Θα σου πω μια πραγματική ιστορία από την δική μου δουλειά.
Λέω σε κάποιον να φτιάξει ένα πρόχειρο σκαρίφιμα για ένα εργαλείο που θέλαμε να κατασκευάσουμε.
Υπόθεση 10 λεπτών το πολύ.
Μετά από 3 ημέρες μου έφερε το σχέδιο σε Autocad.
Άψογος αλλά καθυστέρησε 3 ημέρες και τo εργαλείο είχε ήδη κατασκευαστεί.
Καλή η λεπτομέρεια αλλά καλύτερη η αποτελεσματικότητα.
Καλό το autocad και τα σχεδιαστικά προγράμματα, αλλά σαν το πρόχειρο σκαρίφημα με χαρτί και μολύβι στο χέρι, δεν έχει!!!Μαλλον δεν ηξερε τι σημαινει "σκαριφημα"...για αυτο σου λεω η λεπτομερεια κανει τη διαφορα....
δεν ειπα πως το 440 ειναι κοντρα δοση μιλήσα για ταχύτητες πανω απο αυτο και πως το φουλ πολλες φορες χαλαει την τουφεκιά.σε δοκιμη με Μ92S στο 220 + 206sv για προσάναμμα στα 32γρ η κανη με 2* έβγαλε καλητερη τουφεκιά,σε δοκιμες με federal 3,5 νουμ 6 με xf δεν εδωσε τα αναμενόμενα σε σχέση με το 3* οπλο μοσμπερκ 835.
Το setup είναι κυνηγημενο στη φασα για πολλά χρόνια και μου αρέσει Kανονικά το φορτώνω στο 1.80
Αυτό έβγαλε η optimaView attachment 69491
Αυτές βγάζει Νίκο με το συγκεκριμένο setup ,160 σκαγια στον κυκλο θέλει η ατσαλοφτερη για να πέσει......ευχαριστημένος είμαι φίλε με το όπλο και το βασικότερο απροβληματιστο.Αυτη ειναι η ''περιφημη'' οπτιμα....που μας εχουν ζαλισει τα ουμπαλα Γιωργο ??
Αυτες τις τουφεκιες βγαζει φιλε ??
Και με 130 είσαι εντάξει Γιώργο για φάσσα.Αυτές βγάζει Νίκο με το συγκεκριμένο setup ,160 σκαγια στον κυκλο θέλει η ατσαλοφτερη για να πέσει......
Αυτό είναι το πιο σημαντικό.και το βασικότερο απροβληματιστο.
Ρε φίλε ξέχασα......παρατήρησα ότι ο drago έκανε γκέλα πάνω στον στόχο.....δεν φρενάρει καθόλου αυτός ο καριόλης?Αυτη ειναι η ''περιφημη'' οπτιμα....που μας εχουν ζαλισει τα ουμπαλα Γιωργο ??
Ολα χρειαζονται,το καθενα εκει που πρεπει...Καλό το autocad και τα σχεδιαστικά προγράμματα, αλλά σαν το πρόχειρο σκαρίφημα με χαρτί και μολύβι στο χέρι, δεν έχει!!!
Το οπλο ειναι με διαφορετικο αυλο η καθε καννη, ειναι συνηθισμενο το φαινομενο αυτο στα δικαννα ?δεν ειχα ποτε δικαννο και μου εκανε εντυπωση γιατι νομιζα οτι και οι δυο καννες ειναι με ιδιο αυλο...686-ΜΒ32-1.75×34 No6-drago20-68.5-56.5-310 ΣΚΑΓΙΑ-410m/s
36.5 m Από το στόμιο .
Bettinsoli **.......****View attachment 69490
View attachment 69487View attachment 69488
Ότι κάτσει τις κολλάνε μεταξύ τους και μετά.........άλλος για την βαρκα μας.Το οπλο ειναι με διαφορετικο αυλο η καθε καννη, ειναι συνηθισμενο το φαινομενο αυτο στα δικαννα ?δεν ειχα ποτε δικαννο και μου εκανε εντυπωση γιατι νομιζα οτι και οι δυο καννες ειναι με ιδιο αυλο...
Στο δίκανο θέλει λίγο μαλάκωμα........ Αν δεν είναι απαράβατος όρος το πεντασταδιακο σε 56,50 θα σου πρότεινα,με όλο το θάρρος,να το τροποποιήσεις ως εξής: 616 1,75x34 z2m 21 8* στο 57,50 η ακόμη καλύτερα 616 1,70x33 sg22 6* 57,50 αυτού το τελευταίο δοκιμασμένο σε δίκανα......Το setup είναι κυνηγημενο στη φασα για πολλά χρόνια και μου αρέσει Kανονικά το φορτώνω στο 1.80
Αυτό έβγαλε η optimaView attachment 69491
Το οπλο ειναι με διαφορετικο αυλο η καθε καννη, ειναι συνηθισμενο το φαινομενο αυτο στα δικαννα ?δεν ειχα ποτε δικαννο και μου εκανε εντυπωση γιατι νομιζα οτι και οι δυο καννες ειναι με ιδιο αυλο...
Το οπλο ειναι με διαφορετικο αυλο η καθε καννη, ειναι συνηθισμενο το φαινομενο αυτο στα δικαννα ?δεν ειχα ποτε δικαννο και μου εκανε εντυπωση γιατι νομιζα οτι και οι δυο καννες ειναι με ιδιο αυλο...
To zabala που έχω η δεξιά κάννη γράφει 18.4 *** ,και η αριστερή 18.1* !!!μέχρι 0.1 διαφορά έχω δει
Έλα ρε τρελή διαφορά! Φαίνεται με το ματι?To zabala που έχω η δεξιά κάννη γράφει 18.4 *** ,και η αριστερή 18.1* !!!
Καλά φαίνονται και αυτά.Καποια στιγμή το είχα στήσει και με Ζ2Μ18 πάλι το ίδιο σκότωνε.Στο δίκανο θέλει λίγο μαλάκωμα........ Αν δεν είναι απαράβατος όρος το πεντασταδιακο σε 56,50 θα σου πρότεινα,με όλο το θάρρος,να το τροποποιήσεις ως εξής: 616 1,75x34 z2m 21 8* στο 57,50 η ακόμη καλύτερα 616 1,70x33 sg22 6* 57,50 αυτού το τελευταίο δοκιμασμένο σε δίκανα......
Ναι! Και στη βέργα καθαρισμού το καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται πιο πολύ δύναμη για να καθαρίζω την αριστερή από την θαλάμη και μετάΈλα ρε τρελή διαφορά! Φαίνεται με το ματι?
εγω στα μπερδεύω ?με 175 και 2000 στα 27 ,πανω απο 500 600 μπαρ δεν ειναι στον πρωτο βορια φιλε νικο θα συναχωθει, να μου έλεγες 180 ×32 και 688 να το συζητήσουμε, δεν νομιζω να ανέφερα ποτε οτι ασχολούμαι με δοκιμες αλλα δυο βολες σε μια λαμαρίνα θα τις κανω οπότε και αν τωρα για τα στοιχεία εχεις δικιο αλλα δεν εχω κατι παραπανω.Μου τα ''μπερδευεις'' πολυ....2,20 +στρωμα στα 32 γραμμαρια ....μονο και απο την δοσολογια δεν
συζηταω τιποτα....Και μην μου κανεις συγκριση του δικου σου φυσιγγιου με το εμπορικο ας ειναι
φεντεραλ....
Δεν ειναι συγκριτικα στοιχεια αυτα που δινεις....και οι συγκριτικες δοκιμες δεν γινονται ετσι !!
Νίκο θέλω να μου πεις κάτι........ Όταν έλεγες ότι όλα τα όπλα ρίχνουν καλά και ότι φυσίγγι βάλεις μέσα αυτό θα σου δώσουν τι εννοείς??????Αυτη ειναι η ''περιφημη'' οπτιμα....που μας εχουν ζαλισει τα ουμπαλα Γιωργο ??
Θα ειχε ενδιαφερον αν ηταν με εναλλαξιμα τσοκ μια δοκιμη με ιδιο τσοκ(που να αντιστοιχει στον αυλο..) και ιδιο φυσιγγι για να συγκρινουμε συγκεντρωση και διατρηση στο ιδιο οπλο με μονη διαφορα τον αυλο...To zabala που έχω η δεξιά κάννη γράφει 18.4 *** ,και η αριστερή 18.1* !!!