτι εχεις και αυξηση ταχ απο κει και πάνω αντίο μελέτη για οπλα με τον κλασικό κωνο του 1.5εκ που ειναι συνήθως οταν αρχισεις και κανεις κωνους 5/6/7 εκ σκεψου ποσες πιεσεις χανεις μειωνεις την ανακρουση αλλα ειναι μεγαλο το αλλά
Άρα αυτή που έχουν κάνει κώνο και έχουν δει βελτίωση η ψέματα λένε η τη φαντάζονται!Μελέτη δεν υπάρχει καμία.
Λόγια υπάρχουν πολλά.
Άρθρα υπάρχουν πολλά.
Διαφωνίες υπάρχουν πολλές.
Θεωρίες υπάρχουν πολλές.
Σοβαρά τέστ έχουν δείξει ότι δεν υπάρχουν διαφορές.
Όλοι οι σχετικοί που δεν έχουν οικονομικό όφελος λένε ότι δεν υπάρχουν διαφορές.
Μικρότερη ανάκρουση σημαίνει μικρότερη ταχύτητα στομίου. Πιστεύετε οτι έτσι το όπλο θα σκοτώνει καλύτερα;
Τα σκάγια θα συμπιεστούν με τον ένα τρόπο ή τον άλλο από την διάμετρο θαλάμης στην διάμετρο αυλού. Τα 2 εκατοστά σε χαμηλές ταχύτητες θα τα πειράξουν όταν από πίσω τους υπάρχουν 600 bar;
Αν χαλάει την κατανομή μια σύσφιξη 2mm σε χαμηλές ταχύτητες (λόγω στριμώγματος) γιατί δεν την χαλάει αλλά την φτιαχνει μια σύσφιξη 1mm στην μέγιστη ταχύτητα ;
Στο τσοκ τα σκάγια δεν στριμώχνονται ;
Απορίες δικες μου.
Στην τελική ο καθένας κάνει ότι θέλει με το όπλο του και τα χρήματά του.
Όλα είναι πιθανά. Το πόσο βελτίωση είδαν όμως δεν το λένε.Άρα αυτή που έχουν κάνει κώνο και έχουν δει βελτίωση η ψέματα λένε η τη φαντάζονται!
Είναι κ φθηνός..75 δολ λέει ότι παίρνει και δεν αναλαμβάνει μόνο τα benelli..............................................828U.Εγγυηση δε δινει ουτε ο rob roberts
Άλλο έγκλημα η κοπή των καννων.Να διαβάζεις για Beretta πλάγιο από 71 σε 62 , κρίμα το οπλακι.Ας υποθέσουμε ότι πετυχενει ο κώνος κ η κάννη πραγματι βγαζει ποιο σφιχτες τουφεκιές..
Έστω ότι το 3* είναι σαν 2* η ακόμα κ σαν 1*..
Ποιος ο λόγος να το κανει την στιγμή την οποία υπάρχουν τόσα πολλα τσοκ στην αγορά (αλίμονο κ δεν υπήρχαν....) κ μπορουν να δώσουν κάτι παρομοιο?
Κ γιατί να παρει το ρίσκο?
Τώρα αν κάποιος επιμένει ότι είχε δοκιμάσει διαφορα τσοκ κ φυσίγγια της αγοράς κ το όπλο του εξακολουθούσε να σκορπάει , κ ο κώνος ηρθε με την μια να του δώσει την λυση που εψαχνε τότε ειλικρινά παω πασο....
Εγώ όχι κώνο αλλά ουτε τσοκ δεν θα άνοιγα στο δικαννο για τα περπατητα(αν το ήθελα...)
Και ποιος μου το λέει εμένα ότι θα παρω αυτό που ζητάω?
Ενώ με τα διασποράς όταν κ όπου μου χρειαστουν μια χαρά την κάνω την δουλειά μου κ είναι κ η κάννη μου απείραχτη...
Έχουν υπάρξει κ περιπτωσεις οπλων που κόπηκαν κάννες για να γίνουν μπεκατσοντουφεκα κ το αποτέλεσμα ήταν να αχρηστευτουν γιατί σκορπαγαν ακανόνιστα κ κατέληξαν και.....αυτα σε αγγελίες ψάχνωντας κανέναν άτυχο..........
Και εγώ Τάσο έχω δύο όπλα και κάθονται αλλά τις καννες δεν τις κόβω σε καμία από αυτές τις δύοΈχουν υπάρξει κ περιπτωσεις οπλων που κόπηκαν κάννες για να γίνουν μπεκατσοντουφεκα κ το αποτέλεσμα ήταν να αχρηστευτουν γιατί σκορπαγαν ακανόνιστα κ κατέληξαν και.....αυτα σε αγγελίες ψάχνωντας κανέναν άτυχο.
Και όχι μόνον.. Και καραμπίνες 1100,auto 5 ,sx1, 302 κλπ..Άλλο έγκλημα η κοπή των καννων.Να διαβάζεις για Beretta πλάγιο από 71 σε 62 , κρίμα το οπλακι.