Δημήτρη εντυπωσιακή τουφεκιά πράγματι!!!Σήμερα στην Μαλακάσα αφου έκανα καποιες δοκιμές που αφορούσαν το γνωστό θέμα με το κοντάκι ,αλλά αυτά θα τα πούμε άλλη στιγμή , μεταξύ των άλλων είχα στο αυτοκίνητο και ένα "ταπεινό" Lambro καφε 6άρι .Το πήρα μαζί και το έριξα απο τα 42μ.Θα επιχειρούσα να πάω και άλλα 10 μ πιο πίσω αλλα ειχε κόσμο και δεν το θεώρησα σωστό.Νομίζω οτι πρέπει να το δείτε.
320 σκάγια στον κύκλο των 76 εκ. Τα σημάδια τα πάτησα για να φαίνονται έντονα .
LAΜBRO ΚΑΦΕ (33γρ) Νο 6 42 μετρα με carlson ported F.
Στην πραγματικότητα δεν είναι F αφού η στένωση είναι 18,03 και οχι 17,8 όπως θα έπρεπε.
Αλλά ... σου ζητώ συγνώμη που θα το πω ... αλλά φοβάμαι ότι κάπου έχεις κάμει λάθος. Κατά τη γνώμη μου τα νούμερα δεν βγαίνουν... .xm.
Στο μέτρημα των σκαγιών δεν έπεσες πολύ έξω (εγώ τα έβγαλα 314). Όμως το Νο.6 βγάζει συνήθως γύρω στα 9,1-9,5 σκάγια/γραμμ. απ΄όσο έχω δει από διάφορα φυσίγγια που έχω ανοίξει και μετρήσει (και LAMBRO και άλλα). Οπότε Χ 33 γρ. = περίπου 300 - 315 σκάγια. Μάλλον απίθανο 100% συγκέντρωση και μάλιστα στα 42 μ. .xm.
Αν δεν έβαλες κατά λάθος άλλη τουφεκιά, θεωρώ πιο πιθανό τα σκάγια να ήταν 7αρια, τα οποία βγάζουν περίπου 10,7 σκάγια/γρ. Χ 33 = 353. Ξανακοίταξέ το. Πάντως κι έτσι να είναι (7αρια), δεν παύει να είναι φοβερή συγκέντρωση, σχεδόν 90% !!! Και η κατανομή καταπληκτική.
Όσο για το τσοκ, Full είναι. Για τους αμερικάνους έχει πάψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια να θεωρείται Full η σύσφιξη 10/10 δηλ. τα 0.040 της ίντσας, και πολύ μάλλον για τις backbored κάννες! Αυτή τη θεωρούν XF ή XXF. Για αυτούς το Full είναι συνήθως τα 0.030 της ίντσας (τα 7,5-8/10) όπως το δικό σου δηλαδή.
Και επίσης όπως φαίνεται και πάλι, και όπως είχαμε ξαναπεί προ καιρού, τα Carlsons ported τα πάει το όπλο σου πάρα πολύ !!! .cool.