Καλησπερα Κωστα αν και η ωρα εχει παει 24.00, μετα απο ενα καφεδακι τωρα μπηκα μεσα και εκατσα να δω ολα τα θεματα του hunterslife. Με βαση το παραπανω σχολιο σου κι επειδη σε διαφορες συζητησεις εχω ξανακουσει την ιδια αποψη, θα σου πω την δικια μου οπτικη - αποψη.Για κανα παιδακι 18 χρονων καλες ειναι να τις κανει μετα και τηγανιτες με αβγα.
Ο πατερας μου (οταν εγω αρχισα να καταλαβαινω και να εχω εικονες) ηταν εργατης σε εργοστασιο και για να κινειται ειχε ενα παπακι. Μεροκαματο - ενοικιο - και λεφτα μηδεν.
Οπως καταλαβαινεις ουτε σκυλος, φυσιγγια ιδιογωμοσης - προσεκτικες ντουφεκιες και κυνηγια σε κοντινες αποστασεις. Θηραματα στην Αττικη εκεινες τις εποχες ειχε πιο πολλα αλλα οχι ολα. Εμαθα την τσιχλα μεσα απο τα ματια του και τις διηγησεις του.
Πιτσιρικι Οκτωβρη μηνα πρωι πρωι πριν παω σχολειο καθομουν στο μπαλκονι για να δω τις πρωτες πιτσιλοτες, να το πω στον πατερα μου μπας και τον πισω οτι οι τσιχλες μπαινουν πριν τις 15 του μηνα κι οτι την Κυριακη θα επρεπε να ειμαστε στο καρτερι. Φωνες και γαλλικα απο την μητερα μου, γελια απο την γειτονισσα και δρομο εγω μπας και προλαβω την πρωτη ωρα.
Δεν εχω κυνηγησει συστηματικα αλλα θηραματα γιατι ποτε δεν ειχα δικο μου χωρο για σκυλο και χρονο - λεφτα για μακρινες εξορμησεις.
Ξερω οτι για τους περισσοτερους κυνηγους οι τσιχλες ειναι ''ταπεινες'' Κι εγω εαν παρω καμια φασσα - μπεκατσα - λαγο κανω σαν γυφτικο σκερπανι αλλα η τσιχλιτσα ειναι (κυνηγετικα) ολος μου ο κοσμος. Συννεφια - κρυο και περπατημα σε πουρναρια και βατα ολη μερα. Δεν θελω τιποτ' αλλο. 15 Σεπτεμβρη που ανοιγει το κυνηγι στα ορεινα θα παρω το καρεκλακι μου, την φραπεδια μου και θα παω στο καρτερακι μου και θα κοιταω τον γαλανο. Ξερω οτι ειναι πολυ νωρις κι οτι δεν θα δω τιποτα. Θελω ομως οσο τιποτα να ακουσω το πρωτο τσικ, τον πρωτο κοκκινολαιμη, να δω την πρωτη πιτσιλωτη και να φερνω εικονες απο τον ''σκληρο'' στα ματια μου. Τσιχλα η αγαπημενη λοιπον κι ο ''κοσμος μου ολος''.
Ειτε κυνηγας τσιχλα, ειτε αγριογουρουνο - ειτε ψαρευεις σπαρους η τουνες το θεμα ειναι να σε γεμιζει αυτο που κανεις.
Να περνας παντα καλα οτι κυνηγι κι εαν κανεις. Κι εσυ και ολοι οι κυνηγοι - ψαραδες.