Βλητικές δοκιμές Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Τα κέντρα να τα βλέπουν αυτοί που βαράνε παπιά στα 70m με 7 μποφόρ αέραααααα
42cm πτώση και σχεδόν 2m μετατόπιση !!!!!

Το σωστό είναι το μπλε ...

ps
Έχεις μετρήσει σκάγια στο #2 ?

View attachment 51367

Καλημερα Βασιλη μου !!! Δεν εχω σφαξει ποτε Νιτρο μαγκνουμ.....Και αυτα τα 2 φυσιγγια που εριξα εσυ
μου τα ειχες στειλει φιλε!!!
Τα κραταγα να τα ριξω στα 50 μετρα....Εκατσε και τα εριξα στα 45.
Ειχα ''άλλα'' μεσα στο μυαλο μου....και γι'αυτο δεν πηρα τον ταχογραφο να τα μετρησω...
Αυτο που εκανε εντυπωση ειναι οτι τα 40ρια( γραμμαρια ) μονοβολα τα πηγαινε πολυ καλυτερα απο τα 32ρια.
Και λεω παντα για τα δικα μου μονοβολα....Τα εμποριου οτι δοκιμασαμε( 32 γραμ. ) ηταν φευγατα !!!
Και οταν λεω φευγατα τα εμπορικα εννοω στην καλυτερη περιπτωση 25 εκατοστα αποκλιση απο το
κεντρο....και η χειροτερη 40 εκατοστα στα 45 μετρα.
Επισεις αυτο που ειδα ειναι οτι με το φουλ τσοκ τα μονοβολα ειτε 32ρια ειτε 40ρια τα πηγε καλυτερα
απ'οτι με τον κυλινδρο.
Με το δικο μου οπλο Α390 οσες δοκιμες εχω κανει σε μονοβολα συμβαινει το αντιθετο!!!
Αυτο δεν μπορεσα να το καταλαβω...
Βρηκα το χαρτι της δοκιμης με την δευτερη βολη του ΝΙΤΡΟ....και επειδη βλεπω οτι ''πετας την σκουφια σου''
για τα γαμιδια τα ρεμικτον....Θα βγαλω αποτυπωση και θα στην ανεβασω!!!
Γουσταρω να σε βλεπω χαρουμενο....και αυτη η δοκιμη ειναι καλυτερη απο την αλλη!!! :)

Καλημερα Βασιλη μου !!! Δεν εχω σφαξει ποτε Νιτρο μαγκνουμ.....Και αυτα τα 2 φυσιγγια που εριξα εσυ
μου τα ειχες στειλει φιλε!!!
Τα κραταγα να τα ριξω στα 50 μετρα....Εκατσε και τα εριξα στα 45.
Ειχα ''άλλα'' μεσα στο μυαλο μου....και γι'αυτο δεν πηρα τον ταχογραφο να τα μετρησω...
Αυτο που εκανε εντυπωση ειναι οτι τα 40ρια( γραμμαρια ) μονοβολα τα πηγαινε πολυ καλυτερα απο τα 32ρια.
Και λεω παντα για τα δικα μου μονοβολα....Τα εμποριου οτι δοκιμασαμε( 32 γραμ. ) ηταν φευγατα !!!
Και οταν λεω φευγατα τα εμπορικα εννοω στην καλυτερη περιπτωση 25 εκατοστα αποκλιση απο το
κεντρο....και η χειροτερη 40 εκατοστα στα 45 μετρα.
Επισεις αυτο που ειδα ειναι οτι με το φουλ τσοκ τα μονοβολα ειτε 32ρια ειτε 40ρια τα πηγε καλυτερα
απ'οτι με τον κυλινδρο.
Με το δικο μου οπλο Α390 οσες δοκιμες εχω κανει σε μονοβολα συμβαινει το αντιθετο!!!
Αυτο δεν μπορεσα να το καταλαβω...
Βρηκα το χαρτι της δοκιμης με την δευτερη βολη του ΝΙΤΡΟ....και επειδη βλεπω οτι ''πετας την σκουφια σου''
για τα γαμιδια τα ρεμικτον....Θα βγαλω αποτυπωση και θα στην ανεβασω!!!
Γουσταρω να σε βλεπω χαρουμενο....και αυτη η δοκιμη ειναι καλυτερη απο την αλλη!!! :)
Στα μονόβολα όλοι λένε δοκιμάστε με διάφορα τσοκ και δείτε αποκλίσεις.
Καταλαβαίνω ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Νομίζω ότι οι αμερικάνοι προτείνουν τα 4* για μονόβολα αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Εγώ τα ρίχνω με 3,5 άστρα όλα εκτός παπιών.
Με κουράζει το βίδωμα ξεβίδωμα ... αχαχα

Θα σφάξω εγώ ένα #2.
Αυτό έδωσε σε εμένα με F στα 36.5m.

Nitro 2 full_1.jpg

ΡΕΜΙΚΤΟΝ - ΝΙΤΡΟ ΜΑΓΚΝΟΥΜ - Ν2
45 ΜΕΤΡΑ - ΦΟΥΛ ΤΣΟΚ
Δεν ξερω ποσα σκαγια γομωση εχει το φυσιγγιο..
Βάλε 165 σκάγια χοντρικά .. θα τα μετρήσω.
113/165=68% στα 45μ.

Για εμένα είναι πολύ καλά.
Με μισό νεφρό που κάνει το καθένα, αυτό έλειπε να είναι μάπα :)

7νίκελ ίδια ακριβώς διάτρηση με 6 μολύβδινο
Άρα ο Σταμάτης (ΣΑΜ __)πού ξεκληρίζει τους λαγούς με 5 νίκελ στην ουσία
ρίχνει 4 μολύβδινο .
Από διάτρηση ίσως ναι ίσως και λίγο παραπάνω
αλλά από ενέργεια όχι

να μη σε μπερδευω πολλές φορές ακολουθώ την ίδια σκέψη με σένα
ένα νο ψιλότερο νικελέ και γεμίζω πιο καλά την κατανομή μου χωρίς να χάνω σε διάτρηση
από την άλλη σε 36+++γρ
και κυρίως σε40 γρ
πάω ένα νο πιο χοντρα νικελέ κι έχω στο τσεπάκι min + 10 m

ΠΧ
λαγός
από 34 γρ #6,5 νικελέ (σπάνια) μέχρι #2 40 γρ νικελέ
το στανταρ #4 νικελέ στα 40 ή 36 γρ
μολυβδινα #4 στα 35,5 ή στα 38 γρ

Φάσσα
Νικελέ
από 33 έως 36 γρ # 7 1/2 έως #4 40γρ
μολυβδινα
#7 32 και 34 γρ #6 34 και 35,5γρ έως #5 36-40 γρ

εξαρτάται τον τόπο και τον χρόνο

κάνη στραβοτουφεκάει

Αυτο με ενδιεφερε εμενα να δω Βασιλη μου !!! Δλδ εαν το οπλο ειναι ευθυβολο.....
Και πιστευω οτι οι δοκιμες που εκανα ηταν σωστες φιλε !!!
Εαν εχεις να μου προτεινεις και κατι ακομα και ξερεις το λεω καλοπροαιρετα...πες το μου....πριν φυγει
το οπλο για τον οπλουργο φιλε !!!
Καταρχας κυριε νικο να δοκιμασετε με ολα τα τσοκ γτ και μενα το 2* εριχνε στο γαμο του καραγκιωζη τα αλλα οκ

Αυτες
Βασιλη μου το οπλο ηταν μια Beretta 3,5'' A391 Extrema....Ειναι κολλητου μου φιλου.... και το πουλαει .
Επεσα στην περιπτωση....που ηθελε να το αγορασει αλλος καλος φιλος απο το φορουμ...και μπηκα
στην ''μεση''....
Δεν υπηρχε περιπτωση να αδικησω κανεναν.....Το οπλο το ξεσκισα στις δοκιμες και με κυλινδρο και
με φουλ τσοκ...
Την πρωτη μερα στις δοκιμες ...το οπλο ειχε εξτρα αυτοκολλητο σκοπευτρο...και οι τουφεκιες
φευγατες... Και στα 15 και στα 20 και στα 40 και 45 μετρα...Ελεος !!!

Λεω του φιλου μου....Να βγαλουμε το εξτρα σκοπευτρο να δοκιμασουμε με το μαμα σκοπευτρο...
Σημερα το βγαλαμε....και αρχισαμε τις δοκιμες....
Πρεπει να σου πω οτι την πρωτη μερα με το εξτρα σκοπευτρο....οι δικες μου βολες ειχαν 25 εκατοστα
αποκλιση απο το κεντρο στα 15 μετρα !!!!
Με μαμα σκοπευτρο βελτιωθηκε....αλλα το οπλο κεντρο δεν ευρισκε.
Τι να πρωτο βαλω να δεις...εχω πανω 100 φωτο των δοκιμων....και εγω εχασα αυγα και καλαθια...
Βασιλη μου δεν ειμαι πρωταρης στις δοκιμες....Πιστευω οτι εχω λιγες γνωσεις...Το σωστο οπλο
''κελαιδαει'' απο την πρωτη τουφεκια φιλε !!
Το σωστο οπλο δεν βγαζει σχεδον εκτος στοχου στα 45 μετρα της ρεμικτον τα Νιτρο μαγκνουμ Ν2..
Σου λεω εριξα πολλα φυσιγγια....και το εξαντλησα το θεμα ευθυβολιας..
Σημασια εχει οτι πιστευω οτι οι δοκιμες ηταν σωστες.....και δεν αδικησα κανεναν απο τους φιλου μου !!!

View attachment 51353

View attachment 51354

Ενας οπλουργος....ειπε οτι το οπλο εχει στραβες βολτες στο σημειο των τσοκ.
Ειχανε ενα θεμα με το αριστεροτουφεκισμα

Mb32 fiocchi 616 1,75 x34 z2m21 No7 57, 50 8*
Απόσταση 36, 50 μέτρα τσοκ 3*
Σκάγια 273 από 374
Συγκέντρωση 73%View attachment 51415
Ολοιδιο σεταπ,ιδιο πατημα.αλλα 6αστερο κλεισιμο σε νουμερο 6,δεν πειρα ποτε πανω απο 66%.Τι γινετε ρε Βαγγελη ..κατι κανω λαθος..

Ολοιδιο σεταπ,ιδιο πατημα.αλλα 6αστερο κλεισιμο σε νουμερο 6,δεν πειρα ποτε πανω απο 66%.Τι γινετε ρε Βαγγελη ..κατι κανω λαθος..
Εντάξει δεν είναι μεγάλη διαφορά..,... Παίζει ρόλο ο τόπος ,η ώρα που γίνεται η δοκιμή,το στροφείο που χρησιμοποιείς και το όπλο......
Πάντως 66% με 3* τσοκ δεν είναι άσχημο....... Εγώ στα περισσότερα σεταπ που χρησιμοποιώ περνώ ένα 5% τουλάχιστον από το στροφείο του Παπαϊωάννου το μπρούτζινο.......

Εντάξει δεν είναι μεγάλη διαφορά..,... Παίζει ρόλο ο τόπος ,η ώρα που γίνεται η δοκιμή,το στροφείο που χρησιμοποιείς και το όπλο......
Πάντως 66% με 3* τσοκ δεν είναι άσχημο....... Εγώ στα περισσότερα σεταπ που χρησιμοποιώ περνώ ένα 5% τουλάχιστον από το στροφείο του Παπαϊωάννου το μπρούτζινο.......
Μπορει να ειναι ετσι οπως τα λες....στον πινακα δεν μου αρεσε(το δικο μου)στο κυνηγι ομως σκοτωνει καλα....

Status
Not open for further replies.
Back