gvp9000
Banned
Βρε θα με τρελάνεις ;;;Tρικό ρε πώς το λέτε εκεί ;
Πουλόβερ πώς το λέτε ;
Δεν πάω με πουλόβερ θαλασσί για κυνήγι
Κάτι άλλο εννοείς μάλλον αλλά δεν λαμβάνω καλά
Βρε θα με τρελάνεις ;;;Tρικό ρε πώς το λέτε εκεί ;
Πουλόβερ πώς το λέτε ;
Επειδή κλωτσάει θα το λέει.Βρε θα με τρελάνεις ;;;
Tέσπα , φουτεράκι ρε ΒασίληΒρε θα με τρελάνεις ;;;
Βασίλη όχι τόσο μεγάλες διαφορές....... Εσύ θυμάμαι πριν να φτιάξω το συγκεκριμένο σεταπ και το δοκιμάσω ,όταν πήρε ο Νίκος 57% ,είπες ότι κανείς πρόβλεψη ποσοστού απόδοσης και το προσδιορίσεις +- 10% .....θυμάμαι καλά????Φυσικά απέχει πολύ.
Δηλαδή εσύ δεν έχεις πάρει ποτέ 40% με 3* και με άλλο φυσίγγι 80% ;
Ή με φυσίγγι που παίρνεις 80% με 3*, όλα τα όπλα το ίδιο φυσίγγι θα το βαράνε 80% ;
Εγώ δεν το έχω δει ποτέ στα όσα χρόνια έκανα έστω και λειψές δοκιμές.
Αν ήταν τα ΟΠΛΑ να βγάζουν τα ποσοστά δεν θα είχατε δοκιμάσει χιλιάδες φυσίγγια εσείς οι ιδιογομωτές για να διαλέξετε τα "καλύτερα".
Κάνω λάθος Βαγγέλη ;
Εγω όχι... Η τουλάχιστον δεν θυμάμαι τόσο μεγάλες διαφορές από όταν άρχισα να ασχολούμαι με τα όπλα μου...Δηλαδή εσύ δεν έχεις πάρει ποτέ 40% με 3* και με άλλο φυσίγγι 80% ;
Σε καμία περίπτωση...Ή με φυσίγγι που παίρνεις 80% με 3*, όλα τα όπλα το ίδιο φυσίγγι θα το βαράνε 80%
Από μπόμπα αχαχαχΕπειδή κλωτσάει θα το λέει.
Ποιό είναι το χαμηλότερο και υψηλότερο ποσοστό που θυμάσαι με mod.Βασίλη όχι τόσο μεγάλες διαφορές....... Εσύ θυμάμαι πριν να φτιάξω το συγκεκριμένο σεταπ και το δοκιμάσω ,όταν πήρε ο Νίκος 57% ,είπες ότι κανείς πρόβλεψη ποσοστού απόδοσης και το προσδιορίσεις +- 10% .....θυμάμαι καλά????
Στο ίδιο σκάγι δεν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές υπερέβαλα λιγάκι.Εγω όχι... Η τουλάχιστον δεν θυμάμαι τόσο μεγάλες διαφορές από όταν άρχισα να ασχολούμαι με τα όπλα μου...
Σε καμία περίπτωση...
Η ευλογία για ένα όπλο είναι να βαράει οσο το δυνατόν περισσότερα φυσιγγια σταθερά... Για μένα δεν έχει σημασία τόση αν αποδίδει 60 η 80%... Αρκεί να ρίχνει όλα σχεδόν τα φυσίγγια στο ίδιο ποσοστό, ειδικά τα κακοφτιαγμενα... Αυτό είναι προνόμιο λίγων όπλων δυστυχώς... Αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα...
Καλημερα, το να ριχνει ενα οπλο σταθερα ολα τα φυσιγγια με τα ονομαστικα τσοκ ειναι πλεονεκτημα φιλε γιατι εχεις σταθερη αποδοση, αν θες μετα μικροτερη η μεγαλυτερη συγκεντρωση αλλαζεις τσοκ και οχι φυσιγγι.Στο ίδιο σκάγι δεν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές υπερέβαλα λιγάκι.
Θα σου ζητήσω ότι και στον Βαγγέλη.
Ρίξε το ίδιο φυσίγγι (αυτό που έβαλες) με full και με κύλινδρο.
Τα κακοφτιαγμένα φυσίγγια πρέπει να τα ορίσουμε πρώτα και μετά να μιλήσουμε για αυτά.
Κάτσε να ρίξω ακόμα μερικά το ΣΚ και θα σου στείλω αν θες μερικά πραγματικά κακοφτιαγμένα εμπορικά να ρίξεις και εσύ και να δούμε διαφορές σε κύλινδρο mod και full.
Διαφωνώ για το ίδιο ποσοστό.
Εγώ δεν έχω δει κανένα όπλο που να βαράει ότι φυσίγγι #4 ή #6 και να του βάλεις περίπου τα ίδια ποσοστά.
Ακόμα και αν ένα φανταστικό όπλο το έκανε, για εμένα θα ήταν μειονέκτημα.
Το έχω εξηγήσει παλιότερα γιατί.
Νίκο το φυσίγγι σου έδωσε 60% με 3*.
Πόσο ήθελες δηλαδή να σου δώσει ;
80% ή 90% ;
Εγώ όταν ρίχνω 1 τουφεκιά και παίρνω Χ% θεωρώ ότι το φυσίγγι έχει δυνατότητα για Χ% + 10%.
Αν έριχνα 10 τουφεκιές με το ίδιο φυσίγγι και στραβωνόμουν να μετράω σκάγια θα κατάφερνα ουσιαστικά 2 πράγματα.
1. Να βγάλω ένα μέσο όρο συγκέντρωσης.
2. Να δω πόσο κοντά είναι οι συγκεντρώσεις μεταξύ τους.
Είναι άλλο πράγμα να πάρω με 3 φυσίγγια συγκεντρώσεις 50%, 60% και 70% και άλλο 59%, 60% και 61%.
Και οι μεν και οι δε βγάζουν μέσο όρο 60% αλλά δεν είναι το ίδιο.
Δεν το κάνω όμως διότι δεν με ενδιαφέρει.
Θεωρώ ότι το φυσίγγι έχει δυνατότητα για Χ% + 10% και ξεμπερδεύω.
Θα αδικήσω ένα φυσίγγι ; Και τι έγινε ; Τελειώσαν τα φυσίγγια του κόσμου ;;;
Στα μόνα που με ενδιαφέρει να παίρνω τα ονομαστικά ή περισσότερο είναι σε αυτά που εγώ θεωρώ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.
Στα τόσα χρόνια έχω μόνο μια αναφορά.
Rem express 35.5gr.
Θεώρησέ με κολλημένο αλλά για εμένα δεν υπάρχει πιο σταθερό φυσίγγι σε διάστημα μισού αιώνα.
Αντιαεροπορικό δεν είναι ... σταθερό όμως είναι.
Τι θα εμπιστευτώ και θα θεωρήσω σταθερά ; τα Nsi ;
Εγώ δεν θα έκανα τίποτα.
Το φυσίγγι δεν το πάει το όπλο για να βαρέσει 80% και τέλος.
Ή τα σκάγια δεν είναι τα ίδια αφού όλα τα άλλα είναι τα ίδια ...
Δεν το έχω υπ όψιν μου αλλά σίγουρα είναι όπως το λες..... Με τι συγκεντρωτηρα είναι Λάμπη spark?????
https://www.nobelsport.it/en/products-en/shooting/all-1oz-specialties/item/426-exclusiva-28Δεν το έχω υπ όψιν μου αλλά σίγουρα είναι όπως το λες..... Με τι συγκεντρωτηρα είναι Λάμπη spark?????
Θα σου πω την άποψη μου σε μια κατανομή το όπλο παίζει ένα 10% το τσοκ ένα 10-15% και το υπόλοιπο είναι το φυσίγγι για κάποιους λόγους από αυτά τα λίγα που έχω δει είναι ότι ο συνδυασμός του βύσματος με την κανη και το τσοκ θα σου δώσει το μέγιστα προσωπικά στο όπλο μου έχω δει ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά στις δοκιμές τα παίρνω με gt σε διαφορά σεταπ από 30 μέχρι 50 γρ και σε διαφορά ύψη το βύσμα,αυτό συμβαίνει στο συνδυασμό που ρίχνω εγώ με το δικό μου όπλο και τσοκ αν βάλω στο σεταπ άλλο βύσμα αντίστοιχου ύψους αλλάζουν όλα!!μεγαλο ρόλο επίσης σε κάποια σεταπ παίζει και το στροφειο όπως λέει και ο κυρ Μιχάλης από τη λερο με ένα στροφειο δεν γίνεται να τα κανείς ολα!!Βεβαια ο καθένας ανάλογα το τι θέλει να κάνει στο κυνήγι και ποσό θέλει να προχωρήσει και να ψαχτεί ανάλογα πρατει και κάνει τις δοκιμές του,σίγουρα υπάρχουν σεταπ είτε 2 είτε 3 σταδίων είτε 5 που δουλεύουν φοβερά όπως και ρελιαστά και εγώ 5σταδιακο κλείνω αλλά έχω δει φίλους που κυνηγάμε μαζί που κλείνουν σε 2-3 στάδια και μια χαρά σκοτώνουν!προσωπικά στα τρυγόνια ρίχνω μόνο ρελιαστο και είμαι πολύ ικανοποιημένος!!Γενικα στην ιδιογομωση δεν υπάρχουν κανόνες απόλυτοι ανάλογα τι βλέπει ο καθένας στο τρόπο που κυνηγάει ανάλογα φτιάχνει τα σεταπ του!!Φυσικά απέχει πολύ.
Δηλαδή εσύ δεν έχεις πάρει ποτέ 40% με 3* και με άλλο φυσίγγι 80% ;
Ή με φυσίγγι που παίρνεις 80% με 3*, όλα τα όπλα το ίδιο φυσίγγι θα το βαράνε 80% ;
Εγώ δεν το έχω δει ποτέ στα όσα χρόνια έκανα έστω και λειψές δοκιμές.
(Όχι ότι τώρα κάνω τέλειες, μην τρελαθούμε)
Αν ήταν τα ΟΠΛΑ να βγάζουν τα ποσοστά δεν θα είχατε δοκιμάσει χιλιάδες φυσίγγια εσείς οι ιδιογομωτές για να διαλέξετε τα "καλύτερα".
Κάνω λάθος Βαγγέλη ;
Βασίλη διαφωνο κάθετα σε ολλα όσα γράφεις….είναι τελοιος λάθος το σκέφτηκο σου αλλά δεν θα μπω και στον κόπο να σε πισο για το αντηθετο…. Εντέλος φιλικά στα γράφω…Αν τα όπλα έκαναν την διαφορά (και ήταν μεγάλη), δηλαδή έσφιγγαν ή άνοιγαν την κατανομή κατά το δοκούν, έβγαζαν μεγαλύτερη διατρήση και ίδια κεντρική με περιφερειακή, θα είχαμε καταλήξει στο πιο δηλητηριώδες όπλο, εσείς θα σταματούσατε την ιδιογόμωση, όλοι μας το σκοπευτήριο και όλοι θα ρίχναμε με το ίδιο σιδερικό.
Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη.
Τα όπλα σχεδιάζονται να έχουν συγκέντρωση μέχρι 80% (browning), μέχρι 70% (betetta, benelli), δημοσιευμένα αυτά, η περιφερειακή διάτρηση πάντα είναι πιο μικρή από την κεντρική διότι τα σκάγια είναι πιο παραμορφωμένα και ταξιδεύουν μεγαλύτερη απόσταση και κάποιοι ψάχνουν την κάνη που βαράει πολύ πιο σφιχτά από οποιαδήποτε άλλη ή κάνουν μετατροπές να το πετύχουν.
Καλά κάνουν, δεκτά όλα, αλλά εγώ σκοτώνω στις αποστάσεις που συνήθως βαράω και με κάνη που δεν σκοτώνει.
Όποιος ψάχνει να σκοτώσει στα 70μ προφανώς πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο από εμένα και η ιδιογόμωση είναι μονόδρομος, όχι το σούπερ ντούπερ όπλο.
Ένα ξέρω, ... για να βρεις πολύ σφιχτό ή ανοιχτό φυσίγγι με οποιαδήποτε κάνη πρέπει να κάνεις δοκιμές. Αν δεν κάνεις δεν έχεις ιδέα πως βαράει.
Για να βρεις καλό και σταθερό φυσίγγι, συνήθως πρέπει να το πληρώσεις.
Εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα ...
Και που ασχολούναι με σκάγια να σου πω την αλήθεια το κάνω χωρίς να υπάρχει λόγος μιας και όλο τον χειμώνα για γουρούνια πάω
Ο καθένας έχει το σκεπτικό του Ηλία.Βασίλη διαφωνο κάθετα σε ολλα όσα γράφεις….είναι τελοιος λάθος το σκέφτηκο σου αλλά δεν θα μπω και στον κόπο να σε πισο για το αντηθετο…. Εντέλος φιλικά στα γράφω…
Οι διάφορες από κάνη σε κάνη είναι ένα 3-5%Αν τα όπλα έκαναν την διαφορά (και ήταν μεγάλη), δηλαδή έσφιγγαν ή άνοιγαν την κατανομή κατά το δοκούν, έβγαζαν μεγαλύτερη διατρήση και ίδια κεντρική με περιφερειακή, θα είχαμε καταλήξει στο πιο δηλητηριώδες όπλο, εσείς θα σταματούσατε την ιδιογόμωση, όλοι μας το σκοπευτήριο και όλοι θα ρίχναμε με το ίδιο σιδερικό.
Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη.
Τα όπλα σχεδιάζονται να έχουν συγκέντρωση μέχρι 80% (browning), μέχρι 70% (betetta, benelli), δημοσιευμένα αυτά, η περιφερειακή διάτρηση πάντα είναι πιο μικρή από την κεντρική διότι τα σκάγια είναι πιο παραμορφωμένα και ταξιδεύουν μεγαλύτερη απόσταση και κάποιοι ψάχνουν την κάνη που βαράει πολύ πιο σφιχτά από οποιαδήποτε άλλη ή κάνουν μετατροπές να το πετύχουν.
Καλά κάνουν, δεκτά όλα, αλλά εγώ σκοτώνω στις αποστάσεις που συνήθως βαράω και με κάνη που δεν σκοτώνει.
Όποιος ψάχνει να σκοτώσει στα 70μ προφανώς πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο από εμένα και η ιδιογόμωση είναι μονόδρομος, όχι το σούπερ ντούπερ όπλο.
Ένα ξέρω, ... για να βρεις πολύ σφιχτό ή ανοιχτό φυσίγγι με οποιαδήποτε κάνη πρέπει να κάνεις δοκιμές. Αν δεν κάνεις δεν έχεις ιδέα πως βαράει.
Για να βρεις καλό και σταθερό φυσίγγι, συνήθως πρέπει να το πληρώσεις.
Εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα ...
Και που ασχολούναι με σκάγια να σου πω την αλήθεια το κάνω χωρίς να υπάρχει λόγος μιας και όλο τον χειμώνα για γουρούνια πάω