Βλητικές δοκιμές Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Παλικαρια , ποσοι απο ολους τους φιλους και συναδελφους εχετε δοκιμασει τα οπλα σας για
να διαπιστωσετε κατα ποσον κεντροτουφεκανε ??
Δοκιμες για εναν καλο φιλο για να διαπιστωσουμε εαν το οπλο κεντροτουφεκαει...
Στα 15 και 20 μετρα με φουλ τσοκ!!!

View attachment 51321

Αυτα ειναι 15 μετρα....και η αποτυπωση στον στοχο με 3εις τουφεκιες..

View attachment 51322

Και στα 20 μετρα....και μυαλα στα καγκελα....Το οπλο εφευγε αρκετα απο το κεντρο !!!

View attachment 51323

View attachment 51324
View attachment 51325
Δεν εχει νοημα να ψαχνετε φυσιγγια και συγκεντρωσεις εαν δεν εχετε δοκιμασει τα οπλα σας !!!! :);)

:);)
οι πρωτες ντουφεκιες που εριξα οταν πηρα την Α400,3 ντουφεκιες στα 15 και 3 στα 20 μετρα με φουλ τσοκ
Πόσα εκατοστά έφευγαν στα 15μ ;

Και οι πρώτες δικές μου το ίδιο.

1648246151562.png

Καταρχήν για να δεις αν κεντροντουφεκας πρέπει να βιδώσεις το όπλο το βιδωσε κανείς ? Δεν νομίζω .Επομένως πως το καταλάβατε αν δεν κουνήθηκε το χέρι η αν δε βλέπατε όσο χρειάζεται την ακίδα .Γιατί για να δεις με.ακριβεια που ρίχνει σε σταθερό πρέπει να ρίξεις όπως το ραβδωτό ενώ όταν κυνηγάς δε σημαδεύεις με τον ίδιο τρόπο απλά δείχνεις με την κανη εκεί που βλεπει το μάτι και εφόσον έχεις σωστό κοντάκι σκοτώνεις .Το λέω γιατί ακούω συχνά το στραβοριχνει .

Καταρχήν για να δεις αν κεντροντουφεκας πρέπει να βιδώσεις το όπλο το βιδωσε κανείς ? Δεν νομίζω .Επομένως πως το καταλάβατε αν δεν κουνήθηκε το χέρι η αν δε βλέπατε όσο χρειάζεται την ακίδα .Γιατί για να δεις με.ακριβεια που ρίχνει σε σταθερό πρέπει να ρίξεις όπως το ραβδωτό ενώ όταν κυνηγάς δε σημαδεύεις με τον ίδιο τρόπο απλά δείχνεις με την κανη εκεί που βλεπει το μάτι και εφόσον έχεις σωστό κοντάκι σκοτώνεις .Το λέω γιατί ακούω συχνά το στραβοριχνει .
Δεν το είχα βιδωμενο,αλλά έριξα όπως με το ραβδωτο

Στιριγμένο Γιάννη σε μαξιλάρι.
Όχι κράτημα από πάπια, γιατί ασυναίσθητα ίσως την τραβήξεις, απλά ακουμπάς το όπλο στο ύψος της.
2-3 έριξα τα ίδια ήταν.

Δεν χρειάζεται η δεύτερη τουφεκιά στα 20μ για εμένα.

Καλό το κοντάκι, αλλά προϋποθέτει σταθερή επώμιση.

Σχεδόν κέντρο ήμουν,σκεψου ότι η τρύπα του συγκεντρωτηρα ήταν ούτε δύο εκατοστά πάνω,βλακεία μου πέταξα τα χαρτιά.
Δεν κοιτάς τον συγκεντρωτήρα αλλά το πιο πυκνό σημείο.
Ο συγκεντρωτήρας στην δική μου τουφεκιά (1 τουφεκιά) είναι η πάνω αριστερή τρύπα.

Η πρώτη δουλειά που κάνει κάποιος όταν αγοράζει νέο όπλο είναι αυτή !!!!
Κανονικά δοκιμάζει και όλα τα τσοκ του.

Τα δίκανα επίσης.

Άλλοι ρίχνουν μονόβολα.
Δεν τα προτιμώ ...
Έριξα 2-3 ψιλά #7-9.
Στα 14-15μ με Full.

Last edited:
Πόσα εκατοστά έφευγαν στα 15μ ;

Και οι πρώτες δικές μου το ίδιο.

View attachment 51328

Tο οπλο που κεντροτουφεκαει....τα σκαγια πρεπει να ειναι επανω στο ''σταυρό'' η οτι αλλο εχεις για κεντρο.
Κατα την γνωμη μου και το δικο σου χανει Βασιλη μου.!!!
ΤΑ σκαγια πρεπει να διαλυσουν το κεντρο.... Αυτο εκανε η δικια μου Α390....Εξαφανισαν το σημαδι που
ειχα για κεντρο...Δεν εχει σημασια που θα παει το βυσμα....Σημασια εχει τα σκαγια να διαλυσουν τον στοχο.
Οταν φευγει εστω και 5 εκατοστα στα 15 μετρα....στα 45 μετρα ειναι πολυ μεγαλυτερη η διαφορα.
Εχθες ριξαμε Ρεμικτον Νιτρο μαγκνουμ Ν2 στα 45 μετρα....Δεν αξιζε τον κοπο να βγαλω αποτυπωση....
Ολη η τουφεκια ειναι φευγατη απο τον στοχο.. και στις δυο βολες!!
Και στα 40 μετρα που ριξαμε Φεντεραλ παλι η τουφεκια δεν ηταν στο κεντρο....αλλα ηταν καλυτερη απο
αυτες της ρεμικτον...
Με ρωτας ποσα εκατοστα εφυγαν στα 15 μετρα...
Οσο και οι δικες σου φιλε
Η διαφορα ηταν εμφανεστατη με τα Ν3 -48 γραμ. σκαγια σε 12/76 καλυκα .
Και τα μονοβολα στα 20 μετρα ειχαν αποκλιση 10 και 20 εκατοστα.
Αυτο που μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση ειναι οτι στις χθεσινες δοκιμες που καναμε στα 45 μετρα
με φουλ τσοκ και μονοβολα....οι αποκλισεις ηταν σχεδον ΙΔΙΕΣ με αυτες που καναμε σημερα στα 20 μετρα !!!!
Δεν ειμαι ουτε βλητικος ουτε οπλουργος....απλα λεω αυτο που ειδα!!!
Τα δικα μου μονοβολα ειχαν αποκλιση 10 εως 13 εκατοστα απο το κεντρο και καποια εμπορικα που
δοκιμασαμε 20 και 28 εκατοστα απο το κεντρο του στοχου.

εικόνα_Viber_2022-07-12_16-40-54-663.jpg

εικόνα_Viber_2022-07-12_16-42-20-585.jpg
εικόνα_Viber_2022-07-12_16-43-09-385.jpg
Αυτες με τα μονοβολα ειναι στα 20 μετρα με φουλ τσοκ .

ΟΙ δυο επανω φωτο στα 15 μετρα- φουλ τσοκ....και αυτες ειναι οι αποκλισεις που ειχαν.

Tο οπλο που κεντροτουφεκαει....τα σκαγια πρεπει να ειναι επανω στο ''σταυρό'' η οτι αλλο εχεις για κεντρο.
Κατα την γνωμη μου και το δικο σου χανει Βασιλη μου.!!!
ΤΑ σκαγια πρεπει να διαλυσουν το κεντρο.... Αυτο εκανε η δικια μου Α390....Εξαφανισαν το σημαδι που
ειχα για κεντρο...Δεν εχει σημασια που θα παει το βυσμα....Σημασια εχει τα σκαγια να διαλυσουν τον στοχο.
Οταν φευγει εστω και 5 εκατοστα στα 15 μετρα....στα 45 μετρα ειναι πολυ μεγαλυτερη η διαφορα.
Εχθες ριξαμε Ρεμικτον Νιτρο μαγκνουμ Ν2 στα 45 μετρα....Δεν αξιζε τον κοπο να βγαλω αποτυπωση....
Ολη η τουφεκια ειναι φευγατη απο τον στοχο.. και στις δυο βολες!!
Και στα 40 μετρα που ριξαμε Φεντεραλ παλι η τουφεκια δεν ηταν στο κεντρο....αλλα ηταν καλυτερη απο
αυτες της ρεμικτον...
Με ρωτας ποσα εκατοστα εφυγαν στα 15 μετρα...
Οσο και οι δικες σου φιλε
Η διαφορα ηταν εμφανεστατη με τα Ν3 -48 γραμ. σκαγια σε 12/76 καλυκα .
Και τα μονοβολα στα 20 μετρα ειχαν αποκλιση 10 και 20 εκατοστα.
Αυτο που μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση ειναι οτι στις χθεσινες δοκιμες που καναμε στα 45 μετρα
με φουλ τσοκ και μονοβολα....οι αποκλισεις ηταν σχεδον ΙΔΙΕΣ με αυτες που καναμε σημερα στα 20 μετρα !!!!
Δεν ειμαι ουτε βλητικος ουτε οπλουργος....απλα λεω αυτο που ειδα!!!
Τα δικα μου μονοβολα ειχαν αποκλιση 10 εως 13 εκατοστα απο το κεντρο και καποια εμπορικα που
δοκιμασαμε 20 και 28 εκατοστα απο το κεντρο του στοχου.

View attachment 51342

View attachment 51343
View attachment 51344
Αυτες με τα μονοβολα ειναι στα 20 μετρα με φουλ τσοκ .

ΟΙ δυο επανω φωτο στα 15 μετρα- φουλ τσοκ....και αυτες ειναι οι αποκλισεις που ειχαν.
Φουλ τσοκ και μονόβολα?

Ελα βρε Γιαννη μου !!! Τι βιδωμενο να ειναι.....Το οπλο ειναι σταθερο ....και δεν πασχουμε απο παρκινσον...
Μην το τραβαμε απο τα ''μαλλια'' φιλε !!!
Το οπλο που δεν εχει ''κεντρα'' στο δειχνει...και το βλεπεις....Αλλωστε δεν ριχνεις 3 - 5 βολες και τελειωσες.
Εχθες και σημερα ριξαμε πανω απο 40 φυσιγγια !!!

Ελα βρε Γιαννη μου !!! Τι βιδωμενο να ειναι.....Το οπλο ειναι σταθερο ....και δεν πασχουμε απο παρκινσον...
Μην το τραβαμε απο τα ''μαλλια'' φιλε !!!
Το οπλο που δεν εχει ''κεντρα'' στο δειχνει...και το βλεπεις....Αλλωστε δεν ριχνεις 3 - 5 βολες και τελειωσες.
Εχθες και σημερα ριξαμε πανω απο 40 φυσιγγια !!!
40 ΦΥΣΙΓΓΙΑ ;;;;;.hair..hair..hair..hair.

Εγώ όπως το καταλαβαίνω είναι ότι γίνονται δοκιμές ραβδωτού με λεία κάνη χωρίς να εχεις ρυθμιζόμενα σκοπευτικά να βάλεις τον σταυρό εκεί που μαζεύονται οι βολές.Μηπως έχω λάθος;
Ευθυβολία χρησιμοποιώντας τη Ρίγα Αππλλλλλλα‼️
Τα σκοπευτικά,πάνω κάτω αριστερά δεξιά έχουν να κάνουν με το ντροπ του βλήματος κ με τον αέρα‼️στη Χ απόσταση‼️καμία σχέση με το ανωτέρω τεστ‼️

Status
Not open for further replies.
Back