Στα μισά όπλα της αγοράς δεν συμβαίνει.Έτσι ακριβώς.
Στα μισά όπλα της αγοράς δεν συμβαίνει.Έτσι ακριβώς.
Εγω της κουρπαρα και εισηχασαΚαταρχήν σε δίκανα υπάρχουν 3 ευθείες.
Η ευθεία των σκοπευτικών και οι 2 ευθείες των κανών.
Με την σύγκλιση θεωρούσα ότι οι 3 αυτές ευθείες θα έπρεπε να συγκλίνουν σε ένα σημείο σε μια δεδομένη απόσταση πχ 35μ.
Το να συγκλίνουν στα 3μ ώστε στα 35μ η δεξιά να ρίχνει 10cm αριστερά και ανάποδα λόγω ανάκρουσης δεν το ήξερα.
Έχει λογική όμως ...
Το "παράλογο" είναι να γίνεται ... με την δουλειά που κουβαλάει πίσω του.
Έψαχνα ένα σχετικό βίντεο (που δείχνει τέτοια πραγματική δοκιμή στα 35μ) αλλά βρήκα ένα άλλο που δείχνει την δουλειά που πρέπει να ξαναγίνει αν η σύγκλιση δεν είναι σωστή ...
Δηλαδή οι κάννες κάνουν ανάποδη προσκόπευση μόνες τους?Η αναπήδηση της κάννης τι διορθώνει?Το κλαμπανι?Έχει λογική όμως ...
Στα ποζε το έχω συναντήσει σε μεγάλο βαθμό.Ίσως να είπες και λίγα.
εγω αυτο που ειδα ειναι οτι ολοκληρη purdey εχει εναν εργαζομενο!Καταρχήν σε δίκανα υπάρχουν 3 ευθείες.
Η ευθεία των σκοπευτικών και οι 2 ευθείες των κανών.
Με την σύγκλιση θεωρούσα ότι οι 3 αυτές ευθείες θα έπρεπε να συγκλίνουν σε ένα σημείο σε μια δεδομένη απόσταση πχ 35μ.
Το να συγκλίνουν στα 3μ ώστε στα 35μ η δεξιά να ρίχνει 10cm αριστερά και ανάποδα λόγω ανάκρουσης δεν το ήξερα.
Έχει λογική όμως ...
Το "παράλογο" είναι να γίνεται ... με την δουλειά που κουβαλάει πίσω του.
Έψαχνα ένα σχετικό βίντεο (που δείχνει τέτοια πραγματική δοκιμή στα 35μ) αλλά βρήκα ένα άλλο που δείχνει την δουλειά που πρέπει να ξαναγίνει αν η σύγκλιση δεν είναι σωστή ...
Στα πλαγιόκανα, κατά την πυροδότηση, η αριστερή κάνη έχει την τάση να ρίχνει αριστερά και επάνω. Φαντάσου το κάπως διαγώνια. Με τη δεξιά συμβαίνει το αντίθετο. Δεξιά και επάνω.Δηλαδή οι κάννες κάνουν ανάποδη προσκόπευση μόνες τους?Η αναπήδηση της κάννης τι διορθώνει?Το κλαμπανι?
Μάλιστα! Αυτό περίμενα να ακούσω, γιατί αν γινόταν "μηχανικά" δεν θα υπήρχαν στροφές και αποκλίσεις. Χειρονακτικά λοιπόν! Εδώ βλέπουμε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει το πέλμα του κοντακιου και πέρα από τη μετροληψια! Όσο καλύτερη έδραση στον ώμο παρέχει, τόσο μικρότερες αποκλίσεις θεωρητικά...Όχι. Ποτέ.
Η σύγκλιση των κανών είναι μία διαδικασία που γίνεται μόνο χειρονακτικά όχι με μηχανικό τρόπο.
Στα 10 μέτρα με συγκεντρωτικο φυσίγγι, με αλεύρι αν μπορείς.
Κανονικά μεταξύ 30&35 κ.Νίκο, με το τουφέκι ακουμπισμένο σε μαξιλάρι ή κάτι τέτοιο.Καλημερα και απο εδω παλικαρια !!
Στα ποσα μετρα να δοκιμασω την συγκλιση σε ενα ποζε που εχω εαν ειναι σωστη ???
Στα 12 μετρα 15 ή 35 και 50 μετρα ??
Ρωταω γιατι δεν ξερω....
Την ευθυβολια σε καραμπινες τις εχω δοκιμασει στα 12-15 μετρα με φουλ τσοκ....σωστο ή λαθος ??
ΥΓ. Τελικα βρε παιδες η αγορα του δικανου ''ζαριά'' ειναι εαν θα ειναι σωστο ή οχι ??
Κανονικά μεταξύ 30&35 κ.Νίκο, με το τουφέκι ακουμπισμένο σε μαξιλάρι ή κάτι τέτοιο.
Με μονοβολα 28γραμμαριων στα 30 μέτρα είναι το καλύτερο.ΟΚ....Και σε ευχαριστω πολυ....Εχω να κανω καποιες δοκιμες σημερα σε αυτα τα μετρα θα το δοκιμασω!!!
Έλα ντε !!! σωστός ... θα έπρεπε να ρυθμίζονται ώστε να ρίχνουν ένα μέτρο κάτω τότε.Δηλαδή οι κάννες κάνουν ανάποδη προσκόπευση μόνες τους?Η αναπήδηση της κάννης τι διορθώνει?Το κλαμπανι?
Λευτέρη μήπως έχει περισσότερη ουσία στα ραβδωτά δίκανα ?Στα πλαγιόκανα, κατά την πυροδότηση, η αριστερή κάνη έχει την τάση να ρίχνει αριστερά και επάνω. Φαντάσου το κάπως διαγώνια. Με τη δεξιά συμβαίνει το αντίθετο. Δεξιά και επάνω.
Αυτές τις τάσεις διορθώνει η σύγκλιση.