Ευχαριστώ παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι όταν άνοιξα τη βαλίτσα και είδα τις κάννες έπαθα πανικό!!! Χάλια, αλλού μαύρες αλλού γκρι, τις έπιασα με μια χαρτοπετσέτα και τις σκούπισα λίγο και γέμιζε μαυρίλα ... Μετά είδα και κάποιες άλλες ψιλολεπτομέρειες και ξενέρωσα τελείως!!! Σκέφτηκα ότι την πάτησα άσχημα, πάει γ@μήθηκε λέω ...
Τέλος πάντων, τις σκούπισα καλά-καλά και μετά τις πέρασα με ένα πανάκι με μπόλικο λάδι και φάνηκε ότι η βαφή είναι εντάξει. Μετά από κάμποση ώρα τις ξανασκούπισα, πάλι μαυρίλα, τις ξαναλάδωσα, τελικά η βαφή φαίνεται να έχει πετύχει, και σήμερα που το ξανακοίταξα φαίνεται πολύ ωραία και ομοιόμορφη, άδικα πανικοβλήθηκα ...
Θυμήθηκα ότι και καινούργιο όταν το πήρα, οι κάννες έβγαζαν μαυρίλα (και κοκκινίλα) εξωτερικά για αρκετό καιρό.
Όσο για τις άλλες "ψιλολεπτομέρειες", μια είναι αυτή που αναφέρει ο Χρήστος:
*παρατήρησα ενα κενό μπροστά στην γέφυρα ή είναι σκιά απο την φωτογραφία ?
Πράγματι είναι κενό, δεν είναι σκιά. Πρώτα οι κάννες ήταν ενωμένες (κολλημένες) σε αυτό το σημείο, μάλιστα στα σημεία επαφής είχαν λιμαριστεί φλατ, προφανώς για να έρθουν τα στόμια πιο κοντά για λόγους σύγκλισης των καννών (φαίνονται και στη φωτογραφία). Τώρα υπάρχει κενό κάπου 1-1,5 χιλιοστό. Άλλο ξενέρωμα όταν το είδα κι αυτό! Φοβήθηκα ότι αλλάζει η σύγκλιση των καννών κι ότι μπορεί να χαμηλοτουφεκάει η κάτω κάννη. Τώρα που το σκέφτομαι πιο ψύχραιμα, απόκλιση 1 χιλιοστού στο 1 μέτρο από το μάτι, είναι ... 3 εκατοστά στα 30 μέτρα, ανάξια λόγου δηλαδή. Αλλά αυτό το κενό δεν θάπρεπε να το γεμίσει κάπως, με λίγο καλάϊ ;;;;; .xm.
Άλλο ξενέρωμα όταν έβγαλα τα τσοκ. Φοβήθηκα ότι έχουν κολλήσει... Ξεβίδωσαν τελικά με αρκετή δύναμη και κάνοντας περίεργα τριξίματα, που πήγε η ψυχή μου στην Κούλουρη!!! Μέσα στις "φωλιές" των τσοκ υπήρχαν ακόμη νερά, και οι εσωτερικές επιφάνειες των φωλιών, ενώ πριν ήταν γυαλί, τώρα είναι αδρές και με περίεργους χρωματισμούς καφέ, γκρι και μαύρο. Και τα τσοκάκια, παρόλο που είναι ανοξείδωτα και πριν γυάλιζαν, τώρα είναι θαμπά και με χρώμα γκριζόμαυρο σε κάποια σημεία στην εξωτερική επιφάνειά τους. Τα έβαλα σε πετρέλαιο για 2-3 ώρες και τα έτριψα αλλά δεν καθάρισαν...
Και τέλος, ενώ του είχα πει να μετρήσει τους αυλούς ... και του το υπενθυμίσαμε άλλες 3-4 φορές ... τελικά δεν τους μέτρησε ...
Τέλος πάντων, τώρα που τα βλέπω πιο ψύχραιμα, όλα αυτά μπορεί να είναι λεπτομέρειες χωρίς ιδιαίτερη σημασία ... αλλά όταν τα πρωτοείδα ξενέρωσα, επειδή δεν τα είχα φανταστεί και δεν τα περίμενα, από ένα πολυδιαφημισμένο μάστορα -"φίρμα" ... και για τα λεφτά που έδωσα ...
Πέρα από όλα αυτά, το αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές μου αρέσει, πάντα μου άρεσαν τα σ/π χωρίς μεσαίες ρίγες, η βαφή φαίνεται πάρα πολύ καλή, πολύ καλό και το ζύγισμα του όπλου, αμέσως μόλις το έδεσα και το 'πιασα στα χέρια μου το ένιωσα πιο ελαφρύ (τώρα αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό, ειδικά επειδή το χρησιμοποιώ πολύ στο σκοπευτήριο), για κυνήγια φέρμας (που εγώ όμως δεν κάνω) και για περπατητό θα είναι τέλειο, αλλά και γενικά δεν νομίζω να έχω πρόβλημα, αφού κυνηγώ και με ελαφρύτερα όπλα ... Θα δείξει ... .xm.