Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Και όχι μόνον.. Και καραμπίνες 1100,auto 5 ,sx1, 302 κλπ..
Δεν είναι προτιμοτερο ένα τέτοιο όπλο να πωληθει σε έναν καρτεριτζη η συλλεκτη που θα το εκτιμηση παρα να κατακρεουργηθει?
Κ να αγοραστεί ένα αλλο όπλο με τα χαρακτηριστικά της αρεσκείας μας?

Βέβαια το όπλο του ότι θέλει το κάνει ο καθενας κ αναφορά δεν δίνει...
Αλλά είναι κρίμα για την ιστορία αυτών των όπλων συν ότι δεν παραγονται πλεον κ ουτε υπάρχουν άλλα με τα ίδια χαρακτηριστικά(καραμπίνες με σταθερό τσοκ )...
Ολα τα κομενα οπλα που εχω δοκιμασει ειναι κατεστραμενα , Δεν θα ξεχασω ενα πανακριβο arieta με ολοκληρες φωτιες κομενο το πουλαγε ο ιδιοκτητης το δοκιμασα στα ορτυκια κοντα ,ολα πεφτανε ζωντανα Αχρηστο

Και όχι μόνον.. Και καραμπίνες 1100,auto 5 ,sx1, 302 κλπ..
Δεν είναι προτιμοτερο ένα τέτοιο όπλο να πωληθει σε έναν καρτεριτζη η συλλεκτη που θα το εκτιμηση παρα να κατακρεουργηθει?
Κ να αγοραστεί ένα αλλο όπλο με τα χαρακτηριστικά της αρεσκείας μας?

Βέβαια το όπλο του ότι θέλει το κάνει ο καθενας κ αναφορά δεν δίνει...
Αλλά είναι κρίμα για την ιστορία αυτών των όπλων συν ότι δεν παραγονται πλεον κ ουτε υπάρχουν άλλα με τα ίδια χαρακτηριστικά(καραμπίνες με σταθερό τσοκ )...
Ότι θέλει ο πελάτης αφού πληρώνει και απαιτεί θαύματα.

Ολα τα κομενα οπλα που εχω δοκιμασει ειναι κατεστραμενα , Δεν θα ξεχασω ενα πανακριβο arieta με ολοκληρες φωτιες κομενο το πουλαγε ο ιδιοκτητης το δοκιμασα στα ορτυκια κοντα ,ολα πεφτανε ζωντανα Αχρηστο
Άκου να παει κ να κόψει arietta.........
Δεν γίνονται αυτά Νικόλα.....
Δεν το θέλει ουτε ο θεος.....

Το κοντακι βαραει εκει που βλεπεις εισαι σιγουρος οτι φτεει το κοψιμο

Όπως είπα κ πριν "έχουν υπάρξει περιπτωσεις που απέτυχε το κόψιμο τις καννης"..
Εννοείται πως δεν συμβαίνει παντα αυτό.....

Και αξίζει να κάνω κ μια αναφορά για το πασιγνωστο κοντοκαννο πλαγιοκαννο του Robert Churchill.....

O Άγγλος Edwin John Churchill υπήρξε ενας μεγάλος κατασκευαστής ποιοτικων δικαννων περιστεροβολιας( όντας κ ο ίδιος για πολλα χρονια διακεκριμένος σκοπευτής περιστεροβολιας)...
Σε νεαρή ηλικία ανέλαβε ο γιος του να μάθει το επάγγελμα αλλά δυστηχως πεθαινει ξαφνικά....
Ετσι αναγκάζετε να δώσει δουλειά στον ανηψιό του Robert Churchill...
Μόλις πεθαινει ο Εdwin αναλαμβανει την εταιρεία ο Robert...
Οι ιστορικοί των όπλων μας λένε ότι αυτή η ανακάλυψη έγινε γιατί προηγηθηκε ένα ατυχημα!
Ο Robert απο μέρες πριν ετοιμαζόταν για έναν αγώνα περιστεροβολιας στο Monte Carlo, αλλά ξαφνικά εφραξε χιόνι την κάννη στο μπροστινό της μέρος....
Δεν είχε χρονικά περιθώρια κ σκέφτηκε μια "παραξενη" για εκείνη την εποχή λυση....
Παρακάλεσε των κατασκευαστή καννών του John Harper να κόψει της κάννες στα 63,5εκ..
Βάζοντας όλη την μαεστρία του έτσι ώστε να διαμορφώσει αναστροφα όσο το δυνατόν μαγαλυτερο τσοκαρισμα κ στις δυο κάννες..
Το λίγο ανοιχτοτερο τσοκαρισμα αλλά κ η ταχυτητα επωμισης των κοντών καννων του έδωσαν την νίκη σε εκεινο τον αγώνα!
Το 1911 κ μετα απο πολλες δοκιμές έφτιαξε ένα ζευγάρι όπλων με μήκος 66εκ κ τρία χρόνια αργότερα το πρωτο κοντοκαννο με καννες 63,5εκ!
Κανένας τότε από την πλουσια πελατεια του δεν έδειξε ενδιαφέρον..
Ωσπου το 1916 παραγγελθηκε το πρωτο όπλο με αυτές τις καννες....
Συντομα όλοι καταλαβαν την αξία αυτών των όπλων σε σχέση με τα μακρυκαννα εκείνης της εποχής...
Αλλά όμως υπηρχε το γνωστο προβλημα στην ακρίβεια τις σκοπευσης των μεγάλων αποστάσεων...... Το οποίο κ κατάφερε να ξεπεράσει χάρη στην ριγα Churchill...
Μιας ιδιαίτερα στενής ριγας με τραπεζοειδη τομή που κατάφερνε να ρίχνει ικανοποιητική σκιά αριστερά κ δεξιά στα εσωτερικά πλαινα των καννών, βοηθώντας παρα πολυ στην σκοπευση....

Μηπος ξερετε να πουλιετε μπενελλι καλιστον ???
Έχω διαβάσει αρκετά για αυτο..
Και πραγματικα στην εποχη του(κ οχι μόνο τότε) ήταν ένα φοβερο οπλο...
Ισχύει πως όσοι το έχουν αρνούνται να το δώσουν..
Προφανώς κάτι είδαν κ κάτι βλέπουν..........

Έχω διαβάσει αρκετά για αυτο..
Και πραγματικα στην εποχη του(κ οχι μόνο τότε) ήταν ένα φοβερο οπλο...
Ισχύει πως όσοι το έχουν αρνούνται να το δώσουν..
Προφανώς κάτι είδαν κ κάτι βλέπουν..........
Ένα Καλιστον με μαύρη κεραμική και τσοκακια brain .

Τακη το εχω φτιαξει ετσι ακριβος το εστηλα παπατσαρουχα για αποχρομιωση αυλο 18.55 γυαλισμα και πορτιν. Και για κονο 6εκ συνολο στον ψυλακη και της πηρα brain τσοκ. Σε μπενελλι κριο απο της προτες που βγηκαν το 2003 εχω παθει πλακα απο την αποδωση που εχει. Επεδη κυνιγαω υδροβιο το βλεπω εντονα μετανιοσα που δεν το ειχα κανει νωριτερα 28γρ στα μπεκατσινια ειμαι τρελαμενος.

Back