Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Αντε καλοριζικο...
Δευτερα θα δοκιμαστει ή το ΣΚ?
Τη Δευτέρα, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος ... Το σ/κ θα είμαι στο χωριό ...

..Στέλιο να το παίρνεις και στο κυνηγι ειδικά τωρα που θα εχει καταπληκτικό ζύγισμα ( και πριν μια χαρα ηταν αλλα τωρα θα ειναι super),ρίχνεις τόσες τουφεκιές σκοπευτηριο με αυτο και ρίχνεις καλα θα κανεις παπάδες στο κυνηγι..
Φυσικά Γιάννη και θα το παίρνω στο κυνήγι. Ο μόνος λόγος που δεν το έπαιρνα συχνά μέχρι τώρα ήταν οι ρίγες, επειδή ήταν και αεριζόμενες (τρύπιες) είχα το φόβο μην μπει νερό και άλλες βρωμιές και δημιουργήσει σκουριές ανάμεσα στις κάννες που δεν μπορούσε να καθαριστεί. Τώρα που απαλλάχτηκα από αυτές, εννοείται πως θα το ξεσκίσω στο κυνήγι - μόνο πουλιά να υπάρχουν ... και υγεία. ;) :)

. Αλλά αυτό το κενό δεν θάπρεπε να το γεμίσει κάπως, με λίγο καλάϊ ;;;;; .xm.

αλλά όταν τα πρωτοείδα ξενέρωσα, επειδή δεν τα είχα φανταστεί και δεν τα περίμενα, από ένα πολυδιαφημισμένο μάστορα -"φίρμα" ... και για τα λεφτά που έδωσα
... ;)
τι να πω Στέλιο .. μακάρι να μην περνούσες αυτό το ψυχολογικό .. εύχομαι να σε κερδίσει η χρήση του και να το ευχαριστηθείς .
Σε γενικές γραμμές όταν πληρώνουμε κατι στην τιμή που μασ λένε θα πρέπει να περνούμε στην χειρότερη το αποτέλεσμα που έχουμε συζητήσει ή και καλύτερο απο ότι έχουμε φανταστεί .. αυτο και μόνο αυτό είναι εξυπηρέτηση στον πελάτη .

*δυο πράγματα θα έκανα εγώ .. ενα θα έβλεπα πωσ μπορώ να σταθεροποιήσω την βαφή και δεύτερο θα κολλούσα το κενο στην γέφυρα καθώς ειναι επικίνδυνο για σκουριά .. (πρώτα δες την σύγκλιση)
για τα κτοκ δοκίμασε με την glanol . πιστεύω θα καθαρίσει αφου ειναι και ανοξείδωτα

Ευχαριστώ παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι όταν άνοιξα τη βαλίτσα και είδα τις κάννες έπαθα πανικό!!! Χάλια, αλλού μαύρες αλλού γκρι, τις έπιασα με μια χαρτοπετσέτα και τις σκούπισα λίγο και γέμιζε μαυρίλα ... Μετά είδα και κάποιες άλλες ψιλολεπτομέρειες και ξενέρωσα τελείως!!! Σκέφτηκα ότι την πάτησα άσχημα, πάει γ@μήθηκε λέω ... :(
Τέλος πάντων, τις σκούπισα καλά-καλά και μετά τις πέρασα με ένα πανάκι με μπόλικο λάδι και φάνηκε ότι η βαφή είναι εντάξει. Μετά από κάμποση ώρα τις ξανασκούπισα, πάλι μαυρίλα, τις ξαναλάδωσα, τελικά η βαφή φαίνεται να έχει πετύχει, και σήμερα που το ξανακοίταξα φαίνεται πολύ ωραία και ομοιόμορφη, άδικα πανικοβλήθηκα ... :) Θυμήθηκα ότι και καινούργιο όταν το πήρα, οι κάννες έβγαζαν μαυρίλα (και κοκκινίλα) εξωτερικά για αρκετό καιρό.
Όσο για τις άλλες "ψιλολεπτομέρειες", μια είναι αυτή που αναφέρει ο Χρήστος:

Πράγματι είναι κενό, δεν είναι σκιά. Πρώτα οι κάννες ήταν ενωμένες (κολλημένες) σε αυτό το σημείο, μάλιστα στα σημεία επαφής είχαν λιμαριστεί φλατ, προφανώς για να έρθουν τα στόμια πιο κοντά για λόγους σύγκλισης των καννών (φαίνονται και στη φωτογραφία). Τώρα υπάρχει κενό κάπου 1-1,5 χιλιοστό. Άλλο ξενέρωμα όταν το είδα κι αυτό! Φοβήθηκα ότι αλλάζει η σύγκλιση των καννών κι ότι μπορεί να χαμηλοτουφεκάει η κάτω κάννη. Τώρα που το σκέφτομαι πιο ψύχραιμα, απόκλιση 1 χιλιοστού στο 1 μέτρο από το μάτι, είναι ... 3 εκατοστά στα 30 μέτρα, ανάξια λόγου δηλαδή. Αλλά αυτό το κενό δεν θάπρεπε να το γεμίσει κάπως, με λίγο καλάϊ ;;;;; .xm.
Άλλο ξενέρωμα όταν έβγαλα τα τσοκ. Φοβήθηκα ότι έχουν κολλήσει... Ξεβίδωσαν τελικά με αρκετή δύναμη και κάνοντας περίεργα τριξίματα, που πήγε η ψυχή μου στην Κούλουρη!!! Μέσα στις "φωλιές" των τσοκ υπήρχαν ακόμη νερά, και οι εσωτερικές επιφάνειες των φωλιών, ενώ πριν ήταν γυαλί, τώρα είναι αδρές και με περίεργους χρωματισμούς καφέ, γκρι και μαύρο. Και τα τσοκάκια, παρόλο που είναι ανοξείδωτα και πριν γυάλιζαν, τώρα είναι θαμπά και με χρώμα γκριζόμαυρο σε κάποια σημεία στην εξωτερική επιφάνειά τους. Τα έβαλα σε πετρέλαιο για 2-3 ώρες και τα έτριψα αλλά δεν καθάρισαν... .fff.
Και τέλος, ενώ του είχα πει να μετρήσει τους αυλούς ... και του το υπενθυμίσαμε άλλες 3-4 φορές ... τελικά δεν τους μέτρησε ... .yel.
Τέλος πάντων, τώρα που τα βλέπω πιο ψύχραιμα, όλα αυτά μπορεί να είναι λεπτομέρειες χωρίς ιδιαίτερη σημασία ... αλλά όταν τα πρωτοείδα ξενέρωσα, επειδή δεν τα είχα φανταστεί και δεν τα περίμενα, από ένα πολυδιαφημισμένο μάστορα -"φίρμα" ... και για τα λεφτά που έδωσα ... ;)
Πέρα από όλα αυτά, το αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές μου αρέσει, πάντα μου άρεσαν τα σ/π χωρίς μεσαίες ρίγες, η βαφή φαίνεται πάρα πολύ καλή, πολύ καλό και το ζύγισμα του όπλου, αμέσως μόλις το έδεσα και το 'πιασα στα χέρια μου το ένιωσα πιο ελαφρύ (τώρα αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό, ειδικά επειδή το χρησιμοποιώ πολύ στο σκοπευτήριο), για κυνήγια φέρμας (που εγώ όμως δεν κάνω) και για περπατητό θα είναι τέλειο, αλλά και γενικά δεν νομίζω να έχω πρόβλημα, αφού κυνηγώ και με ελαφρύτερα όπλα ... Θα δείξει ... .xm.
Καλοντούφεκο Στέλιο!
Στο ''ματι'' φαίνονται ωραίες ετσι αριγες οι καννες...
Πάντως και εγώ συμφωνώ με το Χρήστο, κοίτα πρώτα να αδρανοποιήσεις-σταθεροποιήσεις τη βαφή (εχω διαβάσει για βράσιμο της κάννης σε καυτό νερό, στέγνωμα και λάδωμα...αλλά φίλε δεν το έχω δει στην πράξη και μη σε πάρω στο λαιμό μου...), πάντως στις φώτο φαίνεται στιλπνή και ομοιόμορφη...
Κατόπιν έλεγχο της σύγκλισης των καννών και τέλος το γέμισμα των κενών της ρίγας με καλάι, αυτό νομίζω μπορείς να το κανεις και μόνο σου...πιάνουν τα χερια σου...;)

Τώρα οσο αφορά τα τσοκ, μάλλον δεν τα ξεβίδωσε κατα τη διαδικασίας της βαφής και πήραν νερό ίσως και οξειδωτικό υγρό απο τη χαραμάδα της φωλιάς μπροστά...
Τώρα κανονικά με το πέρας της βαφής θα' πρεπε να ελέγξει αν όλα τα απαρτία και τα παρελκόμενα μέρη της κάννης είναι εντάξει, αλλά...:(
Με μια λειαντική κρέμα, ατσαλόμαλλό και υπομονή, πιστεύω θα καθαρίσουν...

Ειλικρινά φίλε, λυπαμαι πολύ για την -έστω και συγκρατημένη απογοήτευση- που βγαίνει από τα λόγια σου...
Οταν άλλα περιμένεις (βαση και αυτων που έχεις πληρώσει) και άλλα βλέπεις είναι μεγάλο ξενέρωμα...
Εύχομαι οι αρχικές δυσάρεστες εντυπώσεις να μην είναι τίποτα ανησυχητικό και όλα να είναι καλά...

Στελιο δεν εχουν μερακι οιμαστορες. Μας βλεπουν λεφτα. Δεν τους νοιαζει η καψουρα μας, ας πληρωνουμε οσα θελουν. Μην κανεις τιποτα αλλο απ το να το χαρεις και να το λιωσεις. Πανω σουυυυυυυ...

εχει και ο πατερας μου ενα vickers me σταθερα τσοκ 1-3 δυσκανδαλο και θελω να το φερω στα καλα του, ποσο σου στοιχησε αν επιτρεπεται και πιος στο εκανε ( στειλε πμ) σε παρακαλω

Στελιο καλοτυχο να ειναι πλεον φιλε...
Μπορω να καταλαβω απολυτα τον ¨φοβο¨ σου κ τους προβληματισμους σου... Αν δεν το εχεις ζησει κανεις δεν μπορει να μπει στην ψυχολογια σου, ωστοσο εγω το εχω ζησει στο παρελθον κ σε νιωθω... Ειναι πολυ ασχημο συναισθημα να εχεις κατι που λειτουργει καλα κ εισαι ευχαριστημενος μαζι του κ λογω καποιας αβαρειας η ζημιας να σου ερχεται αναγκαστικα αλλαγμενο...
Μην σκεφτεσαι το κακο σεναριο, κ ασε τον εαυτο σου ελευθερο να το χαρει οπως παλια... Με τις πρωτες επιτυχιες οι ασχημες σκεψεις εξαφανιζονται... ;) Αυτο ειναι το μυστικο... Βγαλτο στην πιστα κ οι επιτυχιες θα σε κανουν να τα ξεχασεις ολα...
Τωρα οσων αφορα τους μαστορες, καλως η κακως, οταν καποιος κανει κατι μια ζωη καποια στιγμη με τα προβληματα κ τη ρουτινα το μερακι γινεται επιβιωση και ρουτινα... Η γνωση υπαρχει παντα αλλα σε καποια πραγματα πρεπει να συνδυαζεται κ με το μερακι... Αν χαθει το δευτερο γινεται απλα ρουτινα...

αλλά όταν τα πρωτοείδα ξενέρωσα, επειδή δεν τα είχα φανταστεί και δεν τα περίμενα, από ένα πολυδιαφημισμένο μάστορα -"φίρμα" ... και για τα λεφτά που έδωσα ... ;)
Όταν τα λέω εγώ, είμαι ο κακός και κατηγορηθηκα κι'ολας ότι με τον τρόπο μου προωθώ τον κόσμο σε μη αναγνωρισμενης ... φορολογικής... αξίας οπλουργους.
Οι περισσότεροι νομίζουν ότι επιχειρηματιες οπλουργοι θα λερωσουν τα χέρια τους για το σιδερικο τους.
Τέλος πάντων, Στέλιο κάνε την κάννη ένα βραστό μπάνιο με νερό και μετά στέγνωσε την επιμελώς. Φοβάμαι ότι επειδή το όπλο το δουλεύεις συνέχεια σε σκοπευτήριο και κυνήγι, κάποια στιγμή δεν θα λαδωθουν αρκετά οι κάννες και θα στο δαγκώσει η σκουριά.

Eτυχε σημερα κ ειδα δουλεια του Γιωργου Ψυλλακη επιμηκυνσης κωννου σε καννη Benelli κ ομολογω οτι εμεινα εντυπωσιασμενος... Στην πραξη οι τουφεκιες του οπλου εγιναν πολυ καλες, αλλα αυτο που μου εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση ηταν η σχεδον εργοστασιακη δουλεια που ειχε γινει... Ελαχιστα σημαδια απο το κοπτικο, πολυ σωστη εικονα κ τρομερο γυαλισμα...
Αν κ δεν μπορει κανεις να κρινει το αποτελεσμα οπτικα, η εικονα σε σχεση με αυτη μεγαλου οπλουργου της Αθηνας ηταν πολυ ανωτερη κ πιο πειστικη...
Με εβαλε σε σκεψεις κ για τη δικη μου...

Eτυχε σημερα κ ειδα δουλεια του Γιωργου Ψυλλακη επιμηκυνσης κωννου σε καννη Benelli κ ομολογω οτι εμεινα εντυπωσιασμενος... Στην πραξη οι τουφεκιες του οπλου εγιναν πολυ καλες, αλλα αυτο που μου εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση ηταν η σχεδον εργοστασιακη δουλεια που ειχε γινει... Ελαχιστα σημαδια απο το κοπτικο, πολυ σωστη εικονα κ τρομερο γυαλισμα...
Αν κ δεν μπορει κανεις να κρινει το αποτελεσμα οπτικα, η εικονα σε σχεση με αυτη μεγαλου οπλουργου της Αθηνας ηταν πολυ ανωτερη κ πιο πειστικη...
Με εβαλε σε σκεψεις κ για τη δικη μου...
Εγω στη θεση σου θα τον εκανα τον κωννο πριν αρχισει το κυνηγι....ετσι και αλλιως δεν χρειαζετε να βγει η ουρα του οπλου....θα εκανα και καμια τριανταρια τρυπες στην καννη αλλα SS....και μετα θα ανεβαινα απο 0.5 ως και 0.10 πυριτηδα πανω.sarcastic.

Πραγματικα ο Γιωργος χωρις να θελω να του κανω διαφημιση κανει φανταστικη δουλεια..περσυ του ειχα στειλει την καννη απο την καραμπινα μου να της ανοιξει το τσοκ απο 2 να το παει 3.5 και εγινε αψογη δουλεια..μακαρι να ειχα τον χρονο και το χρημα να του στειλω το ποζε για φουλ αναβαθμιση

μπορει να μου πει καποιος συναδελφος,τελικα πως πρεπη να ειναι το κοντακι? να βλεπουμε πισω και μονο στοχασρο μπροστα? να βλεπουμε ολο το στοχαστρο και σε ευθεια τη ριγα ολη?πρεπη να ψιλοντουφεκαη το οπλο για πουλια? η οχη?εχω παει σε 3 οπλουργους και ολοι εχουν αντιθετη αποψη. εσεις τη λετε?

μπορει να μου πει καποιος συναδελφος,τελικα πως πρεπη να ειναι το κοντακι? να βλεπουμε πισω και μονο στοχασρο μπροστα? να βλεπουμε ολο το στοχαστρο και σε ευθεια τη ριγα ολη?πρεπη να ψιλοντουφεκαη το οπλο για πουλια? η οχη?εχω παει σε 3 οπλουργους και ολοι εχουν αντιθετη αποψη. εσεις τη λετε?
Ειναι θεμα προσωπικο.
Εγω πχ θελω να βλεπω το τελευταιο 1/4 της ριγας και το πουλι ολοκληρο πανω απο αυτη.
Αλλος προτιμαει το λεγομενο "βουλωμα".Να σκεπαζει τον στοχο.Εσενα τι σε βολευει?
ποια εικονα?
Αν δεν το χεις προσδιορισει καλο ειναι να κανεις το τεστ στο στοχο στα 13μ,μπουκωνοντας-δειχνοντας το σημαδακι που θα 'χεις βαλει στο χαρτι.Με τον τροπο που τουφεκας στην πραξη,στο κυνηγι.Θα βγαλεις συμπερασματα και θα βοηθησεις και τον μαστορα που θα σου κανει πιθανες ρυθμισεις στο κοντακι σου.

Καλησπερα! Συμφωνω με το Γιαννη! Και εδω πανω-κατω τα ιδια λεει και εχει και μια εικονα.

PQmLEO9.jpg

Και η απαντηση:
w6vJvww.jpg

Back