Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μην γράφεις τέτοια ... θα μας πάρουν με τις πέτρες αχαχαχα
Βασίλη είχα και εγώ κάποια στιγμή την άποψη πως δεν σκοτώνουν κάποια όπλα,όταν ήρθα στας σερρας μόνιμα και ασχολήθηκα πολύ με το παπί το φιλαράκι μου είχε για δεύτερο όπλο μια μ2 όταν τις βάλαμε πυρομαχικο ιδιογομωσης σκότωνε αξιοπρεπέστατα και χωρίς να υστερεί πουθενά από αλλά όπλα!!

Καλημέρα Βασίλη. Το γεγονός είναι πως φτιάξαμε εγώ ,ο Άρης και ο Νίκος ένα φυσίγγι ..,.. Ο Άρης πήρε 80% ,εγώ με σκάγια νίκελ 86% και με σκάγια απλά (αλλά όπως είπα πολύ κακής ποιότητας) 76% οπότε μπορούμε να πούμε ότι ήταν πολύ κοντά στο80% άρα αυτό κρατάμε. Ο Νίκος πήρε 57% που απέχει πάρα πολύ από μας οπότε κάτι φταίει..,.... Ας κάνει έναν κόπο να το δοκιμάσει πάλι με το ίδιο όπλο ,αλλά και με το δικό του ....... Να δούμε το αποτέλεσμα , γιατί καθώς φαίνεται σίγουρα το φυσίγγι είναι καλό και αποδίδει τα μέγιστα. Φυσίγγι χώρις αλεύρι και με απλά σκάγια 80%!!!! Εάν ο Νίκος βγάλει παρόμοια συγκέντρωση πάει να πει ότι κάτι δεν έφτιαξε καλά στο πρώτο φυσίγγι η ότι του έφυγε το κέντρο της ντουφεκιας......
Το ΣΚ θα ρίξω και εγώ το γνήσιο με 3*.
Θα δούμε τι θα βγάλει.
Πρόβλεψη ... Το 80% το αποκλείω από τώρα.

Νομίζω το έχω κόψει και έχω μετρήσει σκάγια. Αλλιώς θα ζητήσω άλλο ένα από τον Βάζελο :)
.think.

Δεν θα μου ξεφύγεις. Ρίξε το ίδιο ακριβώς με κύλινδρο και full.
Θα μετρήσω εγώ τα σκάγια.

Αυτό πού μπορεί να έγινε στο φυσίγγι του κ.Νίκου είναι να το έκλεισε χάραγμα -πάτημα
χωρίς χρήση 3ου σταδίου μ'ότι σημαίνει αυτό ...

Λαμπη το γραφω ολοκαθαρα επανω στον στον στοχο!!!
Εκλεισα με 2 σταδια φιλε !!!
Αλλωστε με 10χιλιοστα κενο χωρο...( εγω τουλαχιστον ) 3το σταδιο δεν παταω !!!

εικόνα_Viber_2022-05-20_11-07-45-278.jpg
εικόνα_Viber_2022-06-13_12-15-29-288.jpg

εχουν γινει δοκιμες με κανες steelium plus ή crio power bore;;....θα ειναι διαφορετικο το αποτελεσμα;...ή μας πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες;....
Θα πάμε μαζί είπαμε το καλοκαίρι.
Θα πάρω και το θρυλικό κανόνι 1187 μαζί αχαχαχα

Λαμπη το γραφω ολοκαθαρα επανω στον στον στοχο!!!
Εκλεισα με 2 σταδια φιλε !!!
Αλλωστε με 10χιλιοστα κενο χωρο...( εγω τουλαχιστον ) 3το σταδιο δεν παταω !!!

View attachment 49958
View attachment 49959
Αν τοκλείσεις με 3ο να κατέβει 58 καί το ρέλλι μετά 57.80 θάναι άλλο φυσίγγι .

Υπάρχει μια διάχυτη άποψη ότι ένα όπλο που βαράει 80-90% με ότι φυσίγγι και να του βάλεις με 3* είναι ενα καλό όπλο, χωρίς να έχουμε ιδέα πως πάει με πχ κύλινδρο ή full.
Γιατί άραγε ;;;
.think.

Βασιλη μην ''ψαχνεις'' οπλα φιλε !!!
ΟΛΑ τα οπλα και οι καννες τους καλες ειναι !!!
Το φυσιγγιο και το στησιμο του κανει ολη την διαφορά + τον ιδιογομωτη!!!

Δεν ειναι τυχαιο....Οτι σεταπ εχει δωσει o Teo virginia κεντησε και στον στοχο και στον κυνηγοτοπο !!!

εικόνα_Viber_2021-02-07_19-29-27.jpg
εικόνα_Viber_2021-02-07_19-31-05.jpg

Θα δούμε τι θα βγάλει.

Νομίζω το έχω κόψει και έχω μετρήσει σκάγια. Αλλιώς θα ζητήσω άλλο ένα από τον Βάζελο :)
.think.

Θα τα μετρήσω εγώ τα σκάγια αφού το ρίξω..... Σε πόσα μέτρα θέλεις να γίνουν οι δοκιμές??? 35????36, 50???? Κάτι άλλο???? Κάποιο παραπλήσιο με mb36 1,90x38 No 4 με το full στα 45 μέτρα από το στόμιο της κάνης έδωσε 60% αν αυτό βοηθάει κάπου......

Θα δούμε τι θα βγάλει.

.think.

Ζήτησε δύο φυσίγγια τέτοια και ρίξε και με τα δύο σου όπλα........ Τα όπλα θα τα καθαρίσω εγώ αχαχα.....

Οι καλές -επιτυχημένες κάννες δέν έχουν πρόβλημα με κανένα βύσμα .
Χθές πειραματιζόμασταν να πετύχουμε μια λίγο πιό ανοικτή κοντινή ντουφεκιά πατώντας
0.5 χιλ ακόμη το σκοπευτικό εμπορικό καθότι βγάζει πολύ κλειστές ντουφεκιές για κοντινά πιατάκια .
Στα 15 μέτρα η διαφορά ήταν ελάχιστη οπόταν τούπα κι'έριξε στο απέναντι ανάχωμα πούταν 50 μ
Μείναμε άφωνοι όταν είδαμε τον piston skeet να κτυπά κι'αυτός στο ανάχωμα .
Υ.Γ Δέν προσπαθώ να πείσω κανένα γι'αυτά που γράφω .Απλές αναφορές γεγονότων .
Λαμπη να σου πω με τα μπαικαλ που κυνηγαω δεν εχω δυσκολο εργο οτι και να τα βαλω σκοτωνουν πολυ καλα ,ΑΛΛΑ με δυο τρια βυσματα εχω δυαφορες μετρησιμες οι z2m ,jiovani και οι gt μου δεινουν μεγαλητερες ταχυτητες και πιο σφιχτες τουφεκιες ενω ας πουμε ο θωδης πολυ σφιχτες τουφεκιες αλλα χαμηλοτερες ταχυτητες ,οι ντραγγο απο την αλλη πολυ υψηλες ταχυτητες αλλα φτωχη συγγεντρωση και κατανομη ,μιλαω για δοκιμες στα ιδια φυσιγγια παντα εχω απο ολλους τους συγγεντρωτηρες σχεδον και εχω στησει την ιδια δοσολογια με ολους τους συγγεντρωτηρες που μου δινουν σωστη ογκομετρια !! Αυτο ενωουν οταν λενε οι αλλοι συναδερφοι αρμωνια στο σετ απ ,οταν κλεινω ενα φυσιγγι καινουριο δοκιμαζω 3-5-10 συγγεντρωτηρες και βλεπω πιος ειναι ο καταληλος αλλα κατα 90% ειναι καλυτεροι αυτοι που αναφερα

Τρ
Τι'ν κιο ;;;;
Το βάζω στο google translate και μου βγάζει "Άγνωστη γλώσσα" αχαχαχ

Σήμερα @vazelos είδα το πρώτο τρυγόνι σε πολύ πονηρό σημείο.
Προς τα μέρη σου ήταν.
Ίσως χρησιμοποιήσω πρώτη φορά το app φέτος :)

topic.
Τρικο βρε!
Το μαλλινο πουλοβερ το λεπτο, το ελαφρυ!
Ετσι το λεμε!
(Και συνθετικο μην ψαχνεις μαλλινα σημερα)

Attachments

• 5A294DF6-0CD9-4AB9-AE4B-99C5B8CADB19.jpeg
    5A294DF6-0CD9-4AB9-AE4B-99C5B8CADB19.jpeg
    19,3 KB · Προβολές: 2
Βασίλη είχα και εγώ κάποια στιγμή την άποψη πως δεν σκοτώνουν κάποια όπλα,όταν ήρθα στας σερρας μόνιμα και ασχολήθηκα πολύ με το παπί το φιλαράκι μου είχε για δεύτερο όπλο μια μ2 όταν τις βάλαμε πυρομαχικο ιδιογομωσης σκότωνε αξιοπρεπέστατα και χωρίς να υστερεί πουθενά από αλλά όπλα!!
Οταν λεμε Κωσταρα οτι καποιες καννες υπερεχουν εναντι καποιων αλλων μιλαμε για εμπορικα φυσιγγια που ριχνει το 90% των κυνηγων, εκει μια καλη καννη κανει την διαφορα με παρα πολλα φυσιγγια.

Οταν εσυ ομως παρεις την χειροτερη που υπαρχει με τα εμπορικα φυσιγγια και κοψεις ραψεις ενα φυσιγγι στα μετρα της θα εχεις εντελως διαφορετικη εικονα.

Και δεν ειναι η διαφορα 3% με 5% αλλα πολυ παραπανω, γι αυτο και καποια ατομα δεν χρειαζονται ιδιογομωση για να σκοτωσουν μακρια με δυσκολες συνθηκες, δεν ειναι μονο θεμα συγκεντρωσης αλλα και δυναμης της τουφεκιας.

Οταν λεμε Κωσταρα οτι καποιες καννες υπερεχουν εναντι καποιων αλλων μιλαμε για εμπορικα φυσιγγια που ριχνει το 90% των κυνηγων, εκει μια καλη καννη κανει την διαφορα με παρα πολλα φυσιγγια.

Οταν εσυ ομως παρεις την χειροτερη που υπαρχει με τα εμπορικα φυσιγγια και κοψεις ραψεις ενα φυσιγγι στα μετρα της θα εχεις εντελως διαφορετικη εικονα.

Και δεν ειναι η διαφορα 3% με 5% αλλα πολυ παραπανω, γι αυτο και καποια ατομα δεν χρειαζονται ιδιογομωση για να σκοτωσουν μακρια με δυσκολες συνθηκες, δεν ειναι μονο θεμα συγκεντρωσης αλλα και δυναμης της τουφεκιας.
Αυτα με την δυναμη της τουφεκιας δεν μπορω να το καταλαβω τι ενωειτε ολες οι κανες ιδιες σωληνες ειναι η δυναμη ειναι κατα ποσο διαφυγη αεριων εχετε !! Και θα σου πω και το αλλο αν θελεις μακρινα σκοτωματα παρε ενα 16 αρι να εχεις καλυτερα μακρινα σκοτωματα ! Εχω ενα δυκανο σιμπσον 16 αρη τα σκοτωματα που κανει μακρια το 12 αρη ουτε στα ονειρα του !!!

Εγω παντως πιστευω οτι καθε καννη ειναι διαφορετικη και οτι υπαρχει καπου ενα φουσεκι που της ταιριαζει απολυτα
Μαλιστα με αυτο το φουσεκι ο κατοχος μπορει να κυνηγα τα παντα απλα αλαζοντας το σκαγιο , σε καθε εποχη
Με εξαιρεση ισως καποιες πολυ εχτριμ συνθηκες που οι πληστοι δεν εχουν καν στα μετη τους η εαν εχουν δεν θα πανε να κυνηγησουν( κατι -22 ακουω και απορω πως κυνηγας σε τετοιες συνθηκες ειδικα εαν δεν εισαι μαθημενος σε αυτες- στο -22 κατουρας και αντι να την τιναξεις πρεπει να χοροπηδας ολοκληρος μπας και πιασει μεσα παγο)

Είναι κάποιοι σωματοτυποι που ταιριάζουν σε περισσότερα ρούχα κάποιοι άλλοι σε λιγότερα όταν βρεις το ρούχο που σου κάθεται καλά θα είσαι τέλειος στην εικόνα το ίδιο είναι και με τις κάνες των όπλων κάποιες ταιριάζουν σε περισσότερα βύσματα κάποιες σε λιγότερα και εκεί όταν βρεις το κοστούμι που σου κάθεται ακριβώς εκεί οι διάφορες είναι απειροελάχιστες!!

Aυτά τα 28άρια με 32άρες πυρίτιδες είναι για χρήση σε επίπεδο αγώνων κλπ.
Για το κέφι μας στο σκοπευτήριο D20 V - AS
H τελευταία στο 1.32 μόνο με piston skeet 23 σε 12/67.40 με cx2000 δίδει
ένα λίγο αργό μέν αλλά πολύ αξιόπιστο φυσιγγάκι σε 6*
Αυτό το τελευταίο νομίζω το έριξα στο παγκόσμιο πέρυσι σε victory challenger piston... πολύ καλό, μαλακό και αποτελεσματικό. Όσον αφορά τα 28ρια με 32αρες πυρίτιδες θα συμφωνήσω οτι είναι ειδικού σκοπού άλλα είναι και τρέλα τα άτιμα, πολύ μαλακά και συγκεντρωτικά.

Θα τα μετρήσω εγώ τα σκάγια αφού το ρίξω..... Σε πόσα μέτρα θέλεις να γίνουν οι δοκιμές??? 35????36, 50???? Κάτι άλλο???? Κάποιο παραπλήσιο με mb36 1,90x38 No 4 με το full στα 45 μέτρα από το στόμιο της κάνης έδωσε 60% αν αυτό βοηθάει κάπου......
Θέλω το ίδιο φυσίγγι στα ίδια μέτρα με κύλινδρο και full.
2 τουφεκιές.

Την αποτύπωση των 3* την έχουμε.
Δεν θα αλλάξει τίποτα ... μόνο τα τσοκ.

Ζήτησε δύο φυσίγγια τέτοια και ρίξε και με τα δύο σου όπλα........ Τα όπλα θα τα καθαρίσω εγώ αχαχα.....
Είσαι Γιάννενα, ... αν ήσουν κοντά θα σου έδινα και τα 2 όπλα να τα λιώσεις ...
Θα τα καθάριζα εγώ μετά ... συνηθισμένος είμαι :)

εχουν γινει δοκιμες με κανες steelium plus ή crio power bore;;....θα ειναι διαφορετικο το αποτελεσμα;...ή μας πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες;....
Δεν πιστεύω οτι είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αλλιώς θα είχαν ξεφτιλιστεί οι 2 μεγαλύτερες εταιρείες όπλων. Εχω την απλη κάννη 18,3 της beretta με 2 σταθερό τσοκ κι 70 αρα θαλάμη και το 690 με 18,6 steelium plus. Προσωπική μου άποψη καλύτερη τουφεκιά το 2ο με μεγαλυτερη ποικιλία φυσιγγίων. Αν την έχω ακόμα την 303 το φθινόπωρο θα ανεβάσω συγκριτικό.

Status
Not open for further replies.
Back