Kostas ContraDosi
Moderator
Το συγκεκριμένο το έχω ψάξει κ δν στέλνουν Ελλάδα.....έχει όλα τα καλούδια από την sx1....Κωστα ετοιμασου να πληρωσεις ακομα μια απ οτι βλεπω σε καινουρια ανταλακτικα αχαχαχαψαχαχαλ
Το συγκεκριμένο το έχω ψάξει κ δν στέλνουν Ελλάδα.....έχει όλα τα καλούδια από την sx1....Κωστα ετοιμασου να πληρωσεις ακομα μια απ οτι βλεπω σε καινουρια ανταλακτικα αχαχαχαψαχαχαλ
Εξαιρετική τουφεκιά ,και με το 4* να έριχνες παρόμοια εικόνα θα έβλεπες Ηλία .View attachment 13734
Beretta 682 76cm τσοκ Beretta Lm φυσιγγι Ρουμελιώτης compak με piston skeet 28gr no8 απόσταση 36m
σπεσιαλλλλλ τουφεκιες,,μηγα δεν περναηηηηηΠειραματισμοί για ορτυκοτρύγονα του Αυγούστου!
θα ήταν πάρα πολύ ωραία τουφεκιά, αλλά μου έφυγε δεξιά!
upload pic
Αν δεν με απατάει η μνήμη μου αυτή ήταν και η θέση η δική σου προ ημερών η οχι?Σχόλια.....ουτε βλέπω.....ούτε ''ακουω''.......
Σχόλια.....ουτε βλέπω.....ούτε ''ακουω''.......
Αν δεν με απατάει η μνήμη μου αυτή ήταν και η θέση η δική σου προ ημερών η οχι?
Πριν λίγο καιρό διάβασα αυτό και μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο γιατί πίστευα στενό τσοκ μεγάλη ατρακτοΔιαφωνώ με τα περισσότερα στενό τσοκ μικρή άτρακτο αυτό ξέρω εγώ
Η διαφορά είναι πως οι ξένοι ειδήμονες παραθετουν πειράματα και μετρημένες διάφορες, οι Έλληνες γκουρου μη τεκμηριωμένη θεωρία!Πριν λίγο καιρό διάβασα αυτό και μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο γιατί πίστευα στενό τσοκ μεγάλη ατρακτο
ΤΣΟΚ ΚΑΙ ΑΤΡΑΚΤΟΣ
Η μέχρι τώρα επικρατούσα εντύπωση για το μήκος της ατράκτου των σκαγιών ήταν ότι τα κλειστά τσοκ δίνουν μεγάλο μήκος ατράκτου. Τα ερευνητικά στοιχεία δείχνουν το αντίθετο.
Ο ερευνητής Roger Giblin του Κολεγίου του Λονδίνου έκανε πειράματα μέτρησης και βρήκε ότι τα ανοικτά τσοκ δίνουν μεγαλύτερο μήκος ατράκτου από τα κλειστά. Τα αποτελέσματα των πειραμάτων του ήταν τα εξής:
φουλ τσοκ στα 30 μέτρα έδωσε μήκος ατράκτου 2.37 μέτρα, το ίδιο τσοκ στα 40 μέτρα έδωσε 3.32 μέτρα. Ο κύλινδρος, χωρίς καθόλου τσοκ, έδωσε άτρακτο 3.38 μέτρα σε απόσταση 30 μέτρων και 5.18 μέτρα σε απόσταση 40 μέτρων. Παρόμοια αποτελέσματα δίνουν και οι παρατηρήσεις του Brister και άλλων μελετητών.
Αυτά τα αποτελέσματα είναι πραγματικά αποκαλυπτικά. Βλέπουμε ότι τα σφιχτά τσοκ είναι αυτά που δίνουν τη μικρά άτρακτο σκαγίων και όχι τα ανοικτά. Και η εξήγηση που έχει δοθεί είναι ότι σε ένα ανοικτό τσοκ η επίδραση της αντίστασης του αέρα αντιμετωπίζεται από περισσότερα σκάγια, ενώ στα κλειστά τσοκ τα μπροστινά σκάγια είναι λιγότερα και έχουν μικρότερη συνολική επιφάνεια, επίσης δρούν σαν ασπίδα και έτσι προστατεύουν αυτά που ακολουθούν. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα σκάγια διατηρούν μεγαλύτερα ποσοστά της αρχικής τους ταχύτητας και το σύνολο της τουφεκιάς δεν “ανοίγει” στα κλειστά τσοκ.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ
Ο τεχνικός της Winchester ο Ed Lowry, έγραψε ότι η επιβράδυνση της γόμωσης από το στόμιο μέχρι τον πρώτο σταθμό μέτρησης στο πρώτο μέτρο από το στόμιο είναι μεγάλη. Μια γόμωση που φεύγει από το στόμιο με ταχύτητα 396.5 μέτρα ανά δευτερόλεπτο στο ένα μέτρο ταξιδεύει με 366 μέτρα. Αυτό δείχνει πόσο επιδρά στα σκάγια η αντίσταση του αέρα.
Τα ίδια αποτελέσματα
Εδώ κάποιο λαθος έχει γίνει...μείον 30 μέτρα ανά δευτερόλεπτο στο 1 μέτρο από την κάνη;;; Στα 20 μέτρα πόσα έχει 100 m/s;;;ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ
Ο τεχνικός της Winchester ο Ed Lowry, έγραψε ότι η επιβράδυνση της γόμωσης από το στόμιο μέχρι τον πρώτο σταθμό μέτρησης στο πρώτο μέτρο από το στόμιο είναι μεγάλη. Μια γόμωση που φεύγει από το στόμιο με ταχύτητα 396.5 μέτρα ανά δευτερόλεπτο στο ένα μέτρο ταξιδεύει με 366 μέτρα. Αυτό δείχνει πόσο επιδρά στα σκάγια η αντίσταση του αέρα.
Παντα κ παντου το στενο τσοκ θα δινει μικροτερες ουρες , η αντισταση του αερα προκαλει την ουρα , οσο πιο πυκνη η στηλη τοσο πιο μικρη ουρα , οποτε το ξαναγραφω , στενα τσοκ μικρη ουρα , ανοιχτα τσοκ μεγαλη ουραΕγώ προσωπικά πιστεύω ότι ανάλογα με τις παραμέτρους, το στήσιμο του φυσιγγίου, την ατμόσφαιρα,η άτρακτος μπορεί να είναι είτε μεγάλη είτε μικρή με ότι τσοκ και εάν ρίξεις ,εάν ρίξεις με 1* τσοκ ένα φυσιγγι πολλών gr με σκαγια χάλια με συγκεντρωτηρα ακατάλληλο η άτρακτος θα είναι τεράστια ,εάν ρίξεις με 5* με ένα φυσιγγι με ποιοτικά υλικά και στημένο σωστά η άτρακτος θα είναι μικρή .Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι η ποιότητα και σκληρότητα των σκαγιων και ένα σωστό κυαθιο και σωστά σεταρισμενο φυσιγγι είναι αυτό που θα σου προσφέρει κοντή άτρακτο .Ένα φυσιγγι 38gr με σκάγια απλά νούμερο 9 σωστά σεταρισμενο που θα βληθεί από ένα όπλο με διευρυμένο αυλό και μια κάννη 5*και το ίδιο από την ίδια κάννη με 1* ποιο θα έχει μεγαλύτερη άτρακτο ; Και εάν στο παραπάνω σεταρισμα αφαιρέσουμε την παραμόρφωση των σκαγιων είτε πέφτοντας σε νούμερο και αριθμό σκαγιων, είτε βάζοντας πιο σκληρά σκάγια τότε πάλι νομίζω ότι η άτρακτος θα είναι κοντή αντίθετα όμως .