Σε ποια φυσιγγια το εχεις δει αυτο Τασο? Μονο καποια αμερικανικα μου ερχονται στο μυαλο...
Τα αναμικτα σκαγια εχουν ελαφρα πιο πυκνη κατανομη και ελαφρα μεγαλυτερη αρχικη ταχυτητα... Στο κυνηγι εχουν μεγαλυτερη φονικοτητα, εχουν περισσοτερη δυναμη πανω στο θηραμα...Αυτό που μπορείς να κάνεις Άρι(Αν δεν το έχεις ήδη κάνει..)Είναι να γεμίσεις ένα φυσίγγι με 9αρια και ένα άλλο με ν9-8(με τα ίδια φυσικά υλικά)και να ρίξεις σε μια τάδε απόσταση με το ίδιο τσοκ να δεις αν θα υπάρχει κάποια σημαντική διάφορα σε κατανομή κ συγκέντρωση..
Σε όλους μας εχει τύχει να βλέπουμε άκαυτη μπαρούτι μέσα στην κάννη μετά απο πυροβολισμο και άλλοτε να ειναι η μπαρούτι τελείως καμμένη.Στην πρώτη περίπτωση οταν βλέπουμε άκαυτη μπαρούτι δηλαδή μήπως επηρεάζετε βλητικα η βολή μας?Πχ στην δύναμη της.Και γιατι συμβενει αυτό?Ευχαριστώ.
Ακαυτη πυρίτιδα μπορεί να αφήσει ενα φυσίγγια μεσα στην κανη για τους λόγους που αναφέρει ο ILIAS B, επίσης όταν το φυσίγγιο γεμίζεται με προοδευτικότερης καυση πυρίτιδας από αυτή που απαιτεί το βάρος γομωσης σκαγιών του. Πάντως σε ένα τύπο φυσιγγίου SPORTING που δοκιμασα πέρσι και παρατήρησα αύτο το φαινόμενο η απόδοσή του ήταν άριστηΠολλα μπορι να συμβαίνουν τασο απο αδύναμο πατημα τησ φουστασ του συγκετροτηρα ακατάλληλο καψουλι.φυσηκα όλα αυτα επηρεάζουν και την βολι
Τάσο πρώτα από όλα, οι καιρικές συνθήκες ήταν ίδιες;Να πω κάτι που εχω παρατηρήση με την διατρηση των φυσιγγίων.Από πάντα μαδάω τα θηράματα που χτυπάω για να βλέπω την διατρηση των σκαγιων.Εχει τύχη να μαδάω τσίχλα και να πέφτουν ενα δυο σκάγια κατω!Ενα αλλο πολυ παράξενο φαινόμενο ήταν το εξής:Τουφεκωντας πέρδικα με φυσίγγι 36γρ 6αρι(ελληνικό)πισωκωλλα περίπου στα 15μ τα σκάγια έμειναν μεσα στο πουλί κ ήταν παραμορφωμένα(τα βρήκα στο φαΐ)!!ως εδώ καλά..ΟΜΩΣ τουφεκοντας φάσα με φυσίγγι 34γρ ν6(ιταλικό) με βολή τραβερσα πάνω από 30μ. κατά το μαδημα το πουλί είχε 3 σκάγια αρπάξει.Το ενα από αυτά είχε βγει από την άλλη πλευρά και είχε σταματήσω εσωτερικά στην πέτσα του πουλιού!και όλη γνωρίζουμε την θα πει φάσα..ΥΓ Δεν μπορώ να δώσω κάποια εξήγηση.παντως η διάφορα από φυσίγγι σε φυσίγγι ειναι τεράστια (και) στο θέμα διατρηση.Ισως κάποιοι να παραξενεύουν ομως να είστε σίγουροι οτι γράφω ειναι πέρα για πέρα αληθινό.Θα ήθελα γνώμες γιατί είμαι σίγουρος οτι έχετε παρόμοια περιστατικά..