Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Tασο, αν δεν ηταν δυσευρετες, μονο με μαλλινες θα κυνηγουσα. Ειναι ομως και δυσευρετες, και δε με βολευουν στους ριγμενους καλυκες.
 
Αν και δεν γεμίζω φυσιγγια..Το ακούω συχνά σαν παράπονο από όσους γεμιζουν,ειδικά από τους πιο παλιούς κυνηγους.Ισως Βίκτωρα αν κοιταζες σε κάποιο παλιο κυνηγομαγαζο να υπήρχαν κάπου ξεχασμένες από κάποιο παλιο στοκ.
 
Οι παλιες λιπασμενες μαλλινες ειναι εξαιρετικα δυσευρετες. Μιλαμε για μαλλινες, απο μαλλι αλογου, και απλα τις ξεχναμε. Επειτα βαλε και τον παραγοντα πολυκαιρια οποτε τα βλητικα τους αποτελεσματα θα ειναι και διαφορετικα καθως θα εχουν διαφορετικη ελαστικοτητα απο την αρχικη. Μετα παμε στις λιπασμενες ή μη απο κετσε, για τις οποιες μιλαω, που βρισκονται καπως ευκολοτερα αλλα οχι παντα. Πιο ελαστικες, παλι καπως διαφορετικες σε σχεση με την αρχικη τους κατασταση, μια και μιλαμε για υλικο 20+ χρονων. Μετα απο τοσα χρονια, και εφοσον δεν εχει γινει σωστη αποθηκευση η λιπανση ειναι απλα ελαχιστη ή ανυπαρκτη, και μενει μονο η ελαστικοτητα. Παρολα αυτα συνεργαζονται αψογα με τους χαρτινους καλυκες, και η τουφεκια τους ειναι πραγματικα απολαυση, οπως ειναι και το γεμισμα ενα ενα φυσιγγι στο χερι. Οι συγχρονες Diana δεν μου αρεσουν. Ειναι πολυ σκληρες και εχω την αισθηση πως εμβολιζουν την δεσμη των σκαγιων.

Απο Ιταλια μερια βρισκεις και ταπες τυπου σαντουιτς, οπως τα Bonavita ή τα SFS και τα Ιris αλλα και παλι, το ζητουμενο ειναι η απροσκοπτη ευρεση των υλικων, για να μη χρειαζεται να στοκαρεις χιλιαδες ταπες που δε ξερεις αν θα χρησιμοποιησεις ποτε
 
Έχω την εντύπωση οτι το υλικό κάποιον μαλλινων σε σύγχρονα φυσιγγια που έχω ανοίξει μοιάζει κάπως με πεπιεσμενο χαρτοπολτό(αν μπορώ να το πω έτσι..)ίσως να είναι κάποιο άλλο υλικό.
 
O Βικτωρας γεμιζει μερικα πολυ ωραια φυσιγγια με μαλλινη... Κ για μενα ειναι η αποδειξη πως αν στηθει σωστα η συνταγη το φυσιγγι εχει πολυ καλες συγκεντρωσεις... ;)
 
H Diana ειναι αυτη που περιγραφεις Tασο. Ακριβως ειναι αυτο το υλικο, χαρτοπολτος πεπιεσμενος, γιαυτο και ειναι και τοσο σκληρη.

Αρη .seveys.
 
Όποτε αν δεν κάνω λάθος φυσίγγι εμπορίου με "πραγματική"μαλλινη τάπα δεν υπάρχει..Ξέχασα να αναφέρω ότι κάποτε είχα ανοίξει ένα χάρτινο παλιό jk6 του Μπούσουλα.Και η τάπα ήταν η γνήσια μαλλινη της τότε εποχής(κανονικό μαλλί)..Προφανώς αυτές πρέπει να ήταν οι καλές μαλλινοταπες..Να πω ότι πάνω από την πυρίτιδα είχε χαρτονακι μετά μαλλινη κ μετά πάλι χαρτονακι κ από πάνω τα σκάγια..
 
H βυσματωση παει καπως ετσι οπως το περιγραφεις. Πανω απο τη μαλλινη θελει οπωσδηποτε χαρτονακι, καθως με την πιεση καποια σκαγια κολλανε πανω στο βυσμα, λογω λιπαροτητας. Αυτο αλλαζει τον τροπο που συμπεριφερεται το βυσμα εκτος κανης, λογω αυξησης του βαρους μπροστα. Προσωπικα αντι για obturator (το πλαστικο ταπακι που μπαινει πανω απο την πυριτιδα) βαζω overpowder card, ενα ταπακι 3 χιλιοστων σκληρο, για να εμποδιζει τα αερια να διαφυγουν, κοβω την ταπα στα 2 και παρεμβαλλω ενα φελοταπακι 3 χιλ. και οπωσδηποτε πανω απο την μαλλινη χαρτονακι.
 
Πολύ ωραίο κέντημα !!!

Bελονακι :P

Χωρις πλακα, η μαλλινη βοηθαει ωστε η τουφεκια να ακουει περισσοτερο το τσοκ. Δεν ειναι διασπορας, δεν ειναι ημι-διασπορας. Ειναι απλα η τουφεκια που πρεπει να βλεπεις αναλογως το τσοκ που φοραει το οπλο.
 
Bελονακι :p

Χωρις πλακα, η μαλλινη βοηθαει ωστε η τουφεκια να ακουει περισσοτερο το τσοκ. Δεν ειναι διασπορας, δεν ειναι ημι-διασπορας. Ειναι απλα η τουφεκια που πρεπει να βλεπεις αναλογως το τσοκ που φοραει το οπλο.

Αυτο ακριβως... Βγαλτε απο το μυαλο σας οτι η μαλλινη ειναι ενα ειδος διαπσορας...
 
Ρε παιδιά μισό λεπτακι γιατι..μπερδεύτηκα..Αν με την μαλλινη η τουφεκιά μας ακούει περισσότερο το τσοκ,τότε με τον συγκεντρωτηρα(κυαθιο)τι ακριβως γίνεται?Ενδέχεται να ρίχνουμε πχ με 3*και να είναι σαν να ρίχνουμε με 2*?χοντρικά θέλω να μου πειτε..
 
Τότε από ότι κατάλαβα κάλλιστα μπορεί κάποιος με μαλλινοταπα και πχ 34γρ ν6 να κυνηγήσει φάσσες με το κατάλληλο τσοκ.Ετσι εξηγητε γιατι παλιά με το 2001 παραδοσιακο 34γρ τα πουλιά έπεφταν ξερά σε αποστάσεις συγκεντρωτηρα..Και δεν το πιστευα..
 
Mαζευει την τουφεκια λιγο παραπανω. Ομως σκεψου οτι περνωντας απο το τσοκ, επειδη το ποτηρακι εχει ενα παχος, τα σκαγια στρεσσαρονται λιγο παραπανω, απο οτι στρεσσαρονται σε ενα φυσιγγι με μαλλινη.
 
Προσωπικη αποψη... Αν κ γενικα θεωρειται οτι τα τοιχωματα του συγκεντρωτηρα λειτουργουν σαν ενα επιπλεον "τσοκ" στρεσαροντας πηαραπανω τα σκαγια κατα τη διελευση τους, εγω θεωρω οτι πανω κατω τα αποτελεσματα στη συγκεντρωση ειναι παρομοια σε σχεση με ενα μαλλινοταπο κ ισως λιγο καλυτερα... Αντιστοιχες δυναμεις αναπτυσσονται κ στα σκαγια του μαλλινοταπου κατα τη διελευση τους απο τα τοιχωματα της καννης επηρεαζοντας την σφιαρικοτητα τους... Κ στη μια περιπτωση εχουμε απωλειες κ στην αλλη, ισως παρομοιες σαν τελικο αποτελεσμα... Ο συγκεντρωτηρας μετριαζει ισως τα περιφερειακα σκαγια που αποκλεινουν...
 
Thanks για τις απαντήσεις σας.Να πω κάτι σε αυτό που λέει Άρις(αν κ είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζει)υπάρχουν φυσιγγια μαλλινης τάπας τα οποία έχουν ένα λεπτό πλαστικό στρογγυλό κομματάκι όπου εκεί καθοντε τα σκάγια..έτσι ώστε να μην αλλοιώνονται στα τοιχώματα της καννης.Δεν το γνώριζα αυτο με τις μάλλινες,γιατι διάβαζα ότι κάνουν για τουφεκιες μεσαίου μήκους..Κάτι παρόμοιο έγραφαν κ οι διαφημίσεις αυτόν των φυσιγγίων..
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top