Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

βαρια σκανδαλη το κατω η πολύ χαμηλο υψος στο χτενι , το αριστερα μονο στην κατω κανη ακομα να καταλάβεις το γιατι ??????????

Στέλιο, γνώμη μου είναι ότι αφού σου έχουν μπει τέτοιες ιδέες, θα έπρεπε να δοκιμάσεις με στήριξη. Επίσης το τσοκ που θα δοκιμάσεις πρέπει να είναι το full αν πρόκειται για σκάγια. Δεν ξέρω αν έχει την δυνατότητα αυτή το σκοπευτήριο σας, αλλά προσωπικά θα αγοράζα ένα κουτί σκοπευτικα μονόβολα

δεν υπαρχει πρόβλημα σύγκλισης φιλε αν αννοεις αυτό , παιζει να το εχει βαλει στο μυαλο του πριν ακομα να ριξει και ηθελημένα στην κατω κανη ασυνείδητα να ριχνει λιγο αριστερα ,λαθος του μεγαλο που δεν ριχνει με φουλ βεβαια , σκητ τσοκ σε δοκιμες ευθυβολίας ?????????? αλλα το αριστερα σε δεξιοχειρα είναι απολυτα φυσιολογικο , μονο στην κατω κανη όμως θα ρωτησει ο Στελιος , και η απαντηση λοιπον βρίσκεται σε ένα κειμενο που ειχε ανεβασει στην κοντακιαση ο Μανθος με τιτλο λοξη επωμιση
Παιδιά, το ξέρω ότι δεν είναι απόλυτα σωστή η δοκιμή, αλλά επειδή ... "μου είχαν μπει ιδέες", ήταν μια πρόχειρη βιαστική προσπάθεια να δω τι γίνεται, γιατί ήθελα να ρίξω και καμιά πούλα...
Το τσοκ δεν είναι σκήτ, είναι ΙΜ (εκτός από την τελευταία βολή - προτελευταία φωτο). Τώρα γιατί όχι φούλ; Για ευκολία και συντομία, γιατί είχα πάνω τα extended της Briley και τέτοια έχω μόνο SK, LM & IM. Τα οποία βέβαια, δεν αντιστοιχούν ακριβώς στην ονομασία τους, όπως έχω ξαναπεί είναι τα Invector (INVx2) και προφανώς η Briley τα κατασκευάζει με βάση αυλό 18,4. Οι διάμετροι τους είναι περίπου 18,3 (.720") 18 (.710") και 17,8 (.700") που στο όπλο μου αντιστοιχούν σε συσφίξεις 2/10, 5/10 και 7/10 - με δεδομένο (πιστεύω) ότι οι αυλοί είναι 18,5 ή πολύ κοντά σ'αυτό (... γι' αυτό, επ' ευκαιρία του είπαμε 5 φορές να τους μετρήσει, και τελικά δεν τους μέτρησε! Όταν το σκέφτομαι, από τη μια τσατίζομαι κι από την άλλη με πιάνουνε τα γέλια ...). Παρεμπιπτόντως το μαμά φουλ (εσωτερικό) είναι σχεδόν 17,8 (.695") οπότε νομίζω ότι δεν θα είχε ιδιαίτερη διαφορά από το παραπάνω ΙΜ με τα ψιλά σκάγια...
Πρώτος εγώ αναγνωρίζω ότι παίζει το να τραβούσα ασυναίσθητα προς τα κάτω, αφού πράγματι μου είχε μπει στο μυαλό η αμφιβολία, γι' αυτό και είπα πως έπρεπε να είχα ρίξει με κάποια στήριξη του όπλου. Μακάρι να είναι έτσι, θα το ξαναδοκιμάσω σίγουρα, το εύχομαι να μην υπάρχει θέμα σύγκλισης και το "θέμα" να είναι μόνο στο μυαλό μου!!!
Δεν νομίζω πάντως να είναι θέμα σκληρότερης σκανδάλης, μάλιστα τώρα τις δοκίμασα 3-4 φορές με φυσίγγια αδρανείας και έχω την αίσθηση ότι συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή ότι είναι λίγο σκληρότερη όταν ρίχνει την πάνω κάννη και όχι την κάτω, αν και δεν έχω τρόπο να τις μετρήσω.
Ούτε χαμηλό χτένι παίζει, αφού ήδη βλέπω αρκετά ρίγα, πόσο παραπάνω να ανέβει, μετά θα μοιάζει με τραποτούφεκο !!! Και θα χαλούσε και η τουφεκιά της πάνω κάννης που τώρα είναι Ο.Κ.
Όσο για λοξή επώμιση, ούτε αυτό νομίζω ότι έπαιξε αφού έριξα σημαδευτά και φρόντιζα συνηδειτά να κρατώ το όπλο ίσια. Αν ήταν αυθόρμητες βολές, με γρήγορη επώμιση και τράβηγμα τότε ναι, θα μπορούσε ...

20160829_175512.jpg

20160829_175522.jpg

1. Κάτω κάννη - ΙΜ - 20 μ. (το σημείο σκόπευσης είναι η "σκιά" ακριβώς κάτω από το αποτύπωμα του συγκεντρωτήρα).
2. Πάνω κάννη - LM - 20 μ.
Φυσίγγια LAMBRO SKEET
-----------------------------------------------------------------------------------------------

20160829_180000.jpg

20160829_180008.jpg

30 μέτρα
1. Κάτω κάννη - ΙΜ
2. Πάνω κάννη - LM
Φυσίγγια NSI DUE SPORTING
- Σε αυτές τις δυο δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι έριξα σωστά, λόγω και του άγχους, και της μεγαλύτερης απόστασης ... :(
----------------------------------------------------------------------------------------
20160829_181010.jpg

20160829_181020.jpg

20 μέτρα
1. Κάτω κάννη - SK (παρά το ανοιχτό τσοκ φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι πάλι κάτω αριστερά)
2. Πάνω κάννη - LM
Φυσίγγια RC 2 SPORTING
---------------------------------------------------------------------------
Υ.Γ. Εννοείται βεβαίως ότι δεν είμαι απόλυτος , δεκτές και συζητήσιμες όλες οι παρατηρήσεις και απόψεις και φυσικά τις λαμβάνω υπόψιν, για τις επόμενες δοκιμές ... ;)

το οπλο στην επωμιση στριβει προς τα δεξια , επωμισε σε καθρεφτη απέναντι και τσεκαρε τις κανες σου αν είναι καθετα ισιες , και δοκιμασε να αλλαξεις και λιγο το πιτς , δεν ξερω τον σωματοτυπο σου αλλα βαλε δυο ροδέλες 1,5 χιλ παχους στο κατω μερος του πελματος και δοκιμασε στον πινακα

Η κατω καννη για λαγο.sarcastic. ,ρε Στελιο μια χαρα ειναι το οπλο τραβα κανα δυο μονο με την καννη και σταθερο το οπλο και θα δεις οτι ειναι κομπλε;)

Στέλιο, μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να σου φύγει η ιδέα. Μονοβολα στα 30 μέτρα με χαρτόνι στερεωμενο στο επίπεδο των ματιών σου. Πάντα με προτεραιοτητα στους κανόνες ασφαλείας, με ανάχωμα από πίσω για να "σβήνουν " τα μολύβια. Όχι μία δοκιμή αλλά πολλές. Βρες πατέντα που να σταθεροποιει το όπλο, μια μέρα με άπνοια. Οι ιδέες που καρφώνονται στο μυαλό θέλουν δραστικές μεθόδους για να φύγουν ώστε να μην βρουν έδαφος και υποβαθμισουν πράγματα και καταστάσεις. Εγώ πραγματικά αυτό θα έκανα.
Για φαντάσου την περίπτωση να πέφτει το ένα μολύβι δίπλα στο άλλο, τι ωραία που θα νοιώσεις; Καθιστός, με το όπλο ακουμπησμενο στην πλάτη μιας καρέκλας, με το μάτι κλειστό και με την ίδια εικόνα της ριγας, πάντα σε κάθε τουφεκια.

Συμφωνω σ'αυτο που λεει ο Γιωργος.
Μονοβολα,IC μια φορα στη μια 3-5 βολες,αλλαγη στην καννη,παλι με το ΙΔΙΟ τσοκ και ιδιο αριθμο βολων.
Διαφορετικα και κατ'αναγκη με σκαγια ,μονο που πρεπει να γινει σε μικροτερη αποσταση για να τυπωνονται ευκρινως τα κεντρα.Παντα με το ιδιο τσοκ και στις δυο καννες!
Αν στησεις σε τραπεζι δυο τσουβαλακια αμμο και φωλιαζεις το τουφεκι αναμεσα,ακομη καλυτερα!!

Καλησπέρα. Δεν ήταν ιδέα μου τελικά ... Το επιβεβαίωσα και σήμερα, ρίχνοντας με το πιο σφιχτό τσοκ που διαθέτω, το "Xtra-full turkey" της Mossberg, με διάμετρο στομίου .690" (17,52) - το Full του SKB είναι .695 (17,65). Στα 20 μέτρα με το όπλο στηριγμένο στη ρεζέρβα του Jimny, η κάτω κάννη ρίχνει περίπου 10 εκατοστά χαμηλότερα από το σημείο σκόπευσης !!! Η πάνω κάννη ρίχνει καλά (κέντρο). Παραθέτω μερικές τουφεκιές, από την κάτω κάννη με φυσίγγια RC2 Sporting - η τελευταία είναι με NSI DUE Sporting:
20160907_173649_1.jpg

20160907_174240_1.jpg

20160907_174252_1.jpg

20160907_175746_1.jpg

Και δυο τουφεκιές με την πάνω κάννη, με RC2 Sporting και NSI DUE Sporting:
20160907_174722_1.jpg

20160907_175122_1.jpg

Έτσι έχουν τα πράγματα, δεν ήταν "ιδέα μου" και δεν χωράει αμφισβήτηση ... και προσωπικά δεν είχα καμιά αμφιβολία, μετά και τις πρώτες (πρόχειρες) δοκιμές. Τις επανέλαβα λοιπόν σήμερα, με στηριγμένο το όπλο, μόνο για να βεβαιωθώ για το μέγεθος της απόκλισης. Για το ότι θα υπήρχε απόκλιση ήμουν σίγουρος από την πρώτη στιγμή που το παρέλαβα και το είδα... Και ξέρω πλέον ακριβώς και το λόγο που συμβαίνει αυτό:
Στραβή κάννη!!! Ναι, στράβωσε η κάτω κάννη !!! Η γέφυρα που έβαλε για να συνδέσει τις κάννες μπροστά, απομάκρυνε τα στόμια μεταξύ τους κατά 1,3 mm, ενώ πριν ήταν "κολλημένα" και προκάλεσε μια ελαφρά κάμψη (λύγισμα - στράβωμα) της κάτω κάννης προς τα κάτω. Στην αρχή που είδα αυτό το κενό ανάμεσα στα στόμια, ήλπιζα ότι η απόκλιση θα ήταν συνολική καθ' όλο το μήκος των καννών, και δεν θα είχε επηρεάσει την ευθύτητά τους, οπότε το 1,3 χιλιοστό στα στόμια, θα έδινε απόκλιση 3-4 πόντους στα 30 μέτρα δηλαδή αμελητέα. Δυστυχώς όμως η κάμψη της κάτω κάννης έγινε μετά τη μέση της, στα τελευταία 25-30 εκατοστά του μήκους της ... γι' αυτό η απόκλιση είναι τριπλάσια από όση περίμενα!
Ότι έχει στραβώσει η κάννη είναι γεγονός πέραν πάσης αμφιβολίας, το έχω τσεκάρει και είμαι απόλυτα βέβαιος ... κάτι ξέρω κι εγώ, δεν είμαι και χθεσινός, που λέει και η γνωστή διαφήμιση ... το είδε προχθές και ο Βίκτωρας και μπορεί να το επιβεβαιώσει ... Εξωτερικά μάλλον δεν φαίνεται ... Αν δεν το ξέρεις κι αν δεν είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός δεν το καταλαβαίνεις, αν κοιτάξεις όμως προσεκτικά μέσα στην κάννη με φωτεινό φόντο απέναντι και αν "κόβει" λίγο το μάτι σου, το βλέπεις αμέσως !!!
Να πως ήταν πριν τα στόμια και πως περίμενα να είναι και μετά την "επέμβαση" (έκανα ένα πρόχειρο σκίτσο γιατί δεν έχω ευδιάκριτη φωτογραφία) και πως είναι τώρα:
20160830_234235_1.jpg

και μια φωτό με το τέστ του παράθυρου, με το οποίο ελέγχεται η ευθύτητα μιας κάννης. Το όπλο είναι πλαγιαστό, η αριστερή πλευρά της φωτό αντιστοιχεί με το κάτω μέρος της κάννης. Οι γραμμές που έχω σημειώσει με τα βελάκια, το όριο μεταξύ φωτεινής και σκοτεινής πλευράς, πρέπει να είναι ευθείες όταν η κάννη είναι ίσια, εδώ όμως φαίνεται καθαρά ότι είναι καμπύλες !!!
20160830_224305_2.jpg

Το ερώτημα είναι τι θα κάνω τώρα; Δεν έχω αποφασίσει, αλλά μάλλον τίποτα !!! Δεν έχω καμιά διάθεση για την ώρα να ξαναμπώ στη διαδικασία να το στέλνω σε οπλουργό ... ξεκόλλημα - ξανά κόλλημα - ξανά βαφή καννών κλπ. και ποιος μου εξασφαλίζει ότι θα το φτιάξει έτσι που το θέλω !!! Στον ίδιο αποκλείεται ... Ούτε του το είπα, ούτε του το λέω ...
Μάλλον θα το χρησιμοποιώ έτσι όπως είναι, ελπίζοντας ότι το άνοιγμα της τουφεκιάς θα καλύπτει την απόκλιση ... Η κάτω κάννη είναι, ανοιχτό τσοκ θα φοράει ... δε γ@μ..ται ... έτσι που πήγε η δουλειά ...

Κάτσε ρε συ Στέλιο, γιατί; Πάρε τον να του κάνεις μια κουβέντα. Να του τα πεις όλα αυτά, να του ζητήσεις και ένα μειλ να του στείλεις τις φώτο και βλέπεις πως θα πάει το πράγμα. Μπορεί να αναλάβει τα πάντα και να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα.

Κριμα!!!!!Πραγματικα πολυ κριμα για την ζημια που σου εκανε Στελιο!!!!!!Συμφωνω ομως καθετα με τον Γιωργο.Θα ενημερωσεις πρωτα τον υπευθυνο για το αποτελεσμα της δουλειας του και αναλογως την συμπεριφορα θα πραξεις και αναλογα.

Ξέρω ότι είναι εκνευριστικό Στέλιο αλλά θα συμφωνήσω με τα παιδιά το καλύτερο είναι να του μιλήσεις και σαν σωστός επαγγελματίας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, όπως τον εμπιστευθηκες εσύ και του έδωσες τα χρήματα σου έτσι πρέπει και αυτός να το εκτιμήσει και να πράξει ανάλογα.

Καλημέρα Στέλιο, και εμένα η γνώμη μου είναι να το γυρίσεις πίσω, μόνο η σκέψη ότι τραβάει χαμηλά η κάτω κάννη χαλάει η ψυχολογία σου, μην το αφήσεις έτσι. Εγώ θα το έστελνα και δύο και τρεις φορές αν χρειαζόταν.....

Kαλημερα.

Οντως αυτο που λεει ο Στελιος φαινεται και με γυμνο ματι. Αν δεις τις κανεις απο μπροστα, παρατηρεις μια καμπυλοτητα στην κατω κανη, καπου στο μεσον. Γνωμη μου, ειναι να τον παρεις ενα τηλεφωνο να μιλησετε, αλλωστε εφοσον εχεις πληρωσει για τη δουλεια που εκανε, φυσικα και εχεις καθε δικαιωμα παραπονου. Αν το εμπιστευεσαι να το ξαναστειλεις να στο φτιαξει οπως ηταν, δε ξερω, αλλα μην το αφησεις ετσι, οχι τουλαχιστον πριν μιλησεις μαζι του και του εξηγησεις τι εχει γινει.

Back