βαρια σκανδαλη το κατω η πολύ χαμηλο υψος στο χτενι , το αριστερα μονο στην κατω κανη ακομα να καταλάβεις το γιατι ??????????
Στέλιο, γνώμη μου είναι ότι αφού σου έχουν μπει τέτοιες ιδέες, θα έπρεπε να δοκιμάσεις με στήριξη. Επίσης το τσοκ που θα δοκιμάσεις πρέπει να είναι το full αν πρόκειται για σκάγια. Δεν ξέρω αν έχει την δυνατότητα αυτή το σκοπευτήριο σας, αλλά προσωπικά θα αγοράζα ένα κουτί σκοπευτικα μονόβολα
δεν υπαρχει πρόβλημα σύγκλισης φιλε αν αννοεις αυτό , παιζει να το εχει βαλει στο μυαλο του πριν ακομα να ριξει και ηθελημένα στην κατω κανη ασυνείδητα να ριχνει λιγο αριστερα ,λαθος του μεγαλο που δεν ριχνει με φουλ βεβαια , σκητ τσοκ σε δοκιμες ευθυβολίας ?????????? αλλα το αριστερα σε δεξιοχειρα είναι απολυτα φυσιολογικο , μονο στην κατω κανη όμως θα ρωτησει ο Στελιος , και η απαντηση λοιπον βρίσκεται σε ένα κειμενο που ειχε ανεβασει στην κοντακιαση ο Μανθος με τιτλο λοξη επωμιση
Παιδιά, το ξέρω ότι δεν είναι απόλυτα σωστή η δοκιμή, αλλά επειδή ... "μου είχαν μπει ιδέες", ήταν μια πρόχειρη βιαστική προσπάθεια να δω τι γίνεται, γιατί ήθελα να ρίξω και καμιά πούλα...
Το τσοκ δεν είναι σκήτ, είναι ΙΜ (εκτός από την τελευταία βολή - προτελευταία φωτο). Τώρα γιατί όχι φούλ; Για ευκολία και συντομία, γιατί είχα πάνω τα extended της Briley και τέτοια έχω μόνο SK, LM & IM. Τα οποία βέβαια, δεν αντιστοιχούν ακριβώς στην ονομασία τους, όπως έχω ξαναπεί είναι τα Invector (INVx2) και προφανώς η Briley τα κατασκευάζει με βάση αυλό 18,4. Οι διάμετροι τους είναι περίπου 18,3 (.720") 18 (.710") και 17,8 (.700") που στο όπλο μου αντιστοιχούν σε συσφίξεις 2/10, 5/10 και 7/10 - με δεδομένο (πιστεύω) ότι οι αυλοί είναι 18,5 ή πολύ κοντά σ'αυτό (... γι' αυτό, επ' ευκαιρία του είπαμε 5 φορές να τους μετρήσει, και τελικά δεν τους μέτρησε! Όταν το σκέφτομαι, από τη μια τσατίζομαι κι από την άλλη με πιάνουνε τα γέλια ...). Παρεμπιπτόντως το μαμά φουλ (εσωτερικό) είναι σχεδόν 17,8 (.695") οπότε νομίζω ότι δεν θα είχε ιδιαίτερη διαφορά από το παραπάνω ΙΜ με τα ψιλά σκάγια...
Πρώτος εγώ αναγνωρίζω ότι παίζει το να τραβούσα ασυναίσθητα προς τα κάτω, αφού πράγματι μου είχε μπει στο μυαλό η αμφιβολία, γι' αυτό και είπα πως έπρεπε να είχα ρίξει με κάποια στήριξη του όπλου. Μακάρι να είναι έτσι, θα το ξαναδοκιμάσω σίγουρα, το εύχομαι να μην υπάρχει θέμα σύγκλισης και το "θέμα" να είναι μόνο στο μυαλό μου!!!
Δεν νομίζω πάντως να είναι θέμα σκληρότερης σκανδάλης, μάλιστα τώρα τις δοκίμασα 3-4 φορές με φυσίγγια αδρανείας και έχω την αίσθηση ότι συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή ότι είναι λίγο σκληρότερη όταν ρίχνει την πάνω κάννη και όχι την κάτω, αν και δεν έχω τρόπο να τις μετρήσω.
Ούτε χαμηλό χτένι παίζει, αφού ήδη βλέπω αρκετά ρίγα, πόσο παραπάνω να ανέβει, μετά θα μοιάζει με τραποτούφεκο !!! Και θα χαλούσε και η τουφεκιά της πάνω κάννης που τώρα είναι Ο.Κ.
Όσο για λοξή επώμιση, ούτε αυτό νομίζω ότι έπαιξε αφού έριξα σημαδευτά και φρόντιζα συνηδειτά να κρατώ το όπλο ίσια. Αν ήταν αυθόρμητες βολές, με γρήγορη επώμιση και τράβηγμα τότε ναι, θα μπορούσε ...
1. Κάτω κάννη - ΙΜ - 20 μ. (το σημείο σκόπευσης είναι η "σκιά" ακριβώς κάτω από το αποτύπωμα του συγκεντρωτήρα).
2. Πάνω κάννη - LM - 20 μ.
Φυσίγγια LAMBRO SKEET
-----------------------------------------------------------------------------------------------
30 μέτρα
1. Κάτω κάννη - ΙΜ
2. Πάνω κάννη - LM
Φυσίγγια NSI DUE SPORTING
- Σε αυτές τις δυο δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι έριξα σωστά, λόγω και του άγχους, και της μεγαλύτερης απόστασης ...
----------------------------------------------------------------------------------------
20 μέτρα
1. Κάτω κάννη - SK (παρά το ανοιχτό τσοκ φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι πάλι κάτω αριστερά)
2. Πάνω κάννη - LM
Φυσίγγια RC 2 SPORTING
---------------------------------------------------------------------------
Υ.Γ. Εννοείται βεβαίως ότι δεν είμαι απόλυτος , δεκτές και συζητήσιμες όλες οι παρατηρήσεις και απόψεις και φυσικά τις λαμβάνω υπόψιν, για τις επόμενες δοκιμές ...