Γνώμες Φυσιγγίων

ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΟΠΩς ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 25 ΜΕΤΡΑ.Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 36,5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 25 ΜΕΤΡΑ. ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ ΑΝ ΤΟ ΒΑΖΕ ΣΤΑ 35 ΜΕΤΡΑ ΘΑΧΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ. ΚΑΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΑΣ ΤΟ ΒΑΛΩ 25 ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ. ΔΟΚΙΜΗ ΓΙΑ ΜΑΟΥ ΜΑΟΥ.
Την περασμένη βδομάδα με το καφέ Λαμπρο πήρα μερικές φάσες, ΟΛΕΣ με αίματα και ζωντανές σε κοντινες αποστάσεις. Η μία καθιστή στα 25 μετρα περίπου με φουλ τσοκ 6αρι την οποία κυνηγούσα ζωντανή. Θερμοκρασία γύρω στους 15....
Σταμάτησα να διαβάζω στο καθιστή...

Είναι να πάνε απογευματινό και να τους έρθει μπουλούκι κάνα 100στι πράσινα να κάτσουν στα 25 μέτρα και από την βουιτουρα που κάνει το φτερό τους να μην ξέρουν προς τα που να πάνε, να τους πω δοκιμή 25 μέτρα. Θα τρελαθουμε τελείως θα ξεχάσω και εκείνα που ξέρω.

Είναι να πάνε απογευματινό και να τους έρθει μπουλούκι κάνα 100στι πράσινα να κάτσουν στα 25 μέτρα και από την βουιτουρα που κάνει το φτερό τους να μην ξέρουν προς τα που να πάνε, να τους πω δοκιμή 25 μέτρα. Θα τρελαθουμε τελείως θα ξεχάσω και εκείνα που ξέρω.
Απλή διαπίστωση: Έχω πάρα πολλά χρόνια, ούτε και γω ξέρω πόσα, να δω κοπάδι από 100 καθαρά σε νορμάλ ύψος.

Εν
ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΟΠΩς ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 25 ΜΕΤΡΑ.Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 36,5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 25 ΜΕΤΡΑ. ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ ΑΝ ΤΟ ΒΑΖΕ ΣΤΑ 35 ΜΕΤΡΑ ΘΑΧΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ. ΚΑΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΑΣ ΤΟ ΒΑΛΩ 25 ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ. ΔΟΚΙΜΗ ΓΙΑ ΜΑΟΥ ΜΑΟΥ.
Την περασμένη βδομάδα με το καφέ Λαμπρο πήρα μερικές φάσες, ΟΛΕΣ με αίματα και ζωντανές σε κοντινες αποστάσεις. Η μία καθιστή στα 25 μετρα περίπου με φουλ τσοκ 6αρι την οποία κυνηγούσα ζωντανή. Θερμοκρασία γύρω στους 15....
Ενα καλό φυσηγγι 36 γρ..ν6η 4 πρέπει να έχει τα 40/45 μέτρα για βούτυρο στα 25 μέτρα βαράς και με 30gr . Δεν καταλαβαίνω αυτήν την δοκιμή

Ότι υπάρχει κάθε εποχή!
Ωραιος....
Οταν ερθουν 10 κομματια παπιά κ κατσουν στη γκιολα μπροστα σου στα 25-30m στους -4°C και με ψιλοβροχο, ενω εχεις σηκωθει στις 04.00 το χαραμα να προλαβεις καρτερι, τότε τι κάνεις;;;;;

Ωραιος....
Οταν ερθουν 10 κομματια παπιά κ κατσουν στη γκιολα μπροστα σου στα 25-30m στους -4°C και με ψιλοβροχο, ενω εχεις σηκωθει στις 04.00 το χαραμα να προλαβεις καρτερι, τότε τι κάνεις;;;;;
Τους ρίχνεις πριν κάτσουν. Όλη η αξία της ντουφεκιας είναι εν πτήση, όπως και ο σεβασμός προς το θήραμα !
Βέβαια ο καθένας πράττει όπως θέλει, αρκεί να είναι στα πλαίσια του νόμου. Το νόμιμο με το ηθικό δεν συμβαδίζουν απαραίτητα!
*Στους -4 ρίχνει χιόνι και όχι νερό.

Απλή διαπίστωση: Έχω πάρα πολλά χρόνια, ούτε και γω ξέρω πόσα, να δω κοπάδι από 100 καθαρά σε νορμάλ ύψος.
Δεν κατάλαβες όχι να πετάνε σε χαμηλό ύψος, να έρθουν να κάτσουν μπροστά σου στα 15 -20 μέτρα, έγινε αυτό το περιστατικό πριν 2 χρονια σε απογευματινό σε καινούργιο μέρος προς το τελείωμα του υδρόβιο, δεν πήγαινε το μυαλό σου ότι έχει τόσα πολλά πουλιά. Ο θόρυβος από το φτερό τους μαγεία, δεν υπάρχει αυτό, δεν πρόκειται να το ξεχάσω αυτόν το θόρυβο και την εικόνα ποτέ μου. Μου έχει ξαναγίνει αλλά με ποιο λίγα 20 - 30 πράσινα που με γύρω έφερναν για να κάτσουν. Αλλά μου κάνει εντύπωση είσαι σε μέρος που έχετε πάπια ( δεν είναι φτωχό ) και έχει χρόνια να δεις ;;.think.

Ωραιος....
Εγώ θα τα χαζεύω μέχρι να βαρεθουν και να φύγουν. :rolleyes:

Σταμάτησα να διαβάζω στο καθιστή...
Φίλε πέρνα από δω να μας πεις δύο λόγια!

😁 :rolleyes:

Τους ρίχνεις πριν κάτσουν. Όλη η αξία της ντουφεκιας είναι εν πτήση, όπως και ο σεβασμός προς το θήραμα !
Βέβαια ο καθένας πράττει όπως θέλει, αρκεί να είναι στα πλαίσια του νόμου. Το νόμιμο με το ηθικό δεν συμβαδίζουν απαραίτητα!
*Στους -4 ρίχνει χιόνι και όχι νερό.
Αυτό έκανα και γω όταν ημουνα micros, και τα συγχαρητήρια μου, αλλά αγαπητέ μου μια μέρα καθησε μια φασα μπροστά μου και της κάνω ξου, τίποτα αυτή, ξανά ξου εγώ τίποτα αυτή, πάω από κάτω και της λέω θα φύγεις μωρη να σε τφεκισω ή θα μου φας ολη τη μερα;;;; τσου μου κάνει αυτή, εεε τι να κάνεις μετά, την τφεκας στο κλαρί ή αρχιζεις το κεντημα; Έτσι φίλτατε άρχισα και γω να γίνομαι περισσότερο τροφοσυλλεκτης και λιγότερο κυνηγετικο παράδειγμα που βλέπουμε σε πολλά βίντεο και διαβάζουμε σε forum. Και ένα μυστικό επειδή είμαι λίγο μεγάλος, έχω δει πολλά σεβασμια παραδείγματα (γνωστα ονοματα) στο καρτέρι το βράδυ για μπεκάτσα γιατί ο σκύλος δεν... και έπρεπε να δείξουν φωτο εκεί που έπρεπε να την δείξουν (ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΣ ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΙΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΜΙΟ ΟΥΤΕ ΕΦΙΚΤΟ). ΕΓΩ πάντως ΔΕΝ έχω κανένα πρόβλημα να τουφεκισω στο κλαρί. ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΜΙΚΡΕ

εριχνα και ριχνω σε καθηστα θηραματα εαν μου βρεθει ευκαιρια , χωρις βεβεα να το επιδιωξω, αλλα σεβουμε το θηραμα και το τρωω, δεν το μοιραζω ουτε το πεταω
Δεν θα αναφερθώ στα καθιστά θηράματα μιας και όλοι λίγο πολύ κάποια στιγμή έχουμε χτυπήσει και επιλέον για να ντουφεκίσεις θήραμα καθιστό πρέπει να έχεις δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες (απόκρυψη, γνώση του τόπου κτλ), αλλά η απορία μου είναι, γιατί θεωρείται κακό να μοιράζεις θηράματα σε φίλους και γνωστούς; Προσωπικά όταν ήμουνα μικρός που δεν κυνηγούσα ούτε εγώ, ούτε ο πατέρας μου, θυμάμαι στο σπίτι να έρχονται θηράματα από φίλους και να τιμούνται δεόντως. Επιπλέον τώρα που κυνηγάω εγώ, έχω δωρίσει πάρα πολλές φορές θηράματα σε γνωστούς. Όχι μόνο δεν το θεωρώ κακό, αλλά θεωρώ ότι επιβάλλεται προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη βρώση θηράματος τόσο άνθρωποι που έχουν σταματήσει για διάφορους λόγους το κυνήγι, όσο και να εξοικειώνονται άνθρωποι που δεν έτυχε να έχουν επαφή με το κυνήγι.
Το κυνήγι δεν είναι η σακούλα άλλα η επαφή με τη φύση.

Back