Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Δε βαριεσαι η ακαταλληλες πιεσεις καταστρεφουν τις κατανομες ,και οσα 12αρια εχω δει στο θεμα πιεση δεν διαφερουν και πολυ.Οτι και μοτιφα και να ειχαν η πιεσεις τα επιρεαζαν στη συγκεντρωση και κατανομη λιγα πραματα,καμμια καννη στο θεμα αυτο δεν με ικανοποιεισαι,,γιαυτο πειρα τη φαρδοκωλλα μπας και δουμε διαφορα πραγματικη,και καθολικη σε αυτο το θεμα.Γουσταρω να ριχνω φουρνελα διπλα διπλα και ο Γολιαθ να τα παταει χαμω ρε φιλε..shoot..smashfrak.
Σαραντο καμια φορα με την αυξηση κατα πολυ τις πυριτηδας και μειωση της δοσης απο τα σκαγια κατα πολυ εχουμε με τον καταληλο συγκετροτηρα αυξημενες συγκετρωσεις και κατανομες παντα με τις καταληλες συνθηκες,πως γινεται αυτο μην με ρωτησεις δεν ξερω να σου πω αλλα γινεται.

Το ξερω Γρηγορη,αλλα σε ολα αυτα τα βλητικα παιχνιδια,ΛΕΝΕ οτι της καλυτερες κατανομες της εχει η 835,και πολυ μεγαλες ταχυτητες,για βαρια φορτια ειναι μονο του.Αυτο που λες ειναι σωστο,εγραφε ενας στην Αμερικη....Ευχαρηστουμε το ΜΙΛΛΕΡ για τα ωραια τσοκ του περνω 90%+ στις 40 γιαρδες,με τα ατσαλια μου κλπ,απο τα πολλα εκανε αυτο που λες,εννοουσε 24γρ. φορτια,και ταχυτητες στα 1700++ ποδια,κατι που ολά τα τουφεκια κανουν με αυτη τη πατεντα.Και εδω ΛΕΝΕ οτι η 835 υπερτερη και σε ταχυτητα και κατανομη.Ολα τα 12αρια,ακουν σε πατεντες μεταξυ 18.2-18.8,δεν αμφιβαλλω,και επισεις την ποιοτητα των Μπενελλι οπως εγραψε ο Δημητρης,και καμμια καννη+συμβατικο τα μιλαει με το βελτιωμενο φυσσιγκι.Στο τελευταιο μου σταθμο δοκιμων με το 12αρι αναζητω τη καννη που θα παταει ολες της αλλες,κατι που μεταξυ 18.2-18.8 η διαφορες για τα δικα μου γουστα,δεν ειναι αρκετες,θελω καθολικη επικρατηση.Αλλιως τα πουλαω ολα περνω μια Μ2,και παλι γυριζω στα 2 Μπενελλια στη ντουλαπα απο οπου ξεκινησα αυτο το βλητικο ταξιδι το 2009...στο βαθος βλεπω την Ιθακη καπου κοντα τελειωνει αυτο το ταξιδι,ειναι θεμα μερικων μηνων ακομη.

Σαραντο, μια και το κατεχεις πολυ το αντικειμενο και εχεις πολυ περισσοτερες οπλουργικες γνωσεις απο τους περισσοτερους εδω μεσα, εχεις σκεφτει ποτε να φτειαξεις μια καννη μονος σου οπως την θελεις εσυ αρχιζοντας απο ενα καταλληλο σωληνα για καννες?

αν η Ρεμι ποτε φτιαξει αυτογεμη που να λειτουργη αξιοπιστα σε επιπεδο των Μπενελλι,με τα ιδια χαρακτηρηστηκα ομως σε χειρισμο που εχουν που για μενα αλλο τουφεκι δεν εχει απο αυτα που κυκλοφορουν σημερα δεν θα ειχε αντιπαλο για τα δικα μου γουστα.

Σαράντο πάνω σ΄ αυτα που έγραψες, τι λες για τη Remington V3;

Περνοντας απο ολες της γεωμετριες και αυλους,σε σχεση εκ κολοφαρδιας ειχα αυλους 18.45 και 18.5 στα Μπενελλια μου,καννενα οπλο 12αρι ποτε δεν αυξησε απο θεματα βλητικης τα θηραματα μου στο βαλτο.Βλητικα-λειτουργια αποδεχθηκαν κορυφες,η 11/87 αν ειχε την αξιοπιστια των Μπενελλι,λογο χειρισμου για τα δικα μου γουστα ειναι ανωτερη,αν η Ρεμι ποτε φτιαξει αυτογεμη που να λειτουργη αξιοπιστα σε επιπεδο των Μπενελλι,με τα ιδια χαρακτηρηστηκα ομως σε χειρισμο που εχουν που για μενα αλλο τουφεκι δεν εχει απο αυτα που κυκλοφορουν σημερα δεν θα ειχε αντιπαλο για τα δικα μου γουστα.Η 870 αυτη τη στιγμη εφ οσων κατσεις και τη μαθεις να τη δουλευεις γρηγορα,εγω καλα τα καταφερνω μετα απο 5 χρονια,δεν την αλλαζω για καμμια Μπενελλι,απο ολο το βλητικο μου ταξιδι,το μονο οπλο που θα μεινη μεχρι το τελος μου.Η 391 ειναι επισεις αριστο βλητικα,και απο τα δικα μου Μπενελλια σιγουρα καλυτερη σε χειρισμο για μενα,χαιρουμε που συμφωνα με αυτους που την εχουν δουλεψει αρκετα,δειχνει αξιοπιστια,στο βαλτο και στις δοκιμες τη δουλευω,με αριστη συμπεριφορα.Αυτο που δεν μου αρεσει πανω της ειναι το καθαρισμα,και οτι μου φαινεται πιο ευθραυστη ως μπρος τη Μπενελλι που εχω μια ζωη σε ποιοτητα.
TO oti h REM.Δουλευει μεγαλητερη γκαμα φησ. ειναι γεγονος. Ηγεομετρια της καννης που εχει δεν πεζεται εκει που αλαζουν ολλα ειναι στην ιδιογ.;)

Av moy εδηνες 2 κουτια φησ. χοντρα ετημα, και μου ελεγες παρτα και πηγ. στο βαλτο, σηγουρα θα επερνα μαζι μου την REM. BENELLI ΚΑΙ αδοκημαστος ποτε.;)

αν η Ρεμι ποτε φτιαξει αυτογεμη που να λειτουργη αξιοπιστα σε επιπεδο των Μπενελλι,με τα ιδια χαρακτηρηστηκα ομως σε χειρισμο που εχουν που για μενα αλλο τουφεκι δεν εχει απο αυτα που κυκλοφορουν σημερα δεν θα ειχε αντιπαλο για τα δικα μου γουστα.Η 870 αυτη τη στιγμη εφ οσων κατσεις και τη μαθεις να τη δουλευεις γρηγορα,εγω καλα τα καταφερνω μετα απο 5 χρονια,δεν την αλλαζω για καμμια Μπενελλι,απο ολο το βλητικο μου ταξιδι,το μονο οπλο που θα μεινη μεχρι το τελος μου

Δικος μου εισαι εσυ!!! Αυτο μπορουσε καλλιστα να ειναι δικο μου κειμενο πριν περιπου ενα χρονο. Η Ρεμι εχει τωρα οπλο στην αγορα με καννη 1100 και αξιοπιστια μηχανισμου απαιχτη γιαυτο και τρελλαινομαι να την παρω. Οσο για την 870 αν τη μονταρεις πανω στη Μπενελλι εχεις και τα αυγα και τα καλαθια.

κανενα αυτογεμες δεν θα εχει ποτε την μακροβιοτητα και την αξιοπιστια που εχει η μπενελι στα μηχανικα της μερη , οσο και να προσπαθουν καμια ποτε δεν θα βαλει τα ιδια μεταλλα , και ο λογος ?? το κοστος φυσικα , ανεβαινει αστραπιαια το κοστος παραγωγης σε οπλο με μεταλλικα μερη από ατσαλιa πανάκριβα , πως θα πουλησεις κατω από 1000 δολλαρια ???κατι που μεταφράζεται σε κοστος για το εργοστασιο 200 δολλαρια το οπλο , με 200 δολλαρια κοστος και με το μοτο παρτε οπλο με την θρυλικη ταδε κανη τσιμπανε οι περισσοτεροι , οι τουρκοι με 250 ε οπλο λιανικη τιμη πατανε σε ποιοτητα τουφεκιας οποιοδήποτε πανακριβο χειροποιητο οπλο , και οποιος αμφιβαλε το πληρωσε αδρα

Av moy εδηνες 2 κουτια φησ. χοντρα ετημα, και μου ελεγες παρτα και πηγ. στο βαλτο, σηγουρα θα επερνα μαζι μου την REM. BENELLI ΚΑΙ αδοκημαστος ποτε.;)
Σωστος φιλε αλλα πρεπει πρωτα να κοιταξεις καιρο βροχη και να αναψεις κανα καντιλι το προηγουμενο βραδι,το πρωι να παρεις την εργαλειοθηκη σου μαζι,μαζι με τσιμουχακια,αεροπλανακια,βιδουλες,χωρια μου μετα τα χερια σου θα ειναι σαν του μηχανουργου........αν φυσικα θες να αλλαξεις φυσιγγι ξυπνας μεχρι και τα κουνουπια οπως λεει μια ψυχη.ομολογησε δημοσια ποσες φορες περνεις μαζι σου το υπεροπλο παραλαγης με τα περιεργο τσοκ γαμαου ταου 11-87

Καμμια καννη Παυλο δεν φτανει το βελτιωμενο φυσσιγκι,οποτε και δεν αξιζει,αυτοι που φτιαχνουν καννες ειναι αυτοι που δεν μπορουν για καποιο λογο να παιξουν με τα σετ-απ , με της καννες παιζω για να δω που υπαρχη η αληθεια και το ψεμα,η σχεση καννη-συμβατικο φυσσιγκι,και καννενα αλλο λογο. Για παρτη μου παντα βελτιωνο καννες και τσοκ ετοιμα,... που ειναι αρρωστα,δεν εχω ουτε το χωρο ουτε και το χρονο να στησω μηχανουργειο.
Αν ομως εχουμε μια βελτιωμενη καννη και ενα βελτιωμενο φυσιγγι για αυτη τη καννη.......με ταχυτητες 500 +++ μετρον τη θα εχουμε σαν συνολο

Το ξερω Γρηγορη,αλλα σε ολα αυτα τα βλητικα παιχνιδια,ΛΕΝΕ οτι της καλυτερες κατανομες της εχει η 835,και πολυ μεγαλες ταχυτητες,για βαρια φορτια ειναι μονο του.Αυτο που λες ειναι σωστο,εγραφε ενας στην Αμερικη....Ευχαρηστουμε το ΜΙΛΛΕΡ για τα ωραια τσοκ του περνω 90%+ στις 40 γιαρδες,με τα ατσαλια μου κλπ,απο τα πολλα εκανε αυτο που λες,εννοουσε 24γρ. φορτια,και ταχυτητες στα 1700++ ποδια,κατι που ολά τα τουφεκια κανουν με αυτη τη πατεντα.Και εδω ΛΕΝΕ οτι η 835 υπερτερη και σε ταχυτητα και κατανομη.Ολα τα 12αρια,ακουν σε πατεντες μεταξυ 18.2-18.8,δεν αμφιβαλλω,και επισεις την ποιοτητα των Μπενελλι οπως εγραψε ο Δημητρης,και καμμια καννη+συμβατικο τα μιλαει με το βελτιωμενο φυσσιγκι.Στο τελευταιο μου σταθμο δοκιμων με το 12αρι αναζητω τη καννη που θα παταει ολες της αλλες,κατι που μεταξυ 18.2-18.8 η διαφορες για τα δικα μου γουστα,δεν ειναι αρκετες,θελω καθολικη επικρατηση.Αλλιως τα πουλαω ολα περνω μια Μ2,και παλι γυριζω στα 2 Μπενελλια στη ντουλαπα απο οπου ξεκινησα αυτο το βλητικο ταξιδι το 2009...στο βαθος βλεπω την Ιθακη καπου κοντα τελειωνει αυτο το ταξιδι,ειναι θεμα μερικων μηνων ακομη.
Εμεις προσπαθουμε με το 3αρι τσοκ σε αυτα τα μετρα να παρουμε αυτη τη συγκετροση......σχεδον το εχουμε καταφερη με φυσιγγια κοντα στα 460/470 μολυβδινα παντα

Σωστος φιλε αλλα πρεπει πρωτα να κοιταξεις καιρο βροχη και να αναψεις κανα καντιλι το προηγουμενο βραδι,το πρωι να παρεις την εργαλειοθηκη σου μαζι,μαζι με τσιμουχακια,αεροπλανακια,βιδουλες,χωρια μου μετα τα χερια σου θα ειναι σαν του μηχανουργου........αν φυσικα θες να αλλαξεις φυσιγγι ξυπνας μεχρι και τα κουνουπια οπως λεει μια ψυχη.ομολογησε δημοσια ποσες φορες περνεις μαζι σου το υπεροπλο παραλαγης με τα περιεργο τσοκ γαμαου ταου 11-87
Ε... Η ΑΛ ειναι οτη πρεπει να εχει λιγο ηλιο.

Καλο απόγευμα! Προσωπικα δεν θα πείραζα ποτε εργοστασιακή κανη,περα απο porting και αυτο σε κανες πανω απο 70 ποντους..οι λόγοι:
1:ποιος μου εγγυαται την ασφάλεια του όπλου μετα απο μια μετατροπή εσωτερικά της κανης..
2:χάνει αξία το οπλο
3:για να γινει κωνος-άνοιγμα άυλου το οπλο θελει αποχρωμιωση με αποτελεσμα μπέρδεμα με το καθάρισμα και κίνδυνος οξείδωσης αν δεν το καθαρίζεις συνεχεια.
4:αμφιλεγόμενο αποτελεσμα η και πολυ μικρή ίσως βελτίωση που δεν θα εχει αξία για τον κυνηγο..
5:κίνδυνος να έχουμε χειρότερα αποτελεσματα απο πριν αν ο οπλουργος δεν κανει σωστη δουλεια..
Τι θα εκανα σε ενα ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ οπλο..
Θα έπαιζα με το κοντακι να έρθει ακριβώς στα μετρα μου και θα έβρισκα τσοκ που ταιριάζουν καλυτερα στο οπλο μου..
Ολα τα παραπανω αποτελούν την προσωπική μου αποψη.μπορει να ειναι λαθος μπορει να ειναι σωστά..

Last edited:
Καλο απόγευμα! Προσωπικα δεν θα πείραζα ποτε εργοστασιακή κανη,περα απο porting και αυτο σε κανες πανω απο 70 ποντους..οι λόγοι:
1:ποιος μου εγγυατε την ασφάλεια του όπλου μετα απο μια μετατροπή εσωτερικά της κανης..
2:χάνει αξία το οπλο
3:για να γινει κωνος-άνοιγμα άυλου το οπλο θελει αποχρωμιωση με αποτελεσμα μπέρδεμα με το καθάρισμα και κίνδυνος οξείδωσης αν δεν το καθαρίζεις συνεχεια.
4:αμφιλεγόμενο αποτελεσμα η και πολυ μικρή ίσως βελτίωση που δεν θα εχει αξία για τον κυνηγο..
5:κίνδυνος να έχουμε χειρότερα αποτελεσματα απο πριν αν ο οπλουργος δεν κανει σωστη δουλεια..
Τι θα εκανα σε ενα ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ οπλο..
Θα έπαιζα με το κοντακι να έρθει ακριβώς στα μετρα μου και θα έβρισκα τσοκ που ταιριάζουν καλυτερα στο οπλο μου..
Ολα τα παραπανω αποτελούν την προσωπική μου αποψη.μπορει να ειναι λαθος μπορει να ειναι σωστά..
Γιάννη, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε ΌΛΑ. Είμαι ακριβώς τής ίδιας άποψης.

κανενα αυτογεμες δεν θα εχει ποτε την μακροβιοτητα και την αξιοπιστια που εχει η μπενελι στα μηχανικα της μερη , οσο και να προσπαθουν καμια ποτε δεν θα βαλει τα ιδια μεταλλα , και ο λογος ?? το κοστος φυσικα , ανεβαινει αστραπιαια το κοστος παραγωγης σε οπλο με μεταλλικα μερη από ατσαλιa πανάκριβα , πως θα πουλησεις κατω από 1000 δολλαρια ???κατι που μεταφράζεται σε κοστος για το εργοστασιο 200 δολλαρια το οπλο , με 200 δολλαρια κοστος και με το μοτο παρτε οπλο με την θρυλικη ταδε κανη τσιμπανε οι περισσοτεροι , οι τουρκοι με 250 ε οπλο λιανικη τιμη πατανε σε ποιοτητα τουφεκιας οποιοδήποτε πανακριβο χειροποιητο οπλο , και οποιος αμφιβαλε το πληρωσε αδρα
.well done.

''
Τώρα όσο αφορά το ζύγισμα, πιστεύω ότι είναι πολύ υποκειμενικό το θέμα, τι δηλ. βολεύει τον καθένα προσωπικά , πως θέλει να νοιώθει ο καθένας το όπλο κατά την επώμιση και την παρακολουθηση του στόχου ...
', γιατί όπως σωστά έγραψαν παραπάνω, αυτό αλλάζει από το σημείο που βολεύει τον καθένα να κρατά την πάπια,
......Εγώ βέβαια ξέροντας τα ''κουσούρια'' μου, το παράγγειλα ισόβαρο με τις κοντές και ελαφρώς εμπροσθοβαρές με τις μακρύτερες...

...
Συμφωνώ με την τοποθέτηση σου στο θέμα Σπύρο..
Βάζοντας το θέμα ήλθα να πώ πως μπορούμε να φέρουμε το όπλο που αγοράσαμε στα γούστα μας και να ταιριάζει στις συνήθειες του κάθε ένα απο μας. κυρίως αν στο θέμα του ζυγίσματος μπορεί να γίνει παρέμβαση και δοκιμή χωρίς ουσιαστικά να χαλάσεις κάτι στο όπλο σου .
Παράδειγμα, στην δικιά σου περίπτωση που είχες την επιλογή του κέντρου βάρους του όπλου σου , με μία απλή πατέντα να μπορούσες να ζυγίσεις στο ίδιο σημείο που σε βολεύει και της μακρύτερης κάννες σου ! ;)

Παράδειγμα, στην δικιά σου περίπτωση που είχες την επιλογή του κέντρου βάρους του όπλου σου , με μία απλή πατέντα να μπορούσες να ζυγίσεις στο ίδιο σημείο που σε βολεύει και της μακρύτερης κάννες σου ! ;)
Σίγουρα Χρήστο ζυγίζονται και οι μακριές...
Απλα δεν αλλάζει και τόσο δραματικά το ζύγισμα (η διαφορά στο βάρος των καννών είναι 76γρ) ώστε να χρειάζεται αλλαγή...
απλά με τις 70άρες έχει το όπλο μια ''ιδέα'' ροπής προς τα μπροστά, που και για να πω και την αλήθεια με βολεύει στα καρτερίσια κυνήγια...
Ενας τρόπος που είχα σκεφτεί οτι μπορούν να ζυγιστούν οι μακριές και να έρθει το βάρος του όπλου ανάμεσα στα χέρια, είναι να τρυπήσω ένα κομμάτι μολύβι, ανάλογου βάρους και σχήματος, και να το εφαρμόσω στον πείρο που υπάρχει κάτω από τα κλειδιά της κάννης για να συγκρατεί το σύστημα των αυτομάτων εξολκέων ( το δικό μου δεν έχει), αλλα όπως είπα και παραπάνω μια χαρά είναι κ'ετσι...

Λοιπόν το αποφάσισα, με την πρώτη οικονομική ανάσα που θα πάρω, θα πάω να κάνω forcing cones lengthening, και trigger pull weight calibration στο αχρωμίωτο Select.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κρατήσω ένα τεράστιο αρχείο με φωτογραφίες πριν τις επεμβάσεις, σε όλα τα νούμερα των σκαγιών και σε όλες τις αποστάσεις :cool:
Γιώργο αν το αποφασίσεις τελικά το project, ενδιαφέρων θα ήταν μια και μιλάμε για δίκαννο, δηλ. για 2 ακριβώς ίδιες κάννες τόσο στο υλικό όσο και στη γεωμετρία τους, να έκανε ξεχωριστά μια επέμβαση για κάθε κάννη δηλ.
στην μία μόνο κώνους και στην άλλη μόνο porting, κάνεις τις δοκιμές σου, βλέπει τι παίρνεις από την κάθε βελτίωση ξεχωριστά και μετά ολοκληρώνεις το project και βλέπεις τη παίρνεις και από τις 2 επεμβάσεις μαζί...
Βέβαια πρέπει να έχεις χρόνο και όρεξη για δοκιμές και οπλουργός η ο ταλαντούχος ''ερασιτέχνης'' που θα κάνεις τις επεμβάσεις, όρεξη για ''παιχνίδι''...

Back