Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ναι Αρη.....Με ''πουλησε'' το 686-1,75χ33+1,2 αλευρι- drago17- N6 -8* -68,5-56,5...Αρχη σεζον Αυγουστο
μηνα πρωι στις φασσες....
Δεν ξερω εαν εφταιξε το σεταπ ή η υγρασια που ειχε....Αλλα εκεινη την μερα με ΕΣΩΣΕ η SIPE με
686 - 1,60χ33+1,2 +1,2 αλευρι -grago 20- N6-8* -68,5 -56,5.

Τα εχω δοκιμασει σχεδον ολα ...και σε στοχο και στον κυνηγοτοπο...Ενω το cx2000- 1,80x34+1,5- οταν
ψηλωσε ο ηλιος γαζωνε φιλε !!!
Δεν εχω αποψη για 5ασταδιακο με τη ΜΒ32, ειναι εντελως διαφορετικα στησιματα απο το 34αρι που εχει βαλει παραπανω ο Βαγγελης...
Γενικα θελει ¨στριμωγμα¨ παντως... Δεν ξερω αν ενα χαμηλο κλεισιμο μπορει να την κανει να δουλεψει το ιδιο καλα με εναν πατημενο συγκεντρωτηρα... Δεν εχω αποψη δηλαδη, δεν το εχω δοκιμασει ποτε...

Ατσα.... Αρχίσαμε τα +2 και τα 450+ τώρα???? Μπαρούτι πόση βάζεις για να βγει αυτή η ταχύτητα? :p
33-34 κ κάποια 36 γρ δουλεύω σε σκάγια από 3 έως 6... Με τη συγκέντρωση που παίρνω με ένα 33 γρ 4αρι έχω τα 45 μέτρα άνετα...
Με κόλλησε ο φίλος σου ο Δημήτρης Benelli την ταχυτήτιδα.
Μπαρούτι τόσο ώστε να βγει
Αχαχα
;)

Last edited:
Προφανώς αστειεύομαι ... με την πυρίτιδα.

Αλλά δεν υπάρχει λόγος να πας με χαμηλές σχετικά γομώσεις για παπιά αν δεν μαρσάρεις σε υπερ-υπερηχητικές ταχύτητες :)
Αλεύρι φουλ φυσικά.

Κάτι παποφύσιγγα που γάζωναν στον Έβρο, όταν όλα τα άλλα τα έφτυναν, ήταν 34 γραμμάρια επίσης.
Από εκεί τα έχεις ξεσηκώσει ;;;

Οι καλυβιέρηδες τα είχαν ..

Δεν εχω αποψη για 5ασταδιακο με τη ΜΒ32, ειναι εντελως διαφορετικα στησιματα απο το 34αρι που εχει βαλει παραπανω ο Βαγγελης...
Γενικα θελει ¨στριμωγμα¨ παντως... Δεν ξερω αν ενα χαμηλο κλεισιμο μπορει να την κανει να δουλεψει το ιδιο καλα με εναν πατημενο συγκεντρωτηρα... Δεν εχω αποψη δηλαδη, δεν το εχω δοκιμασει ποτε...
Το 1,75*34 με 616 και ζ2μ σε 6αρακι η το 1,80*33 . Είναι τρομερά σεταπ για βάλτο και όχι μόνο. Στο 1,75 33 με diamanté21 έχω βρει το κυχλοφυσηγγο μου all wether.. στην πολύ ζέστη κατέβενο στο 1,70

Κάτι παποφύσιγγα που γάζωναν στον Έβρο, όταν όλα τα άλλα τα έφτυναν, ήταν 34 γραμμάρια επίσης.

Δεν ειναι μονο θεμα γραμμαριων Βασιλη μου !!! Οταν δεν ''δουλευει'' ενα φυσιγγιο το πρωτο πραγμα
που κανεις...κλεινεις τσοκ.....Εαν δεν δουλεψει ουτε με ποιο κλειστο τσοκ... Πας σε αλλη πυριτιδα...
ΚΟΙΤΑ διαφορές τα 2* αστρα απο τα 3* αστρα στα ιδια μετρα φιλε !!!

εικόνα_Viber_2021-03-18_05-40-32.jpg
εικόνα_Viber_2021-03-18_05-40-49.jpg

εικόνα_Viber_2021-03-19_07-02-28.jpg
εικόνα_Viber_2021-03-19_07-02-54.jpg

Αυτο κανω .....δεν μιλαω βεβαια για μεγαλες αρνητικες θερμοκρασιες...εκει αλλαζουν τα πραγματα !!!

Σαφέστατος‼️
Όχι σοβαρά ρωτάω... Πες μου τον ενδυασμο σου για να σου απαντήσω... Στην απάντηση που θεωρητικά θα μου έδινες θα σου πω...
Όσο μεγαλώνει η γόμωση τόσο πιο δύσκολη γίνεται σκοπευτικά γιατί απαιτούνται μεγαλύτερες προσκοπευσεις κ τόσο πιο εύκολη γιατί γεμίζει η κατανομή.... Αν μπορείς να γεμίσεις την κατανομή με λιγότερα γραμμάρια κερδίζεις σε "άνεση"...
Από εκεί τα έχεις ξεσηκώσει ;;;
Εγώ δεν ξεσηκώνω, δημιουργώ :p
Ο Έβρος πλέον δίνει λίγες μέρες αρνητικές θερμοκρασίες κ χιόνια, δεν έχει καμία σχέση με δέκα χρόνια πριν, οπότε κ οι απαιτήσεις από τα φυσίγγια είναι χαμηλότερες... Βέβαια με πιο ήπιους καιρούς τα πουλιά πετάνε ψηλότερα οπότε χρειάζεται να τα φτάσεις εκεί πάνω περισσότερο από ότι να αγχωθεις για το πολύ κρύο...έχουν αλλάξει δηλαδή οι απαιτήσεις κατά κάποιο τρόπο... Σίγουρα υπάρχουν πολύ δύσκολες μέρες καιρικά αλλά αυτές είναι πιο λίγες τα τελευταία χρόνια...
Ας αφήσουμε όμως τον Έβρο γιατί εκεί επιτρέπονται μόνο τα ατσάλινα πλέον...

Όχι σοβαρά ρωτάω... Πες μου τον ενδυασμο σου για να σου απαντήσω... Στην απάντηση που θεωρητικά θα μου έδινες θα σου πω...
Όσο μεγαλώνει η γόμωση τόσο πιο δύσκολη γίνεται σκοπευτικά γιατί απαιτούνται μεγαλύτερες προσκοπευσεις κ τόσο πιο εύκολη γιατί γεμίζει η κατανομή.... Αν μπορείς να γεμίσεις την κατανομή με λιγότερα γραμμάρια κερδίζεις σε "άνεση"...

Ο Έβρος πλέον δίνει λίγες μέρες αρνητικές θερμοκρασίες κ χιόνια, δεν έχει καμία σχέση με δέκα χρόνια πριν, οπότε κ οι απαιτήσεις από τα φυσίγγια είναι χαμηλότερες... Βέβαια με πιο ήπιους καιρούς τα πουλιά πετάνε ψηλότερα οπότε χρειάζεται να τα φτάσεις εκεί πάνω περισσότερο από ότι να αγχωθεις για το πολύ κρύο...έχουν αλλάξει δηλαδή οι απαιτήσεις κατά κάποιο τρόπο... Σίγουρα υπάρχουν πολύ δύσκολες μέρες καιρικά αλλά αυτές είναι πιο λίγες τα τελευταία χρόνια...
44 γρ. Ν.3 με 34 γρ ν3 ίδια ταχύτητα ,δεν θα έχουν την ίδια προσκοπευση❓

Εγώ Άρη σταμάτησα τα παπιά γιατί έχει γίνει το μεγαλύτερο κωλοκυνήγι στην Ελλάδα.

Τα παπιά πλέον είναι μόνο για τους ντόπιους και τους τρελαμένους.
Απαγορεύσεις, ατσάλινα, δημιουργία μεγάλων ταμιευτήρων νερού, ζέστες, αποξηράνσεις, κτλ έχουν κάνει πολλούς να τα παρατήσουν.
Τα βλέπω στο χωριό.

Όταν μπορώ να κυνηγάω γουρούνια δίπλα από το σπίτι μου δεν θα τρέχω Λαμία, Λάρισα, Θεσ/νίκη, Μεσολόγγι, Αμβρακικό και Έβρο για παπιά.
Καλό το κυνήγι τους, αλλά κάποτε.
Σας χαίρομαι πάντως που επιμένετε ακόμα.

Και στον Έβρο ακούω για ανείπωτες φόλες.

Τα γραμμάρια δεν παίζουν ρόλο.
Η ταχύτητα παίζει.

Ναι, θα έχουν την ίδια και η διαφορά των προσκοπεύσεων σε ένα παπί που κινείται με 50km/h μεταξύ 20c και -10c είναι μόνο 10cm στα 175cm στα 35μ με 400 αρχική.

Εγώ Άρη σταμάτησα τα παπιά γιατί έχει γίνει το μεγαλύτερο κωλοκυνήγι στην Ελλάδα.

Τα παπιά πλέον είναι μόνο για τους ντόπιους και τους τρελαμένους.
Απαγορεύσεις, ατσάλινα, δημιουργία μεγάλων ταμιευτήρων νερού, ζέστες, αποξηράνσεις, κτλ έχουν κάνει πολλούς να τα παρατήσουν.
Τα βλέπω στο χωριό.

Όταν μπορώ να κυνηγάω γουρούνια δίπλα από το σπίτι μου δεν θα τρέχω Λαμία, Λάρισα, Θεσ/νίκη, Μεσολόγγι, Αμβρακικό και Έβρο για παπιά.
Καλό το κυνήγι τους, αλλά κάποτε.
Σας χαίρομαι πάντως που επιμένετε ακόμα.

Και στον Έβρο ακούω για ανείπωτες φόλες.
Όλοι έχουν μια τρέλα φίλε κ ένα πάθος... Αυτό μας έμεινε κ το κυνηγάμε όπου το βρούμε... Όπου ηρεμεί ο καθένας...

Τα γραμμάρια δεν παίζουν ρόλο.
Η ταχύτητα παίζει.

Ναι, θα έχουν την ίδια και η διαφορά των προσκοπεύσεων σε ένα παπί που κινείται με 50km/h μεταξύ 20c και -10c είναι μόνο 10cm στα 175cm στα 35μ με 400 αρχική.
Επωμενως,προτιμότερη η γόμωση των 44 όταν η ανάκρουση δεν ενοχλεί‼️(κ το όπλο αντέχει τις παραπάνω πιέσεις)

Σαν απόλυτα νούμερα μπορεί... Στην πράξη η αίσθηση της προσκοπευσης αλλάζει δραματικά... Αν μπορούσες να ρίξεις θα το καταλάβαινες... Όσοι έχουν ρίξει αρκετά μάγκνουμ κ κανονικά φυσίγγια καταλαβαίνουν τι εννοώ... Πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να ρίξεις όμως, δεν αρκούν δύο φυσίγγια... Δεν είναι μόνο δική μου άποψη αυτή, είναι γενική όσων έχουν ασχοληθεί με αυτά τα φυσίγγια...

Περισσότερα γρ σκάγια σε κάνουν να τουφεκάς μακρύτερα άρα η προσκόπευση μεγαλώνει.
Νομίζω είναι τόσο απλό.

Αν έριχνα nitro 52gr και απλό 30gr στα 30μ με την ίδια ταχύτητα και # σκαγιών θα έβαζα την ίδια προσκόπευση.
Αν έριχνα τα ίδια φυσίγγια στα 70 πάλι την ίδια θα έβαζα αλλά επειδή δεν ρίχνω 30αρια σε παπιά στα 70 έχω την αίσθηση ότι χρειάζονται μεγαλύτερη προσκόπευση και πραγματικά έτσι είναι, γιατί απλά είναι πιο μακρυά.

σιγα μην πας και στην κολοπετινιτσα (νομος φωκιδας).....ελα σε παω εγω 3 λεπτα απο το σπιτι μου...

Status
Not open for further replies.
Back