Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Επειδή ακόμα και να τις κάνω τις μεταροπές στο δίκαννο, τέτοια φυσίγγια δεν θα βάλω μέσα, δεν μου τα στέλνεις να τα ρίξω με το χωνευτήρι την composite 391 urica II kick of με το ufo στα 60 μέτρα; :)
Με τα πιστονακια και της βαλβιδουλες ρε γιωργο......

Στο ξεκ. των δωκιμ. καρφωσε το εμβολο που εχει μεσα στο κοντακι, και πηγε να το βγαλει απο το πελμα..sarcastic..sarcastic.
Άλλαξα γνώμη φίλε Venetato, άστο καλύτερα ... .bike .sarcastic.

Ενταξη το 10αρι ειναι το απολυτο,αυτο εδω ειναι ημιαιμο,μαρεσει πως λουφαζουν,στην Αμερικη οταν μιλανε για το 12αρι το 3'' εναντιων 3.5'' και ξαφνικα γραφουν η μιλουν οι 10ραδες,αλλα και αυτο ιδιογομωση θελει για το απολυτο,κατι που στην Αμερικη ειναι ευκολο.
Άχ ρε γαμώτο, ήταν στην παρέα μια φορά ένα παλικάρι που είχε μια 10άρα Browning Full chock 76 πόντους, παλιάς κοπής τουφέκι, χωρίς ρίγα. Την έπερνε κάθε μέρα μαζί του και την είχε δίπλα για κάνα κοπάδι χήνες ή ψιλωμένα πράσινα, έτσι να ρίξουμε μια τουφεκιά για την εμπειρία. Ζύγιζε 4,5 κιλά και δεν της είχε αορτήρα. Κουβάλαγε μαζί του και ένα σακίδιο γεμάτο με κουτιά Remington magnum και super magnum tungsten και βολφραμίου. Πρέπει να είχαν 50€ η δεκάδα. Οικονομικό πρόβλημα δεν είχε, όπως και δεν είχε πρόβλημα να τα ρίξουμε όλα. Έλα όμως που δεν κουνιόταν τίποτα για να τουφεκίσεις με αυτό τον συνδιασμό. Την τελευταία μέρα λοιπόν, είπαμε να πάμε σε ένα ψιλοδύσκολο μέρος που βούλιαζε πολύ. Δεν θα την πάρουμε την 10άρα, του λέω; Που να την πάμε μωρέ Γιώργη μέσα στα μπατάκια και χωρίς αορτήρα 4,5 κιλά όπλο, μου λέει, τσάμπα την πηγαινοφέρνουμε τόσες μέρες. Εκείνη την μέρα έχασα μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να ρίξω με 10 gauge διαμέτρημα και τέτοια φυσίγγια, σε ατελείωτα ψηλωμένα κοπάδια με πράσινα και χήνες. Εκείνη την μέρα σηκώθηκε όλο το Δ στον αέρα ... .hit. Να ρίξεις μια τουφεκιά με ένα super magnum 10αρι βολφραμίου σε ένα μπουλούκι πράσινα στα 80-100 μέτρα και να δεις να σβήνουν 3-4 μαζί και μετά να κρεμάσεις τα παπούτσια σου .... .,,,,,.

Τωρα που το λες διαβαζα κατι δοκιμες στο ιντερνετ αμερικη και μουκανε εντυπωση οτι στα μαγνουμ ενω σε ολα το 835 τους εριχνε 100 ποδια παραπανω αρχικη ,καποιος εγραψε για φαμπαρμ 55 επιπλεων απο το 835,δε ξερω αν ευσταθει,για οριακα σε μπαρ φορτια ριχνανε οσο παει 1000+++,και ατσαλι.Για αυτο που λες,δοκιμη θελουμε να κανουμε οχι να το σπασουμε,για χρηση οχι καταχρηση.
Πιστευω πως 5-10 φυσιγγια dudle power των 37 γρ η καποια 44αρια θα τα φτυσει σαν πασατεμπο η 835 αλλιως κανει μονο για διακοσμητικο στο τζακι.....ενταξει πλακα κανω

''χείμαρρος'' το θέμα δεν το προλαβαίνεις...
Εχουμε ανοίξει κουβέντα για βελτιώσεις κάννης, μηχανισμού σκανδαλης, αισθηση ζυγίσματος, μέτρα κοντακιού, θέματα δηλ. που έχουν γραφτεί, γραφονται και θα γράφονται τόμοι...
Χρόνο να'χεις να διαβάζεις, Μπράβο....well done.
λενε,το μυστικο ειναι η κολωνα και η πιεσεις,εχει τη πιο κοντη κολωνα ως μπρος ολα τα 12αρια θα δουμε,θα το δειξει ο χρονος.
Σαράντο αν μιλάμε για αυλό 19,7 τότε έχουμε ένα όπλο 10άρι, με 12αρα θαλάμη...
Κατι ανάλογο δηλ. με τα παλιά 25ινστσα, όπλα 12άρια με θαλάμη 50χιλ. που έριχναν 25γρ. σκάγια (δηλ. οπλα διαμ 12 που έριχναν γόμωση 20αριου) και τους απέδιδαν ότι έβγαζαν την τέλεια ισοκατανομή για τους ίδιους λόγους που εσύ αναφέρεις ότι υπερέχει η Mossberg (δούλευαν σε χαμηλές πιέσεις και είχαν κοντή κολώνα σκαγιών)...

Τώρα όσο αφορά το ζύγισμα, πιστεύω ότι είναι πολύ υποκειμενικό το θέμα, τι δηλ. βολεύει τον καθένα προσωπικά , πως θέλει να νοιώθει ο καθένας το όπλο κατά την επώμιση και την παρακολουθηση του στόχου ...
'Αλλος θέλει να έχει ουδέτερο ζύγισμα, να νοιώθει δηλ. οτι το όπλο βρίσκεται ανάμεσα στα χέρια του και να του δίνει την αίσθηση του απόλυτου ελέγχου ...
άλλος θέλει να νοιώθει το όπλο να έχει ροπή προς τα εμπρός, προκείμενου να μη βγαίνει εύκολα το όπλο απο την πορεία του και να είναι σταθερό στην παρακολούθηση του στόχου...
άλλος θέλει πισώβαρο, προκειμένου να του δίνει ροπή στις κάννες προς τα πάνω και να τον βοηθάει στις ανερχόμενες βολές...
Το ζύγισμα δεν έχει πιστεύω τόση σημασία σε ποιο σημείο (πείρος π.χ) το όπλο ισορροπεί, γιατί όπως σωστά έγραψαν παραπάνω, αυτό αλλάζει από το σημείο που βολεύει τον καθένα να κρατά την πάπια, απλά έχει επικρατήσει γιατί στις χειροποίητες costum κατασκευές, των αγγλικών όπλων κυρίως, θεωρούνταν δεδομένο οτι το κοντάκι θα είναι ακριβώς στα μέτρα του κατόχου του όπλου και το χέρι θα κρατάει τις κάννες μπροστά από την λεπτή εγγλέζικου τύπου πάπια και το ζύγισμα θα έπρεπε να πέφτει ανάμεσα στα χέρια. Το σημείο που ζύγιζε το όπλο σε αυτην την περίπτωση, ήταν πάνω κάτω στον πείρο...
Προσωπικά εκείνο που δε με βολεύει καθόλου, είναι το πισώβαρο όπλο...
Και μάλιστα όταν συζητούσα την παραγγελιά του πλαγιοκαννού μου, ο αντιπρόσωπος μου πρότεινε να ζυγίζει ουδέτερα το όπλο με τις μακριές και είναι ελαφρά πισώβαρο με τις κοντές, για να με βολευει στα κυνήγια φέρμας, που του είπα οτι προορίζεται το όπλο. Εγώ βέβαια ξέροντας τα ''κουσούρια'' μου, το παράγγειλα ισόβαρο με τις κοντές και ελαφρώς εμπροσθοβαρές με τις μακρύτερες...

Τώρα στο θέμα βάρους σκανδάλης... σ' ενα όπλο πέρα απο τα Χ κιλά έλξης, παίζει ρόλο και η αίσθηση που έχει...
Κάποια όπλα έχουν ένα άμεσο ''κοφτό'' τράβηγμα που ''αβανταρει'' πολύ στο να νοιώθουμε ότι φεύγει η ντουφεκιά ακριβώς στο σημείο που θέλουμε, ενώ κάποια με πιο ''σπογγώδης'' αίσθηση τα νοιώθουμε σαν να μας καθυστερούν λίγο τη βολή...
Στο θέμα βάρους και κει τα πράματα είναι λίγο υποκειμενικά άλλο πιο ''νευρικός'' στο τράβηγμα θέλει πιο βαριά σκανδάλη από έναν άλλο με πιο ''κοντρολαρισμένο'' τράβηγμα, ακόμα και το βάρος του όπλου παίζει κάποιο ρόλο... στα πολύ ελαφριά όπλα το τράβηγμα μιας βαριάς σκανδάλη θα κατεβάσει ασυναίσθητα τα στόμια και θα φύγει η ντουφεκιά χαμηλά, απο την άλλη με μια πολλή ελαφριά σκανδάλη μπορεί να έχουμε και διπλοντουφεκίσματα (ειδικά στα πολύ ελαφρια όπλα)
...ένα πάντως βάρος απο 1,5 εως 2 κιλά σε ένα κυνηγετικό όπλο πιστεύω είναι μια χαρά...

Τι να κανεις φιλε τα μετρα θελουν υλικο.......και λιγα σκαγια αλλιως μια απο τα ιδια

Για αυτο και εγω στο 3,5 μονο μεχρι 58γρ λιτα και απεριτα.seveys..seveys.
Αυτό που μου αρέσει σε σας τους δύο είναι η σύμπνοια που σας διακρίνει .... :D

Επειδή ακόμα και να τις κάνω τις μεταροπές στο δίκαννο, τέτοια φυσίγγια δεν θα βάλω μέσα, δεν μου τα στέλνεις να τα ρίξω με το χωνευτήρι την composite 391 urica II kick of με το ufo στα 60 μέτρα; :)
Νομηζης θα σε σοση το kicc off apo to kick of που θα φας?

''χείμαρρος'' το θέμα δεν το προλαβαίνεις...
Εχουμε ανοίξει κουβέντα για βελτιώσεις κάννης, μηχανισμού σκανδαλης, αισθηση ζυγίσματος, μέτρα κοντακιού, θέματα δηλ. που έχουν γραφτεί, γραφονται και θα γράφονται τόμοι...
Χρόνο να'χεις να διαβάζεις, Μπράβο....well done.
Σπύρο, εξαιρετικό post, όπως πάντα άλλωστε .shake.

μονο τα μπενελια αντεχουν ιδιογομωτες ειδικα παπιατζηδες , φυσίγγια φορτωμένα και με τετραψηφιο αριθμο μπαρ αν ριχτουν από οποιοδήποτε άλλο οπλο επαναλαμβανομενα 500 ευρω δεν θα φτανουν για επισκευή , φυλλα φτερα θα γινουν κατι βιτρινατα καινουργια μοντελα , από εκει και περα , ο καθενας πρατει όπως θελει , την αληθεια γραφω και τιποτα άλλο

Back