gvp9000
Banned
Με αυτά που έχω δει ... συμφωνώ ... σε ελάχιστα όμως φυσίγγια (πάντα εμπορικά)Θέλει πολύ ψάξιμο το φουλ στα εναλλασσόμενα τσοκ, για μένα πάντα...
Last edited:
Με αυτά που έχω δει ... συμφωνώ ... σε ελάχιστα όμως φυσίγγια (πάντα εμπορικά)Θέλει πολύ ψάξιμο το φουλ στα εναλλασσόμενα τσοκ, για μένα πάντα...
Ναι εκεί λίγο πανω απο 80% με όσα φυσίγγια έχω δοκιμάσει.Κανονικά ρίχνει η Fabarm όχι ανοιχτά.
Το Bettinsoli σου ρίχνει με το τριάρι πάντα κοντά στο 80% ή μόνο με το συγκεκριμένο φυσίγγι ?
Νίκο εγώ δεν μιλάω για τόσο χοντρά σκάγια, τα 20 παραπάνω 3αρια είναι τρομερά μεγάλη διαφορά για τα δικά μου στάνταρ κ τα ψάχνω σαν τρελός...
Σε πιο ψιλά σκάγια, χωρίς μπαφερ πάντα, ωστόσο η διαφορά έχω παρατηρήσει ότι μικραίνει αρκετά... Είχα κάνει κ δοκιμές με 11/10 Τσοκ κ 8/10 Τσοκ όπως επίσης κ με 9/10 κ με 7/10 άστρα σε δύο όπλα κ το παρατήρησα... Το ερώτημα μου είναι αν αξίζει μια στενή δέσμη σκάγιων κοντά, για μια μικρή ίσως διάφορα στη συγκέντρωση μακριά...
Με κανονικά σκάγια χωρίς μπαφερ είπα κ από την αρχή... Εγώ είμαι σαν εσένα έτσι κ αλλιώς, θέλω συγκεντρώσεις...
Σε δύο όπλα ωστόσο αυτό έχω δεί...
Σταθερά τσοκ ή εναλλάξιμα το Bettinsoli ?Ναι εκεί λίγο πανω απο 80% με όσα φυσίγγια έχω δοκιμάσει.
Όχι δεν έχει σταθερά. Έχω πάρει και δυο Teague (2,5 και 3,5) τα οποία αποδίδουν εξαιρετικά στο κυνήγι.Σταθερά τσοκ ή εναλλάξιμα το Bettinsoli ?
Αν έχει σταθερά τι τσοκ έχει ?
όλα καλά τότε ...τα οποία αποδίδουν εξαιρετικά στο κυνήγι.
Kαμία αντιπαράθεση ,κακώς την εξέλαβες ως τέτοια .Να σου απαντησω....χωρις να παρω θεση στην αντιπαραθεση που εχετε με τον Λαμπη...
Kαμία αντιπαράθεση ,κακώς την εξέλαβες ως τέτοια .
Απο μικρός υπήρξα λάτρης της αριστείας ,της διαφάνειας καί της τεκμηρίωσης .
Λάτρης της εμπεριστατωμένης άποψης καί θαυμαστής του εκφράζοντα αυτή .
Επίσης όμως έμαθα να μήν αποδέχομαι τον παραλογισμό ,την ημιμάθεια κλπ ως επικρατούσες .
Η σιωπή είναι συνενοχή ...
Ο καθένας θέτει ξεχωριστά τις αξίες που υπηρετεί καί που διέπουν την ζωή του .
Επίσης αυτό που απεχθάνομαι είναι την κουτοπονηριά .
Με τίποτα λοιπόν δέν μπορούσα να σιωπήσω στην στρέβλωση (καταστροφική) ότι
το ** είναι πιό σφικτό απο το * καί ξέρεις γιατί ;
Με την σκέψη καί μόνο ότι ίσως κάποιος ξένος μας διαβάζει θα μας χαρακτηρίσει forum
ηλιθίων ...
Και δεν παίρνω άλλο ένα bettinsoli ;;;όλα καλά τότε ...
Απλά άλλαξε τα όπλα στα κυνήγια σου
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Βλητικές-δοκιμές.4204/page-311#post-861794
Λάμπη δες ... και το φυσίγγι δεν είναι τυχαίο.
Σε αυτό δεν είμαι καθόλου σίγουρος Λευτέρη.Δεν μετράει μόνο η συνολική σύσφιξη , είναι το ίδιο σημαντική η γωνία κώνου του τσόκ. Πχ ένα τσόκ 10/10 με μήκος κωνικου τμήματος 4 εκατοστά, δεν νομίζω ότι δίνει ίδιο αποτέλεσμα με ένα 10/10 με κωνικο τμήμα 7 εκατοστά
Δεν πετάς και αυτό που έχεις λέω εγώΚαι δεν παίρνω άλλο ένα bettinsoli ;;;
Λάμπη, όσο ξέρω εσένα, άλλο τόσο ξέρω και τον Άρη. Επειδή όμως η φαγωμάρα μας έχει χαντακώσει μια ζωή, να προσπαθήσω μπας και ξεδιαλύνω την παρεξήγηση. Ο Άρης, απ' ότι κατάλαβα, αυτό που εννοούσε ηταν ότι στα ψιλά συνηθισμένα σκάγια (όχι σκληρά), υπάρχει αρκετή παραμόρφωση με φουλ, κατάσταση που σε κάνει να αναρωτιέσαι ότι μήπως θα ηταν πιο ευέλικτος συνδυασμός το τσοκ 2*. Για σκληρά σκάγια, σαν αυτά που ρίχνονται στους διεθνείς αγώνες, σε μεγάλες αποστάσεις, δεν νομίζω ότι υπήρξε αμφισβήτηση ότι το 1* βγάζει πιο σφιχτές τουφεκιές από το 2*.Με τίποτα λοιπόν δέν μπορούσα να σιωπήσω στην στρέβλωση (καταστροφική) ότι
το ** είναι πιό σφικτό απο το * καί ξέρεις γιατί ;
Α εκεί δεν προβληματίζομαι ιδιαίτερα…Δεν πετάς και αυτό που έχεις λέω εγώ
Που πας για μπεκάτσα με 84% στα 35μ
Ωχ!!!Δεν μετράει μόνο η συνολική σύσφιξη , είναι το ίδιο σημαντική η γωνία κώνου του τσόκ. Πχ ένα τσόκ 10/10 με μήκος κωνικου τμήματος 4 εκατοστά, δεν νομίζω ότι δίνει ίδιο αποτέλεσμα με ένα 10/10 με κωνικο τμήμα 7 εκατοστά
Καλησπέρα σε όλη την παρέα ..
Βάζω δυο δοκιμές να μου πείτε την άποψη σας..
Δυο διαφορετικά τσοκ - Το 3αρι Modified Remington Choke (Μαμά) και το LM Briley Porting
Και τα δυο φυσίγγια 24γρ Japan 7,5 νούμερο στα 32 μέτρα
3αρι μαμά - Modified
View attachment 69478
LM Briley Porting
View attachment 69481
Αφού τα πάτησες ένα ένα τα σκάγια δεν τα μέτρησες ?Καλησπέρα σε όλη την παρέα ..
Βάζω δυο δοκιμές να μου πείτε την άποψη σας..
Δυο διαφορετικά τσοκ - Το 3αρι Modified Remington Choke (Μαμά) και το LM Briley Porting
Και τα δυο φυσίγγια 24γρ Japan 7,5 νούμερο στα 32 μέτρα
3αρι μαμά - Modified
View attachment 69478
LM Briley Porting
View attachment 69481