Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Καλησπέρα παιδιά. Τώρα που γύρισα από το χωριό και ξαναείδα το όπλο, η βαφή στις κάννες είναι πάρα πολύ καλή! Τις ξανασκούπισα και δεν βγάλανε σχεδόν καθόλου μαυρίλα, ούτε ίχνος σκουριάς. Τις ξαναλάδωσα και τώρα που τις κοιτάζω μου φαίνονται πολύ όμορφες, και το χρώμα είναι άψογο, και έτσι χωρίς τις μεσαίες ρίγες μου αρέσουν πολύ! Θα το έχω από κοντά βέβαια, αλλά απ' ότι φαίνεται (πέρα από τις ψιλομαλακίες σε λεπτομέρειες, που ανέφερα παραπάνω και με ξενέρωσαν όταν το πρωτοείδα), σε γενικές γραμμές έκανε καλή δουλειά. Ελπίζω να μπορέσω αύριο να πάω σκοπευτήριο, να το δω και στην πράξη....
20160828_221547.jpg

Του έβαλα και τα έσω - έξω τσοκάκια (Briley INVx2, SK & LM) που χρησιμοποιούσα και πριν σχεδόν μονίμως ...
20160828_230409.jpg

20160828_230603.jpg

Και το έβαλα στη ζυγαριά. Με τα μαμά τσοκάκια (εσωτερικά IC & M) ζύγιζε 3.110. Με αυτά εδώ:
20160828_225756.jpg

Και εδώ επί πλέον ... "γεμάτο" - με 2 φυσίγγια Lambro Skeet ... :)
20160828_230007.jpg

...................................

Καλησπέρα παιδιά. Τώρα που γύρισα από το χωριό και ξαναείδα το όπλο, η βαφή στις κάννες είναι πάρα πολύ καλή! Τις ξανασκούπισα και δεν βγάλανε σχεδόν καθόλου μαυρίλα, ούτε ίχνος σκουριάς. Τις ξαναλάδωσα και τώρα που τις κοιτάζω μου φαίνονται πολύ όμορφες, και το χρώμα είναι άψογο, και έτσι χωρίς τις μεσαίες ρίγες μου αρέσουν πολύ! Θα το έχω από κοντά βέβαια, αλλά απ' ότι φαίνεται (πέρα από τις ψιλομαλακίες σε λεπτομέρειες, που ανέφερα παραπάνω και με ξενέρωσαν όταν το πρωτοείδα), σε γενικές γραμμές έκανε καλή δουλειά. Ελπίζω να μπορέσω αύριο να πάω σκοπευτήριο, να το δω και στην πράξη....
20160828_221547.jpg

Του έβαλα και τα έσω - έξω τσοκάκια (Briley INVx2, SK & LM) που χρησιμοποιούσα και πριν σχεδόν μονίμως ...
20160828_230409.jpg

20160828_230603.jpg

Και το έβαλα στη ζυγαριά. Με τα μαμά τσοκάκια (εσωτερικά IC & M) ζύγιζε 3.110. Με αυτά εδώ:
20160828_225756.jpg

20160828_230007.jpg

Μια χαρά είναι Στέλιο εύχομαι να σου φύγουν οι αμφιβολίες με τα πρώτα κυνήγια που θα κάνεις.

μπορει να μου πει καποιος συναδελφος,τελικα πως πρεπη να ειναι το κοντακι? να βλεπουμε πισω και μονο στοχασρο μπροστα? να βλεπουμε ολο το στοχαστρο και σε ευθεια τη ριγα ολη?πρεπη να ψιλοντουφεκαη το οπλο για πουλια? η οχη?εχω παει σε 3 οπλουργους και ολοι εχουν αντιθετη αποψη. εσεις τη λετε?
Screenshot_K2.png

Προσωπικά θέλω να βλέπω όλη την ρίγα στο όπλο μου. Με αυτό τον τρόπο έχω καλύτερο οπτικό πεδίο, με την ακίδα μόνο νιώθω τυφλός. Τώρα εσύ πως νιώθεις καλά ? Ο πίνακας δεν μας λέει πάντα την αλήθεια.

20160828_221547.jpg

20160828_230409.jpg

20160828_230603.jpg

20160828_225756.jpg

20160828_230007.jpg

Πανεμορφο Στελιο! Αν θες την γνωμη μου μην αμφιβαλεις για την δουλεια φαινεται πολυ καλη και κατα την γνωμη μου ειναι κορυφη οπλουργος! Απλα η ρουτινα καμια φορα και ο φορτος δουλειας τους κανει να μην ασχολουνται τοσο πολυ με τις λεπτομερειες.παρτον τηλεφωνο και μιλησε του για αυτα που σε προβληματιζουν.ο ανθρωπος 2-3 φορες που μιλησαμε ηταν φιλικοτατος!

μπορει να μου πει καποιος συναδελφος,τελικα πως πρεπη να ειναι το κοντακι? να βλεπουμε πισω και μονο στοχασρο μπροστα? να βλεπουμε ολο το στοχαστρο και σε ευθεια τη ριγα ολη?πρεπη να ψιλοντουφεκαη το οπλο για πουλια? η οχη?εχω παει σε 3 οπλουργους και ολοι εχουν αντιθετη αποψη. εσεις τη λετε?
αναλόγως το τι θελουμε το οπλο να κανει , αλλο το οπλο που ριχνει σε γουρούνια και λαγο και άλλο το οπλο που ριχνει τραπ , άλλο το οπλο που ριχνει σε παπια άλλο το οπλο που ριχνει σε περδικα και παμε λεγοντας , μετα άλλος παραγοντας είναι ο τροπος που ριχνει ο καθενας , άλλος θελει να το βλεπει και ριχνει παντα λιγο πιο χαμηλα , άλλος το σκεπαζει , καμια σχεση το ένα με το άλλο οπλο οσο αφορα το που ριχνει το καθενα , μονο ένας εμπειρος κοντακας θα σε καθοδηγησει , ο οπλουργος είναι για τα κλειστρα και τις κανες , στο κοντακι παμε σε ειδκο χειρουργο αγγειονευροχειρουργο , βλέπεις εκει ένα χιλιοστο κανει την διαφορα φιλε

Επίσκεψη στο σκοπευτήριο χθες, για μια πρώτη δοκιμή του όπλου μετά την επέμβαση του "γιατρού"... Έριξα κατ' αρχήν 6-7 φυσίγγια στους πίνακες, έριξα και 3 πούλες, 2 απογευματινές και 1 νυχτερινή ... αλλά ξεκάθαρο συμπέρασμα δεν έβγαλα !!! Η αρχική υποψία μου ότι η κάτω κάννη πιθανόν να χαμηλοτουφεκάει, δυστυχώς δεν διαλύθηκε ... αλλά μάλλον επιβεβαιώνεται (όσο κι αν δεν θέλω ακόμη να το πιστέψω...) :(
Για να έχω πιο σαφή εικόνα της τουφεκιάς έβγαλα το τσοκάκι SK από την κάτω κάννη κι έβαλα το IM ενώ στην πάνω άφησα το LM. Έκανα στο κέντρο των πινάκων από ένα σημάδι τρίβοντας λίγο την ώχρα, κι έριξα "σημαδευτά" από τα 20 μέτρα 2 φυσίγγια Lambro Skeet. Η τουφεκιά από την κάτω κάννη πήγε λίγο κάτω αριστερά από το σημάδι, ενώ από την πάνω πήγε κέντρο.
Επανέλαβα την ίδια διαδικασία με 2 φυσίγγια NSI DUE Sporting από τα 30 μέτρα. Εδώ και οι δυο τουφεκιές πήγαν χαμηλά, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε δικό μου σφάλμα, αφού από το άγχος τα χέρια μου τρέμανε... .yel.
Κατόπιν έβγαλα το ΙΜ κι έβαλα ξανά το SK, και από τα 20 μέτρα πάλι έριξα 2 RC2 Sporting. Και πάλι η κάτω κάννη έβαλε κάτω αριστερά, ενώ η πάνω πήγε καλά. Και τέλος, χωρίς να ξαναβάψω τον πίνακα έριξα άλλο ένα RC2 με την κάτω, επωμίζοντας και τραβώντας αυθόρμητα, πάλι από τα 20 μ. ... και πάλι η τουφεκιά πήγε χαμηλά !!! .fff.
Σε όλες τις περιπτώσεις ο "στόχος" πήρε σκάγια ... όμως η εικόνα δεν ήταν όπως θα ήθελα, δηλ. κέντρο ... όπως με την πάνω κάννη ... ;)
Έχω φωτογραφίες εκτός από τη τελευταία, αλλά δεν ξέρω αν καταφέρω να τις ανεβάσω από το κινητό ... αλλιώς το απόγευμα από το σπίτι.
Υ.Γ. Λάθος μου που έριξα χωρίς κάποια στήριξη του όπλου, ώστε να αποκλείσω την περίπτωση δικού μου σκοπευτικού λάθους (θα μπορούσα να φέρω το αυτοκίνητο κοντά, να ακουμπήσω στο καπό ή στην καρότσα). Τώρα θα ήμουν πιο σίγουρος !!! Αλλά τόσες συμπτώσεις - και μόνο με την κάτω κάννη ;;; .xm.

Στελιο στην Κρητη δεν υπαρχει οπλουργος;
Τοσοι κυνηγοι αλλα και τοοοοσα οπλα που υπαρχουν εκει που τα μαστορευετε;

Last edited:
Επίσκεψη στο σκοπευτήριο χθες, για μια πρώτη δοκιμή του όπλου μετά την επέμβαση του "γιατρού"... Έριξα κατ' αρχήν 6-7 φυσίγγια στους πίνακες, έριξα και 3 πούλες, 2 απογευματινές και 1 νυχτερινή ... αλλά ξεκάθαρο συμπέρασμα δεν έβγαλα !!! Η αρχική υποψία μου ότι η κάτω κάννη πιθανόν να χαμηλοτουφεκάει, δυστυχώς δεν διαλύθηκε ... αλλά μάλλον επιβεβαιώνεται (όσο κι αν δεν θέλω ακόμη να το πιστέψω...) :(
Για να έχω πιο σαφή εικόνα της τουφεκιάς έβγαλα το τσοκάκι SK από την κάτω κάννη κι έβαλα το IM ενώ στην πάνω άφησα το LM. Έκανα στο κέντρο των πινάκων από ένα σημάδι τρίβοντας λίγο την ώχρα, κι έριξα "σημαδευτά" από τα 20 μέτρα 2 φυσίγγια Lambro Skeet. Η τουφεκιά από την κάτω κάννη πήγε λίγο κάτω αριστερά από το σημάδι, ενώ από την πάνω πήγε κέντρο.
Επανέλαβα την ίδια διαδικασία με 2 φυσίγγια NSI DUE Sporting από τα 30 μέτρα. Εδώ και οι δυο τουφεκιές πήγαν χαμηλά, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε δικό μου σφάλμα, αφού από το άγχος τα χέρια μου τρέμανε... .yel.
Κατόπιν έβγαλα το ΙΜ κι έβαλα ξανά το SK, και από τα 20 μέτρα πάλι έριξα 2 RC2 Sporting. Και πάλι η κάτω κάννη έβαλε κάτω αριστερά, ενώ η πάνω πήγε καλά. Και τέλος, χωρίς να ξαναβάψω τον πίνακα έριξα άλλο ένα RC2 με την κάτω, επωμίζοντας και τραβώντας αυθόρμητα, πάλι από τα 20 μ. ... και πάλι η τουφεκιά πήγε χαμηλά !!! .fff.
Σε όλες τις περιπτώσεις ο "στόχος" πήρε σκάγια ... όμως η εικόνα δεν ήταν όπως θα ήθελα, δηλ. κέντρο ... όπως με την πάνω κάννη ... ;)
Έχω φωτογραφίες εκτός από τη τελευταία, αλλά δεν ξέρω αν καταφέρω να τις ανεβάσω από το κινητό ... αλλιώς το απόγευμα από το σπίτι.
Υ.Γ. Λάθος μου που έριξα χωρίς κάποια στήριξη του όπλου, ώστε να αποκλείσω την περίπτωση δικού μου σκοπευτικού λάθους (θα μπορούσα να φέρω το αυτοκίνητο κοντά, να ακουμπήσω στο καπό ή στην καρότσα). Τώρα θα ήμουν πιο σίγουρος !!! Αλλά τόσες συμπτώσεις - και μόνο με την κάτω κάννη ;;; .xm.
βαρια σκανδαλη το κατω η πολύ χαμηλο υψος στο χτενι , το αριστερα μονο στην κατω κανη ακομα να καταλάβεις το γιατι ??????????

Στέλιο, γνώμη μου είναι ότι αφού σου έχουν μπει τέτοιες ιδέες, θα έπρεπε να δοκιμάσεις με στήριξη. Επίσης το τσοκ που θα δοκιμάσεις πρέπει να είναι το full αν πρόκειται για σκάγια. Δεν ξέρω αν έχει την δυνατότητα αυτή το σκοπευτήριο σας, αλλά προσωπικά θα αγοράζα ένα κουτί σκοπευτικα μονόβολα και θα πήγαινα κάπου στην εξοχή, τώρα που άνοιξε το κυνήγι και θα έκανα τις δοκιμές μου στα 30 μέτρα.
Θα είχα μαζί μου δέκα χαρτόνια, ζωγραφισμένα με ένα εμφανή στόχο και θα έριχνα στο κάθε χαρτόνι από έναν ντουμπλέ, μαρκάροντας στην κάθε τρύπα την ένδειξη "πάνω κάννη" και "κάτω κάννη". Αν το αποτέλεσμα ήταν περίεργο, πακέτο τα χαρτόνια με το όπλο και αποστολή πίσω στον μάστορα.

πακέτο τα χαρτόνια με το όπλο και αποστολή πίσω στον μάστορα
δεν υπαρχει πρόβλημα σύγκλισης φιλε αν αννοεις αυτό , παιζει να το εχει βαλει στο μυαλο του πριν ακομα να ριξει και ηθελημένα στην κατω κανη ασυνείδητα να ριχνει λιγο αριστερα ,λαθος του μεγαλο που δεν ριχνει με φουλ βεβαια , σκητ τσοκ σε δοκιμες ευθυβολίας ?????????? αλλα το αριστερα σε δεξιοχειρα είναι απολυτα φυσιολογικο , μονο στην κατω κανη όμως θα ρωτησει ο Στελιος , και η απαντηση λοιπον βρίσκεται σε ένα κειμενο που ειχε ανεβασει στην κοντακιαση ο Μανθος με τιτλο λοξη επωμιση

Back