Βλητικές δοκιμές Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
40 ΦΥΣΙΓΓΙΑ ;;;;;.hair..hair..hair..hair.

Τι ειναι 40 φυσιγγια Λαμπη μου.....Τιποτα....Υπηρχε ειδικος λογος, και ηθελα να το εξαντλησω το θεμα
ευθυβολιας....
Εαν ανεβασω οσες δοκιμες εκανα αυτες τις δυο ημερες με αυτο το οπλο....το θεμα γεμισε....και θα
παει αρχειο !!!!:D

Και δεν το κρυβω οτι το καταευχαριστήθηκα !!!!.big smile.

Τι ειναι 40 φυσιγγια Λαμπη μου.....Τιποτα....Υπηρχε ειδικος λογος, και ηθελα να το εξαντλησω το θεμα
ευθυβολιας....
Εαν ανεβασω οσες δοκιμες εκανα αυτες τις δυο ημερες με αυτο το οπλο....το θεμα γεμισε....και θα
παει αρχειο !!!!:D

Και δεν το κρυβω οτι το καταευχαριστήθηκα !!!!.big smile.
Σε δοκιμή ίδιου set up με νο.7 νίκελ καί νο.6 μολύβδινου ποιό κερδίζει σε διάτρηση ;
Αν τόχεις κι'αυτό σηκώνω τα χέρια ψηλάααα :):):)

Tο οπλο που κεντροτουφεκαει....τα σκαγια πρεπει να ειναι επανω στο ''σταυρό'' η οτι αλλο εχεις για κεντρο.

Τα σκάγια αρχίζουν να πέφτουν από την στιγμή που βγαίνουν από την κάνη.
Το "χειρότερο" σενάριο είναι στα 14μ να χτυπάνε πιο χαμηλά από το κέντρο ... όχι πιο ψηλά, αλλά και αυτό έχει κάποιο όριο.

Δες ... αν στα 14μ χτυπάνε 5 εκατοστά πιο ψηλά, στα 36μ θα χτυπάνε θεωρητικά 12,5 εκατοστά ψηλότερα ... αλλά δεν είναι έτσι !!!
Τα σκάγια πέφτουν 8,5 εκατοστά στα 36μ άρα χτυπάνε μόνο 4 εκατοστά ψηλότερα στα 36μ (αμεληταίο) !!!!

Επίσης το παραπάνω πείραμα δεν γίνεται για να δεις την απόκλιση σε πραγματική τουφεκιά ... γίνεται για να δεις αν η κάνη στραβοτουφεκάει.

Η benelli λέει για τις αποκλίσεις ... σημαδεύοντας σαν με ραβδωτό ...
1657646629266.png
Σημαδεύοντας έτσι
1657646671333.png

Σε δοκιμή ίδιου set up με νο.7 νίκελ καί νο.6 μολύβδινου ποιό κερδίζει σε διάτρηση ;

Δεν σου λεω....Δεν θελω να ''παραδοθεις''.....
Σε θελω στις επαλξεις....και αξιομαχο !!! .big smile.

κάνη στραβοτουφεκάει

Αυτο με ενδιεφερε εμενα να δω Βασιλη μου !!! Δλδ εαν το οπλο ειναι ευθυβολο.....
Και πιστευω οτι οι δοκιμες που εκανα ηταν σωστες φιλε !!!
Εαν εχεις να μου προτεινεις και κατι ακομα και ξερεις το λεω καλοπροαιρετα...πες το μου....πριν φυγει
το οπλο για τον οπλουργο φιλε !!!

θα στο πω εγώ
# 7 1/2 Φ2,41 νικελέ σκάγια είχαν μεγαλύτερη διάτρηση από #6 Φ2,75
και λιγότερη από #5 Φ2,50

* η αρίθμηση μετα ευρωπαικά και Ελληνικά στανταρντς κι όχι το ιταλιάνικο

κάνη στραβοτουφεκάει

Αυτο με ενδιεφερε εμενα να δω Βασιλη μου !!! Δλδ εαν το οπλο ειναι ευθυβολο.....
Εαν εχεις να μου προτεινεις και κατι ακομα και ξερεις το λεω καλοπροαιρετα...πες το μου....πριν φυγει
το μονο να ηταν καλά στηριγμένο στις βολές
αν ήταν στείλτο
πριν το στείλετε δειτε μόνοι σας, ελέγξτε ευθυτητα κάννης και για στραβοκομμένες βόλτες τσοκ

κάνη στραβοτουφεκάει

Θα στραβωσε από τα φουρνελα που φτιάχνεις :D

κάνη στραβοτουφεκάει

Νίκο τι όπλο ήταν ?

1. Στις φωτό βλέπω 17 εκατοστά στην μία και 7 εκατοστά στην άλλη αριστερά στα 15μ ... τι ισχύει από τα δύο ?
Δεν το συζητάω ότι είναι υπερβολικό ... το αριστερά, δεξιά και το κάτω δεν "διορθώνεται" με την πτώση των σκαγιών.
Τα 2 πρώτα μεγαλώνουν συνέχεια ενώ το τρίτο επίσης χειροτερεύει.

2. Περισσότερο εμπιστεύομαι τα σκάγια παρά τα μονόβολα ... μπορεί να έπλεαν στον αυλό.

3. Μπορεί να μην φταίει η κάνη αλλά τα τσοκ ... να είναι στραβοκομμένα ... τράβα μια καθαρή φωτό από μπροστά στο Full.
Κάνατε δοκιμές με άλλα τσοκ ? Όλα είχαν την ίδια απόκλιση ?

4. Ναι, αν η απόκλιση είναι στα πλάγια να το φέρει στο κεφάλι αυτού που του το πούλησε ή αν το έχει καιρό να το πάει σε οπλουργό.

αν ήταν στείλτο
Το θέμα είναι σε ΠΟΙΟΝ ????
Εαν του εβαζα τα φουρνελα μου.....Θα ερχοταν στα ΙΣΙΑ του....Αλλα τι να του κανω.... που δεν με ακουει !!! :D
Φτιάξε 5-6 κατιούσες να τεντώσει λιγάκι η κάνη ... χαλαρωμένη την βλέπω ... χαχαχαχαχα

Και μιας και μιλάμε για χαλαρώσεις και πτώσεις πάρτε μερικά δεδομένα στα 36m

V0 - Θερμοκρασία - # σκαγιών - πτώση σε εκατοστά
420 - 21 - 4 - 7.5
400 - 21 - 4 - 8
380 - 21 - 4 - 8.5

420 - 21 - 8 - 9
400 - 21 - 8 - 9.5
380 - 21 - 8 - 10.2

420 - 0 - 4 - 8
400 - 0 - 4 - 8.5
380 - 0 - 4 - 9

420 - 0 - 8 - 10