Άρη συμφωνώ μαζί σου, με μόνη διαφοροποίηση, όταν πρόκειται για πολύ μακρινές βολές προτιμώ μεγάλη συγκέντρωση με καλή περιφέρεια ,παρά ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση αλλά με υπερβολικά έντονο κέντρο και αραιή περιφέρεια, και πάντα δοκιμάζω το κάθε φυσίγγι στα μέτρα που το προορίζω. Μάριε και εγώ όπως ο Νίκος Π αυτό που λέει είχα καταλάβει, ενώ εγώ για ισοκατανομη εννοώ ομοιομορφία και περίπου ίδια πυκνότητα σε όλο το εύρος της τουφεκιας. Γιάννη αυτός ο πίνακας είναι πολύ χρήσιμος για όλους μας και πρέπει να μελετηθεί πριν αποφασίσει κάποιος για το τι αρχικές θέλει στο φυσίγγι, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος των σκαγιων. Δύο παρατηρήσεις, μην εξετάζεις καθόλου τις κινητικές ενέργειες, μόνο τις μένουσες ταχύτητες. Δηλαδή αν πχ τα 170 μ/δ είναι η ελάχιστη ταχύτητα που ένα σκαγι τρυπαει και εισέρχεται στο σώμα του θηράματος που μας ενδιαφέρει αρκετά, αυτό πρέπει να βλέπουμε άσχετα με το μέγεθος του σκαγιου, πάντα βέβαια σε λογικά πλαίσια, γιατί μπορεί ένα σκαγι με τρία νούμερα παραπάνω να δίνει διπλάσια ενέργεια από το ψιλότερο, αλλά να έχει ταχύτητα τέτοια που να μην τρυπαει ούτε το δέρμα. Η άποψη που έχω κατασταλάξει για τα σκάγια είναι πως για χειμώνα από Ν 10 μέχρι Ν8 380 με 390 μ/δ, Ν6 400 με 410 μ/δ, Ν 4 μέχρι Ν 2 365 με 380 μ/δ . Για καλοκαίρι 365 με 370 για ορτυκια ή 400 για τρυγόνια. Στα δραμια 420 μ/δ και πάνω.