Βλητικές δοκιμές Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Μαλλον τα εχουν τα χρονακια τους....Και εμενα μου τα χαρησαν.... και ξερω την χρονολογια τους...
Σαν βυσμα και στις αποδοσεις του...ειναι ΣΠΟΥΔΑΙΟ !!!
Φαίνεται από την φώτο η ποιότητα του πλαστικού, η συσκευασία θυμίζει τις παλιές Αμερικανικές Alcan ίσως υπάρχει κάποια συγγενεια

Φαίνεται από την φώτο η ποιότητα του πλαστικού, η συσκευασία θυμίζει τις παλιές Αμερικανικές Alcan ίσως υπάρχει κάποια συγγενεια

Μπορει ....και ισως εχεις δικιο !!!
Αυτο που ξερω εγω που το δουλευω....δεν υπαρχει αλλο βυσμα να το συναγωνιστει στα 36-37 γραμμαρια !!!
Τουλαχιστον απο αυτα που κυκλοφορουν στην Ελληνικη αγορα !!

Μη παιρνεις και ορκο...
Όρκο παίρνω για τις περίπου 15 κάνες αυτογεμών που έχω συγκριτικές δοκιμές.
Έχεις να προτείνεις καμία άλλη κάνη να δοκιμάσω ?

Εξωφρενικές τουφεκιές έχω δει μόνο από φυσίγγια ιδιογόμωσης, όχι από συγκεκριμένες κάνες.
Επιτυχίες στο κυνήγι μόνο από αυτούς που ξέρουν να χειρίζονται το όπλο τους και χρησιμοποιούν σωστό φυσίγγι και #σκαγιού.
Τα άλλα είναι λεπτομέρειες που δυστυχώς ΔΕΝ κάνουν την διαφορά.

Να ρωτήσω εγώ κάτι? Πέρα από την παραδοσιακή κάποτε δοκιμή των φυσιγγίων στα 36,5 μέτρα με φουλ τσοκ, ποιός είναι ο λόγος που σας έχει πιάσει μια μανία με το φουλ τώρα τελευταία?
Σάς δουλεύει καλά γενικά?
Ρωτάω γιατί εγώ τα πετάω σχεδόν πάντα, πολύ σπάνια η χρήση κάποιου εξειδικευμένου για πολυ χοντρά σκάγια... Γενικά ποτέ δεν μου έχει δώσει κάτι παραπάνω από ένα καλό 2 άστρα...
Προφανώς η έντονη στένωση επηρεάζει περισσότερο την κατάσταση των σκάγιων από το ώφελος ενός τόσο στενού τσοκ σε συγκέντρωση...
Συμφωνω...Εγω παντος, μιας κ εχω οπλα με σταθερα φουλ (1*) ή κ light fiul (2*) * εχω να πω το εξης....τα στενα μου τσοκ, μου δινουν θηραματα κ συγκεντρωσεις σε πινακα κ θηραμα της ταξης του 80++% ως 33 & 34gr....οσο λιγοτερα γραμμαρια τους βαζω,τοσο διχνουν δοντια...το αντιστροφο εχω παρατηρισει στα ανοιχτοτερα τσοκ με πιο πολλα γραμμαρια.......

Να ρωτήσω εγώ κάτι? Πέρα από την παραδοσιακή κάποτε δοκιμή των φυσιγγίων στα 36,5 μέτρα με φουλ τσοκ, ποιός είναι ο λόγος που σας έχει πιάσει μια μανία με το φουλ τώρα τελευταία?
Σάς δουλεύει καλά γενικά?
Ρωτάω γιατί εγώ τα πετάω σχεδόν πάντα, πολύ σπάνια η χρήση κάποιου εξειδικευμένου για πολυ χοντρά σκάγια... Γενικά ποτέ δεν μου έχει δώσει κάτι παραπάνω από ένα καλό 2 άστρα...
Προφανώς η έντονη στένωση επηρεάζει περισσότερο την κατάσταση των σκάγιων από το ώφελος ενός τόσο στενού τσοκ σε συγκέντρωση...
Aγαπητέ μου προφανώς καί δέν επηρεάζεται η κατανομή δυσμενώς με τσόκ full διότι οι καλοί παίκτες (ειδικά οι αμερικάνοι )
στο sporting στο τελευταίο αγώνα στο Fujairah (UAE) έριχναν με 32+34 '' όπλα καί full-full .
Δέν λέω ότι είναι το σωστό αλλά θάκαναν κι'αυτοί καμιά δοκιμούλα .

Έχεις δοκιμάσει άλλο φυσίγγι με αυτά τα 2 όπλα ?
Έχεις πάντα αυτές τις διαφορές ?
Έχεις κάνει μετατροπές στο bettinsoli ? Το πήρες μεταχειρισμένο ?
Δεν έχει γίνει καμία μετατροπή στο bettinsoli (πλην κοντακίου φυσικά). Το 3αρι της φαμπαρμ αυτά δίνει. Με προβλημάτιζε καιρό. Μου έδινε πάντα την εντύπωση ότι είναι ποιο "ανοιχτο". Με διάφορα φυσίγγια που το δοκίμασα εκεί παίζει.

Δεν έχει γίνει καμία μετατροπή στο bettinsoli (πλην κοντακίου φυσικά). Το 3αρι της φαμπαρμ αυτά δίνει. Με προβλημάτιζε καιρό. Μου έδινε πάντα την εντύπωση ότι είναι ποιο "ανοιχτο". Με διάφορα φυσίγγια που το δοκίμασα εκεί παίζει.
Δημητρη, με την L4s, κυνηγας κι αλλα θηραματα ή μονο μπεκατσα;;
Σε χοντρα σκαγια τη ειδες;;
Απο φονικοτητα σε μακρινες αποστασεις;;;

Δημητρη μου ...θα σου πω την γνωμη μου....και εαν θελεις την ακους....
Φτιαξε 4 φυσιγγια... με γνησια μαλλινη ταπα...αλλα με αποσπωμενο πατο....τα 2 κλεισμενα σε ρελιαστο
και τα αλλα 2 σε αστεροειδες κλεισιμο.
Ριχτα στα ιδια μετρα και με το ιδιο τσοκ στα οπλα....
Εαν οι διαφορες παραμεινουν τοσο μεγαλες....κατι παιζει με τα τσοκ φιλε !!!

Δημητρη, με την L4s, κυνηγας κι αλλα θηραματα ή μονο μπεκατσα;;
Σε χοντρα σκαγια τη ειδες;;
Απο φονικοτητα σε μακρινες αποστασεις;;;
Κώστα μπεκάτσα κυνηγάω με το δίκανο. Σπάνια παίρνω και την καραμπίνα. Από την άλλη στα παπιά και στη φασα πάω με την καραμπίνα. Δεν έχω πρόβλημα ούτε με τις αποστάσεις ούτε με την φονικότητα της l4s. Ψιλά χοντρά. Απλά το 3αρι της δεν… όχι γιατί έχει πρόβλημα απλά γιατί είναι ποιο ανοιχτό.

Δημητρη μου ...θα σου πω την γνωμη μου....και εαν θελεις την ακους....
Φτιαξε 4 φυσιγγια... με γνησια μαλλινη ταπα...αλλα με αποσπωμενο πατο....τα 2 κλεισμενα σε ρελιαστο
και τα αλλα 2 σε αστεροειδες κλεισιμο.
Ριχτα στα ιδια μετρα και με το ιδιο τσοκ στα οπλα....
Εαν οι διαφορες παραμεινουν τοσο μεγαλες....κατι παιζει με τα τσοκ φιλε !!!
Αν βρεθεί χρόνος….:)

Εγώ δεν ρώτησα τί κάνουν στο εξωτερικό με τα φουλ, ξέρω με τί παίζουν οι σκοπευτές κ έχω ρίξει κ με αρκετά τέτοια όπλα... Εγώ ρώτησα αν εσείς έχετε δοκιμάσει να ρίξετε στα 45 μέτρα ας πούμε, τα σκαγακια τα δικά μας, αυτά που έχουν τα φυσίγγια μας μέσα, τα απλά καθημερινά, με φουλ κ με 2 άστρα ας πούμε να δούμε αν αξίζει τον κόπο η χρήση ενός τόσο σφιχτου τσοκ με τα μειονεκτήματα που έχει στις κοντινές βολές κ τα οποία πλεονεκτήματα στις μακρύτερες... Θέλει πολύ ψάξιμο το φουλ στα εναλλασσόμενα τσοκ, για μένα πάντα...

Εγώ δεν ρώτησα τί κάνουν στο εξωτερικό με τα φουλ, ξέρω με τί παίζουν οι σκοπευτές κ έχω ρίξει κ με αρκετά τέτοια όπλα... Εγώ ρώτησα αν εσείς έχετε δοκιμάσει να ρίξετε στα 45 μέτρα ας πούμε, τα σκαγακια τα δικά μας, αυτά που έχουν τα φυσίγγια μας μέσα, τα απλά καθημερινά, με φουλ κ με 2 άστρα ας πούμε να δούμε αν αξίζει τον κόπο η χρήση ενός τόσο σφιχτου τσοκ με τα μειονεκτήματα που έχει στις κοντινές βολές κ τα οποία πλεονεκτήματα στις μακρύτερες... Θέλει πολύ ψάξιμο το φουλ στα εναλλασσόμενα τσοκ, για μένα πάντα...
Αυτή η νοοτροπία είναι που οδήγησε στην παρακμή καί την οπισθοδρόμηση -πάτο .
Δέν σ'ενδιαφέρει γράφεις τί χρησιμοποιεί αυτός που κάνει υπερατλαντικό ταξίδι προκειμένου
νάχει το τέλειο αποτέλεσμα που ίσως τον βοηθήσει να πάρει την 1η θέση καί τα $300.000 .
Κι'αφού δέν σ'ενδιαφέρουν αυτοί θα σ'ερωτήσω γιατί όλοι οι πίνακες βλητικής σε όλο τον κόσμο
δίδουν το τσόκ * να δίδει πιό σφικτές κατανομές απο το ** ή *** χωρίς υποσημειώσεις μαλακών
ή σκληρών σκαγιών ή και ρεβυθιών ;:):):):)

Y.Γ Δηλαδή ανέτρεψες εσύ τα δεδομένα παγκοσμίως αποδεικνύοντας ότι το ** δίδει πιό σφικτή
κατανομή απο το * λόγω λιγότερων παραμορφώσεων ......σκαγιών ;:):):):)

Εξαρταται απο τα ''θελω'' του καθε ενος....Στα 50 μετρα πχ με Ν3 και 48 γραμμαρια γομωση
το 2* αστρα εχουν 20 εως 25 σκαγια λιγοτερα μεσα στον φονικο κυκλο....απο το φουλ τσοκ.
Τωρα αλλοι τα 20 -25 σκαγια τα θεωρουν αμελητεα...και αλλοι πολυ σημαντικα !!!

Εξαρταται απο τα ''θελω'' του καθε ενος....Στα 50 μετρα πχ με Ν3 και 48 γραμμαρια γομωση
το 2* αστρα εχουν 20 εως 25 σκαγια λιγοτερα μεσα στον φονικο κυκλο....απο το φουλ τσοκ.
Κάποιο λάθος έκανες στο μέτρημα .o_O
Μέτρησε τα ξανά .
Στην Ελλάδα το ** είναι πιό σφικτό απο το *

Αυτή η νοοτροπία είναι που οδήγησε στην παρακμή καί την οπισθοδρόμηση -πάτο .
Δέν σ'ενδιαφέρει γράφεις τί χρησιμοποιεί αυτός που κάνει υπερατλαντικό ταξίδι προκειμένου
νάχει το τέλειο αποτέλεσμα που ίσως τον βοηθήσει να πάρει την 1η θέση καί τα $300.000 .
Κι'αφού δέν σ'ενδιαφέρουν αυτοί θα σ'ερωτήσω γιατί όλοι οι πίνακες βλητικής σε όλο τον κόσμο
δίδουν το τσόκ * να δίδει πιό σφικτές κατανομές απο το ** ή *** χωρίς υποσημειώσεις μαλακών
ή σκληρών σκαγιών ή και ρεβυθιών ;:):):):)

Y.Γ Δηλαδή ανέτρεψες εσύ τα δεδομένα παγκοσμίως αποδεικνύοντας ότι το ** δίδει πιό σφικτή
κατανομή απο το * λόγω λιγότερων παραμορφώσεων ......σκαγιών ;:):):):)
Όταν θα σταματήσεις να είσαι κακοπροαιρετος θα σου απαντήσω.... :)

Κάποιο λάθος έκανες στο μέτρημα .o_O
Μέτρησε τα ξανά .
Στην Ελλάδα το ** είναι πιό σφικτό απο το *

Το ξερω οτι με ''πειραζεις''.....αλλα δεν με ενοχλει.... :) Παντα μιλαω με αποδειξεις και νουμερα....Και να πω
οτι οσο μεγαλωνουν τα μετρα μεγαλωνει και η διαφορα στα σκαγια !! :cool:

Last edited:
Όταν θα σταματήσεις να είσαι κακοπροαιρετος θα σου απαντήσω.... :)
Tί ν'απαντήσεις ρε φίλε .
Εδώ εσύ τετραγωνίζεις τον κύκλο καί σε χειροκροτάνε .
Πείθεις ότι ο γάιδαρος πετάει με πολλή μάλιστα αποδοχή .o_O
Κάνεις καλή δουλίτσα πάντως ,σε παραδέχομαι .
Είσαι εν μέρει κάτι σαν .....influencer

Νίκο εγώ δεν μιλάω για τόσο χοντρά σκάγια, τα 20 παραπάνω 3αρια είναι τρομερά μεγάλη διαφορά για τα δικά μου στάνταρ κ τα ψάχνω σαν τρελός...
Σε πιο ψιλά σκάγια, χωρίς μπαφερ πάντα, ωστόσο η διαφορά έχω παρατηρήσει ότι μικραίνει αρκετά... Είχα κάνει κ δοκιμές με 11/10 Τσοκ κ 8/10 Τσοκ όπως επίσης κ με 9/10 κ με 7/10 άστρα σε δύο όπλα κ το παρατήρησα... Το ερώτημα μου είναι αν αξίζει μια στενή δέσμη σκάγιων κοντά, για μια μικρή ίσως διάφορα στη συγκέντρωση μακριά...
Με κανονικά σκάγια χωρίς μπαφερ είπα κ από την αρχή... Εγώ είμαι σαν εσένα έτσι κ αλλιώς, θέλω συγκεντρώσεις...
Σε δύο όπλα ωστόσο αυτό έχω δεί...

Κανονικά ρίχνει η Fabarm όχι ανοιχτά.
Το Bettinsoli σου ρίχνει με το τριάρι πάντα κοντά στο 80% ή μόνο με το συγκεκριμένο φυσίγγι ?

Status
Not open for further replies.
Back