Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μένιο όντως τα πήρες 6,3 το κουτί? γιατι εγω τα πήρα εδώ στο Χαλάνδρι 7 ευρώ και μου φάνηκε και καλή τιμη σε σχέση με τον καλκατζακο που τα έχει ποιο ακριβά!!
Απο οτι είδα εχεις και εσυ το 525 οπότε περιμένω εντυπώσεις ....

Και ο Πέππας με τον Παρδαλάκη στο Αιγάλεω νομίζω ότι τα 'εχουν και πιο φθηνά
 
απο οτι βλεπω απο τησ φωτογραφιεσ αν δεν κανο λαθοσ Διαφερουν στον συγκετρωτηρα τα τσιχλα εχουν καρδαρα.τα comando.gualandi. μεγαλη διαφορα .και τα δυο ειναι σε καληκα fiem 12/70/12καψουλι 686.

Τον ίδιο συγκεντρωτήρα έχουν Ηλία.
 
Θα αξιζε και μια συγκριση αυτων των δυο με το ΟSCAR μπλε που ειναι γεμισμενο πανω κατω στα ιδια πλαισια.
Σωστά τα λες.Θα προσπαθησω να βρω κανένα και αν τα καταφέρω θα το δοκιμάσω Παύλο
 
Τον ίδιο συγκεντρωτήρα έχουν Ηλία.
Ο καρδαρασ ειναι απομιμηση του gualandi η διαφορα ειναι στην Σκληρότητα.και στην φουστα. του gualandi εχει δοντια.ενο η φουστα στου καρδαρα δεν εχει τιποτα.αν δεν εχει δοντια ειναι καρδαρα.
 
Ηλία ξαναβάζω μια φωτογραφία για να τον δεις και να μου πεις.

20150927_203048.jpg
 
Του καρδαρα22 ειναι λαθοσ δικο μου. η απομιμηση σε ολλο τησ το μεγαλιο ο 22/25 του καρδαρα εχει δοντια ενω ο 24που εχω εγω δεν εχει.λιγο δυσκολο να ειταν gualandi γιατι είναι πολυ ακριβωτεροσ.και θα ανεβαζε το κόστος του φυσηγγιου
 
Τα MB classic είναι κορυφαίο τσιχλοφύσιγγο
Και όχι μόνο, ρίχτω σε Νο7 στην πέρδικα με 4* και θα δεις ;)
Ηλία ξαναβάζω μια φωτογραφία για να τον δεις και να μου πεις.

20150927_203048.jpg
Δημήτρη, δες στη βάση του ποτηριού, ο γνήσιος GUALANDI γράφει
''GUALANDI - ITALY'' και στη μέση το ύψος του π.χ 22
 
Last edited:
Ωραία τιμή για τσιχλοφυσιγγο με 33γρ κιόλας..
Και άλλοι γεμίζουν με g300 αλλά τα έχουν αρκετά πάνω τις τιμές..

Δεν μένει παρά να δοκιμαστούν .hunter.1.shoot..hunter.1.shoot.
Τα συγκεκριμενα φυσιγγια τα ειχα δουλεψει για δυο χρονια και παρατηρησα το εξης: με ξηρο καιρο γαζωναν πραγματικα με υγρασια ομως κλαταραν...Γενικα ειναι καλα για καραμπινα ειναι γεματη τουφεκια συνολικα τα βρισκω καλα και εξαιρετικα οπως ειπα σε ξηρο καιρο σε υγρασια κανουν νουμερα...
 
Καλά , αυτό που γίνεται με την διαφορά στις τιμές μεταξύ 32 και 33-34 γρ έχει πολύ πλάκα...

Για μια διαφορά πραγματικού κόστους υλικών περίπου 10-15 λεπτών , οι τιμές ανεβαίνουν στην λιανική μέχρι και 3 ευρώ...πολλές φορές και παραπάνω.

Ένας από τους λόγους που πλέον δεν αγοράζω έτοιμα φυσίγγια-μερικές πρακτικές της αγοράς προσβάλλουν την νοημοσύνη μου.
 
Καλά , αυτό που γίνεται με την διαφορά στις τιμές μεταξύ 32 και 33-34 γρ έχει πολύ πλάκα...

Για μια διαφορά πραγματικού κόστους υλικών περίπου 10-15 λεπτών , οι τιμές ανεβαίνουν στην λιανική μέχρι και 3 ευρώ...πολλές φορές και παραπάνω.

Ένας από τους λόγους που πλέον δεν αγοράζω έτοιμα φυσίγγια-μερικές πρακτικές της αγοράς προσβάλλουν την νοημοσύνη μου.

Τα ειπες ολα. Την κοροιδια δεν την ανεχεται κανεις.
 
εεε ναι δεν μπορει να χρεωνουν ενα τσιχλοφυσιγγο 12 euro , τι σκατα εχει μεσα? και τα υλικα να βαλεις σε 12 euro φτιαχνεις ενα αριστο βαρυ φυσιγγι, οχι το 32αρι
 
Mα εκει ειναι η μεγαλυτερη κοροιδια,τη στιγμη που μπορεις να το φτιαξεις με κοστος τσιχλοφυσσιγκου!

Ακριβώς , η μοναδική διαφορά είναι αν βάλεις τίποτα επινικελωμένα ή επιχαλκωμενα σκάγια ή με 5% αντιμόνιο (αν βρεις).

Κατά τα άλλα καμία διαφορά...συν το ότι έχεις και το πλεονέκτημα του "ραψίματος" του φυσιγγίου πάνω στο όπλο σου.

Να αναφέρω και κάτι άλλο με αφορμή έναν φίλο που έγραψε για τις εταιρείες και το R&D που κάνουν στα φυσίγγια και κόστη μεγάλα κλπ.

Μην τρελαίνεστε με το θέμα - τα φυσίγγια δεν είναι φάρμακα που έχουν τεράστιο κόστος R&D , κλινικές μελέτες κλπ. Το πράμα είναι πολύ λιγότερο σύνθετο και κοστοβόρο από ότι φαίνεται ή παρουσιάζεται από πολλές εταιρείες του χώρου.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι και εταιρείες που αναπτύσσουν καλά προϊόντα , αλλά μην μυθοποιούμε και το θέμα - είπαμε ούτε φάρμακα είναι , ούτε supercomputers.
 
Σήμερα χειρούργησα ένα super Kill Hunting perfection Tsihla ... και ιδού το αποτέλεσμα.Εμπειρία απο ιδιογόμωση δεν έχω αλλά η πυρίτιδα φαίνεται για g3000.Για τα 33 γρ και γενικά για το set up τι έχετε να πείτε ; .xm.

IMG_2307.jpg

IMG_2313.jpg
Παιδιά, σχετικά με τον παραπάνω συγκεντρωτήρα, που είναι ο ίδιος και στο φυσίγγι Commando του Τρίμη, που είχε βάλει πριν μερικές μέρες ο Paulos:
http://www.hunterslife.gr/forums/threads/Βλητικές-Δοκιμές.106/page-28#post-38298
είναι πράγματι ο ΚΑΡΔΑΡΑΣ 22. Με την πρώτη ματιά φαίνεται ακριβώς ίδιος με τον Gualandi SG22, όμως αν τους συγκρίνεις δίπλα - δίπλα έχουν κάποιες μικρές διαφορές σε διάφορα σημεία.
Το να χρησιμοποιείται από διάφορους έλληνες παραγωγούς φυσιγγίων, είναι λογικό, όπως γίνεται και με τους συγκεντρωτήρες Giovanni Μαυρόπουλος. Αυτό που μου έκανε εμένα εντύπωση, γι' αυτό γράφω αυτό το ποστ, είναι το εξής:
Προ καιρού έπεσαν στα χέρια μου 3 διαφορετικά τσιχλοφύσιγγα RM, 31-32 gr. (Τα πήρα για "σφάξιμο" από κάποια παιδιά που τα έριχναν στο σκοπευτήριο, φέτος αλλά σε διαφορετικές μέρες) Το ένα σε πράσινο κάλυκα, με πυρίτιδα Α1 (1,60 γρ.) το άλλο σε άσπρο διαφανή κάλυκα με PSB-1 (1,65 gr.) και το τρίτο σε μπλε κάλυκα με GM3 (1,55 γρ.). Και τα τρία έγραφαν πάνω στον κάλυκα: TIPO SPECIALE PER ALLODOLE E TORDI.
Λοιπόν, τα δυο πρώτα (το πράσινο και το άσπρο) είχαν ακριβώς τον ίδιο παραπάνω συγκεντρωτήρα (ΚΑΡΔΑΡΑΣ 22) ενώ το τρίτο (μπλε) είχε επίσης παρόμοιο αλλά λίγο ψηλότερο (μακρύτερα ποδαράκια πάνω από το δαχτυλίδι, προφανώς ΚΑΡΔΑΡΑΣ 25) !!!
Αρχικά κι εγώ τους πέρασα για Gualandi, αλλά μετά από πιο προσεκτική παρατήρηση και ψάξιμο διαπίστωσα ότι είναι ΚΑΡΔΑΡΑΣ! http://www.idiogomosi.com/pages/times-ylikon/el.-vysmata.php
Έτσι μου προέκυψαν τα εξής ερωτήματα - απορίες:
1. Ο Καρδαρας κατασκευάζει πράγματι τους συγκεντρωτήρες, ή μήπως τους εισάγει από Ιταλία; (Σε αυτό οι συνάδελφοι από Πελοπόννησο πιστεύω μπορούν να απαντήσουν με σιγουριά).
2. Μήπως υπάρχει και κάποιος Ιταλός βιοτέχνης που κατασκευάζει βύσματα απομίμηση Gualandi, με πανομοιότυπα καλούπια με του Καρδάρα;
3. Μήπως η RM προμηθεύεται βύσματα από τον Καρδάρα;
4. Μήπως ο Καρδάρας (ή όποιος είναι ο αντιπρόσωπος της RM) γεμίζει κάποιους τύπους φυσιγγίων για την ελληνική αγορά για λογαριασμό της RM;
(Αυτό το τελευταίο ερώτημα ίσως φαίνεται παράλογο, αλλά μου δημιουργήθηκε επειδή στο site της ROMANA MUNIZIONI δεν βρίσκω τα παραπάνω 3 φυσίγγια) !!!
Υ.Γ. Και στα 3 φυσίγγια που ανέφερα, οι κάλυκες πιστεύω (με 99,9% βεβαιότητα) είναι Ισπανικοί (παρόλο που στη βάση τους έχουν κτυπημένο RM ITALY) και το καψούλι επίσης είναι το ισπανικό G.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top