Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Περισσότερα γρ σκάγια σε κάνουν να τουφεκάς μακρύτερα άρα η προσκόπευση μεγαλώνει.
Νομίζω είναι τόσο απλό.

Αν έριχνα nitro 52gr και απλό 30gr στα 30μ με την ίδια ταχύτητα και # σκαγιών θα έβαζα την ίδια προσκόπευση.
Αν έριχνα τα ίδια φυσίγγια στα 70 πάλι την ίδια θα έβαζα αλλά επειδή δεν ρίχνω 30αρια σε παπιά στα 70 έχω την αίσθηση ότι χρειάζονται μεγαλύτερη προσκόπευση και πραγματικά έτσι είναι, γιατί απλά είναι πιο μακρυά.
.tired. είναι δυνατόν ρε φίλε να μιλάω για διαφορετικές αποστάσεις? Για τόσο μαλάκα με έχεις?
Ότι κ να σου πω δεν υπάρχει περίπτωση να σε πείσω έτσι κ αλλιώς αφού δεν μπορώ να στο αποδείξω... Αν πάρεις γνώμες από ανθρώπους που κατέχουν το αντικείμενο θα δεις ότι έχουν όλοι την ίδια άποψη... Μιλάω να τουφεκας 60 μέτρα με 37 γρ ν3 και με 50 πάλι ν3 ας πούμε με παρόμοιες ταχύτητες... Αν κ οι ταχύτητες δεν παίζουν κ πολύ ρόλο όπως ισχυρίζεστε...

.tired. είναι δυνατόν ρε φίλε να μιλάω για διαφορετικές αποστάσεις? Για τόσο μαλάκα με έχεις?
Ότι κ να σου πω δεν υπάρχει περίπτωση να σε πείσω έτσι κ αλλιώς αφού δεν μπορώ να στο αποδείξω... Αν πάρεις γνώμες από ανθρώπους που κατέχουν το αντικείμενο θα δεις ότι έχουν όλοι την ίδια άποψη... Μιλάω να τουφεκας 60 μέτρα με 37 γρ ν3 και με 50 πάλι ν3 ας πούμε με παρόμοιες ταχύτητες... Αν κ οι ταχύτητες δεν παίζουν κ πολύ ρόλο όπως ισχυρίζεστε...
Πες στον Κοσκινά να κάνει ενα βίντεο με τις προσκοπεύσεις. :)
Θα έχει ενδιαφέρον.
.tired.

Ο Αιγινίτης πάντως λέει αυτά.
Δεν αναφέρει γόμωση.
Τώρα οι έμπειροι μπορεί να λένε ότι θέλουν και να εκμηδενίζουν τον Αιγινήτη.
Οκ, δεκτή αλλά απορριπτέα η άποψή τους για εμένα.
Έχουμε ακούσει διάφορους μύθους κατά καιρούς.

https://e-about.gr/proskopefsi-pou-einai-to-lathos/

Screenshot_2022-06-02-12-12-49-933_org.mozilla.firefox.jpg

Δεν αναφέρει γόμωση.

View attachment 49529
Από θεωρίες ολλα άρρηστα στην πίστα Βασίλη αλλάζουν πολλά που τα θεορουμε δεδομένα… το έχω ξαναγραψη η πίστα μετράει εικόνες., όχι θεωρίες όχι θεοριτηκα σεταπ….όσο ποιο πολύ κυνηγάς ένα θυραμα τόσο καλητερος γίνεσαι.. το παπί δεν μπορι να το κυνηγιση ο καθένας θέλει εικόνες και προπαντός το ημερήσιο κυνηγι του..

Δεν αναφέρει γόμωση.

View attachment 49529
Aυτό που δέν είπε είναι τ'ότι σε περίπτωση αστοχίας στην 1η βολή σε τραβέρσα ειδικά πουλιού ή δίσκου ,η 2η βολή
μας πρέπει νάχει μεγαλύτερη προσκόπευση !!

Βασίλη μου κ εγώ έχω διαβάσει χίλια δυο για τα φυσίγγια κ το κυνήγι του αγριογούρουνου αλλά δεν το έχω κυνηγήσει ποτέ... Μπορώ σε χίλια δυο που διαβάζω να παραθέτω κ ενα κείμενο που λέει τα αντίθετα...
Όταν κυνηγάς ένα θήραμα κ δοκιμάζεις βλέπεις πολλά πράγματα κ πολλές θεωρίες που εκμηδενίζονται λίγο η πολύ...
Εγώ δεν έχω ανάγκη να πείσω κανέναν γιατί απλά δεν με ενδιαφέρει, δεν σκέφτομαι έτσι, αλλά να με πείσει κάποιος ότι δεν συμβαίνει κάτι που βλέπω επαναλαμβανομενα δεν γίνεται χωρίς να έχει καμία εμπειρία μάλιστα επί του θέματος...
Ο καθένας έχει κ μια άποψη, κ ανάλογα με το πόση εκτίμηση έχει στην κρίση του κ στις ικανότητες του είναι περισσότερο η λιγότερο διαλεκτικός κ απόλυτος...
Εγώ είμαι εντελώς ανοιχτός στο να αλλάξω κάθε προηγούμενη αποψη μου αν δώ τη διαφορά στην πράξη, αν δεν την δώ κ απλά τη διαβάσω γνωρίζοντας μάλιστα ότι ο άλλος δεν έχει καμία επαφή με το θέμα, λυπάμαι αλλά δεν πειθομαι...
Ο αιγηνιτης μια χαρά τα λέει για τον μέσο κυνηγό κ τον μέσο όρο των βολών... Μερικά πράγματα όμως αλλάζουν όταν παίζουμε με πιο οριακές καταστάσεις...

Από θεωρίες ολλα άρρηστα στην πίστα Βασίλη αλλάζουν πολλά που τα θεορουμε δεδομένα… το έχω ξαναγραψη η πίστα μετράει εικόνες., όχι θεωρίες όχι θεοριτηκα σεταπ….όσο ποιο πολύ κυνηγάς ένα θυραμα τόσο καλητερος γίνεσαι.. το παπί δεν μπορι να το κυνηγιση ο καθένας θέλει εικόνες και προπαντός το ημερήσιο κυνηγι του..
Ηλία, σέβομαι τις απόψεις όλων αλλά δεν δέχομαι μερικές.
Αυτή ειδικά είναι σαν να προσπαθείτε να με πείσετε ότι 1+1=5.

Θα μπορούσα να πω ότι έχω κυνηγήσει και εγώ υδρόβια και όντως έχω κυνηγήσει.
Άρα μια εμπειρία την έχω.

Οι πιο έμπειροι λοιπόν από εμένα να μας πουν την διαφορά προσκόπευσης μεταξύ ενός φυσιγγίου 50γρ #3 με 380 με ένα 30γρ #3 με 380 ριγμένα την ίδια στιγμή.
Θα έχει ενδιαφέρον το νούμερο.

Αυτό που γράφεις "όσο ποιο πολύ κυνηγάς ένα θήραμα τόσο καλύτερος γίνεσαι" είναι πολύ σωστό !!!

Κοιτάξτε τώρα αν δεν δίνονται νούμερα πως δημιουργούνται οι μύθοι.
Λέει ο Αιγινίτης πολύ σωστά.
Όσο πιο αργό το φυσίγγι τόσο μεγαλύτερη η προσκόπευση.
Τέλεια !!! Σωστότατο !!!
Όλοι αυτό λένε !!! Και εγώ συμφωνώ !!!
Αν ρωτήσω όμως πόσο μεγαλύτερη η απάντηση πιθανώς να είναι ... 10 πόντους σε καθαρή τραβέρσα στα 40μ ;;;;
Ποιός μπορεί να την ρυθμίσει ;;; Κανένας.

Σε πορεία κατά γωνία 45 μοιρών πόση είναι η διαφορά ;;; 5 εκατοστά.

Συμπέρασμα ... μην ασχολήστε με προσκοπεύσεις.
Βάλτε όση θα βάζατε, αποτυχία ;;; Διπλάσια, ξανά αποτυχία, ακόμα μεγαλύτερη.

Εδω στο νησι το 686 -1,80χ34 προφανως λογω υγρασιας το φυσιγγιο δεν ''δουλευει''....ειναι ''τζιουφιο''...
και στον ηχο ,,,,,και στην αποδοση....
Ζωντανευει μονο με CX2000 - To 1,70 -175 δεν το συζηταω....σαν σεταπ για εδω στο νησι...
Παντα για τα μερη που κυνηγαω λεω Λευτερη....
Τωρα οσον αφορα το αλευρι....δικιο εχεις...αλλα και παλι οι διαφορές πολυ μεγαλες φιλε !!!
Πιες είναι οι πολύ μεγάλες διαφορές Νίκο???? Από τα εξαρια στα εφταρια παίζει ένα 5% έως 10% και άλλο τόσο από τα 35 μέτρα στα 36,50 από το στόμιο της κάνης....... Αφήνω το γεγονός ότι το σεταπ 616 mb32 1,75x34z2m21 No 7 με ταχύτητα v1,5 425m/sec έχει σχεδόν την ίδια συγκέντρωση (διαφορά μέσα στο στατιστικο λάθος) με το δικό σου σεταπ που είναι με αλεύρι και εξαρια........ Εσύ τι πιστεύεις ,αν σε αυτό το σεταπ όπως είναι βάλω αλετ το πιάνω το 80% η όχι??????? Εγώ σου λέω άνετα!!!!! Αλλά προσπαθώ να σου εξηγήσω επανελειμενα ότι δεν είναι το ζητούμενο η υπερσυγκέντρωση ούτε το αλεύρι,επίσης δεν είναι η πανάκεια λύση το πεντασταδιακο κλείσιμο....... Ούτε το Ι2s το καλύτερο στροφείο........ Συνηθίζω να μη διαλέγω τις δοκιμές μου ,τις βάζω όλες και πιστεύω πως αυτό βοηθάει στο να βγάζουμε σωστά συμπεράσματα...... Στο συγκεκριμένο σεταπ μόνο με αλλαγή βύσματος σε z2m21 η giovani 20 θα ανέβει από το 60% σχεδόν στο 70%........Πχ ο Άρης μου έγραψε ότι η mb 32 δεν ταιριάζει με το sg βύσμα ,το εξετάζω και βλέπω ότι έχει δίκιο...... Για αυτό πάντα φιλικά σου λέω μη μου απαντάς ανακυκλώνοντας ένα σεταπ πεντασταδιακο με αλεύρι που έχεις βάλει εκατό φορές γιατί δεν μας βοηθάει να προχωρήσουμε .......... Πες μου να αλλάξω ένα βύσμα,η κάψουλι η ύψος κλεισίματος ,όχι μασημένη τροφή..........

Ηλία, σέβομαι τις απόψεις όλων αλλά δεν δέχομαι μερικές.
Αυτή ειδικά είναι σαν να προσπαθείτε να με πείσετε ότι 1+1=5.

Θα μπορούσα να πω ότι έχω κυνηγήσει και εγώ υδρόβια και όντως έχω κυνηγήσει.
Άρα μια εμπειρία την έχω.

Οι πιο έμπειροι λοιπόν από εμένα να μας πουν την διαφορά προσκόπευσης μεταξύ ενός φυσιγγίου 50γρ #3 με 380 με ένα 30γρ #3 με 380 ριγμένα την ίδια στιγμή.
Θα έχει ενδιαφέρον το νούμερο.

Αυτό που γράφεις "όσο ποιο πολύ κυνηγάς ένα θήραμα τόσο καλύτερος γίνεσαι" είναι πολύ σωστό !!!

Κοιτάξτε τώρα αν δεν δίνονται νούμερα πως δημιουργούνται οι μύθοι.
Λέει ο Αιγινίτης πολύ σωστά.
Όσο πιο αργό το φυσίγγι τόσο μεγαλύτερη η προσκόπευση.
Τέλεια !!! Σωστότατο !!!
Όλοι αυτό λένε !!! Και εγώ συμφωνώ !!!
Αν ρωτήσω όμως πόσο μεγαλύτερη η απάντηση πιθανώς να είναι ... 10 πόντους σε καθαρή τραβέρσα στα 40μ ;;;;

Σε πορεία κατά γωνία 45 μοιρών πόση είναι η διαφορά ;;; 5 εκατοστά.

Συμπέρασμα ... μην ασχολήστε με προσκοπεύσεις.
Βάλτε όση θα βάζατε, αποτυχία ;;; Διπλάσια, ξανά αποτυχία, ακόμα μεγαλύτερη.
Πόση προσκόπευση ;
Πατάς πάντα εκεί πού νομίζεις ότι είσαι λίγο πιο μπροστά απ'οτι θάπρεπε ...

χωρίς να έχει καμία εμπειρία μάλιστα επί του θέματος...
Ούτε εγώ προσπαθώ να σε πείσω.
Απλά λέω την άποψή μου ...

Εμπειρία έχω Άρη σε όλα τα θηράματα εκτός χηνών και επιβλαβών. Δεν είμαι χθεσινός ούτε κανένα παιδάκι που πιστεύει ότι διαβάζει σαν χάνος.

Ενδιαφέρον όμως θα ήταν να βρείς κανένα κείμενο (από έγκυρο συντάκτη) που λέει αυτό που ισχυρίζονται οι έμπειροι.
Δεν θα βρεις κανένα φίλε.

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε σε αυτό το θέμα.
Απλά επειδή γράφεις κείμενα και επηρεάζεις κόσμο, καλό είναι πέρα από την δεδομένη εμπειρία σου να παίρνεις και κάποια άλλη άποψη, όχι από εμένα φυσικά, ... από κάποιον που θεωρείς εσύ, σχετικό.

Last edited:
Πόση προσκόπευση ;
Πατάς πάντα εκεί πού νομίζεις ότι είσαι λίγο πιο μπροστά απ'οτι θάπρεπε ...
Τώρα Λάμπη πρέπει να με δουλεύεις ...
Μόνο να το σκεφτείς, το λίγο γίνεται πολύ.
Και μιλάς για φυσίγγια που έχουν πόση διαφορά ταχυτητας από φυσίγγι σε φυσίγγι από το ίδιο κουτί ;
Ή να εμπιστευτώ την εκτύπωση ;
Και αν έχω 3 διαφορετικά φυσίγγια στην αποθήκη ;;;;
Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα βρε παιδιά.

Τώρα Λάμπη πρέπει να με δουλεύεις ...
Μόνο να το σκεφτείς, το λίγο γίνεται πολύ.
Και μιλάς για φυσίγγια που έχουν πόση διαφορά ταχυτητας από φυσίγγι σε φυσίγγι από το ίδιο κουτί ;
Ή να εμπιστευτώ την εκτύπωση ;
Και αν έχω 3 διαφορετικά φυσίγγια στην αποθήκη ;;;;
Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα βρε παιδιά.
Τα πλείστα σκοπευτικά παίζουν γύρω στα 400m/s .
Aυτό που γράφω είναι τ'ότι είναι προτιμότερον να ρίχνεις μπροστά παρά να ρισκάρεις να μείνεις πίσω .
Υπάρχει καί η ουρά που ακολουθεί καί σε ανταμοίβει .....

Status
Not open for further replies.
Back