gvp9000
Banned
Ηλία κοίτα τι ποσοστά δίνει επίσημα η Browning για τα όπλα της ...Και θεώρεις ένα οπλο κατστραμενο για αυτό τον λόγο… άσε που δεν παίζει αυτό με τίποτα
https://www.browning.com/support/faq/shotgun-choke-patterns.html
Κάνει λάθος ? ή δεν έχει ανακαλύψει τους κώνους και τους αυλούς ... ή γράφει ψέματα ?
Ο καθένας έχει τα γούστα του ... αυτά όμως είναι τα "φυσιολογικά" ποσοστά, λίγο πάνω λίγο κάτω δεν χάθηκε ο κόσμος.
Αυτά κοιτάζω να έχω και τα έχω χοντρικά ...
Και εμένα μου αρέσουν οι πολύ σφιχτές κατανομές για κάποια ιδιαίτερα κυνήγια, όχι όμως για όλα.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι πολύ ανοιχτές 10-15μ σε τσίχλες που περνάνε σφαίρα αλλά δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με αυτό.
Δεν κυνηγάω μανιωδώς τσίχλες τα τελευταία χρόνια.
Ίσως το πετύχω με φυσίγγι.
================
Γενικά στα προηγούμενα
Θόρυβος στον πίνακα δεν σημαίνει τίποτα για εμένα ... ίσως η αποτύπωση που αφήνει το κάθε σκάγι να σημαίνει κάτι αλλά δεν έχω ασχοληθεί και ούτε θα το κάνω. Έχω δει όμως διαφορές εκεί.
Ίσως τα αυτιά μου να έχουν πρόβλημα ... δεν το θεωρώ πάντως αξιόπιστο κριτήριο. Περισσότερα σκάγια, περισσότερος θόρυβος.
2 μικρά τετράγωνα κόντρα πλακέ ένα στο κέντρο και ένα στην άκρη (περιφέρεια) το θεωρώ πιο αξιόπιστο για σύγκριση διάτρησης 2 φυσιγγίων.