Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Πάντως δεν βλέπω οι μεγάλες εταιρίες που κυριαρχούν στα σκοπευτήρια, να προσφέρουν porting στα σκοπευτικά τους μοντέλα, που υποτίθεται οτι είναι φτιαγμένα για πρωταθλητισμό και μελετημένα σε κάθε λεπτομέρεια...
Σε αντίθεση με τους μακριούς κώνους, και τους ανοιχτούς αυλούς που προσφέρονται τελευταία κατά κόρον, ιδιαίτερα απο εταιρίες που πρωταγωνιστούν στο χώρο της αθλητικής σκοποβολής (Beretta, Perazzi, Krieghoff)...
Και στους αγώνες στο Ρίο (αυτο το λίγο που έδειξε η ΕΡΤ) δεν θυμάμαι να είδα σκοπευτές (εκτός 2-3) που να κρατούσαν όπλα με porting στις κάννες...
Ισως φοβίζει στο ''ματι'' η θέα των τρύπιων καννών...

να το πιστεψεις φιλε , και να το παραπιστεψεις , μην βγαζετε συμπερασματα αν δεν εχετε κανει δοκιμες , καμα επιδραση σε αρχικες και διατρηση , κορυφαια βελτιωση σε οποιοδήποτε λειοκαννο οπλο

το ειπα γιατι εκαναν τωρα στο χωριο που ειμουν διακοπες ενα τεστ ( ξαδερφος ο ενας και φιλος ο αλλος με μια φρανκυ (εργοστασιακο porting )και μια βερρετα 391 τεκνυς σta 30 metra με ιδιο φυσιγκι και τσοκ 3 νομιζω και γ φρανκυ τον τενεκε του εκανε βαθουλωματα και μερικες τρυπες ενω η βερρετα τον εκανε σουρωτηρι, το ειπαν στο καφενειο και οι 2 μολισ εκαναν τις δοκιμες

το ειπα γιατι εκαναν τωρα στο χωριο που ειμουν διακοπες ενα τεστ ( ξαδερφος ο ενας και φιλος ο αλλος με μια φρανκυ (εργοστασιακο porting )και μια βερρετα 391 τεκνυς σta 30 metra με ιδιο φυσιγκι και τσοκ 3 νομιζω και γ φρανκυ τον τενεκε του εκανε βαθουλωματα και μερικες τρυπες ενω η βερρετα τον εκανε σουρωτηρι, το ειπαν στο καφενειο και οι 2 μολισ εκαναν τις δοκιμες
Και χωρίς porting να ήταν η franchi το ίδιο ακριβώς θα έκανε.

Εχουν διαφορα ως προς το αποτελεσμα στην αναπηδηση της καννης,το τσοκ με πορτινγκ απο το πορτινγκ στην καννη.
Στην πρωτη περιπτωση εχουμε οπες περιμετρικα στο τσοκ,που μετριαζουν το φαινομενο του "κλωτσηματος",ως προς τον αξονα βολης του οπλου.
Στη δευτερη,εχουμε οπες ενθεν κι ενθεν της ριγας ,οπως φαινεται στη φωτο που ανεβασε ο Γιαννης.
Στο ιδιο σημειο ανοιγονται και σε αριγη καννη.Λογω της γωνιας που ειναι ανοιγμενες και της φορας του τρυπηματος,"κρατανε"την καννη σταθεροτερη σχεδον εξαλειφοντας την αναπηδηση.
Αποτελεσματα που ειδα σε δικα μου οπλα,δοκιμαζοντας και τις δυο περιπτωσεις.Τωρα δε μπορω να το ξανακανω γιατι οι καννες μου ειναι....σουρωτηρι.
Να πω ακομη,οτι δεν παρατηρησα καμια διαφορα στη διατρηση,πριν και μετα το πορτινγκ.Μιλαω για την ιδια καννη,με ιδια φυσιγγια , με ευρος δειγματος(τουλαχιστον 15 φυσιγγια)
και ιδιο υλικο (τηλ καταλογοι).Υπηρξε μονο χρονικη διαφορα,πριν και μετα την παρεμβαση.Στον ιδιο τοπο και με παρομοιες καιρικες συνθηκες.

Κουβεντες καφενειου και τιποτα αλλο.hair.2 διαφορετικα οπλα με το ιδιο φυσιγγι.....δοκιμες τις πλακας εκτος και θελανε να περασουν την ωρα τους....

Μάγκες ερώτηση, σε Benelli με την D κλίση στο κοντάκι μπορεί ένα οπλουργός να το κατεβάσει κι άλλο το όπλο;; Έβαλα μία στον ώμο μου και έβλεπα πιάτο τη ρίγα...

Μάγκες ερώτηση, σε Benelli με την D κλίση στο κοντάκι μπορεί ένα οπλουργός να το κατεβάσει κι άλλο το όπλο;; Έβαλα μία στον ώμο μου και έβλεπα πιάτο τη ρίγα...
όλα γίνονται αλλά πρώτα να σε δεί ένας έμπειρος μάστορας στα ξύλα και κοντάκια ;)

Μανο,στον ωμο εισουν καλα?Η μονο στην εικονα?
Ρωταω γιατι την ειχα βαλει κι εγω ,αλλα το πελμα καθοταν πολυ χαμηλα.

Μανο,στον ωμο εισουν καλα?Η μονο στην εικονα?
Ρωταω γιατι την ειχα βαλει κι εγω ,αλλα το πελμα καθοταν πολυ χαμηλα.

Το "την εικόνα" δεν έπιασα. Στον ώμο δεν το ένιωθα άσχημο παρότι επώμισα για λίγα λεπτά απλά εβλεπα παραπάνω από τη μισή ρίγα...

20160825_160027.jpg

20160825_174057.jpg

20160825_200105.jpg

20160825_200720.jpg

20160825_233029.jpg

καλώ τα δέχτηκες Στέλιο!!
Εύχομαι να χαρείς το ανανεωμένο σου όπλο .! και να είναι το αποτέλεσμα όπως την περίμενες .
Η αίσθηση στο ζύγιασμα εχει αλλάξει θετικά ?
*παρατήρησα ενα κενό μπροστά στην γέφυρα ή είναι σκιά απο την φωτογραφία ?

Καλημερα! Κούκλα εγινε το εργαλείο! Καλοτουφεκο Στέλιο! Προσωπική μου αποψη τωρα που ελάφρυνε και λιγο αλλα μπροστα και θα ζυγιζει τρομερά να μείνεις με αυτο (διαβασα οτι περνάει απο το μυαλο σου κατι απο B)..παρε και ενα σετ ελατήρια τωρα που θα βρεις σιγουρα απο τον Τουρη και θα εχεις οπλο για τα επόμενα 20 χρονια σιγουρα..τα μόνα θέματα που έβγαζαν αυτα τα skb απο οτι εχω διαβασει ειναι οι ρίγες και τα ελατήρια που καμια φορα σπάνε..τις ρίγες τις έφτιαξες τα ελατήρια μπορει να μην στα βγάλει ποτε αλλα και αν στα βγάλει θα εχεις..Στέλιο να το παίρνεις και στο κυνηγι ειδικά τωρα που θα εχει καταπληκτικό ζύγισμα ( και πριν μια χαρα ηταν αλλα τωρα θα ειναι super),ρίχνεις τόσες τουφεκιές σκοπευτηριο με αυτο και ρίχνεις καλα θα κανεις παπάδες στο κυνηγι..

Ευχαριστώ παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι όταν άνοιξα τη βαλίτσα και είδα τις κάννες έπαθα πανικό!!! Χάλια, αλλού μαύρες αλλού γκρι, τις έπιασα με μια χαρτοπετσέτα και τις σκούπισα λίγο και γέμιζε μαυρίλα ... Μετά είδα και κάποιες άλλες ψιλολεπτομέρειες και ξενέρωσα τελείως!!! Σκέφτηκα ότι την πάτησα άσχημα, πάει γ@μήθηκε λέω ... :(
Τέλος πάντων, τις σκούπισα καλά-καλά και μετά τις πέρασα με ένα πανάκι με μπόλικο λάδι και φάνηκε ότι η βαφή είναι εντάξει. Μετά από κάμποση ώρα τις ξανασκούπισα, πάλι μαυρίλα, τις ξαναλάδωσα, τελικά η βαφή φαίνεται να έχει πετύχει, και σήμερα που το ξανακοίταξα φαίνεται πολύ ωραία και ομοιόμορφη, άδικα πανικοβλήθηκα ... :) Θυμήθηκα ότι και καινούργιο όταν το πήρα, οι κάννες έβγαζαν μαυρίλα (και κοκκινίλα) εξωτερικά για αρκετό καιρό.
Όσο για τις άλλες "ψιλολεπτομέρειες", μια είναι αυτή που αναφέρει ο Χρήστος:
*παρατήρησα ενα κενό μπροστά στην γέφυρα ή είναι σκιά απο την φωτογραφία ?
Πράγματι είναι κενό, δεν είναι σκιά. Πρώτα οι κάννες ήταν ενωμένες (κολλημένες) σε αυτό το σημείο, μάλιστα στα σημεία επαφής είχαν λιμαριστεί φλατ, προφανώς για να έρθουν τα στόμια πιο κοντά για λόγους σύγκλισης των καννών (φαίνονται και στη φωτογραφία). Τώρα υπάρχει κενό κάπου 1-1,5 χιλιοστό. Άλλο ξενέρωμα όταν το είδα κι αυτό! Φοβήθηκα ότι αλλάζει η σύγκλιση των καννών κι ότι μπορεί να χαμηλοτουφεκάει η κάτω κάννη. Τώρα που το σκέφτομαι πιο ψύχραιμα, απόκλιση 1 χιλιοστού στο 1 μέτρο από το μάτι, είναι ... 3 εκατοστά στα 30 μέτρα, ανάξια λόγου δηλαδή. Αλλά αυτό το κενό δεν θάπρεπε να το γεμίσει κάπως, με λίγο καλάϊ ;;;;; .xm.
Άλλο ξενέρωμα όταν έβγαλα τα τσοκ. Φοβήθηκα ότι έχουν κολλήσει... Ξεβίδωσαν τελικά με αρκετή δύναμη και κάνοντας περίεργα τριξίματα, που πήγε η ψυχή μου στην Κούλουρη!!! Μέσα στις "φωλιές" των τσοκ υπήρχαν ακόμη νερά, και οι εσωτερικές επιφάνειες των φωλιών, ενώ πριν ήταν γυαλί, τώρα είναι αδρές και με περίεργους χρωματισμούς καφέ, γκρι και μαύρο. Και τα τσοκάκια, παρόλο που είναι ανοξείδωτα και πριν γυάλιζαν, τώρα είναι θαμπά και με χρώμα γκριζόμαυρο σε κάποια σημεία στην εξωτερική επιφάνειά τους. Τα έβαλα σε πετρέλαιο για 2-3 ώρες και τα έτριψα αλλά δεν καθάρισαν... .fff.
Και τέλος, ενώ του είχα πει να μετρήσει τους αυλούς ... και του το υπενθυμίσαμε άλλες 3-4 φορές ... τελικά δεν τους μέτρησε ... .yel.
Τέλος πάντων, τώρα που τα βλέπω πιο ψύχραιμα, όλα αυτά μπορεί να είναι λεπτομέρειες χωρίς ιδιαίτερη σημασία ... αλλά όταν τα πρωτοείδα ξενέρωσα, επειδή δεν τα είχα φανταστεί και δεν τα περίμενα, από ένα πολυδιαφημισμένο μάστορα -"φίρμα" ... και για τα λεφτά που έδωσα ... ;)
Πέρα από όλα αυτά, το αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές μου αρέσει, πάντα μου άρεσαν τα σ/π χωρίς μεσαίες ρίγες, η βαφή φαίνεται πάρα πολύ καλή, πολύ καλό και το ζύγισμα του όπλου, αμέσως μόλις το έδεσα και το 'πιασα στα χέρια μου το ένιωσα πιο ελαφρύ (τώρα αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό, ειδικά επειδή το χρησιμοποιώ πολύ στο σκοπευτήριο), για κυνήγια φέρμας (που εγώ όμως δεν κάνω) και για περπατητό θα είναι τέλειο, αλλά και γενικά δεν νομίζω να έχω πρόβλημα, αφού κυνηγώ και με ελαφρύτερα όπλα ... Θα δείξει ... .xm.

Back